Pannacotta
1kommentarer
Hade ju lovat pannacottareceptet igår, men det glömdes bort. Så det kommer nu istället:
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl strösocker
- 3 st gelatinblad
Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Strö över (tinade) bär eller frukt. Superduper enkelt och jättegott!

Puss på er!
1 kommentarer
Annie
24 Feb 2013 17:02
Sååå snygg design!
Och nu kom jag äntligen in på bloggen via dator, hurra! *peppar peppar*
Kommentera