Första helgen.

5kommentarer

Efter önskemål från ett x antal människor så kommer nu det efterlängtade inlägget om hur mina första arbetsdagar gick. För er som inte har hängt med så började jag mitt bartenderjobb på Corona i fredagskväll. Klockan 21.30 var jag där och började rodda baren. Det var svårt eftersom att de jag skulle jobba med också var nya, så vi visste inte var grejerna var och vad man skulle använda osv. Trodde att det skulle vara ungefär samma som vi hade lärt oss på barskolan, men det visade sej att jag hade ganska fel.

Fredagskvällen gick snabbt, kollade på klockan första gången vid 00.30 sen innan jag visste ordet av så hade de tänt lamporna och baren skulle stängas. Träffade på en hel del roliga människor och några man kände igen men det fanns inte mycket tid att prata med dem. Bland annat träffade jag ''örebroarn'' Erika Grundström. Rätt otippat faktiskt. Jag bjöd henne på inflyttningsfest ;) Som alla andra som jag träffar på. Skulle inte förvåna mej om det slutar med att jag får säga nej till folk för att det är så fullt.

Lördagskvällen var betydligt roligare. Jag har kommit in i arbetet mycket bättre och allt gick mycket fortare. Kring 01 tiden började det regna I BAREN! Det var nämligen så att några dum-fylle-skallar hade slagit sönder ett tvättfat på övervåningen och vattnet läckte igenom taket ner i baren. Ett tag stod det killar och dansade i regnet, men sedan kom vakterna och sjasade iväg dem.
Det var en utav katastroferna under kvällen, det andra var att tequilan var slut och så också apelsinjuicen och efter några timmar tog även corona-ölen slut. Snacka om dåliga resurser. Å till råga på det så kunde man inte göra några cocktaildrinkar för det fanns inga cocktailglas och det värsta av allt fanns det ingen mynta, så ingen Mojito kunde serveras. Tråkigt tycker jag, för jag gillar att göra Mojito och det brukar vara en enormt uppskattad drink.

Helgens knäppis var ju ändå en blond-full-dumming som beställde två glas vin. Hon betalade för ena och sa att hennes kompis skulle betala för andra och innan jag hann blinka så hade den andra tjejen tagit vinglaset och gått, UTAN ATT BETALA! Tjejen som stod kvar beställde 4 öl och medans jag hällde upp dem var även hon borta? Så jävla dålig stil. Fattar inte hur man kan vara så dum och vad kunde jag ha gjort lixom?

Helgens roligaste var även det en full blondin som tyckte att jag skulle uppfinna en doggybag till Öl och ta patent på det. Ganska smart faktiskt, men jag tror jag passar på den idén. Nån annan kan ju sno den om ni känner er manade. Jag har redan två affärsidér, som är bra mkt smartare än doggybag till Öl, men dom håller jag för mej själv.

Helgen till ära blev jag förkyld, ingen vidare bra tajming. Konstigt nog var det som att jag blev frisk på kvällen när jag skulle börja, sen när jag åkte hem blev jag sjuk igen. Antar att när man håller sej sysselsatt så känner man nog inte av att snoret rinner ner i munnen, att ögonen är rödspräckliga och att man hostar i alla drinkar innan man ställer fram dem ;) Nää, skämt åsido.

Det var skit kul att jobba i helgen och det känns att jag har valt rätt jobb ett tag framöver. Är så himla roligt att få ge goda drinkar och få tillbaka pengar och uppskattning. Att träffa mycket olika människor är skit kul, dock kan vissa vara lite odrägliga, men det är upptill mej att avgöra om någon är för full för att serveras.

Nu sitter jag här hos mormor och morfar och utnyttjar deras internet eftersom att vi inte har fått ngt än. Teven är dock på ingång, ringde till comhem idag och de ska komma på onsdag och fixa antennuttaget som det visst var nå glappt i.
Jaa, juste, idag fick jag hembesök av min hyresvärd. Han kom med kontraktet till min lägenhet, så nu är det bara att skriva på sen är lägenheten min. När jag läste igenom papperna fick jag smärre chocken, över 50 000 per år i enbart hyra. Sen tillkommer ju el, teve, dator. VA?! Måste nog se över min ekonomi ;)

I helgen bjuder Madde på Cowboy/country fest i Holmsund. Ska bli roligt faktiskt, måste fixa lite kläder tills dess. Vore kul med nya skor, skulle vilja ha några typ cowboy bots, ändå snyggt! :)

5 kommentarer

Emy

01 Sep 2008 15:30

Vad roligt o läsa din blogg=) Kul att jobbet ee toppen=D i helgen blir d fest fest ee hur laddad som helst=) Du får säga till när inflyttningsfesten närmar sig=D

Alina

01 Sep 2008 15:34

Kul läsning! :) Gillar bloggen:)

Alina

01 Sep 2008 20:16

Tack så mkt:) Nej jag känner nog inte dig:) hihi ha det bra! kram

Annie

03 Sep 2008 20:09

Ny bloggadress eller bara uppgett fel adress till mig? ;) Jag tog hjälp av Emma faktiskt, men med lite Photoshop och lite färgkoder så kan det nog gå? vill ändra på min blogg me, men jag vet inte hur man göör :p

Annie

03 Sep 2008 23:09

Jag förstod nästan det :)

Kommentera

Publiceras ej