För någon dag sedan gjorde jag Lemonade. Har länge velat prova det. Gott blev det, men aningens surt så jag fick späda ut med mera vatten.

image description
Såhär mycket citron och lime gick det åt.

image description
Det färdiga resultatet.

Recept:
7 st citroner
3 st lime
5 dl vatten
2 dl socker

Pressa citronen och limen i en tillbringare. Koka vatten och socker tills sockerkristallerna löser sej i vattnet. Låt sockerlagen svalna, häll i citron/limejuicen. Servera! Lätt som en plätt.

Puss på er!
Jag snackade med brorsan idag, han vill nämligen att jag ska följa med på getaway rock festival. Jag har pratat om det ett antal gånger men aldrig fått tummen ur röven och köpt biljetter och nu inser jag att jag kommer inte ha råd. Det sa jag till Daniel och han tyckte det lät tråkigt, han ville så gärna att jag skulle följa med.

Jag var tvungen att avbryta samtalet lite senare och då sa jag till Daniel: "hördu, jag hinner inte prata just nu, jag och Stina ska fara och shoppa". Hör ni felet?? Ena stunden har jag inte råd och andra stunden kan jag fara och shoppa, knepig ekvation...

Hur som haver så var det utförsäljning på VILA-kläder. Jag tog med mej Stina denna gång. Det blev en snabb shoppingtur pga störiga tjejer som tyckte att vi tog för lång tid på oss. Jag tappade suget och var stressad när jag provade. Men kom hem med två nya plagg iaf:

image description
Korallfärgad stickad tröja. Mysmys.

image description
Kjol som jag inte riktigt vet vad jag ska matcha till, men jag hittar nog nått... eller så blir det en sån där kjol som bara ligger kvar i garderoben med prislappen kvar, det återstår att se.

Köpte även en tunika till Lenita, jag har varit och shoppat med henne så många gånger där att jag vet precis vad hon vill ha :)


Nu har Gulle-Stina serverat ett glas rosévin med jordgubbar i, så jag ska sätta mej och njuta av det. Det är faktiskt lill-lördag, så man får unna sej.

Puss på er!


Stina bor här, som sagt. Och som dom flesta vet så lider hon av samma problem som jag, hörselskada. Hon hör dock aningens sämre än jag och var orolig att hon inte skulle vakna av larmet så därför hade hon ställt värsta varningslarmet som man kan tänka sej!! 

När klockan ringer kl 8 så vaknar jag av PANIK. Signalen lät precis som ett larm på brandstationen, ni som har iphone kan kolla, "påminnelse" heter den. FÖRJÄVLIGT! Ja ni kan bara tänka er. Jag tvärsätter mej upp och inser att det är Stinas väckare på mobilen, hon brast i skratt (jag kan tänka mej att det såg roligt ut) och jag blev aningens irriterad över sättet att vakna på. 

Såhär i efterhand kan jag bara skratta åt det, men under några sekunder i morse var jag verklligen tvärsäker på att det hade brutit ut ett krig i Umeå och alla var tvungen att evakuera sina hem. Usch, helvetesväckning!! Snälla Stina, låt mej slippa den imorgon bitti?!!

Puss på er!
image description

Såhär ser 43.000 kronor ut. Helt sjuuukt mycket pengar.
Idag har jag räknat ihop pengarna från insamlingen barncancerföreningen hade förra veckan.

Puss på er!
För två år sen träffade jag en tjej på barnavdelningen för cancersjuka. Hon och hennes familj hade kommit från Östersund och hade precis fått reda på att hon hade cancer, samma cancer som jag en gång hade, skelletcancer i knät. Jag pratade med familjen och med Julia och jag tror att det gav dom lite hopp att se mej, frisk och att jag hade klarat behandlingen. Jag träffade Julia ett par gånger efter det, bland annat för att ge henne lite vägledning inför hennes kommande operation. Tjejen bubblade av frågor till mej och kändes mest lättad för att slippa smärtan kring tumörområden.

För 3 månader sen fick jag höra att Julia hade inte klarat sej. Hon klarade inte att besegra cancern. Det gjorde mej oerhört ledsen, för jag kunde se att hon var en jättefin tjej som hade hela livet framför sej. Det gjorde även att jag stannade upp och tänkte till, det kunde lika gärna ha varit jag liksom.

Julias vänner ska göra en resa och samla in pengar till barncancerfonden. Pengar som ska gå till forskning så att vi i framtiden kan förhindra att barn dör i förtid. Se filmen. Klicka på länken nedanför och skänk ett bidrag, stort som litet, allt hjälper!



http://www.barncancerfonden.se/13871

Alla mina tankar ikväll går till Julias familj och vänner och till Julia, en sån glad och positiv tjej.

Puss på er!
Hejsan svejsan. Idag är det kyligt i Umeå, så mycket sommar fick vi :P Nämen det kommer väl igen strax får vi hoppas. Jag har precis städat badrummet, hurtigt ;P Var så illa tvungen, jag är nämligen en äcklig lukt som inte vill försvinna i lägenheten, så jag börjar i badrummet och ser om det kan komma därifrån, sen får jag arbeta mej igenom hela lägenheten succesivt.

Idag har jag pluggat lite, sen har jag hängt med fina Alexander. Vi har kört på sightseeing genom Umeå på jakt efter en MC-affär som sålde den hojen han ville han... Verkade inte finnas någon :/ Käkade lunch från Subway sen hängde vi på ankargränd för sista gången. Killen ska nämligen lämna Umeå och mej, skit tråkigt! Jag är uppriktigt sagt Ledsen över att han ska flytta. Kommer bli tomt så himlarns Öst på stan utan han. :( :( :(

En till som ska lämna mej är Stina, hon ska flytta ner till sin Emil igen. Men innan hon tar sitt pick och pack och drar så får jag rå om henne ett tag, för från igår och två veckor framåt så ska hon bo här hos mej. Blir mys!


Avslutar det här inlägget med i citat från one three hill (töntigt nog): People always leave

Puss på er!
Jag sitter här på balkongen i mina nyinköpta utemöbler och väntar på Lisa och Stina med pojkvänner som ska komma och käka tacos här. Tänkte lägge upp lite bilder från brännbollsyran.


Blev middag hos Rickard och Sara. John var där med. Sen blev dart och lite sprit till ;)


Det visade sej att jag var en fena på dart. Jag har 70 poäng :D (för er som inte vet så börjar man typ på 300 poäng, sen ska man spela jämt till Noll poäng, alltså leder jag!)


Såhär glad blev Sara när hon vann mot John.


Nile City 105,6 vann best in show ;D dom var grymma!


Rökbomber gjorde att finalmatchen fick ta en ofrivillig paus. 

Ett snabbt bildspel från min helg. Kul med brännboll. Underbart väder.

Nu blire tacos!

Puss på er!

Jag är precis hemkommen från Böleäng. Jag trodde nog på lite mer festande, men det kändes som att folket var mer sugna på soffmys, så jag söp inte till. Vilket inte gjorde mej så mycket, nu kommer jag vara pigg imorgon och det gick dessutom hårt till igår istället.

Vi såg på Eurovision medans jag och Mathias satt och spelade frågesport på mobilerna ;) Jag har sagt det förr och jag säger det igen. 2010-talet i ett nötskal. Mobilerna följer en i vått och tortt ;) Men åter till Eurovision, helt sjukt att sverige äntligen fick vinna! Loreen var fan bra! Bäst till och med! Kul. Och sen att vi spräckte Alexander Rybaks och Norges rekord på flest antal 12or. Vi fick 18 st, mkt bra mkt bra! :)

Jag körde på cutie-outfit ikväll. Rosa spetstopp, Zandry-style? Inte riktigt kanske. Men med min tuffa skinnjacka så tonade det ner sötheten på linnet :)


Det här med frisyer har jag totalt kommit bort ifrån. Jag fönar och plattar håret, sen får det vara bra. Orkar inte hålla på med uppsättningar, tonvis med spray och dustit... Fick bli utsläppt idag med :P


Nu ska jag gå och sova. Det har varit en lång dag med mycket brännboll. Och det är jätte positivt att det blev lugnt ikväll, för då får jag må bra imorgon och nu ska jag spara mej till nästa helgs festligheter då vi ska ha avskedsfest för Schtaijna.

Godnatt!

Puss på er!
24 grader och lite disigt på himlen, men nu känns det verkligen som att sommarn är här på riktigt. Härligt! Idag börjar brännbollsyran, kulkul! Innan jag ansluter mej till festligheterna så ska jag ta mej till Övik och tenta. Det kommer gå skitbra :)

Zandry idag:




Jag skippar skinnjackan idag, och kör på en trekvartsärmad jeansjacka istället :)

Puss på er!
Ibland är det skönt att plugga. Särskilt sånna här dagar när det är så varmt att man kan ligga ute på gräsmattan. Jag har även det bästa trådlösa internetet, räcker ända ut hit, så jag kan ligga här och kolla streamade föreläsningar. Lovley!

image description

image description

Men nu börjar det bli svalt här ute. Ska ta och packa ihop och dra mej till simhallen och nöta några längder.

Puss på er!


Jag är just hemkommen från en förmiddag med volontärsarbete. Vilken fin själ jag är som hjälper till att samla in pengar till sjuka barn. Jag känner mej nöjd med min insatts idag.

Jag och ett gäng till har stått och packeterat påsar på maxi. Påsar som innehöll bröd, skinka, godis, BBQ-marinad. Också stod vi vid kassorna på maxi och delade ut till dom som hade handlat. Sen fick man skänka ett valfritt belopp till barncancerföreningen. 16500 bröd har vi packeterat. Jag vet inte ens hur mycket det är.... men när man trodde att brödpallarna var slut så kom det bara in nya som bakades på löpande band. 

image description
En liten del av allt bröd. I varje sån där pall var det 20 bröd...

image description
Barncancerföreningen lär dra in mycket pengar på det här. Pappa har lovat mejj att jag ska få vara med och räkna stålarna på måndag :) 

Nu sitter jag på balkongen med bikini och ska plugga lite. Solen gick dock just i moln, bummer! Men den kommer nog igen. Ska iaf plugga lite inför metodexaminationen imorgon, det som sätts på prov är våra kunskaper i att ge syrgasbehandling, sugning av övre luftvägar, injektioner, blodprovtagning, sätta nål och sårvård. Det känns lätt alltihop, men man måste ha en speciell teknik och göra allt i rätt ordning för att bli godkänd, så därför är det nog bra om jag repeterar lite.

Hejssvejs!

Puss på er!
Jag tog bort mina gelenaglar i januari och sedan dess har mina naturliga naglar inte varit sej lik. Dom har varit sönderfilade och ha skivat sej och gått sönder för minsta lilla. Jag brukar ha starka och hållbara naglar! Nu, 4 månader senare, så har mina naglar återgått till sitt rätta jag. Nu är dom starka och börjar få lite längd igen :) Men nu är snart skolan slut och praktiken är över och nu är jag sugen på att skaffa gelenaglar igen.

Vill vill vill. Men det kostar ju ca 5-600 kronor i månaden, frågan är om jag har råd med det? Jo, det har jag ju, men frågan är om jag vill lägga dom pengarna på något annat? Ja hörni, det är frågan!




Puss på er!

Sitter nu och väntar på att bussen ska ta mej från Övik tillbaka till Umeå. Bussen går 12:35, så jag tänkte fördriva tiden lite i datasalen. Idag har vi haft studenthandledning, dvs vi har fått prata av oss om det var något vi upplevde från praktiken som var jobbigt eller om man såg något man tyckte var fel osv osv osv. Det var ganska skönt att prata av sej lite och byta erfarenheter.

Passade även på att hämta ut min läkemedelstenta som jag gjorde för typ två månader sen. Att jag blev underkänd, det visste jag ju redan men jag var väldigt nyfiken på VARFÖR. Matte kan jag och jag kände mej assäker på alla svar, så jag tänkte att det måste ha varit något slarvfel. Men icket så nicket, jag hade svarat rätt på alla frågor men glömt att skriva uträkning på två... DÄRFÖR blev jag underkänd. Och det stod klart och tydligt uppställning och uträkning ska finnas med på varje fråga. Att läsa försättsbladet är tydligen inget som jag sysslar med ;P Fast från och med nu lär jag ju börja med det, det kan ju faktiskt stå något som är avgörande på provet.


Zandry idag.

Puss på er

Äntligen har jag tagit mej för och köpt handledsskydd. Har fått snyltat på Alexanders de senaste gångerna jag gymmat, men nu blir det inge mer sånt. Behöver dom för att mina handleder är så klena och jag får ont i vänster långt innan jag är klar med gympasset. Nu längtar jag till att få prova dom;)

Visst är jag cool?! ;)

Idag har det varit strålande väder och jag har haft en strålande dag utan några som helst tankar på plugg, tog mej en dag ledig innan jag sätter igång på riktigt med tentaplugget och opponeringen och allt vad vi ska hinna med dom här sista veckorna.

Imorse tog jag en liten sovmorgon, utan att ställa klockan alls. Vaknade kring 10, åt frukost och satt och glassade framför förhäxad och the Kardashians. Sen hade jag planer på att träna, men det sket jag i och tog cykeln till Teg istället och hälsade på mormor och morfar. Mormor var såklart ute och höll på i trädgården. Det finns seriöst ingen i hela världen som älskar blommor så mycket som min mormor, det är blommor överallt. Jag sa (med inga som helst baktankar) att det hade varit trevlligt med en tomatplanta på balkongen i sommar ;). Då sa mormor "Kom ska du få se" också visade hon mej till typ 20 oomsatta tomatplantor som hon hade i uterummet. Så jag fick en :D Jätteglad blev jag och jag förstod ju såklart att jag skulle få en bara hon visste om att jag ville ha. Hihi, jag kan min mormor.

Jag hjälpte mormor och morfar att kärra lite grus som dom skulle ha till en grusgång mellan rabatterna. Egentligen så väntade morfar på att Rickard skulle komma och göra det, men varför kunde inte lika gärna jag få hjälpa till? När jag lix var där. Jodå, efter mycket övertalning så fick jag tillslut hjälpa min något stolte morfar (som tror att han ska klara allt själv). Och där for min eftermiddag, träningen blev inställd, men ändå med gott samvete för det var ganska jobbigt att kärra grus :P Blev bjuden på grillat efter det och Rickard och Sara kom förbi och åt med oss. Grillat på en måndag!! Jaa, det är lyx när den är som bäst.

image description
Satt ute och åt för första gången. Så himlarns mysigt.

image description
Hahaha "var extra försiktigt när barn eller äldre människor är i närheten". För det första; försiktigt? Borde det inte vara försiktig?? utan T på slutet alltså? (Julia, rätta mej om jag har fel). Och för det andra: äldre människor? Man har väl hört "förvaras oåtkomligt för barn" men att det ska inkludera äldre människor, det var något nytt ;)


Slutligen ska jag slänger jag upp en bild på min jättejättefina tomatplanta och några panseer (tror jag dom heter) som mormor klämde dit, för panseer ska locka nickelpigor och dom var tydligen bra för dom äter upp bladlössen. Hon tänker då på allt gullemormor

image description

Puss på er!


Body butter - Passion fruit. Det är vad jag kommer lukta i sommar ;)

Puss på er!

Jag börjar se ljuset i tunneln, nu är det bara 900 ord kvar. Jag måste bara knyta ihop allt och få med den vetenskapliga artikeln så är det färdigt. 900 ord går fort att skriva. Så länge jag hinner färdigt innan hockeyn så är jag nöjd.


För övrigt så har jag har en finfin helg. I fredags körde jag och Jullan gym innan vi for till Lenita. Hos Lenita åt vi fisk-middag, skit gott, och till efterrätt gjorde vi chokladfondue med massvis med frukt. Också såg vi tre avsnitt av underbara, spännande Vampire Diaries.

image description

Igår kom Julia till mej och vi gjorde iordning grillmat till kvällen för vi skulle nämligen på simavslutning hemma hos Jan i holmsund. Det var dock inte så många som kunde ansluta sej till festen av olika anledningar, men vi som var där hade skitroligt. Vi hade lite tävlingar som mitt lag: The Blondies, vann :D och sen grillades det, snackade och skrattade massor. Jättetrevligt hade vi.

image description

Nu återgår jag till mina 900 ord ;)

Puss på er!

Just nu sitter jag på Medicinska Biblioteket och pluggar. Jag har skjutit upp den här skiten alldeles för länge så nu får jag panikplugga SOM VANLIGT! Jag blir fan less på mej själv, jag fattar inte varför jag a-l-l-t-i-d måste hålla på så här? Men ja, jag antar att det är väl så: ränderna går aldrig ur. Men jag ska minsann klara mej ändå! Så det så.


I kväll blir det gym på Iksu med Julia, sen så bär det iväg till Lenita på middag och vampyrafton. Det var länge sen vi sammanstrålade och såg vampire diaries, men nu är det äntligen dags igen. Dock har jag och Julia tjuvkollat på några avsnitt, men det är Lenita olyckligt vetandes om och dessutom kan vi nog behöva en liten uppfriskning för det var läääänge sen vi såg senast.

Nu återgår jag till uppgiften. Hejssvejs!

Puss på er!

Det blev några längder i bassängen idag. Jag är sjukt nöjd. Det gick bra, även om det känns otroligt tungt att veva runt armarna i det tunga vattnet.

Nu är jag hemma. Äter middag i form av äggröra, broccoli och sallad med fetaost. Middag för hårdingar;) har även paus i sons of anarchy och kollar kvartsfinalen i hockey VM, Sverige VS Tjeckien. Ställningen är nu 1-1, kom igen Sverige!

Haha, den kommentaren möttes jag av när jag kom till praktiken idag. Försov mej nämligen. Skulle åka i vanlig ordning till övik kl 05:45... jag vaknade 07:40. Hur i helvete gick det till? Jag ställde väl klockan igår, eller? Stängde jag av den i sömnen när den ringde klockan 05:00? Tja, jag vet inte. Jag blev i alla fall tvungen att ta 11 tåget, så det blev lite kortare dag idag.

Idag var det slutbedömning. Jag blev godkänd!!! Yes! Jag hade iofs inte väntat mej något annat, men ändå kul att höra det. Blev även godkänd på case-uppgiften som jag lämnade in innan min sthlms semester. Skööönt! Nu är det BARA metodexamination, opponationsuppgift/vfu-uppgift samt tenta kvar. Sen är det sommar! Jag längtar faktiskt, mycket.

Å nu är praktiken slut. Kändes lite sorgligt att lämna avdelningen för sista gången, men samtidigt skönt. Fast det enda som har varit jobbigt är att pendla, annars har allt annat varit kul kul kul. Och jag har fått lära mej så enormt mycket om hjärt- och lungsjukdomar som jag kommer ha nytta av på tentan. Lovley!

Puss på er!

Nu har jag gjort mitt för dagen, plugget är avslutat och nu väntar sängen hängivet på mej. Men jag dröjer mej kvar vid datorn, kände att jag ville ge ifrån mej en sista uppdatering. Jag sitter och kollar på bilder, en liten tur på minnenas stig, alltid lika trevligt. Hittade denna bild:


Nog för att jag ser lite påsig ut under ögonen, men det kanske har sina förklaringar (jag var inte gladast i världen vid den där tidpunkten, feb 2010) Meeeen, det är inte dit jag vill komma.. Jag vill komma till hårfärgen, frisyren, stylingen. Jag måste få erkänna att jag passade i den där frisyren. Ja, jag gjorde det. Men det går inte att komma ifrån, jag trivs mycket bättre i långt och blont.

Vad tycker ni? Vem är Zandry? Korthårig brunett eller långhårig blondin?

Det var allt från Zätat idag. Ska kolla lite hockey VM innan jag släcker lyset. Godnatt!

Puss på er!

När jag kommer hem så står dusch allra först på schemat! Har inte duschat håret sen torsdags, tror jag. Zandry = Lurk på burk.
Vidare när jag kommer hem så ska jag få i mej nå käk, sen har jag (efter många om och men) kommit fram till att jag skippar träningen idag. Men det är inte för att jag är odisciplinerad, nej nej! Det är för att jag väljer skolarbete före träning idag. Måste få en början. Imorgon har jag bestämt mej för att simma direkt när jag kommer hem från Övik. Japp, så SKA det bli!

Ett evigt jävla väntande på detta norrtåg. Sitter just nu mer bandit rock i lurarna, just nu spelas hero of war, mkt mkt fin låt.

Puss på er!

(jag idag, med smutsigt hår)

Klockan slår 05:50 och ersättningsbuss är på väg till Umeå östra. Juupp, tåget är inställt idag med. Motorn har havererat. Man tycker att dom borde ha ett extra tåg för sånna här tillfällen, hur hade det varit?!

Idag är jag t-r-ö-t-t! Trots att jag sa att det var piss-å-gå-i-säng igår när jag kom hem så blev jag sugen på tonfisksallad och var tvungen att göra det till dagens lunch. Efter det var gjort så var jag pigg, laddade hem ett avsnitt av SoA och somnade inte förens strax innan tolv. Så nu sitter jag här som en fågelholk (jäspar) ska ta mej en powernap nu innan vi ankommer till Övik.

Ha en fin dag.

Puss på er!

Bara för att en sköterska på praktiken frågade mej idag om hur tågen passade tiderna, bara för därför är det inställ t idag. Suck! Så istället för att vara hemma 21:30, så kommer jag kliva innanför dörren 22:00. Åååå! Då är det bara piss-å-gå-i-säng, inget avsnitt av Soa:(

Puss på er!

Jag har hamnat i ett beroende. Sons of Anarchy-beroende. Igår, efter att ha sett 6 avsnitt på raken så tog jag en paus och kollade på Once upon a time istället, men jag måste erkänna att alla serier bleknar i jämförelse med denna fulländade serie. Jag är frälst!

Såg första avsnittet på säsong 4 imorse samtidigt som jag åt en skål med havregrynsgröt (utan mjölk, det var slut) och till det en proteinshake. Frukost för fattiga. Jag lyxade till det i lördags Med middag på allstars, hockey och endel dricka, så nu får jag leva på 187 kronor resten av månaden, kul?! Shoppingen i början av maj har satt sina spår på visakortet kan man säga.

Nu så sitter jag på norrtåg igen. Sista veckan på praktiken. Sen kan jag börja leva igen, jag längtar! Trots att jag kommer vara trött i veckan så ska jag sätta igång med både simning, gym och plugg. Jag SKA vara disciplinerad!

Puss på er!

Jag har påbörjat den årliga städningen av min kläkammare. Mycket slängs. Mycket sparas för jag inte har mage att slänga vissa favoriter (som jag ändå inte använder). Jävlar vad mycket kläder man kan ha, helt sjukt! Jag har dragit mej för att göra det här länge... Men nu hade det gått så långt att jag inte kunde lägga in kläder i garderoben pga oordningen som rådde där inne, därför var det ett måste på söndagens agenda.

Ta er 3 minuter och lyssna på den här otroligt vackra låten.


Puss på er!
Hör och häpna, jag har tränat idag!! Wooow. Det var 4 veckor sen sist. Har inte haft någon ork när jag kommit hem från praktiken. Men idag så var jag ju ledig så Alexander drog med mej till gymmet. Det var skönt. Ska försöka komma igång med simningen igen också, men det kommer bli jobbigare än att gymma, därför drar jag mej för det lite... Men till veckan! 




Strax kommer tremeningen hit. Vi ska tråka tillsammans innan det bär iväg till Allstars.

Hejssvejs!

Puss på er!

Började med att skriva ett inlägg... Kom inte alls på vad jag skulle skriva om, men jag ville skriva. Så det slutade med att jag skrev ååååååååå. Tja, inte så roligt å läsa kanske?!

Dagen har flutit på på praktiken, man börjar komma in i rutinerna nu. Nu är det fredag och Zandry har helg! Sköönt. Ikväll blir det filmmys med Alex och imorgon ska jag fara på allstars och se Hockey. Det är mina helgplaner, eventuellt att jag klämmer in lite plugg och träning också, eventuellt!

Ja, det här var det bästa jag kunde åstadkomma i skrivväg. Jag är så less psykiskt, det finns ingen hejd på mina tankar just nu! Jättejobbigt. Jag vill grina, släppa ut allt... men jag besitter inte den förmågan. Jag bygger upp murar istället, dom skyddar mej!

Trevlig helg

Puss på er!

Åååååååååååååååååå!

Hohoooo?! Jag efterlyser gröna träd, blå himmel, ca 20-25 grader varmt? Någon som har sett något som stämmer in på den beskrivningen? Det kallas sommar... 


(bild från Skåne, förra sommaren)

Puss på er!

Imorse tog jag en underbar sovmorgon till kl 8. Helt otroligt att jag numera tycker att 8 är sovmorgon. Men ja, kliver man upp kl 5 i vanliga fall så är 3 timmar extra ganska mycket att hänga i granen. Det var skönt att inte behöva stressa upp på morgonen iaf. Jag tog det lugnt, fikade i lungan ro. Härlig morgon faktiskt.

Sen for jag iväg till Ortopedtekniska. Skulle egentligen bara sätta dit den nya lårdelen, så jag tänkte att det skulle nog inte ta så lång tid. Men ååjoo, det gjorde det minsann. Satt och väntade en timme för jag hade sagt till min snubbe att det lät som att det var något löst i protesen, så han var tvungen att undersöka saken. Det var därför det drog ut på tiden, så jag fick skylla mej själv.
Hann i alla fall med att lämna in cykeln på verkstan. Laga punktering, byta bromsbelägg och eventuellt ett nytt kedjeskydd. Det blir som en ny cykel;) hoppas det inte blir så dyrt bara.

Nu sitter jag på det eviga norrtåget påväg till Övik för ännu en dag på praktiken. Jag hoppas på en fartfylld eftermiddag!

Puss på er!

Ännu en dag på öviks sjukhus... Det har varit en lugn dag på avdelningen, jag tycker jag har suttit och fikat mest hela tiden. Lite tråkigt, jag vill ha action! Det ska hända grejer, då går tiden fort också. Men den här dagen tog slut den med, känns verkligen inte som att den ska göra det när man kliver upp kl 5 på morgonen..

Nu är jag påväg hem. Ska hoppa av på Umeå c och möta upp Schtajna. Sedan blir det middag och presentutdelning på sjukagatan.
Imorgon har jag sovmorgon, men tänker inte vända på dygnet för det utan jag ska lämna in min cykel på lagning kl 8, sen ska jag på träbenstekniska. Jag håller tummarna att min lårdel är okej, så jag kan byta ut den befintliga som inte är i bra skick för närvarande.. men det brukar alltid vara något som krånglar.

Tjaa, det var ungefär allt jag hade på hjärtat.

Puss på er!

Jag har väldigt dålig spegel att ta outfits-bilder i. Väldigt dålig! Nåja, det får duga.


Finfin bikini från H&M. Jag tyckte den var så söt med fransarna ;)


Långklänning från H&M. Inte så himla spektakulär, men väldigt mysig och man kan piffa upp den med ett skärp runt midjan, Schnyyggt! Måste bara sy upp den lite, för nu är den för lååång.


Ett grått linne med djup urringning där bak. Lovley. Blir snyggt när jag får tillbaka mina simmarmuskler på ryggen och axlarna ;)

Jag köpte massa mer också, bland annat: Axelremsväska, blommig blomkruka, sandaler, presenter, blå tunika...

Nu så jag fortsätta packa upp medans jag kollar på hockey! Helt ärligt, Norge?! Dom har väl aldrig varit bra på hockey? Nu är det straffar mot tjeckien. Jag är i chock! ;)

Hejssvejs.
Puss på er!

Nu är jag hemkommen från en intensiv semester i Stockholm. På semester brukar man väl vila upp sej?! Men inte i Sthlm, där är det full rulle från det att man kliver upp tills att man går och lägger sej.

Vi har haft det jättebra! Shoppat, ätit fantastisk god mat, gått på musikal och bott på hotell. Det har gått mycket pengar i helgen, oja! Men ska man göra något så kan man lika gärna gå all in! ;) Jag passade även på att bjuda in Emy att dinera med oss på lördagskvällen. Alltid lika roligt att träffa den friska fläkten! ;)

Men det var helgen det, nu är jag åter på praktiken igen. Idag har jag observerat under en ögonoperation, spännande! och sen fick jag tillfälle att ta en intramuskulär spruta på min klasskompis, men jag bangade i sista sekund så min handledare fick ta sprutan istället.
Nu är jag trött. Klockan ringde kl 05:00 imorse, då hade jag sovit i fem timmar. Så jag sitter i skrivandes stund och väntar på tåget till Umeå. När jag kommer hem ska jag ta en dusch och packa upp från helgen. Kanske slänger upp några bilder på lite shopping också. Det blir en slapp kväll med tidig sänggång.

Puss på er!

(en bild från ett fik i gamla stan som jag inte kommer ihåg vad det heter;))

Dålig uppdatering i veckan, I Know! Men det beror på praktiken, jag har varit där från tidiga morgon till sena kväll ända sen i fredags. Nu har jag äntligen helg och det ska firas med att åka till huvudstaden och shoppa, gå på musikal, äta goda maten och umgås med mina bästa brudar!

Det finns så mycket jag vill berätta om praktiken, vad jag har upplevt och fått vara med om... men det där med sekretessen gör att jag kniper käft! Jag kan i alla fall säga att jag trivs jättebra på min placering på medicinavdelning 1 på öviks sjukhus. Där behandlas framför allt hjärtsjuka patienter och det är precis det som kursen vi läser nu handlar om, så jag lär mej otroligt mycket nu som jag kommer ha nytta utav inför tentan. Lovley! Jag trivs fantastiskt bra i sjukhus-outfiten och känner verkligen att jag har valt rätt utbildning! Det känns kul att med sin expertis kan göra så stor skillnad för folks hälsa och allmänbefinnande. Japp, jag är på rätt ställe!

Nu har jag bänkat mej framför datorn med skolböckerna, ett sista ryck ska göras innan jag lägger plugget åt sidan och tar helg! Längtar!

Puss på er!