Nu har jag inhandlat ett nytt regnställ, är sjukt nöjd än så länge. Blev ett Everest-ställ, svart med lite rosa inslag. Kostade 799kr. Det kommer jag leva i länge känner jag. Skönt att äntligen ha ett enhetligt regnställ istället för skoterjackan och ett par avlagda-röda-alldeles för stora byxor. Nöjd Zandry.

Sen gick jag på jakt efter nya pjuckor. Svårt beslut. Hittade tre par som jag verkligen ville ha, men när dom kostar kring tusenlappen så får man bara välja ett par, typiskt.

Tänkte lägga upp bilder på skorna som jag väljer mellan, men blogg-appen verkar inte tillåta det. Tomorrow bättre!

Puss på er!

Å så skönt att ha sovmorgon. Jag vaknade av mej själv för en halvtimme sen, utvilad. Helt obeskrivligt va härligt jag har det under mitt varma täcke just nu. Ser på vakna med the voice och ska strax äta frukost.

Idag blir det lite plugg, har inte pluggat på en vecka, tokigt! Sen ska jag bara känna lugnet fram till 12:30 då börjar praktiken och den håller på till 21:30 och därefter blir det en lugn tevekväll, myys!

Dom senaste dagarna har jag plågats av smärta från brännskadorna som jag drog på mej i lördags. Dagen efter hade jag inte alls ont och inte på måndagen heller. Men när jag sen berättade på praktiken om vad som hade hänt så ville dom kolla på såret.

"Usch, det där ser hemskt ut, det där måste en läkare titta på!" Det var vad undersköterskorna på samvården (min praktikplats) sa när dom fick se mina sår. Och ni vet när man är patient så tar det alltid Tuuuuusen år innan en läkare har tid att komma, men när man är en del av personalen så går det på 2 sekunder så kommer läkaren. 

Han tyckte i alla fall att det behövdes läggas om och rengöra med väteperoxid!! Väteperoxid, som man bleker håret mej! Jag kan tala om för er att det SVED, ordentligt och den där smärtan har inte riktigt lagt sej sen dom var där och greja. Dom tog dessutom bort blåsorna och den huden som var bort-skållad och det resulterade till att det sved ännu mer. Men det är ändå bra att man tar bort allt och det får läka innifrån och att det bildas ny vävnad, så smärtan är positiv och värmen i såren indikerar på att det läker. Så det ska nog bli bra det här till slut.

Läkarn sa även att det blir ingen simning på åtminstone 1,5-2 veckor och jag får inte utsätta ärren för solljus på ett helt år! Tur att det inte är sol-säsong ;) Men nästa sommar då? Då kommer jag inte få sola låret... suck...

Nåja.. Efter det här lilla ingreppet så stramar det ganska mycket på låret, så jag haltar mer än vanligt. Och när dom frågar om jag har gjort illa mej, så säger jag inte att det är för att jag har benprotsen som jag haltar (vilket brukar vara orsaken) utan nu säger jag att det är för att jag har en brännskada. Känns lite mer normalt att komma med det svaret, istället för att jag är amputerad, för det brukar ofta leda till pinsam tystnad från den som undrar eftersom att den oftast inte vet hur den ska förhålla sej till svaret.

 
omplåstrad av proffs. det ska sitta i fem dagar, sen får personalen ta sej en titt på det igen. Tur i oturen att jag är på rätta avdelningen för brännskador, eftersom att dom opererar och tar hand om det rätt ofta så kan dom sin sak.

Puss på er!


Det finns inget värre än att vara på ett nytt ställe och försova sej, eller jo det gör det säkert, men det är i alla fall extremt jobbigt och pinsamt. Känns som att vilken ursäkt man än kommer med så tänker dom "Ungdomar!" Men på min praktik verkade dom inte bry sej särskilt mycket, min handledare sa bara "jamen, du är ju här nu", sen var det bra.

Det som hände var att jag hade ställt klockan fel. Istället för 05:30 så hade jag ställt klockan på 06:30. Men jag upptäckte inte att jag var en timme sen förens jag kommer till omklädningsrummet på sjukhuset. Jag åt frukost i lugnan ro och klädde på mej, sminkade mej, allt i lugnt tempo och när jag lämnade hemmet och kollade på klockan så tänkte jag faktiskt "va skönt, nu kommer jag i god tid" Inte ens då ser jag att klockan är 07:30 istället för 06:30. Tyckte att det var märkligt att det inte var några av mina klasskompisar i omklädningsrummet, så jag tittar på klockan "Shiiit! kvart i åtta!"

Dagar när man ofrivilligt försover sej har en tendens att gå fel resten av dagen, men jag har faktiskt klarat mej från fortsatt otur. Dagen har flytit på. Förutom att min internet gav upp för några sekunder, så jag ringde brorsan i panik, hans råd var att starta om datorn och efter det var problemet mirakulöst borta! Tänk så lätt livet kan vara ibland.

Slänger upp en random bild, bara för att jag hatar bild-lösa inlägg ;)


En bild från i julas på mina älskade bröder. När jag behöver dom finns dom Alltid till hands, dom tar hand om lillasyster väl.


Puss på er!
Praktiken har börjat och varit igång i tre dagar. Det är suuuperroligt! Jag älskar det. Idag fick jag klippa stygn på en patient, lite pillrigt men jätteroligt! Dom här första dagarna har jag gått med en undersköterska, för att få in vanan och lära känna avdelningen. Imorgon ska jag gå med en sjuksköterska och jag längtar. Ska bli så roligt att få sätta dropp, ta blodprover, sätta nålar, vara i läkemedelsrummet och praktisera mina kunskaper inom läkemedelsberäkning. Super!

Idag när jag hade slutat skulle jag gå och lämna mina använda kläder och hämta ut nya. Det är en bit att gå och jag hittar uruselt på det där stället. I kulverten (där omklädningsrumm och kläder finns) är det tusen-miljoner gångar och återvändsgränder, det är som en fucking-jävla labyrint! Jag virrade omkring i säkert 10 minuter, utan att se en mänsklig själ som jag kunde fråga om vägen, fick smärre panik! Till slut var jag tvungen att gå upp en våning och gå mot centralhallen, för att sedan gå tillbaka och börja från ruta 1, då hittade jag. Imorgon ska jag göra en karta!
 
Som ni märker är det inte så stor aktivitet på bloggen just nu, beror på att jag har ingen ork och inget att skriva om egentligen. Det var ju tänkt att vi skulle gå ut i lördags å slå klackarna i taket, men jag tog mej aldrig ut så jag väljer att preskribera den kvällen ;) men innan dess kan jag visa lite bilder på innan det spårade ut...


Koffe och Marine. Ett starkt bidrag till festen.

Jag älskar sånna här bilder!


Julia och Lenita granskar Julias nya läppklet.

Puuuuuuussss! Pusss

Alla verkar sitta på golvet av någon märklig anledning... haha! Jag gör iaf en fläta på Madde om någon undrar, sen vad Julia och Jens gör det får dom berätta i en egen historia.


Nu har ni fått lite bilder... nu ska jag gör mat. Laxpasta! Mums va gott.

Puss på er!
 
Ps. ska försöka bli bättre på att uppdatera trots att jag har praktik och är supertrött hela tiden...

Det är när man har blåsor som femkronor stora, och känner hur dom spricker och varet rinner ner efter låret! Blääää, usch, fyyyy! Höjden av äcklighet. Jag är väl också lite äcklig som delar med mej av det, men något mysigt måste ni ju ha att läsa såhär i början på veckan.

Varför jag har blåsor? Jo, för att jag drog på mej andra gradens brännskador på benet i lördags. Råkade tippa en kastrull med kokande pastavatten över mej. Ja, det gjorde ONT! Men ni vet vad jag brukar säga: det som inte dödar, det härdar. Jag svor en ramsa, sen vare bra.

En utav blåsorna;) som sitter på två andra ställen. Lär få fina ärr!

Jag tog mej ut till Vännäs ikväll för att umgås med bror min. Vi har grillat och ätit en underbart god middag.

Nu dricker vi viiin och ser på film. Lugn fredag, and i like it.

Jag gick på ett lunchpass idag, bodypump. Kände när jag kom dit att jag var extremt omotiverad, men jag hade bokat så jag var tvungen att fara. En bit in på passet så kände jag hur svag jag är och det gjorde mej ännu mer omotiverad. Jag har ju tagit dom där vikterna förut, varför orkade jag inte idag helt plötsligt?? Inte roligt.
 
Men ungefär i mitten på passet så säger instruktören att dom nya BP-stängerna väger 2 kg mer än dom gamla. Så det var ju inte så konstigt att jag kände mej svag. I själva verket har jag lyft två kg mer på alla övningar både idag och i måndags. Så såhär i efterhand kan jag känna mej lite bättre till mods, jag är inte svagare än förut :P

Nu ska Zandry plugggggga!! Sista rycket inför tentan imorgon.


Puss på er!
Jättefin låt. Hade aldrig hört den förut, men sen såg jag första avsnittet av X-factor och där var en jätteduktig tjej som sjöng den här vackra låten. Jag fick gåshud.





Puss på er!

Jag fick just en idé, den är inte strålande men den är utmanande. Vad sägs om en tevefri vecka?

Sen terminen började har jag valt att inte ta ut svängarna så mycket. Jag har helt enkelt nöjt med med att vara på universitet, iksu och hemma. Det har resulterat till en hel del tevetittande och jag gillar det inte. Jag känner mej så förslappad och lat, not my style!

Jag kommer ihåg när jag bodde i norrmjöle, det kunde gå flera dagar innan jag såg på teve för mina dagar var fulla med aktiviteter från morgon till kväll så det fanns helt enkelt inte tid. Så vill jag leva igen, det var upplyftande. Teve är dumheter, slappheter, ja helt enkelt brist på bättre att göra. Men faktum är att det måste ju finnas massor med roligare saker att göra, jag ska bara komma på dom. Början blir att stänga av teven, sen får vi se om jag klarar en vecka ;)

Puss på er!

2,5 timme senare ser jag ut såhär. Är supernöjd med färgen, var rädd att det skulle bli för mycket i underhåret, men när frisören var färdig så kände jag att hon kunde ha färgat lite mer av underhåret ändå. Men jag är ändå nöjd. 

Dock så ska jag erkänna att jag gillar inte att gå till frissan egentligen. Särskilt inte när jag sparar ut håret. Tycker det ser så avklippt och rakt ut. Det får liksom inte det där naturliga fallet, som det hade innan. För mej brukar det ta ett tag innan jag är helt nöjd, men det känns ändå skönt att det är fräscht och att utväxten är borta.


 
Halvtaskiga bilder på resultatet :) Diggar verkligen underhårsfärgen, precis som jag ville ha det!

Puss på er!
Godmorgon. Zandry sov dåligt i natt, förra natten också. Fattar inte vad det är med mej. Jag är snortrött innan jag går och lägger mej, men när jag väl har släckt lyset så ligger jag och vrider och vänder i flera timmar känns det som. Irrii!!


Om en halvtimme sitter jag i frisörstolen. Ååå, det ska bli så härligt. Klipp, färg, sling. Det kommer kosta, men det kommer vara värt det. Och dessutom så har jag lite extra pengar nu, för jag lämnade tillbaka skorna igår (dom jag köpte förra veckan). Det kändes som en lättnad faktiskt, jag var inte helt nöjd med dom och det känns extrem ovärt att betala många pengar för skor man inte är nöjd med. Jag får leta vidare helt enkelt.


Före klippningen. Jag har verkligen lärt mej att älska mina lockar. Dom är fiiina. Jag gillar att ha valmöjligheten, rakt eller lockigt. Inte alla som har det privilegiet.

Puss på er!
Sådär ja, nu har jag provat gymmet också. Det var mindre folk än vad jag hade trott, kan iofs ha berott på att det var så sent på kvällen också. 

Jag körde iaf rygg och triceps. Alla maskiner som jag brukar köra på Iksu sport fanns på Plus också, så det var ju bra. Körde lite annorlunda mot för jag brukar göra idag. Normalt brukar jag köra till failure, alltså att jag kör kanske 5-7 reps där jag knappt orkar lyfta sista. Idag hade jag inte riktigt den peppen, så det fick bli vanliga, hederliga 3*12 eller 3*10. Det funkar ju också.

Nu kan jag med gott samvete sitta i fotöljen och pilla naveln resten av kvällen.


En del av det pyttelilla gymmet...

Det finns inga speglar på gymmet än, så på kvälltid får man spegla sej i fönstrerna. Kalla mej ego, men jag gillar att se mej själv när jag tränar ;) Då ser jag om jag gör rätt, eller om jag gör ngt tokigt.

Jaha, protienshake och en halv subwaymacka på det här :)

Puss på er!
Är precis hemkommen efter mina ärenden på stan. Passade på att äta middag på stan med Julia, därför det drog ut på tiden. Men jag hade ändå lovat, mej själv och bloggen, att jag skulle prova Iksu plus's gym nu på kvällen, så jag får helt enkelt pallra mej dit nu, trots den sena timme. Men faktum är att det är lättare att motivera sej nu när det är så nära :) (ett evigt tjat om att det är nära...)

Ja, så jag återkommer med betyget på Plus's gym när jag är färdigtränad.

Puss på er!
Måste bara berätta det här, för jag är så himla stolt över mej själv. Det har fortfarande inte riktigt sjunkit in att jag har klarat anatomitentan, Jag har inte ens tagit ner plugglapparna från garderoben.


Ska ta ner dom snart, kanske t.o.m ikväll ;)

Men nu till det jag ville berätta. Godkäntgränsen på tentan var 70 poäng, jag fick 84,5 poäng! God marginal! Och det känns så himla skönt. Yeeey!

Idag är det KTC (praktiska övningar) enligt källor så ska vi sätta sond på varandra. Men hemska tanke! Jag kommer kräkas känner jag. Vi ska även sätta kateter, men förhoppningsvis inte på varandra ;) HAHA. Efter avslutade skola ska jag ta mej ner på stan! Gå dom ärenden som jag skulle ha gått igår. Och efter det ska jag inviga gymmet på Iksu plus! 

Puss på er!
 
 
Här kommer utvärderingen:

Fördelar:
NÄRA DIT OCH HEM!
Nya, fräscha maskiner.

Nackdelar:
Väldigt litet.
Små salar.
Trångt.
Ingen platå för instruktörerna, dvs dom är på samma nivå som de övriga vilket gör att det är svårt att se instruktören.

Opps! Nackdelarna var visst fler... Men det faktum att det är gångavstånd från mej väger upp för alla nackdelar. Så jag kommer definitift fortsätta gå dit.


Jag körde som sagt Bodypump idag. Jag var duktig och körde båda benpassen fullt ut, som jag tidigare inte brukar göra för det blir alldeles för jobbigt för höger ben, då det bara är det som jobbar i princip.
Annars kändes det att jag har kört dåligt ett tag, jag är inte alls stark eller uthållig som jag kände för ett par veckor sedan. Svagast av alla muskelgrupper är Biceps, det slutade med att jag använde bara vikterna (utan stång) 2,5 kg. Men jag tyckte det kändes bättre att hänga med på allt, istället för att vila 3-4 ggr under låten.

Over all så är jag nöjd med passet och Iksu Plus.


Nu ska jag slänga mej in i duschen.
 
Puss på er!
 
 
Det är frågan... när man kan handla mycker billigare på nätet.

Jag behövde en ny parfym, så jag googlade på återförsäljare av Escada Magnetism och hittade parfym.se. I Butik kostar den här parfymen 666:- och på parfym.se kostar den endast 329:-. HAH! Halva priset. Kalasfynd!!

Puss på er!
 
 
Är precis hemkommen från seminarium i vårdvetarhuset(såklart). Har svidat om till myskläder för regnet öser ner i Umeå, så jag blev alldeles dyngsur när jag cyklade den korta biten hem från universitetet. Knepet att slippa en förkylning är att aldrig frysa, så därför tog jag på mej torra kläder det första jag gjorde när jag kom hem.

Tanken var att jag skulle gå på stan idag, lämna igen mina skor och köpa fett/impregnering till mina skinnjackor och även införskaffa ett regnställ. Men med tanke på det rådande vädret så anser jag att det lika gärna kan vänta till någon annan dag i veckan. Så, vad gör jag istället? Laga mat. Plugga. Se teve. Ja, det finns mycket grejer att göra. Jag börjar med maten.

Ikväll ska jag inviga iksu plus! Bodypump 18:40 står på schemat. KUL! 

  
bilder på jackorna som ska behandlas. Det senaste på vill-ha-listan är en blå skinnjacka.



Den här jackan finns på HM. Fast det är mocka, så den lär inte vara så värmande. Men jag ska inhandla den ändå :) Vill ha typ precis en sån, fast i skinn! Det är drömmen!

Puss på er!


Igår drog jag ut till Vännäs. Åt med Daniel och Jenni, tacopaj, mums. Sen "poolade" vi, alltså badade badtunna. Blev en lugn kväll med vin och gott sällskap. Ganska tidig kväll också för jag hade ju trots allt varit uppe och jobbat sedan tidiga morgonen. Hann med en sväng på gymmet också, det var skönt! Jag var stark trots den bristfälliga träningen på senaste.

Och idag... idag har jag varit på skördemarknad i Vännäsby, köpte inget, var mest bara med som råd och stöd till Jenni och Daniel. Mammsen kom och hämtade mej i Vännäs vid tretiden idag. Vi gick på stan en stund, åkte och handlade på Rimi och sen fick vi middag hemma hos mormor och morfar.
 
Och nu sitter jag här, trött som ett svin, och funderar "får man gå och lägga sej nu?" Det får man väl? - Jag tycker det. Ska bara förbereda inför morgondagens seminarium först, sen blir det nana kudden!!

Puss på er!
 

Usch, hemskt, drygt, jobbigt. Det värsta på hösten/vintern det är att det är mörkt när man ska kliva upp på morgonen. När klockan ringde 05:50 så kunde jag svära på att det var mitt i natten, men icket, det var dags att kliva upp. Suck!

Dags för en hel dag på Attendo. Jobbjobb. Sen ska zandry träna. Jag ska döda mina muskler på gymmet, jag behöver verkligen det, känna att jag lever lite grann;) och vad som händer under kvällen det återstår att se.

Puss på er!

När jag ringde mamma igår och talade om att jag hade klarat tentan, så tyckte hon att jag skulle göra något för att fira. Och det har hon ju alldeles rätt i, man ska fira när man har klarat något, men jag är dålig på det. Så jag frågade henne vad hon tyckte aatt jag skulle göra. Då sa hon att jag skulle gå på någon behandling, massage, ansiktsbehandling... Ja ba; ja massage lät ju trevligt. Hon ba; men då fixar jag det åt dej.

Så alldeles nyss ringde det en massageterapeut och frågade när hon skulle boka in mej. Så nästa fredag efter att jag har skrivit tentan så ska jag få koppla av på massagebordet. Mamma är bäst!
 


Puss på er!
Jag orkade inte göra någon middag igår, så jag tänkte att jag skulle klara mej med en macka eller två. Mitt misstag var att börja kolla på matprogram, för efter det började det vattnas i munnen på mej. Så jag tog hojen och cyklade till Shanghai och beställde mat. Påvägen hem mötte jag LillMadde på cykel och följde med henne och åt istället.

Jag behövde verkligen hänga med henne, så det var ööödet. Erik och Madde bakade och jag satt på golvet och lekte med Isou. Vi bondade verkligen igår, första gången jag har lekt med han sådär sen han var lite valpis. Han vet inte riktigt gränsen mellan lek och göra illa. Men igår var han nyborstad och nyklippt, så musten hade gått ur han och därför var han aningens lugnare än vad han brukar vara och därför gick det att leka med han. Kul.

Nu är det helg för Zandry. Jag ska fara på stan och shoppa om en stund. Sen vad helgen har att erbjuda vet jag inte ännu, vet bara att jag ska jobba imorgon mellan 7-16, bra med lite extra kosing. Kan bli en lugn helg med plugg till smärttentan som vi har nästa fredag.

Ooooh, påtal om tenta! JAG KLARADE FUCKING-ANATOMI-TENTAN!!!!! Tredje gången gillt! :) I slutet på augusti skrev jag tre tentor på två dagar, och nu har jag klarat ALLA! Så jävla bäst jag är! Victory!


Lite glad Zandry...


Ne, nu ska jag ta mej en kopp kaffe och påbörja dagen ;) Bättre sent än aldrig.

Puss på er!
Jag kände att jag behövde unna mej själv något så jag blir på lite bättre humör och var passar inte bättre än att lägga pengar på utseende, det blir man alltid glad av, ett litet lyft för självkänslan. Så nu har jag bokat in en klipptid, jag ska klippa, färga och slinga så jag känner att det kommer bli dyrt, Men det bästa är att jag lyckades hitta av studentrabatt så jag får 15% på allt, hoppas det blir lite billigare då.

Så nu har jag nånting att se fram emot i det dystra höstmörkret. Ny hårfärg och fräscha toppar också lite endorfiner på det, så tror jag säkert att jag är back on track snart igen.


Klipper bort lite lockar...


Puss på er!
jJag har köpt skor nu. Men jag är inte supernöjd. Problemet är att 37an är alldeles för liten och 38an är på tok för stor. Men jag köpte ändå hem dom och provar, vänjer mej vid tanken att dom är lite för stora. 

Jag har inläggssula nu, som är bra för min fot då det stödjer upp min hålfot. Och sen kan man ju ha socksockar under vintern, det kan vara bra... Jag försöker intala mej själv att dom är bra. Men dom ser Stoooora ut. Knepiga storlekar var det. mellan 37an och 38an så skillde det säker 1,5 cm. Medans mellan 38an och 39an skillde det bara 0,5 cm. Märkligt.


Men vad tycks? Snygga? Jag tycker det. Det återstår att se om jag behåller dom.


Försökte få tag på min idol, Lenita. Ville leka med henne. Å vet ni vad hon svarar "du får allt vänta till efter jul"! Hon är sjuk och har mycket att göra i skolan. Åååå, tråååk. Så vem ska jag nu leka med? Jag känner mej lite ensam :( Schtina, du borde komma tillbaka till Umeå! Kom nu!

I kväll är det invigning på IKSU PLUS. AWESOME!!! Eller rättare sagt smygpremiär för VIPgästerna (och jag är en av dom). Imorgon är det Noll skola, men jag ska plugga ändå såklart. Sen är det klassfest på lördag, men jag tänker nog inte fara, blir säkert inringd på jobb och då känns det dumt att komma sent och dricka ikapp, aldrig en lysande idé.

Baaaaah!! Så känns det nu... Less på att vara själv. 

Tror att det är brist på endorfinproduktion i Zandrys kropp för närvarande. 

Puss på er!
HAHA, 100% rätt till mej! Det var kravet för att klara den tentan och mycket riktigt, alla rätt! 2 av 3 avklarade tentor. Nu väntar jag bara med spänning på den sista: Anatomin. 
 
Vill bara kika in och berätta det, var glad för min skull. Jag är glad för min skull :D

Puss på er!

Jag är uppe med tuppen som vanligt. Som student kan man ta sovmorgon under föreläsningsfria dagar, men det är så mycket jag måste hinna med så något mys i sängen har jag inte tid med.

Nu sitter jag på ortopedtekniska, ett evigt rännande hit, jag borde få stamgäst-kort kan man tycka. Efter det här ska jag låna en bok på MB sen ska jag hem och plugga med Jennie.

Jag hade lovat att jag skulle komma och simma idag, men jag får nog inse att jag hinner inte det. Har deadline till ett grupparbete imorgon och jag är inte färdig. Ska försöka jobba effektivt, vill hinna på träningen!!
Jag har aningens svårt att få kontinuerlitet i träningen, alltid är det något plugg så står i vägen. Jag tror helt enkelt att jag måste plugga bättre på dagarna, så jag har kvällarna fria. Det ska bli mitt mål till nästa vecka! Pluggfria kvällar... Och sätta upp ett träningsschema.



Är det okej att grina när man missar bussen? -ja, visst är det det;) Jag skulle hem från jobbet och ser bussen swischa förbi framför ögonen på mej, mindre roligt. I stället för att åka med den bussen fick jag gå ÄNDA till ålidhemscentrum, lååångt! Men jag grinade såklart inte, men nog kändes det ledsamt alltid.

Hum, what to write? Har nog inget vettigt att skriva idag. Har jobbat, varit i skolan, powernapat ;) det har blivit till standard efter en dag på skolan, tro mej det behövs! Nu ska jag hem och sova sängen.

Godnatt

Puss på er!

Enligt rykten så kommer studiebidraget imorgon. Vet ni vad jag ska göra då? Ja, rubriken är ganska avslöjande ;) Köpa nya pjuckor. Längtar! Sen vill jag även klippa mej, det var ett bra tag sen, februari närmare bestämt, så det är dags nu.

Dessa skor har jag spanat in, dock inte i någon utav färgerna nedan, utan antingen vinröda eller svarta (helst vinröda) Jag hoppas att dom finns kvar i min strl, men med min vanliga tur så gör dom väl förstås inte det. Jaja, men jag ska strosa runt på stan någon gång i veckan, så får vi se vad det blir för något.



Puss på er!
Visst är det märkligt hur storasyskon alltid har en tendens att vara retsamma. I lördags så blev jag utsatt för det fenomenet, så efter ett tag så frågade jag: "visst har du småsyskon" Och japp, mycket riktigt det hade dom båda som retade mej. Jag är så himla van, så jag tycker det är lite halvmysigt (konstigt nog), trots allt så kommer sånt där ret i grund och botten från att man gillar personen i fråga. Hah!

Visst, när jag var liten så fanns det inget värre än mina pinor till bröder, men idag så kan jag hitta humorn i allt ret och tråkande. Och jag skulle inte vara utan det för en sekund! :)

Ett litet iakttagande bara ;)

Nu är jag hemkommen från föreläsningar. Sjukt ointressant kan jag känna. Om bla Operation och röntgen. Alltså, visst, det kan väl vara intressant, men dom går så djupgående i ämnet så man börjar tänka "är det operationssköterska jag ska bli eller?" (eller röntgenssk). Men det kanske är bra att kunna ändå, jag ska trots allt vara på en kirurgiavdelning på praktiken, så operaton Kommer att vara en ganska central del.

Som sagt, hemkommen. Nu ska jag fixa lite käk och sen blir det träning i form av core på Iksu sport och förmodligen lite gym efter det. Var länge sen jag körde i gymmet nu. Måste verkligen få mer rutin på det annars byggs det ju inga muskler och byggs det inga muskler så kommer jag aldrig nå mitt mål, nämligen 50 kg i bänk. Men blir nog lättare att motivera sej när Iksu plus öppnar. Jag ska på VIP-invigning på torsdag, YEEEY!


Här kommer Iksu plus att öppna. Visst ser det fint ut? Och det bästa är att det tar typ 3 min att cykla dit :)

Puss på er! 

Det får bli en tidig kväll för Zandry. Har lite ont i huvudet och känner mer slö, måtte jag inte bli sjuk nu!!

Nu har jag bäddat ner mej i sängen. Fanns inget bra att kolla på på teve så det fick bli Xfactor. Egentligen är jag så ruggigt less på alla sånna här sångprogram, men man kan ju iaf kolla vad det är för något.

Jag älskar djur. Framför allt katter och hund. Jag kan inte få nog av dem.

Ni vet att jag mest av allt skulle vilja ha en liten hundvalpis, jag önskar bara jag hade den tiden och möjligheten. På senaste har jag även gått i katt-tankar. Sitter och kollar runt på blocket, finns jättemycket kattungar till salu. Jag vill ha en! Ge mej!





Puss på er!
Helgen började med att jag fick resultat på en tenta. GODKÄND! Seger! Sen blev det en lugn fredag med kycklingpaj och Vännerboxen :) Jens kom förbi.

Som sagt så hade jag ju tänkt att fara på surströmmingsfest, men eftersom att det blev inställt så skulle jag följa med brorsorna ut till stugan och segla. Men nej, det blev inte heller något av, för jag blev inring på jobb som jag kände att jag var tvungen att tacka ja till. Så igår blev det 5 timmars jobb på kvällen och därefter for jag till Mathias där det var spelkväll med Carris, Johnny, Björn och Amanda. 
 
Utgång på coverclub, som vanligt :P Vi måste börja gå till andra ställen känner jag... Men det var riktigt roligt, jag dansade häcken av mej. Tog det lugnt med drickat... och det är en sak jag har märkt, om jag är salongsberusad så dansar jag mycket mer. När jag är på superpickalurven så flamsar jag mest omkring och tappar bort alla. Jag kanske borde satsa på salongsberusad lite oftare ;)

Idag är det söndag, härliga söndag. Jag ska passa på att vila upp mej till nästa veckas utmaningar. 

That's all folks!

Puss på er!
Jag såg fram emot helgen, framför allt lördag, dels för att vila upp mej lite och dels för att jag var bjuden på surströmmingsfest. Farfar hade bjudit in hela byn samt familjen, så det skulle bli årets kalas. Jag gillar inte surströmming, eller jag har iofs aldrig smakat, men det borde ju smaka som det luktar eller hur? Alltså smakar det nog skit! Jag äter med näsan, det som inte luktar gott är inte heller gott. Men festen kändes ändå kul på nå vis. Happ, men nu är det inställt. Tråk.
 
Anledning: Farmor är dålig och stackars farfar blir så orolig, så därför ställde han in allt till hon blir bra igen. Farmor trillade för några veckor sedan och fick en hjärnskakning och det där verkar som inte vilja ge med sej. Hon gjort en mindre operation pga detta, men inte ens det verkar hjälpa. Åååå, min farmor <3
 
Och min Mormor då... hon är OCKSÅ sjuk. Jag som trodde mina mor- och farföräldrar skulle leva för evigt, men åldern verkar komma ikapp dem alla. Jag vill inte det. Jag vill alltid ha dom! Mormor har legat inne för inflammerad blindtarm, två gånger tidigare. Det här är tammetusan tredje gången! Varför inte operera kan man ju verkligen fråga sej? Troligtvis för att hon är gammal, svagt hjärta kanske? 

Jag har nog aldrig riktigt varit med om att någon nära har varit svårt sjuk. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Brorsorna och mina föräldrar verkar inte alls reagera lika starkt som jag. Jag kommer så väl ihåg på mormors födelsedag när jag ringde och skulle gratta henne, också får jag veta att hon är på sjukhus, (visste inte anledningen då) då brast det för mej. Medans alla andra verkade inte ett dugg oroliga. Kanske är det så att resterande i min familj har faktiskt haft en anhörig som varit svårt sjuk, Jag, så dom vet vad det innebär, dom har hopp som dom har fått träna in, kanske? Vad vet jag. Men jag har aldrig fått uppleva det från anhörigsidan. Jag HAR hopp, men jag blir lätt orolig.

Känslosam såhär på torsdagkvällen. Men jag tänker avsluta såhär: Både farmor och mormor SKA bli bra! Och det blir dom, jag vet det. Kan bara inte hjälpa att känna klumpen i halsen...

Puss på er!

Tydligen så ska man inte lämna brinnande ljus utan uppsikt. Det råkade jag göra igår. Det gick bra, men det kunde förstås gått väldigt dåligt.

Idag är det praktisk träning på KTC som står på schemat. Vi ska öva på att göra sterila uppdukningar, CVK och subkutan VP. Blir spännande.

Sen ska jag sitta på biblioteket och göra lite uppgifter. Har inte haft råd att köpa alla böcker till den här kursen och en har visat sej vara väldigt användbar, så jag måste sitta i röda rummet och läsa. Förhoppningsvis finns den kvar. Det är min dag. Sen blir det kanske simning ikväll, det återstår att se.

Jag idag:

Alltså, efter två hel dagar i skolan, fullproppade med föreläsningar, så är jag helt SLUT. Vill helst gå och lägga mej nu, men jag inser att det inte är någon bra idé. Får plåga mej några timmar till.

Dom två första dagarna har, som sagt, varit intensiva. Föreläsningar från kl 9-16. Det är jätteintressant och kul, men det finns ju en gräns av vad hjärnan klarar ta in per dag och den gränsen är nådd innan lunch vill jag påstå. Imorgon är vi "lediga" dvs. inga föreläsningar, men det ska pluggas ändå. Har redan ett seminarium att förbereda mej för och en tenta om 2,5 vecka. Puuust! 

That's all folks!

Puss på er!


Jag börjar med att berätta om filmen jag såg igår: Marley and me (på femman). Det handlar om ett par som skaffar en labrador som är helt jävla tokig. Dom älskar den, ja, men han är bara hyper! Sen får man se det här paret gå igenom livet och skaffa barn och byta jobb å allt va man kan hitta på. Och såklart så blir ju hunden äldre och äldre...

Som jag grät i slutet! Ni vet klumpen i halsen som man får när man gråter, den fanns där och det vara inte bara tårar utan det var hulkande och snorande. Varför reagerade jag så stark? Jag vet inte. Kanske för att den där hunden var lite lik min Ronjis, min älskade Tjockis. Och bara tanken på att det är någons BÄSTA vän på hela jorden och trots allt han har bitit sönder och förstört så älskar man hunden över allt annat. Nej, jag brukar inte gråta till filmer, men igår hände det :P

Nu ni, nu ska jag ta på mej kläder och sminka mej. Dags för första dagen i skolan, första dagen på Umeå universitet! Så spännande! Och jag är lite nervös faktiskt ;)

Puss på er!

Nu har jag städat bort dom allra sista spåren av anatomiplugget. Nu är mitt matbord rent och snyggt igen. Känns skönt.

Jag är inte bakis idag, jätteskönt! Tog det lagom lugnt igår. Men hade asroligt! :D Har precis kommit hem från pappa. Det vara födelsedagsmiddag för han har fyllt år tidigare i veckan. Jag ska ta och röja lite mer här hemma, sen förbereda mej inför morgondagens föreläsningar.

Puss på er!

Jag är på G nu!!! Vi sitter hos Mathias och spelar rockband! Jag och Björn äger alla låtar med våran skönsång. Hah!

Puss på er!!!

Huvvaligen för dagen efter. Jag har mått skit idag. Har tillbringat dagen med att sova och... Nä, bara sova egentligen. Försökte kolla på en film som gick på teve, men jag somnade i reklampausen.

Det gick ändå inte så vilt till igår, men snapsarna blev nog mitt fall. Det var iaf en väldigt rolig kräftskiva, många kula snapsvisor och mycket skratt! Och jag åt två kräftor, jag älskar det inte, det ska sägas, men det är ganska kul att äta och en trevlig tillställning.

Trots mitt extremt slitna mood och något opepp så är det dags att korka upp igen. Fest nummer två ikväll. Hos Mathias. Sen blir det utgång på premiären av schlagerklubben. Det blir nog kul när jag väl har kommit igång igen. Sådär, nu ska jag piffa till mej!

Puss på er!