Nu är helgen kommen. Skolarbetet är avslutat och jag tänker inte röra böckerna förens helgen är över. På måndag börjar praktiken, Husum här kommer jag och jag är laddad! Det ska bli ganska roligt.

Ska strax fara och shoppa lite med Atinel. Jysk och införskaffa en ny kudde. Sen ikväll är det spelkväll med brudsen. Tjaaa, det är ungefär allt jag har på hjärtat.

Sorry att det är fattigt med uppdateringar nu, men har inte så mycket tid över till sånt helt enkelt.

Trevlig helg!

Puss på er!
Guud så skönt det är att få ligga kvar i sängen på morgonen och bara mysa. Idag är jag ledig från skolan och allt plugg, sweet! Det ska jag fira med att gå på stan och shoppa med Schtina. Fick dubbla sudiebidrag/lån så jag är loaded och pengarna brinner som vanligt i fickan. Nä, skämt åsido, jag har faktiskt haft köp-förbud under hela september så jag förtjänar att göra av med lite stålar nu :)

Snart kommer mormor och morfar hit och ska fika och titta på min lägenhet, trevligt trevligt. Sen ska jag luncha med Stina på stan och träffa Julia lite senare och slutligten sleepover på Öbackastrand:) Jag passar på att klämma in alla dejter när jag är ledig.

Nu ska jag kliva upp och göra mej i ordning för dagen. Ha en trevlig dag.

Puss på er!


Och skalman han e tlöött, tlöööttt!
... Jag är trött. Jag hade tänkt tillägna helgen åt att vila upp mej från allt vad studier och tidiga mornar heter. Men icket sa nicke. Anna på Attendo hade andra planer för mej, nämligen jobba. Mitt största problem här i livet måste vara att säga nej, för jag kunde inte tacka nej till 14 extra timmar på jobbet, även fast jag hade behövt det. Jag tog mej därför till jobbet både lördag och söndag med kravet att jag skulle få vara ledig nästa helg.

Nu är jag just hemkommen från skolan. Tåget kommer in 17:20 efter varje skoldag, så man kan säga att det blir fantastiskt långa dagar, men som tur är så behöver jag inte åka till Övik varje dag. I morgon tex ska vi i "ume-gruppen" mötas på umeå universitet och plugga där istället. Då kanske jag hinner med träning på eftermiddagen.

Det har blivit lite träning på senaste tiden, men shiiit, jag har helt enkelt inte orkat.

Nästa vecka börjar praktiken. 3 veckor på äldreboende. Suuuuck att man måste vara inom äldreomsorgen ändå, jag vill inte. Men det kan nog vara lärorikt att se vad en sjuksköterska gör... tidigare har jag bara följt vårdbiträden och undersköterskor. Om jag får som jag vill så kommer jag vara i Husum och pendla från stugan. Bara 6 mil t.o.r istället för 20 mil t.o.r.

Nu kallar hemmet. Plugga lite sen ska jag få min efterlängtade kinesmat, hoppas jag iaf.

Puss på er!
Snälla, säg att det är godnatt snart. Jag är så dödligt trött. Ligger i sängen nu och har precis läst klart en bok om biopolärt syndromt, ganska intressant faktiskt, men på toook för lång. Nu ska jag ta mej iväg till Ica och handla lite, sen blir det lite plugg till och sen bär det av mot Öbacka för filmkväll :) myyys!

Kort uppdatering såhär på kvällskvisten.

Puss på er!
Jo, det ska jag tala om för er. Skolkade från första lektionen idag. Men innan ni dömer så ska jag berätta varför. Har fått tillbaka mitt helvetes skavsårsproblem och min goda vän Madde rådde mej att råda bot på problemet innan det blir så illa att jag inte kan gå igen. Lät smart tyckte jag, så skolkningen idag berodde på att jag justerade protesen. Det visade sej att jag har en hårsäcksinflammation och nu ska jag gå till vårdcentralen och kräva att få träffa en läkare på en gång, för syrrorna där verkar inte kunna ett skit. Hur som helst så känns det bättre nu, får se hur länge det här håller bara.

Sitter på skolan nu och har lunch. Sen ska vi bli fotograferade till praktiken som börjar om två veckor, känns inte direkt som att man är redo för det. Men första praktiken är nog mest bara observera och se hur det fungerar. Dock dåligt att bi måste göra praktiken i öviks, Sollefteås eller Kramfors kommun. Blää, jag vill vara hemma.

Nu börjas det igen.

Puss på er!
Hur begåvad sångröst har inte den här pojken? Och hur söt är inte den typ 8-9 åriga rapparen? Jag gillar!

Idag är en bra dag. Svarta faran är min kompis igen. Den gick igenom besiktningen efter tusende försöket. Inget mer körförbud, inget mer vovlo-skräp körande. Yeeey!! Eran intresseklubb antecknar för fullt förstår jag;)

Nu ska jag snart och träna, sen blir det att dricka vin med min älskade tremening Schtina, myys!

Trevlig helg

Puss på er!
Idag har vi haft studentsportardag på universitetet, då kunde man ju tänka sej att det vore på sin plats att sporta, men icket! Istället tog jag en välbehövlig sovmorgon, stack iväg till OK och tvätta bil och lagade mitt åbäke till transportmedel. Håll nu alla tummar för att det ska funka, åker nog och besiktar den på fredag.

Har även fixat mina naglar för sista gången, det är med sorg i hjärtat som jag kommer fara och ta bort denna underbara skapelse, men se ni, inom vården får man inte ha långa naglar så innan vi går på praktik i oktober så ska dom bort. Lägger upp en bild sen. Sover borta i natt och klant-Zandra glömde laddarn hemma och jag har 9% kvar på batteriet, så jag stängde av telefonen ifall den skulle behövas i nödfall under morgondagen, så då vet ni att jag kan inte nås imorgon, torsdag.

Jaaaa, finns inte så mycket mer att skriva... Sov så gott.

Puss på er!
Klockan är bara 12 och jag kan redan säga att det är en pissig dag! Det började redan i natt då jag var paranoid och var tvärsäker på att det var någon i min lägenhet, minsta lilla ljud så slet jag upp drapperierna och tände lampan och tittade förskräckt ut i lägenheten, detta upprepades ett 10-tal gånger innan jag däckade av utmattning. Såklart att det inte var någon där, varför skulle det vara det? Men i spöktimmarna tänker jag inte klart.

Nästa grej som förstörde min dag vill jag knappt berätta om för det är så pinsamt... Jag säger en sak, besiktning, så kanske ni förstår vad saken handlar om. Vidare så skulle jag sätta mej på kansliet och kolla på några streamade föreläsningar, men väl här kommer jag på att denna dator inte har några jävla högtalare!! Svårt att lyssna på en föreläsning då.

Allt som har kunnat gå snett har gjort det. Därför är det en pissig dag. Jag kanske ska ta mej till IKSU för att träna lite, träning får mej alltid på lite bättre humör.

Hoppas eran dag är bättre än min.

Puss på er!
Idag är jag velig naanting! Jag känner mej osäker och vet inte vad som ska ske härnäst.... (Jag tycker som vanligt om att säga A men inte B, förstår att man blir nyfiken, men det kan inte hjälpas jag måste få skriva av mej utan att folk sk förstå vad det handlar om.)

Är på G att bli förkyld känns det som. Ont i halsen hela helgen, men det verkar inte vilja bryta ut. Var ute igår med grabbgänget, sjukt roliga människor. Idag är jag sliten som få, vill bra fara hem och sova, men se det går inte, har 50 minuter kvar på jobbpasset... och på tal om det så är det dags att återgå.

Puss på er!
Nu sitter jag på bottniabanan för första gången. 100 spänn kosta det, men det är nog som alla andra tåg att det är billigare om man löser biljetten på perrongen men jag hann inte, sängen var skön i morse som vanligt. Betyg så här långt på banan då? Jo, helt ok. Det går fort som tusan! Arlandaexpress släng dej i väggen;)

Idag börjar första kursen och jag är inte ens mer förberedd så jag vet VAD det är för kurs! Men det lär jag väl bli varse. Spännande är det iaf, känner mej så vuxen och bildad som går på universitetet och allt. Klapp på huvudet till mej.

Nu ska jag gå och sminka mej.

Puss på er!
Jag pratade med mamma när jag kom hem från Övik i eftermiddag. Var enormt stressad för jag hade mindre än en timme på att landa, göra mat, äta och byta om. Det där hörde mamma såklart, ingen känner mej bättre än den kvinnan. Hur som helst så sitter jag och äter då det plingar på dörren. In kliver mamma. Hon räcker över ett paket till mej och säger "hejdå" och är påväg ut genom dörren igen.

"Vänta vänta" säger jag "varför så bråttom och vad är det här?" och då läser jag på kortet på paketet där det står "lycka till på sjuksköterskeutbildningen, kram mamma och Åke" Jag hinner ge min flygande fläkt till mamma en kram och ett tack sen rusar hon vidare. Snacka om eld i baken!

I paketet var det ett kollegieblock och en överstrykningspenna. Liten gest men jag blev otroligt glad. Är hon inte för gullig? I love my mom!

Puss på er!
Det finns en enda sak som är negativ med att jag äntligen kom in på universitetet och det är att jag har lovat att från den dagen jag börjar plugga så ska jag skaffa facebook. Nu måste jag ju hålla det jag lovat, så inom kort finns Z Lindgren på fejan;P

Sitter i Övik nu. Har precis fikat lite och ska bege mej ut i affärerna och shoppa lite skolgrejer, kollegieblock och sånt. Övik är en mysig liten stad faktiskt. Jag har hittat två inredningsaffärer som passar perfekt för min inredningsstil hemma, vintage-looken. Men jag ska inte shoppa onödigt skräp nu, får lugna mej så plånboken hinner krya på sej lite innan jag går all in igen.

Klockan 13 börjar skolan igen och ikväll ska jag jobba. Jag passar på innan skolan drar igång på riktigt.

Puss på er!
Den här dagen går till historien. Nu ska jag berätta om min lilla hemlighet. Det var nämligen så att jag stod som första reserv på sjuksköterska i övik. Jag ville inte berätta om det förens jag var säker på att jag tog mej in, trots att alla sa att jag var så gott som antagen när jag var första reserv liksom...

Anyway... JAG KOM IN!!! Min dröm sedan typ högstadiet har nu blivit sann! Helt otroligt vad overkligt det känns, jag har nog inte riktigt fattat det än. Men jag blev så sjukt glad när jag såg det okända öviks-numret ringa vid 13:30 idag. Yeeeeeees!! Äntligen! Jag börjar imorgon kl 08:15. Kör bil till övik imorgon men i framtiden ska jag ta tåget och pendla. Och om jag har ännu mer flyt så kan jag byta till Umeå om någon termin.

Så nu får mina kurskamrater på KOMVUX klara sej utan mej, för jag ska bli sjuksköterska!!! Yeeeeey! Jag är så glad idag så jag kan inte ens beskriva och mina kompisar som jag har berättat det för är minst lika glada för alla vet hur länge jag har velat det här. Hihi!

Nu är det jobba som gäller

Puss på er!
Tonight is the night! Inflyttningsfest. Jag har bjudit många och det kommer trångt som Attans, men tjoooflöjt va roligt vi kommer ha. Jag berättade ju om att jag skulle göra en blå bål i form av blue lagoon a.k.a isbjörn. Men men men, Systembolaget har inte den blå ingrediensen nämligen blå curacao, så jag fick ändra min vision. Nu blir det absolut passion istället och Madde får nöja sej med tranbärsjuice och sprite, inte lika fancy som jag hade tänkt men whatever?! :P

Nu ska jag till Lenita och hämta Singstar sen ska håret fixas, kläder på och ansiktet målas:) Jag taggar stenhårt för den här kvällen! En person saknas dock och det är min fina Eemy :( men vi får spara det till din inflyttningsfest i fjollträsket.

Puss på er!
Nu har vi helg. Jag har gjort bort min första redovisning, det var inte så farligt som jag trodde att det skulle vara och jag var påläst och väl förberedd. Nu tänker jag lägga plugget åt sidan och njuta av helgen.

Ska snart promenera in till stan och handla lite sprit inför tomorrow och möta upp Julet för lite shopping, dock har jag köpförbud denna månad, men titta får jag ju alltid göra. Och ikväll får jag mans-besök, hehe ;) filmmys.

I morgon är det inflyttningsfest på sjuka gatan. Jag taggar stenhårt, kommer bli röööj! Ska fixa en blå bål och för att inte Madde ska känna sej utanför så ska jag köpa en vira blåtira till henne, hon kommer nog inte bli stormförtjust, men hon blir nog glad att jag har tänkt på henne i alla fall.

Längtar till måndag, då får ni alla hålla tummarna för mej. Hoppas hoppas hoppas!!!

Puss på er!