När jag skrev förra inlägget satt jag på kö för att snacka med telia. Det visade sej att allt var helt i sin ordning, det var bara jag som var lite korkad. Allt jag behövde göra var att starta om telefonen. Men hur skulle jag kunna veta det? Och om jag inte hade ringt telia idag så hade jag förmodligen fortfarande väntat på mitt telefonnummer. Dom verkar inte ha riktig koll tycker jag.

Hur som helst så är min telefon i bruk nu. Och telefonnummer att nå mej på är 073-068 78 99. Samma gamla vanliga som jag alltid ha haft och det är alltså det ända nummer jag har också. Sköönt, nu slipper jag ge ut två nummer och ha med mej två mobiler och gå och vänta på samtal som aldrig kommer för att dom ringer till fel nummer. SKÖNT säger jag. Det känns som en tung sten har lyfts från mitt hjärta :)

Så sjukt! Jag har enorma problem med alla mina telefonnummer hit och dit och mobiler hit och dit. Min mobil blev stulen för ett tag sen och sen dess har jag klarat mej med en telefon. Nu skulle det verkligen ha lönat sej att han en hemtelefon kan jag säga.

Idag ringde jag till Telia och undrade hur det gick för dom med att leverera mitt simkort och det visar sej att typ ingenting är gjort?! Men jag förklarar ärendet: Byta över mitt gamla (3nummer) till telia abonemanget. Då sa han att han skulle fixa det på en gång och simkortet skulle komma om två dagar. Bara det att han inaktiverade mitt befintliga simkort, så nu har jag ingenting! Ingen mobil att ringa till eller från och ingen mobil att smsa med. Jag känner mej han-di-kapp-ad!

Jag upprepar: SÅ SJUKT! Hur kan dom göra så?? Det hade väl varit okej om dom hade informerat att simkortet skulle bli inaktivt, men dumskallen sa inte det. Sånt här kan man bli så fantastiskt less på. Sen ringer jag tillbaka till telia, för såhär kan jag ju inte ha det, då säger den inspelade tanten i luren; Det är många som ringer just nu, vi kan tyvärr inte ta emot ditt samtal. ÅÅÅÅH!

  

Gosh (hon på bilden i mitten) ska flytta till polen. Därför hade hon avslutnings-fika idag. Vi fick rabarberpaj med jordgubbar. Fantastiskt gott. Allt som behövdes för att ladda om batterierna till vattengympan som är en halvtimme efter simningen. Fast jag måste erkänna att man fik lite ont i magen i början på passet.

Och för eran kännedom så är bara mitt 070-579 33 33 nummer i bruk för tillfället, så ska ni skicka sms så är det det numret det ska gå till. 073-068 78 99 återkommer snart då jag ska göra en nummerflytt. Då vet alla.

Fredag var fixardag. Jonas kom med flyget på morgonen och sen bar det iväg till farmor och farfar för att fixa våra skotrar så dom är frächa inför nästa sässong. Den röda är min lilla pärla och den blåa är Jonas.


Sen hade jag beställt på grillat hos pappa. Det är min absolut Bästa mat i hela världen. Så himla gott. Jenni och Daniel var också där.


På lördagen åkte vi till stugan och kollade på renoveringen där. Sen fick jag för mej att jag var sugen på att elda. Så vi grillade korv över en vedeld. Men då fick även Jonas för sej att han ville elda, så vi eldade upp vassen längs strandkanten. Det var roligt.

Lördagen bjöd också på mat hos pappa, denna gång med sällskap av Rickard och Sara, Danne och Anna-Sara och Angelica. Sen åkte vi in till stan och gick runt på kulturnatta, sen hem och sova sängen.

För övrigt så är bilderna tagna med min nya telefon. Bra bilder blir det tycker jag. :)

Nu har mitt träningsschema startat. Det startade i måndags, då gick det bra att gå bara 30 minuter på kvällen när det var hyffsat svalt. Igår skulle jag fortsätta min resa mot snyggare kropp och promenera 40 minuter. klockan var 19.00 och solen var stekhet fortfarande!! Jag gick på strandpromenaden, var riktigt mysigt faktiskt men påvägen tillbaka så kände jag hur protesen började bli varmare och varmare och till slut blir ett skavsår till och det är inte lika underbart längre.

Mamma ringde under promenaden och frågade om jag inte skulle komma dit, så det gjorde jag. Vägen dit + det jag hade gått innan blev exakt 40 minuter. Ganska bra på att planera tiden :)
Vi satt och pratade om diverse saker. Och när jag skulle hem och tog på mej protesen igen så inser jag att jag inte kan gå hem, det var plågsamt. Jag hatar skavsår! Så mamma var snäll och skjutsade hem mej på cykeln.


Med facit i hand så avslutar jag denna satsning. Jag kan inte gå om det ska vara såhär. Då får jag ju typ gå mitt i natten för att det ska vara svalt ute. Kändes inge roligt. Därför byter jag riktning och siktar på grupp-pass på Iksu istället. Ikväll ska jag och Jullan prova pilates, det kan komma att bli spännande. Men innan dess ska vi avnjuta en underbar eftermiddag vid älven med fika och strålande solsken!

Nu ska jag ha ett nytt jobb hade jag tänkt. Är så sjukligt less på det här kontorsarbetet. Jag vill röra på mej i mitt arbete och framför allt så vill jag träffa människor.

Idag har jag sökt två jobb. Jag är stolt faktiskt. Det känns otroligt bra även om jag inte har fått något av jobben än så känns det ändå som ett steg i rätt rikting. De jobben jag har sökt är personlig ass (inget nytt direkt) och lagerarbetare. Det sistnämda kan bli svårt att få eftersom att det var bara en plats och jag har ju inget truck-kort. Jag nämde dock inte i mitt personliga brev att jag var handikappad, då skulle dom ju sortera bort mej direkt, därför utelämnade jag den lilla detaljen. Brukar faktiskt ha som policy att inte dölja något och att uppge all info, men om jag vill ha det här jobbet så ansåg jag att det var klokt att inte skriva något om det.


I helgen var jag i Halmstad/oskarström hos Jonas. Det var Ka-a-a-allt!!! Också får jag ständiga sms från en viss brud som berättar om hur varmt det är hemma i Umeå. "40 grader i solen!!" Jaha, tänker jag, och står på en motocross tävling där jag är funktionär och har 6 lager tröjor på mej och fryser ändå! Jag är ändå helt övertygad om att värmen snart kommer till Halmstad.


Så i helgen har jag då varit på 50års kalas. Jag kände typ ingen, så bitvis var det lite tråkigt. Men sen träffade jag en mycket trevlig brutta som tog hand om mej :) Har även vart på Ullared med Jonas mor. Vi åkte dit i fredags, alla var lediga från jobben och det var mycket folk!!! Det tog säkert en kvart att hitta parkeringsplats. Och väl inne så var man inte jätte sugen på att shoppa för det var så trångt. Men jag hittade iaf två tröjor och ett par shorts till Jonas, så jag fick vara nöjd ändå.


På söndagen var vi som sagt på motocross JSM. Jag och Jonas var flaggvakt. Dvs om någon ramlar så ska man he upp en gul flagga och vifta med den. Om jag anser att dom inte utgör någon fara för dom andra, så håller jag flaggan stilla, men om den som ramlat ligger mitt i spåret så ska jag vifta med flaggan och då får inte dom andra hoppa för då blir dom diskade. Och om jag ser att föraren inte reser sej upp, så ska jag vifta med en grön flagga, så kommer sjukvårdare. Väldigt ansvarsfullt jobb kände jag. Och jag tyckte det var roligt, bortsett från att jag höll på att frysa häcken av mej.


Nu är jag åter i Umeå. När jag kom till flygplatsen i söndags var det 17 grader ute och klockan var 12 på natten. Helt sjukt galet varmt!! Idag gassar solen och jag har på mej sommarkläder. Julia kommer snart hit och då ska vi ta en fika i parken. Mysigt mysigt.

Jaa, jag kanske inte har världens mest trafikerade blogg, men i måndags hade jag hela 21 stycken läsare. Vilka är ni? Jag vill så gärna veta...

Snälla kommentera mera!!

Igår hade jag en meningslös dag. Jag är nämligen sjuk och igår var jag hemma från jobbet för att krya på mej. Jag började med att sova till 11. Sen klockan 3 somnade jag igen och sov till kvart i 5. Mellan dom tupplurarna glodde jag på teve och åt mat. Sen framemot kvällen blev jag lite mer aktiv. Skruvade ihop moppen lite, så nu fungerar den och jag tog mej en lite sväng igår också. Vid 9 tiden så tog jag itu med tvätten för att ha lite rena kläder i helgen tänkte jag.

Jag ska på 50års kalas. Jonas kusins mamma fyller år. Och jag undrar, vad har man på sej för kläder? Man vill ju inte komma allt för uppklädd, men samtidigt inte för nerklädd heller. Jag måste smälta in. Och det är ju lite svårt när jag inte känner människorna. Kommer dom ha jeans och linne eller en coctailklänning? Verkligen dagens dilemma, och att tro att man ska få någon hjälp av sin man det är ju som att vänta sej att en orm ska gå... bra liknelse ;)

Jaja, det löser sej nog.

I helgen var det dags för SM igen. Tillbaka där allting en gång började, nämligen i Eskilstuna. Där var mitt första SM för 8 år sen. Simhallen var sej lik, vädret var blåsigt och trevligt sällskap hade jag från alla håll och kanter i detta avlånga land.

IKSU simning hade hyrt en minibuss som vi åkte ner med klockan 05.30 på fredagmorgon. Det var en trevlig resa, bitvis lite långtråkig, men i det stora hela var den hel mysig. På fredag gick första tävlingsstarten och för mej innebar det 400 frisim. Var nöjd med tiden 5.56... Trots bristande träning så gjorde jag ändå min andra bästa tid någonsin.

Hotellfrukost på lördag. Jag hade sett framemot ägg och bacon och vad fanns det? Ägg och köttbullar? Ingen hitt enligt Zandra Lindgren.
Andra tävlingsdagen: 100 ryggsim. Jag simmade kanon bra, mitt bästa lopp under helgen. Var astrött när jag kom i mål på tiden 1.27,95. Det var ett personbästa på 3 sekunder. NÖJD :)
På eftermiddagen var det 50 frisim försök. Det gick sådär...

Söndag, sista tävlingsdagen: 100 frisim och 50 frisim A-final. Inget utav loppen var något att hänga i julgranen. Men tyckte ändå att 100 frisim kändes bra, ingen kan då komma och säga att jag inte tog i :P
När tävlingen var slut så packade vi ihop våra väskor in i bilen och tog oss till en grekisk restaurang. Förrätt, varmrätt och efterrätt för 99 kronor. Billigt! Det var dock lite lite mat tycker jag, men man blev ganska mätt ändå.


Gomaten. Jag älskar grekisk mat. Mycket tack vare tsatzikin :) (klicka för att förstora bilden)

Efter den goda maten sa jag adjö till min Jonas som skulle söderut och jag som skulle norrut igen. Vi satte oss i bilen och åkte hemåt. ca 23.00 var vi hemma igen, på IKSU. Örjan var snäll och skjutsade hem mej, så jag var hemma 23.00. Slängde bara ifrån mej väskorna i hallen och gick i säng. Trött efter en lång och utmattande helg.


Utsikten över högakusten-bron. Sjukt vackert.

Jag ville ha ett ordspråk/citat idag på min blogg, och det jag letade efter hittade jag. Nämligen:
"Lär av andras misstag. Livet är för kort för att göra alla själv"
När jag hittade det, hittade jag även en rad andra ordspråk och citat som jag tyckte var nämnvärda.


Verklig styrka är ofta att ge med sig.
Alla vill ha rätt, det känns alltid så himla bra att ha rätt och det är väl inge fel med det. Men att medge att man har fel, det är mognad för mej.

Man får ta folk som de är och inte som man vill att de ska vara.
Om du säger att du älskar någon, men samtidigt försöker ändra på den och inte accepterar dens brister, då älskar du inte den personen.

Innan man är riktigt säker på en sak, är man gärna tvärsäker.
Endast tillägnad till Julia :) Det hände senast igår när hon var bombis på att 7ans buss gick 13 och 43, vilket den absolut inte gjorde. Typ 02 och 32 gick den.

I går kväll smidde jag tusen planer, i morse gjorde jag som vanligt.
Typiskt mej

Så länge du inte kan förlåta din nästa hans olikhet
är du fortfarande långt bort från vägen till vishet.

Vi har fått två öron och en mun för att kunna lyssna mer än vi talar.


Ett bekvämt sätt att ljuga är att tiga om sanningen.

Man kan inte vara bäst på allt, men man kan alltid försöka.

Ångra aldrig något du gjort!
Om det gick bra så är det fantastiskt.
Om det gick dåligt så är det en värdefull erfarenhet.

Powerwalking i 6 veckor. Nu ska jag ta tag i mitt nyårslöfte, 5 kg var det sagt. Jag konstaterade idag att egentligen väger jag nog så mycket som jag börde väga nu, enligt mitt BMI. När jag hade för typ ett år sedan så var jag undernärd, men då fick jag ändå på mej mina kläder som jag vill ha NU. Jag vill inte behöva köpa en helt ny garderob bara för att jag har legat på latsidan. Nejnej, nu ska det bli ändring.

Jag hittade i en tidning en rubrik "promenera dej i form". Också var den en som hade gått ner 8 kg på 4 veckor. Det lät lockande tycker jag. Nu vägde hon lite mer än jag, så då är det ju lättare att gå ner. Men man ska alltid sikta mot stjärnorna och ha drömmål. Mitt drömmål är 51-52 kg, då är jag nöjd. Så nu måste jag införskaffa mej en våg, för enligt det schemat ska man väga sej varje vecka, för att följa utvecklingen.

Ett krux är att jag måste ändra på mina matvanor. 3-4 ordentliga mål mat per dag. Den senaste tiden har jag ätit 1 ordentligt mål mat per dag, AJABAJA Zandra. Frukost är ett måste! Det vet jag, men jag är så himla morgontrött så jag ligger helst i sängen så länge jag bara kan och då blir frukosten lidande.

Det här ser jag framemot. Men jag brukar alltid vara astaggad första veckan, sen börjar det dala... Men man får försöka ha lite diciplin. Jag hoppas att jag orkar gå, så jag inte får skavsår eller något på protesen, det vore ju inge roligt. Man får prova sej fram helt enkelt. Det här kanske inte är en bra träningsform för mej, bara för att det funkar för andra.
1. Vad är klockan just nu:
10:55
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis:
Zandra Maria Josephine Lindgren
3. Smeknamn:
Zandrie, Linkan.. men oftast kallar dom mej Zandra
4. Civil status
Förhållande sedan 3/6 2009
5. Antal ljus på din senaste tårta:
22
6. Husdjur:
Fiskar och dammråttor
7. Hårfärg:
Blond
8. Favoritfärg:
Lila är en färg som förekommer väldigt ofta i mitt liv just nu.
9. Piericing:
Yes, i naveln. Hade en i tungan, men jag blev less på den så nu är den ej kvar.
10. Tatuering(ar):
Yesbox, ett zäta på höger ankel.
11. Födelseort:
Umeå
12. Bostadsort (vid födelse):
Redcreek, Umeå
13. Nuvarande bostadsort:
Renmarkstorget, Umeå
14. Har du varit kär:
Jaa och det tänker jag inte sluta att vara :P
15. Har du varit i några världsdelar:
Såklart, jag lever och bor ju i en världsdel. Men utöver Europa så har jag varit i Asien och Nordamerika.
16. Har du varit med om en bilkrasch:
Neej, jag har klarat mej på den fronten, vilket är ett under då jag har en bror och pojkvän som kör som bankrånare.
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen):
4, det är så jobbigt att hoppa in där bak annars. Fast iofs, det är ändå jag som ska köra om det är min bil, så då kvittar det ju.
18. Kaffe eller glass:
Inget av det egentligen. Är varken någon kaffedrickare eller glassätare, men måste man välja så blir det nog glass.
19. Snuttefilt eller kramdjur:
Snuttefilt, jag lämnade inte hemmet utan mina kära snuttefilt när jag var liten.
20. Salladsdressing:
Jag får nog säga vitlök eller något lite nyttigare som citron-olivolja
21. Färg på strumporna:
På lillenfoten är dom alltid vita och på dom stora fötterna är dom alltid svarta. Varför ska man variera för?? :P
22. Lyckotal:
Det är faktiskt 13, vilket är lite lustigt eftersom att det alltid förknippas med otur.
23. Favoritfilm:
Fast and furious-filmerna. Busungarna. Aladdin
24. Favoritcitat ur en film:
"What's the number to nine-one-one?" "You go, Glenn Koko!"
25. Bästa semestern:
Thailand eller Mallorca. Upplevelser för livet.
26. Favoritmat:
Grillat i Norrmjöle med pappa eller Daniel som kock.
27. Bästa veckodagen:
Lördag, Ledig hela dagen.
28. Senaste låt du lyssnat på:
Kobojsarna - Jag vet du vill ha mej (minnen från mallorca -08)
29. Tandkräm:
Sensodyne
30. Favorit TV-program:
Gossip Girl, Vänner, Joey, Desperate Housewives, The Mentalist, Navy CIS... Listan kan göras mycket lång. Men nummer ett alla gånger är nog Vänner ändå.
31. Favoritrestaurang:
Efesos - grekisk restaurang i Örebro. Synd man har flyttat ifrån den.
32. Favoritblommor:
Syrener och liljor, rosor går alltid hem också.
33. Tycker inte om:
Jävla islandsvulkan som sprutar aska över hela världen så jag inte kan flyga :(
34. Sport att titta på:
Ishockey, men bara under OS och VM. Det är ju inte spännande i sverige där dom spelar alla slutspelsmatcher 7 gånger. Vem orkar kolla på det lixom?
35. Snabbmatsrestaurang:
Subway
36. Senaste sjukhusvistelse:
Jag ränner på sjukhuset ofta. Efterkontroller för att kolla att inte cancern kommer tillbaka och ortopedtekniska. Jag kommer utan problem över 900 kronor/år vilket gör att jag får ett frikort och behöver inte betala mer än så.
37. Favoritdricka:
Vitamin Well
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
Naturvita
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet:
Ingen gång :)
40. Vem/var är du om 10 år:
Jag är fortfarande Zandra om 10 år :P Och har två barn, jobbar som barnmorska på förlossningen och bor i hus med Jonas och har en hund och massor med katter :)
41. Vem fick du senast e-mail från:
Vet inte
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott:
Nee, men jag blev tusan rädd här om veckan då jag fick för mej att jag skulle säga upp min tv-licens (fast jag har en tv) Det är ett lagbrott, och hade dom kommit på mej så hade jag fått betela dyrt.
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja:
Om jag inte var tvungen att betala tillbaka eller betala räntan på det så skulle jag välja ULLARED. Det stället har ALLT :)
44. Vad gör du när du är uttråkad:
Tar itu med städningen eller sätter mej och kollar på teve, men såhär års kan man ta en mysig promenad om det är fint väder.
45. Fras/ord du använder (för) ofta:
Fantastiskt
46. Vän som bor längst från dig:
Eemy, ända nere i Ängelholm. Saknar henne otroligt mycket. Jag kan inte säga (till skillnad från Julia) att jag har mina kompisar nära Umeå. Alla är utspridda över hela sverige. Men det har väl sina fördelar också.
47. Vad retar du dig på:
Lite av varje faktiskt, men jag försöker att inte göra så stor grej av det.
48. Det bästa du vet:
Jonas <3
49. Läggdags:
22.30 - 23.00 (annars orkar jag inte kliva upp dagen därpå)
50. Snyggaste skådespelaren:
Nalle Puh
51. Hur många köttbullar lägger du upp på en tallrik:
Jag tycker inte om köttbullar, men finns det inget annat att välja på så lägger jag nog upp 5-6 st, för jag är ju ändå hungrig.
52. Vad är klockan:
11:00
53. Bästa artisten genom tiderna:
Mycket bra fråga...
54. Favoritspel:
Party och company. Monopol. Singstar (om det räknas)
55. Favoritfilmmusik:
Disney. All musik därifrån är så bra, alla kan sjunga med :)
56. Skostorlek:
37-38
57. Syskon:
Rickard 24, Daniel 26
58. Favoritpålägg:
Det varierar. Just nu är det ost och marmelad
59. Om du var tvungen att skänkabort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar:
Fattibarna i Afrikat. Det känns som att dom är i mest behov av pengar. fast kanske även till forskning, cancer förskning.
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet:
Jag vet inte..
61. Bästa bok du läst:
Harry Potter, Twilight
62. Är du internetberoende:
Nee, verkligen inte. Har inte ens internet hemma.
63. Favoritdjur:
Hundar och Katter
64. Gillar du snö:
Gillar är ett milt ord. Jag älskar snö! Vintern är bästa årstiden, även om jag längtar till sommarn ibland..
65. Favoritglass:
88:an
66. När köpte du något åt dig själv sist:
I tisdags köpte en massa strunt.
67. Är du långsint:
Nee, det är jag nog inte.
68. Din sämsta egenskap:
Glömsk, lat.
69. Vilken är din bästa egenskap:
Förtående, bra på att lyssna.
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv:
Plugga!!
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr:
Nej, absolut inte. Skulle du döda ett spädbarn om du fick 20000 kr? Neej, det skulle du inte. Liv som liv, en kattunge, för mej, är precis lika mycket värd som vilken annan individ som helst.
72. Vad gör du i sommar:
Solar och badar. Går på konserter. Åker båt med pappsen. Äter grillat. Jaa, det är det som är spikat ;)
73. Mest intressanta stad du varit i:
Oj, svårt svårt. New York kanske?
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med:
Jag vet inte...
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor:
Folk som kan vara så glad och trevliga hela tiden, oavsett vad som pågår i deras liv. Det beundrar jag verkligen. En annan blir sur för minsta lilla och det går ut över hela omgivningen.
76. Favoritgodis:
Meloner och choklad-tryffel från chokladbutiken i Umeå. Det vattnas i munnen när jag tänker på det.
77. Spelar du nåt instrument:
Nejnej.
78. Vilken/vilka sporter gillar du mest:
Simning
79: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför:
Adolf Hitler kanske. Det skulle vara intressant att veta hur han var och hur han tänkte.
80. Vilken film såg du på bio senast:
Alice in Wonderland - 3D
81. Senaste köpta skiva:
Marcus Fagerwall
82. Roligaste konserten:
Den har inte blivit av än. Det är nämligen Guns 'n' roses eller Europe
83. Bästa känslan:
Vara glad och lycklig.
84. Samlar du på något:
Jajjemen
85. i så fall, vad:
Tändstickor
86. Är du feminist:
Jaa, Fast ingen extrem sådan. Men alla vill väl ha lika villkor för kvinnor och män, så på så vis så är jag nog det.
87. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
En ostämd fiol. Varför? Det vet jag inte..
88. Favoritskiva:
Har ingen.
89. Bästa kompis:
Har många
90. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig:
Ahaa! Vilken snygg brud... men varför haltar hon?
91. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick:
Vulkanaskan!!
92. Favoritlåt:
The show most go on, det är en världslåt och kommer alltid att vara.
93. Har du en mobiltelefon:
Japp, Precious Peach ;D
94. Vad är det vackraste som finns:
Jaduu, den som det visste.
95. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka?:
Till USA. Jag skulle vara borta 1-2 månader och göra en roadtrip genom hela landet. Sjukt kul.
96. Är du homo- eller bisexuell:
Jag gillar Jonas, så med andra ord är jag hetrosexuell.
97. Vad är klockan nu när du är klar:
11:37