Hallå vad händer?! Nu har Umeå två veckotidningar som är gratis. Har Umeå gått å blivit värsta storstan? Ja, man kan ju nästan tro det.



Nu är jag hemma från MB för dagen. Ska bara trycka i mej lite mat sen ska jag vidare till "mitt andra hem" (iksu) och efter det ska jag och Madde kika på lägenheten, spännande!

Det går fram å tillbaka i mitt beslut om jag ska ta den eller inte.
Fördelar, nya stället: Uteplats. Sovrum. Badkar. Tvättmaskin. Nära iksu och mataffär.
Fördelar, gamla stället: Nära stan (jag gillar att ha nära till stan). Billigare hyra.

Nåja, vi får se. Ska kolla först.

Puss på er!


Jag fortsätter i samma plugganda som tidigare i veckan. Har varit sjukt disciplinerad faktiskt. Åker till MB varje morgon, sitter från 9:15 - 16:30 varje dag. Jag har Sandra och Jennie att tacka för att jag tar mej iväg.

Idag sitter vi och pluggar läkemedelsberäkning del 2, känns som att jag kan det här, men det kände jag ju å andra sidan sist också å då blev jag kuggad dock av förklarliga skäl (strul med ofullständiga frågor).
Nu ska vi luncha, sen fortsätter vi med sjukdomslära resten av dagen.




Puss på er!

Idag är jag 1a på den här lägenheten:



Uteplats i västerläge, kan det bli bättre eller? Jag vill fara och kolla på den :)

Puss på er!
I lagoma doser. Jag har börjat köpa hem mycket frukt för att det är så bra mellanmål. Dock så slank det ner något som inte alls liknar frukt i min korg idag... Dålig karaktär Zandry! Men whatafuck, jag får träna lite hårdare helt enkelt. Och jag är helt övertygad om att den där chokladen kommer ge mej extra plugg-motivation idag.



Jag tycker det ser så trevligt ut att ha frukt framme i en fruktskål.


Puss på er!
Ni vet mitt motto: Det som inte dödar, det härdar, jag lever lite för mycket utifrån det kan jag känna. Enda sedan jag for hem från skolan idag har jag haft ont i huvudet, sån här huvudvärk som det känns som att huvudet ska sprängas när jag reser mej upp.
Jag tänker: jag äter lite mat så går det nog över. - Nej, det gjorde det inte. Jag tänker: jag dricker en kopp te så går det nog över snart. - Nej, det gjorde det inte heller. Efter typ 3-4 timmar med sprängande huvudvärk tänker jag: jag tar en alvedon, så går det nog över. -Ja, det gjorde det!

Älskade jag själv, härda är inte alltid lösningen på allt. Ibland går det bra att ta läkemedel för att minska smärtan, i synnerlighet när tabletten är så harmlös som en ynka liten alvedon. 
 


Puss på er!
Nu har jag bunkrat upp förrådet med min nya beroende dryck:


Pepparkakste! Som Stina introducerade för mej förra året. jag gillade det inte då, men nu har det konkurrerat ut kaffe! Mummmma!!

Å titta så fint dom hade gjort i kungspassagen. Skylt söndag var tydligen i söndags (tidigt?).


Jag längtar tills jag också får börja ta fram julen. Men jag kan inte börja julpynta förens efter mitt tentaplugg, jag måste lägga all fokus på det just nu. Så runt andra advent kan jag börja ta fram mina tomtar och änglar. Baka lussekatter ska jag med göra och ett pepparkakshus! Längtar! Men först: PLUGG!

Puss på er!

Det bästa jag vet på julen i matväg är julskinka och dopp-i-grytan. Mamma hade gjort det igår å då tänkte hon på mej. Så idag fick jag komma upp på hennes jobb och hämta några skivor hemmagjord julskinka. Mumsfillibabba!

Jag har just suttit och pluggat på MB med Jennie och Sandra. Kom en ganska bra bit på vägen. Nu ska jag fara till iksu sport och träna core, blir nog lite gym efter det.

Puss på er!



  

HAHA, visst är jag sjukt ego, jag vet. Men det är ganska kul att ta såna här bilder för att se hur man utveckas. Min biceps på vänster arm är näst intill obefintlig, men jag blir starkare, sakta men säkert. Något som jag är sjukt stark i nuförtiden (i förhållande till min storlek) är axlarna, och det är kul för det har varit min HAT-muskelgrupp förut då jag alltid fick ont när jag tränade axlar.

Nu: Hoppa in i duschen efter kvällens träning.

Puss på er!
Här kommer, som lovat, receptet på chokladmoussen som jag bjöd på igår. 

125 g mörk choklad (gärna 70%)
1/2 msk florsocker
3 msk starkt kaffe
1 st äggula
2 dl vispgrädde

Smält chokladen över vattenbad. Dra sedan undan från värmen, tillsätt kaffe, florsocker och äggula, vispa kraftigt. Vispa grädden i en separat skål, inte för hårt. Vänd ner grädden i chokladblandningen. Häll upp i glas, skålar, vad du vill. Låt stå i kylen i ca 2-3 timmar.

Det blir ganska mastig smak på det här, så det är gott att ha något syrligt till som bryter av, tex. apelsin.




Puss på er!

Jippi, nu är jobbhelgen slut. Nu ska jag hem å soooova, nämen, jag tänkte ta en tupplur innan jag fortsätter dagen med plugg och träning.

Ska lägga upp receptet på chokladmoussen senare. Det blev supergott! Vissa tyckte tydligen att det var godare än andra:

Lördagsmys med Lenita och Emma.

Kikar in här en snabbis i min fullspäckade dag. Jag kom hem från jobbet för en stund sen. Är trött som ett svin, som vanligt när jag kliver upp kl 6. Nu ska jag vidare till IKSU och träna. Indoorwalking och BP blir det. Hur tänkte jag där egentligen? Kunde ha räckt med ett pass kan man tycka. Men jag var tvungen att kompensera upp för det har jag har missat under veckan. Så därför blir det dubbelt idag och troligtvis dubbelt imorgon också.

Sen så har jag gjort Chokladmousse som jag ska bjuda mina gäster på ikväll. Japp, jag får besök. Jag, Lenita och Emma har vår varannan-vecka-träff då vi ska se våran absoluta favoritserie: Vampire Diaries. Och innan dess så ska vi beställa hem mat från Shanghai, lovely! Det kommer bli en superkväll. 



Lite ögongodis; bröderna Salvatore. 


Puss på er!
 

Jag skulle diska mina glas som jag köpte på Ikea. Å ett går sönder av bara diskborsten. Kul? Jävla skräp-Ikea-kvalité. Iofs kostade dom bara 19 kr styck, men ändå drygt. Nu har jag bara 5 stycken och jag lär ju inte åka till Ikea för att köpa ett till. Suck.

Jag vill alltid göra dramatiska förändringar och kommer på nya saker hela tiden typ. Flytta, byta jobb, skaffa hund elr katt... Nu är det senaste på tapeten att färga håret rött, typ blodrött. Men jag vill inte göra något förhastat, så jag frågade min älskade vän Emy, a.k.a frisören. Hon gav mej ett väldigt rakt och ärligt svar, det gillas! Så jag ska fundera ett tag till, troligtvis förblir jag blond.

Alltså jag blir så fachinerad av vad sjukvården kan göra idag. Hjärtat utanför kroppen och hon kommer leva ett normalt liv, fantastiskt! 





Puss på er!
Medans Zandry är och jobbar tänkte hon bjuda på lite tråkiga bilder från Nitro Circus. Fick inte använda systemkamera under föreställningen, så det blev inga bilder då. Men dessutom så tycker jag att man förstör upplevelsen om man ska sitta och försöka ta bra bilder under hela föreställningen. Men så här såg det ut iaf:
 

The Globe. Första gången jag var och såg någonting där och jag har fått mersmak.


Bigscreen.


Rampen där bland annat bmx:arna, sparkcyklarna och skateboardarna åkte ner och gjorde volter och andra trix.
 

Översikt.


Daniel och Jenni innan det började.


Jag och Rickard.

 Puss på er!
Hej Hopp. Nu har jag pluggat klart för dagen. Och jag har PAANIIIK inför den här tentan. Hur fan ska jag hinna? Jag tänker gå i ide och inte komma fram förens till våren! Nä, men jag kommer fram efter jag har skrivit tentan, den 7 dec. Innan dess blir det hård plugg, från tidiga morgon till sena kväll.

Men nu drar jag till Attendo och jobbar ett par timmar.




Puss på er!
 
Idag har Zandry plugg-dag kombinerat med jobb-dag. Sitter och pluggar till tentan i december, en tenta som är på 7 hp!! My goood! Gigantisk tenta. Så det är bara att sätta igång, egentligen helst för 4 veckor sen, men det har varit så mycket annat i skolan också.

Sammanställning på sjukdomar vi ska kunna, bara cirka 30 sjukdomar. Piece of cake, eller hur?

Och senare blir det alltså jobb. Jag börjar min jobb helg nu, åsså jobbar jag fre, lör, sön. Klirr i kassan och tro mej, det behövs!

Puss på er!

Haha! Jag har mys här hemma. Kände mej sugen på karra, så nu har jag bunkrat upp.




Puss på er!

Jag måste bara ägna ett inlägg åt att berömma mej själv. Jag insåg idag hur sjukt duktig jag är som pluggar på universitetet. Många kan se det som en självklarhet, något som är en given del av livet. Och visst, det är det för mej också. Jag har alltid vetat (sen jag var 13) att jag ville bli sjuksköterska, så för mej var det självklart att plugga vidare. Men trots självklartheten så är det ändå en bedrift. Så alla ni som också pluggar på universitet eller högskola, ni förtjänar en klapp på huvudet och en liten egoboost.
 
Att plugga är många gånger tufft, mycket tuffare än att jobba heltid. För skillnaden mellan ett heltidsjobb och heltidsstudier är att man aldrig är ledig när man pluggar, man har alltid den där kommande tentan som ligger och gnager i huvudet, eller dagens redovisning som man är dödligt nervös inför, eller metodövningar som man måste förbereda sej inför, eller grupparbeten som man måste göra, man kan aldrig riktigt känna att man kan slappna av. Så känner åtminstone jag och jag är säker på att många håller med mej.
 
Den där redovisningen som jag talar om, den ägde rum idag. Vi var en grupp om 13 personer och jag skulle stå längst fram och läsa högt från mitt papper. Redovisning, högläsning, inför grupp, kanske tre utav dom värsta sakerna jag vet och det utsätter jag mej för nästan frivilligt. Så det förtjänar jag beröm från mej själv för, jag är duktig och jag kan bara jag ger mej FAAN på det!

Mitt första år på SSK-programmet var jobbigt jag halkade efter på tredje kursen (anatomi), sen var det kört. Det var jobbigt att pendla och jag tappade min pluggmotivation. När andra terminen var över så låg jag 5 tentor back. Augusti blev rå-plugg och jag kunde bocka för 3 tentor. Nu i November skrev jag den fjärde tentan och igår fick jag reda på att jag blev godkänd även där. Nu har jag bara en tenta kvar från första året och den är i Januari. Så ni ser, jag kan bara jag lägger ner lite energi.

Idag är jag stolt över mej själv! :)
 
Puss på er!
 
 
Har inte duschat håret sen i fredags och det börjar märkas nu. Men jag orkade inte tvätta det i morse, då jag ändå ska duscha efter träningen ikväll. Så det fick bli en stram uppsättning idag. Ljuset i lägenheten gör att jag ser mörkhårig ut, men skenet bedrar, jag är blond som vanligt :)
 
 
 
Ooh, förresten! Jag provade ett blodrött läppstift i helgen, det var ganska snyggt. Ska vänja mej vid tanken och kanske köpa det. Devil hette det och finns på makeupstore.
Jag är egentligen ingen läppstift människa. Gillar mer läppglans. Eftersom att jag har rätt små läppar så har dom en förmåga att se ännu mindre ut med ett matt läppstift, men med läppglans så känns dom lite fylligare. JAJA, vi får se vad jag bestämmer mej för :)

 Kanske?? :)

Puss på er!
Idag ska jag till skolan en sväng för att förbereda inför redovisning imorgon. Behöver träffa min grupp och prata ihop mej med dom för att jag ska bli lite lugnare. Hatar att redovisa, det är det värsta! Blir så himlarns nervös.

Senare ska jag till iksu och se om det går att lösa ut ett nytt träningskort, jag håller tummarna. Och om det funkar så blir det nog indoor och gym. Jag är taggad!

Har på mej mina superleggins idag. Hittade dom på ZARA i helgen. Och ja, dom är verkligen super. As sköna, ganska billiga också, endast 279 kr. Jag är nöjd med mitt fynd.

  
Tjocka leggins, med dragkedjor i guld.
 

Puss på er!
Hittade ett roligt klipp på en hund som älskar att åka rutchkana tydligen. HAHA.
 
 



Puss på er!
Mums, nu har jag precis ätit färdigt. Det slår mej varje gång jag äter den här fisksåsen hur himla god den är, jag slickar nästan pannan efteråt för den är så himelsk. Och när man har ett sånt recept så verkar det extremt själviskt att inte dela med sej, så därför ska jag ge er receptet. Jätteenkelt och världsklass!

2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 st citron
1 st fiskbuljong

Skala citronen med en potatisskalare. Strimla skalet och koka det i en minut. Häll bort vattnet. Blanda grädde, creme fraiche, citronskalet och buljongtärningen i en kastrull. Låt koka ett par minuter. Färdigt!

Bild från när vi hade halv åtta hos mej, då bjöd jag på just den här såsen.

Puss på er!
Jag sov till kl 13 idag, men av förklarliga skäl. Körde nämligen hem från Stockholm i natt och var hemma kl 05, somnade vid 06. Så det var skönt att vara ledig idag och få sova ut.
 
Har tvättat idag och packat upp. Skulle gå och hämta min cykel på verkstan, men när jag kom dit så kostade det lite för mycket för min plånbok, så cykeln fick stanna där ;P Lyckat. Och sen så skulle jag gå och träna tänkte jag, men mitt Iksu-kort verkar ha gått ut?! Paniiik. Jag kan inte vara utan träningen nu när jag äntligen har kommit igång, det är inte ett alternativ. Ska fixa det fortast möjligt.

Nu håller jag på med middagen. Lax, potatis och citronsås blir det. Mums.
 
 
 
Puss på er!
Jaha, då var den här helgen över. Har haft så fantastiskt roligt med mina bröder och Jenni. Guld helg. Såklart så var ju grädden på moset föreställningen på söndagkväll, det var helt magiskt. Jag satt med ett leende på läpparna hela tiden, jublade och klappade händerna åt allt. Var så sjukt häftigt!


 
Det är jättesvårt att återberätta allt, så jag tänkte ge er en liten titt på vad Nitro circus är, för er som inte vet.
 
Efter föreställningen så var hela sällskapet fast beslutna om att vi ska köpa varsin cross och lära oss allt det där. Jag vill också vara sådär cool!!

Puss på er!
Checka in den här killen. Så himla rörande. Jag blev nästan gråtfärdig när jag såg det. Det är från x-factor storbrittanien.
 
 
 
Nu sitter jag och mina bröder och Jenni i bilen påväg till Sthlm. Jag tog mej iväg trots spyattackerna igår, men har inte vågat äta ordentligt än. Jag siktar på att äta riktig mat till lunch.
 
Vi sitter och lyssnar på dropkick murphys - The state of Massachusetts, ledmotivet till Nitro Circus och vi är supertaggade allihopa. Det här ska bli kul!
 
puss på er!

Jag har förflyttat mej från sängen till fåtöljen, tro mej det var ett stort steg. Men jag fick så jävla ont i ryggen av att ligga.

Har inte spytt sen tolv idag, så jag tror att det var en matförgiftning. Därför kan de andra sitta säkert imorgon när vi bilar till Sthlm, dom behöver inte vara rädda att bli smittade. Förhoppningsvis;)

Ser på x-faktor. Inte bästa fredan direkt :/

Puss på er!

Tillåt mej svära en lång jävla ramsa.. Äsch, jag gör det i huvudet tyst för mej själv, men ni kan ju tänka er dom fulaste orden.

Jag har spytt två gång nu på morgonen och har rännskita. Neeeeeeeej! Jag ska ju till Sthlm imorgon, det går absolut inte för sej! Jag hoppas innerligt att det är matförgiftning, för jag åt på subway igår, men har jag otur så är det vinterkräksjukan!

Å vad ledsen jag är nu! Jag har sett fram emot det här ända sen i augusti och nu kanske jag får stanna hemma.

Ledsen Zandry

Puss på er!

Zandry är trött. Ska alldeles strax gå och sova faktiskt.
 
Sov skavfötters med mamma i natt, mysfaktorn är hög mellan mor och dotter ;) nämen, hon kom med flyget sent och ville inte åka tillbaka till stugan, så hon fick slagga här. Men jag har ju ingen soffa och jag har blivit bestulen på min extrasäng, så hon fick dela med mej. Men det gjorde ju inget, vi har delat säng ooooh så många gånger förut :P

Hur som haver så snarkar mamma litegrann och jag är otroligt lättstörd när jag ska försöka sova, så det tog ett tag innan jag äntligen fann ro. Sen skulle man upp i ottan och plugga, så det blev ingen sovmorgon heller. Och nu har hela dagen flygit förbi, utan någon som helst vila. Så jag är SLUT.

Jag fick iaf till slut min vilja igenom angående spontan-bio (som jag egentligen ville gå på igår), men Julia övertalade mej till att gå idag istället. Twilight - Breaking Dawn part 2. Den var gudomligt, makalöst, fantastiskt BRA! Julia blev så rörd av filmen så hon satt och ååå-ade var och varannan minut. Och stundvis var filmen så spännande så man nästan bet på naglarna och jag brukar roa mej med att kolla hur alla andra reagerar och om vi säger såhär; jag var inte ensam om att bita på naglarna och sitta på nålar.

Utan att spoila något av filmen så tänker jag avsluta med att ni Twilight-fan där ute som ännu inte har sett filmen; Ni kommer inte bli besvikna, det kan jag nästan lova. Jag är en stark kritiker och när jag säger att en film är bra, DÅ är den det!

Yes, you are freaking gorgeous!

Puss på er!
Jakten efter en klänning är i full rullning. Jag kollar omkring på klädes-sajter, men hittar ingenting som jag faller pladask för. Tror jag ska gå i affärerna och kolla istället. Jag skulle vilja ha en grön eller marinblå klänning tror jag. Kanske till och med en långklänning.


En har jag iaf hittat som jag tyckte var puttinuttig. Den hära: (finns på zalando.se)
 

Fast jag känner nog att det inte riktigt är min stil. Synd, för den är jättefin.

Jakten fortsätter. Jag ska försöka få tillfälle att gå på topshop när vi är i sthlm i helgen. Kanske kan hitta något fint där, dom bruka ha fina klänningar.

Puss på er!
Skräp! Jag skulle gå på indoorwalking, men vid tre-tiden så blev jag lat och avbokade passet. Bad Zandry. Men sen fick jag dåligt samvete för att jag ger upp för latheten, så jag bestämde mej på att gå på indoor iaf, fast på Plus. Jag hade en kvart på mej att hinna dit, byta om och stå redo på crosstrainern. Så jag skyndar, skynda skynda. Hoppar på cykeln och det är PUNKTERING!

Blir fruktansvärt less och skiter i träningen. Ville gå på spontan-bio å se breaking dawn, men nääähäää?! Julia var tvungen att ha bra platser, när hon hade väntat så länge på det här ögonblicket. 

Så vad gör jag? -Tränar inte och ser inte på bio, utan är bara allmänt sur på universum! Undrar i mitt upprörda sinne vad jag har gjort för fel? Varför händer det här meeej?!


Och nu skrattar jag åt mej själv som får det att låta som världens undergång bara för att det är punka på cykeln och jag inte får gå på bio. Dagens I-landsproblem.

Puss på er!
Han kan det här med fiske, den där karln! :D Haahaha!
 
 



Puss på er!
Nu var det länge sen jag shoppade baddräkter. Förr köpte man väl åtminstone två nya per år, men nu har jag nog inte köpt en baddräkt sen.... jaa, ja vet inte när.

Dom lite yngre tjejerna i simgruppen har just beställt nya dräkter och oj va sugen jag blev också. Jag har alltid, alltid, alltid haft speedo. Jag älskar kvalitén, dom håller länge och är bekväma, som man vill ha dom helt enkelt. Men jag har nu sett att modet har förändras en del och nu är det smala band som gäller och jag tycker det är schnyyyggt som attsingens, därför vill ja med ha en sån!

Kolla dom här:
 
Märket TYR. Har haft en TYR-dräkt i mitt liv som simmare och den älskade jag, så eventuellt att jag satsar en femhundring på en sån här beauty ;)

Puss på er!


 
Asså, ibland tror jag att jag är värsta stor-bloggaren med 10-20.000 läsare per dag. Tjaa, så är inte riktigt fallet. Men jag gillar ändå att ha samma upplägg på min blogg som kändisbloggarna har.

Alltså, nu har jag en ny kategori (elr egentligen sen i somras, men den har inte riktigt tagit fart), nämligen recept. Tänkte dela med mej lite utav mina favoriter och kanske ge lite inspiration, om än jag inte är världens mästerkock/bagare.

Jag lagade ju mat åt mamsen min, och detta bjöd jag på:

Kyckling med curry-mango

En rensad grillad kyckling
Hackad röd och gul paprika
3 dl vispad grädde
1 dl mango-chutney
2 st vitlöksklyftor
ca 1 msk curry
1 tsk sambal olek
 
Det hela är superenkelt att göra. Lägg kyckling och paprika i en ugnsform. Vispa grädden i en bunke för att få lite tjockare konsistens, blanda i magno-chutney, vitlök och curry. Häll över kycklingen och paprikan och ställe in i ugnen på 200grader i ca 10-15 minuter. Servera till ris.
Grädden kan bytas ut mot creme fraiche (blir lite syrligare smak) elr kokosmjölk (för lite sötare smak).

Ett superrecept för den som älskar curry-mango, vilket jag gör!
 


Puss på er!
Jaha, då ska jag skriva ett sånt här tråkigt idag-har-jag-inlägg... men ibland blir det sånna också.

Så, idag har jag... ;) Nämen, jag har haft en lååång och intensiv dag på skolan, med först seminarium (som jag fick reda på sen att det inte var obligatoriskt). Ja, visst man kan gå på saker som inte är obligatoriska, men just detta kändes sjukt ovärt då läraren var extremt ostrukturerad och jag fick inte en syl i vädret kändes det som, nåja. På eftermiddagen var det simulering. Då har man en docka som alla vitala parametrar fungerar på (bltr, puls, syresättning, osv). Den pratar till och med, läskigt.

På simuleringen skulle vi få testa på hur det är att arbeta i pressade situationer. När jag och min kamrat kom in i rummet där dockan ligger så har dockan ont i bröstet, svårt att andas och ligger och oj-ar sej. Våran uppgift var att agera snabbt och göra den bästa möjliga behandlingen utifrån det som vi visste om patienten. I det här fallet hade patienten förmodligen en hjärtinfarkt, så det var stressigt.

Allt som jag och min klasskompis gjorde under den här situationen filmades och tre andra klasskompisar satt i ett annat rum och granskade hur vi agerade. Hemska värld! Sen blev vi utvärderade och utifrån det fick vi göra om samma fall, men den här gången med lite mer kött på benen.

Svårt att förklara hela situationen, men det var hemskt, jobbigt, bläää, usch! Jag blev helt paralyserad, visste inte alls vad jag skulle göra. Mmm, det bådar ju gott inför framtiden ;) Nä,men, det var nog bra att få prova på och det känns som att jag lärde mej mycket av att titta på mej själv... Det värsta som jag gjorde fel var egentligen att jag inte såg dockan som en patient, utan som en Docka, vilket det faktiskt var. Men i det här fallet så får man låtsas att det är en riktig situation och en riktig människa man behandlar, men det var iaf det som jag fick mest kritik på. Så jag vet ju att i skarpt läge så skulle jag behandla patienten mer subjektivt.
 
Nog om det.

Jag skippar träningen idag. Är trött efter en lång dag, men imorgon tar jag nya tag med indoorwalking och simning. Har dessutom haft mamma på besök tills nu, hon skulle med flyget till sthlm nu på kvällen så hon stannade här en stund och blev bjuden på middag. Mamma kom med den strålande idén att vi kanske ska åka utomlands när jag fyller 25!!! Strålande idé, tyckte jag. Det tåls att spåna vidare på.

Nu har jag smattrat färdigt för den här gången!

Puss på er!
Jag dammade av min blender nyss och ställde mej och gjorde en nyttig smootie till mellanmål.

Mango, blåbär, röda vinbär och mjölk.









Gott och nyttigt.

Puss på er!
Måndag och ny vecka. Meningslösa måndag som jag brukar kalla den här dagen, men faktum är att jag är taggad på ny vecka. Har en bra vecka framför mej och en ännu bättre helg att längta till. Ser fram emot den nya träningsveckan, som dock kommer bli lite lugnare än förra, men jag håller i och det är kul kul kul. Älskar när jag är i tränings-flow ;)

Har precis kommit hem från träbens-tekniska. Ska få en ny protes innan den här faller sönder. Fick även med mej ett par träningsstrumpor som ska göra att det inte blir så jävla svettigt när jag tränar på land, så det ska bli spännande å se om dom funkar ikväll.


Puss på er!
Jag börjar verkligen lära mej hur man gör lockar med plattången nu, fast ena sidan blir alltid snyggare, typiskt. Åsså är det hopplöst att göra där bak... Men som sagt; det tar sej. Jag lär mej.

   
Gillar den randiga effekten som blir av mitt koppriga underhår, schyggt! (det här är den bästa sidan) 

Puss på er!
Det finns inga hundvalpar som är sötare än Samojedvalpar. Dom är som små lurviga nallebjörnar. Man vill bara gosa in näsan i pälsen på dom. Lätt sötaste valpen, no doubt!

Snodde någon kennels video från youtube.



Puss på er!




Om du tycker att du är fet är du antagligen det. Fråga inte oss hela tiden!

Lär dig hela toalettlocksproceduren: Om det är uppfällt är det bara att fälla ner det. Hur enkelt som helst!

Födelsedagar, alla hjärtans dag och årsdagar är inte till för att se om vi kan hitta den perfekta presenten. En gång till.

Om du frågar en fråga som du inte vill ha svar på, var då beredd på ett svar som du heller inte vill höra.

Det finns tillfällen då jag inte tänker på dig. Acceptera det.

Hundar är bättre än katter. Punkt slut.

Shopping är inte en sport.

Du ser snygg ut i vilka kläder som helst. Jo, det är sant.

Att gråta är utpressning. Gråt om du måste, men var beredd på att vi inte tycker om det.

Din bror är en idiot, din förre pojkvän är en idiot, och med största sannolikhet är din pappa det också.

Be om det du vill ha. Subtila vinkar funkar inte.

Du har tillräckligt med kläder.

Du har för många skor.

Att stå upp och pinka är mycket svårare än att sitta. Det är totalt omöjligt att sikta rätt varenda gång.

”Ja” och ”Nej” är klart godkända svar.

Fejka inte. Vi är hellre ineffektiva än förda bakom ljuset.

Det som vi sa för sju eller åtta månader sedan är inte godtagbart i en diskussion idag. Allt vi säger blir ogiltigt efter sju dagar.

Om inte du tycker om flickorna i Café och Slitz, tro inte att vi tycker om såpoperakillarna.

Om något vi sagt kan tolkas på två sätt, och ett utav dessa två sätt kan få dig att bli ledsen, så kan du hoppa upp och sätta dig på att vi menade det andra.

Låt oss titta. Om vi inte får titta på andra kvinnor, hur ska vi då kunna veta hur snygg du är.

Du kan antingen be oss göra en sak. Du kan också berätta hur du vill att vi ska göra det, men du kan inte kombinera dessa två alternativ.

Christopher Columbus behövde inte stanna till och fråga efter vägen, och det behöver inte vi heller.

Klipp aldrig ditt hår. Långt hår är alltid mer attraktivt än kort hår. Ett av de främsta skälen till varför en kille är rädd för att gifta sig är att gifta kvinnor alltid klipper håret. Och då är det för sent, för man är redan fast.

Kom bara till oss med ett problem om du vill ha det löst. Det är nämligen vad vi killar gör. Sympatin får dina väninnor stå för.

Gnid inte lampan om du inte vill ha ut anden.

Om det är möjligt, kan du väl säga det du vill ha sagt under reklaminslagen.

Alla män ser endast 16 färger, ungefär som Windows standardinställning. Aprikos är en frukt och inte en färg.

Om det kliar måste vi klia.

Öl är lika spännande för oss som handväskor är för er.

Vi är inga tankeläsare och vi kommer aldrig att bli det heller. Vår oförmåga att läsa tankar är inte ett bevis på hur lite vi bryr oss om er.

Om vi frågar vad som är fel och du svarar ”ingenting”, kommer vi att bete oss som om allt är bra. Vi vet att du ljuger men det är inte värt besväret.

Vad fan ska man med tallriksunderlägg till?

Att läsa på toaletten är en mänsklig rättighet.

Sallad är inte mat.


Jag ska tillägga att jag håller med om mycket, tjejer ge era killar en chans! Va mindre tjejiga och sluta gnäll. Det är förstås lätt för mej att säga som är singel. Men den kille som säger att mina bröder är idioter är eínte värd ett SMACK i mina ögon :)

Puss på er!

Till mitt fredagsmys hör X-factor, tänkte kolla på det en stund innan jag ska se på första expendables filmen. Ni som ser på det, och som såg dagens intro av programmet såg Danny. Danny danny danny... Så grymt begåvad artist. Han är grym på att sjunga, grym på att dansa och är grymt snygg. En riktig entertainer! Jag gillar!

Jag ska se om klippet kommer upp på tv4.se senare så kan jag lägga upp det här, för er som inte såg hur underbart duktig killen var. Ahh, jag fick gåshud! Hihi ;)
 
Uppdatering; Kolla så duktig han är! 
Danny%20Saucedo%20-%20Medley%20med%20juryns%20l%C3%A5tar
 
Puss på er!

Kom igen, ni som gillar att träna och vill ha en överblick över träningen, skaffa en funbeat :) Det är super. Åsså lägg till mej som vän, så kan vi inspirera varandra ;)
 
FUNBEAT!!

Såhär kul har jag den här fredagskvällen... Har precis varit och tränat. Ska hoppa in i duschen nu, sen ska jag ha fredagsmys med mej själv. Ska upp och jobba imorgonbitti kl 7, så därför blir det en lugn kväll. 
 
Puss på er!
Nyaste med Rihanna. Jag gillar, som vanligt när det kommer till Rihanna. Tro om hon sjunger om sej själv i den här låten? Mycket troligt känner jag. Och sen verkar diamonds vara en matafor för knark, eller vad tror ni?





Puss på er!
Är sugen på en ny tattoo, vet bara inte vad jag vill göra... Satt och googlade, för att få lite inspiration. Hittade den här tatureringen. Så jävla cool!



Jag vill också ha en sån på mitt ben :) Fast jag har ju inte blivit biten av en haj, då känns det inte lika coolt. Jag får fortsätta fundera.

Puss på er!
 
När jag tränar så blir jag alltid sugen på saker som jag annars inte brukar tänka på. Förra veckan var det majonäs och nu är det chokladbollar, det sistnämnda verkar lite mer normalt, eller hur? ;) Idag när jag simmade mellan kakelplattorna så kände jag smaken av chokladbollar, så nu ska jag baka det.

Det bästa med att träna är att man får verkligen äta det man vill efteråt. Inte för att jag någon gång brukar äta något annat än det jag vill, men det känns lite extra rätt att klämma i sej onyttigheter när man har tränat hårt.

Mina chokladbollar blir med kokos istället för pärlsocker, dels för att det är GODARE men framför allt för att jag inte har ngt pärlsocker hemma :P


Puss på er!

Helt plötsligt blev jag Supersugen på att göra ett pepparkakshus, men ingen tjuvstart här inte, det får minsann vänta till december. Längtar nå otroligt till den månaden, ska bli mys med glögg, julbakning och julpynt!

Igår var jag och tränade, indoor och simning. Fan va duktig jag var! Hade sån otrolig energi, jätteskönt. När jag kom hem var jag dööööd! Tog lite fika, kollade på new moon en stund och klockan 22 hoppade jag i säng. Var så jäkla trött.

Svammelsvammel. Nu ska jag fara och handla lite, frukt ska jag ha!

Alltså känslan när man har klarat ett prov, en tenta, en examination.... den är nästan obeskrivlig, vilken lättnad, samtidigt som man fortfarande har kvar nervositeten sen innan. Det känns som en sten lättar från ens rygg. Oj, så skönt!

Jag hade ju examination idag på kateterisering, sondinläggning, transfusion, infusion, CVK och subkutan venport. Vi var en grupp om fem personer och varje person fick dra en lapp, där någon utav dessa uppgifter fanns. Jag var sist ut. Hemska värld. Och när hela gruppen hade blivit godkända så kände jag enorm press att jag var tvungen att klara det. Jag fick infusion till CVK, ngt som jag har gjort ganska mycket under praktiken så det kändes bra. Och jag blev godkänd även jag. 

Nu kan jag bocka av det här på listan och nu är det bara att gräva ner sej i böckerna igen. Grupparbete i eftermiddag som jag har mycket kvar att förbereda inför. Men gruppen vet att jag har pluggat för omtenta, så jag har fått lite dispens ;)

Det är snö i Umeå nu förresten. HappyZandry :)

Puss på er!
Jag sitter här och har kollat på det sista av valvakan i Usa. Obama står som president i 4 år till. Hoppas de kan få ordning på ekonomin snart, för OJ som vi påverkas av det i övriga världen.

Men nu har de vetat att Obama är president i snart en timme och jag väntar fortfarande på hans vinnartal. Men jag kommer inte hinna se det, för nu måste jag fara till skolan. Nåja, får se det på nyheterna sen.

Nu är det examination som gäller, ooh va nervös jag är.

Zandry är morgonpigg å rask :)

Puss på er!
Som sagt, jag hade tråkigt igår, så jag tänkte att jag skulle lura alla litegrann. Det är klart att jag INTE klippte av mej håret. Det är uppsatt under ifrån. HAHAHA, så rolig man kan vara ;)

Förlåt till er som blev lurade. Men nää ni, även om jag passar i kort, så passar jag i långt också. Det långa håret känns mer som Jag och älskar att göra flätor och uppsättningar, så det dröjer ett tag innan jag klipper kort igen.




Puss på er!
Jag fick ett infall ikväll. Hade sjukt tråkigt, så jag tog frisör-saxen som jag har fått av mamma och klippte bort 6-7 cm till en page-frisyr. Snyyyggt!! Jag gillar att det är ojämt och ser ovårdat ut. Men eventuellt att jag går till en frisör och jämnar till det lite.

Va tycks?

  
 
Puss på er!
 
Har precis skrivit tenta. Jag kunde nästan alla frågor... dock så råkade jag blanda ihop två begrepp och det inser jag nu när jag är hemma. Sjukt irriterande! där missade jag 2 poäng, på en 20 poängstenta, vilket kan vara ganska avgörande.
 
Typiskt!!!! AHHHHH, blir så arg!!! Måtte jag klara den ändå (håller tummarna)
 
Puss på er!
När jag var som aktivast med simningen så hade vi som uppgift från landslaget att skriva träningsdagbok, det skulle vi göra på en sida som heter funbeat, för att tränarna skulle hålla koll på hur mycket vi tränade på hemmaplan.

Det slog mej nyss att jag skulle ta upp den träningsdagboken igen, men nu för min egen skull. För att se hur mycket jag tränar och det motiverar mej att träna ännu mer (för det ser bra ut i diagrammen;) ).
 
Mitt tänkta träningschema ser ut såhär:
 
Måndag: Bodypump
Tisdag: Indoorwalking + gym
Onsdag: Simning
Torsdag: Simning
Fredag: Bodypump / gym
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig (eventuellt att jag klämmer in ett pass om jag känner mej sugen, och inte är bakis ;) )

Sen kan det ju självklart ändras beroende på hur mycket det är i skolan, men det är alltid bra att ha en plan att utgå ifrån. Idag uteblir BPn för jag har tenta kl 16.


Såhär kan det se ut. Nu har jag bara varit i gång sen förra veckan, så det är inte så mycket inskrivet ännu.

För de som vill prova det här, så heter sidan funbeat.se. Finns säkert massvis med andra liknande sidor också.

Puss på er!

Känns som att jag inte gör annat än att tentapluggar nu för tiden. Nu är det inför farmakologitentan som är imorgon. Inte jättespännande, men det är en bra lärare som har bra material, det underlättar ju.

För er som inte vet vad farmakologi är, så ska jag berätta det: läran om läkemedel och hur dom tas upp i kroppen. Så det är väl ett nödvändigt kunnande för att veta hur olika läkemedel verkar.

It's me, a glass of wine and Hart of Dixie.

Puss på er!

Lenita visade mej den här videon igår. Kolla en stund på den, för det är först i slutet som den blir riktigt rolig. Hon älskar verkligen katter den här tjejen. 
För övrigt så är hon ganska irriterande att lyssna på, hon säger uuum, hela tiden!

 
Puss på er!
Jag hade gått å lagt mej til kl 00. Låg ett tag i sängen och kolla facebook å diverse annat skräp. Släckte typ vid 01 men nu är jag pigg som en lärka. Varför? -Jo, för att min granne bestämde sej för att dammsuga mitt i natta!! Nej, det är inte okej, även om det är helg. 
 
Det är dessutom inte första gången som jag vaknar av att hon dammsugar konstiga tider på dygnet. En morgon vaknade jag 05.30 av att dammsugarn var i gång i säkert en kvart kändes det som. Den gången blev jag så rosenrasande att jag var nära på att gå upp och skälla ut flickjäntan, men jag räknade till tio och lät henne dammsuga färdigt.

Faktum är att nattliga aktiviteter förekommer ofta, ommöblering, dammsugning, gå in nya klackiskorna... tjaa lite av det man kan få höra nattetid. Så nu rann bägarn över för Z Lindgren. Jag tog på mej kläderna och promenerade upp. Plingade på och hon slutade genast dammsuga, men öppnade inte dörren. Jag plingade på igen, inget svar. Forsatte plinga och knacka men ungjäveln öppnade inte. Så jag skrev en lapp. En ganska snäll lapp ändå, som jag tror att hon inte ska ha några som helst problem att fatta ;)

Jag har en hållhacke på just den här tjejen, för hon bor där olovandes nämligen. För hos min hyresvärd får man inte hyra ut i andra hand om man inte har jobb på annan ort eller ngt annat särskilt skäl. Men hon som hyr lägenheten bor på Teg hos sin pojkvän och den här tjejen hyr i smyg, utan fastighetsägarns tillstånd. Alltså, vid minsta lilla felsteg hon tar, så skvallrar jag ;) Så därför bör hon hålla sej på god fot med mej.

Fast jag är en jättesnäll granne, men jag vill bara att hon ska bli medveten om att hon har grannar och att dom kanske har ett liv som innefattar att man vanligvis sover mellan 00-06. Jag hade för avsikt att vara snäll mot henne när hon öppnade dörren, men jag blev måttligt irriterad när hon inte ens öppna, trots att hon visste att jag visste att hon var hemma.
 
Jag säger då det, ungdomen! 
 
Å nej, det här är tecken på att jag är gammal, huvva. Uppe på helgerna och skäller på grannar som lever om. Men va fan, jag får väl vara gammal då. Hellre det än att ligga och störa sej på saker utan att göra ngt åt det. Jag tror på öppen kommunikation, face to face, istället för en massa mellanhänder (som i det här fallet att dra in hyresvärden). Jag tycker det är snällt att ge dem en varning först och då kanske man kan komma överens utan att blanda in någon annan.

Men nu blev det ju ett fruktansvärt långt inlägg mitt i natta. Å jag är hungrig, typiskt.
 
Puss på er!
Kolla kolla!! Värsta grejen! Jag läste Kenzas blogg igår (ja, jag läser hennes blogg ;)) och såg att hon hade hittat ett alternativt sätt att rengöra sina silversmycken på, så jag tänkte att jag skulle prova, då jag har många smycken som jag aldrig använder bara för att dom är så gråa och fula.
 
Såhär gör man: 
Klä en skål med aluminiumfolié. Lägg i dina silversmycken. Tillsätt ungefär 1-2 tsk bakpulver. Häll på kokande vatten (undvik att hälla på dej själv ;). Låt ligga tills vattnet har svalnat.


Halsband och örhängen i aluminiumklädd skål.


Vatten och bakpulver


Före

Efter!!!!! Helt sjukt, det funkade. Dock så tror jag att texten i den här halsbandet var lite gråsvart innan, så bakpulvret verkar ha frätit bort det också, men det gör inget ;) 

Vilken upptäckt! Och så enkelt det var. Man behöver liksom inte stå och gnugga med en svamp och det blir ändå inte helt rost-fritt, här behöver man knappt göra någonting och det blir perfekt resultat. Och det bästa är att man har ju allt hemma.

Puss på er!
 
 
Sådärja, nu har jag gjort min träningsvecka. Måndag BP, tisdag crosstraining, onsdag o torsdag simning. Fast jag ska nog ta mej iväg och köra ett till BP pass imorgon om jag får med mej Jennie. 

Utvärdering av denna träning är kort sagt: Jag behöver träning för att fungera, för att vara en lycklig människa. Dock så finns det perioder när jag är lat, har dålig motivation osv.... men det är också perioderna då jag är som tröttast, surast och allmänt opeppad på allt egentligen. Så träning ger mej levnadslust, Jepp, träning får mej att må glad och nästan stråla. Idag kändes det som att jag strålade.
 
Nu är det bara att hålla i det här och inte falla ner i någon svacka och framför allt inte brännskada mej igen (vilket verkligen gjorde att jag tappade allt jag hade byggt upp). Jag har ju fortfarande mitt mål; 50 kg i bänk. Det innefattar ju dock att man måste träna bänk lite nu och då också ;) men jag mjukstartar lite med kondition och BP, så kanske jag vågar mej in på gymmet nästa vecka.

Avslutningsvis, en reason to be fit:

Puss på er!
För ett tag sedan så la jag upp en bild på en valpis som finns här i närheten. Nu när dom är leveransklara så finns det tre hanar kvar och en utav dem är precis den som jag hade förälskat mej i. Det är som att det är meningen, fast ändå inte. Jag vet att en valp behöver tid och omsorg. Jag kan inte ge en valp det den behöver just nu och framför allt så har jag inte riktigt råd.
 
Så därför har jag mailat uppfödaren här i närheten och frågat om dom ska ha några fler kullar, vilket inte är troligt att dom ska ha till sommarn, men man kan alltid kolla. Det är nog bra att knyta kontakter så kan man ha valmöjligheter och stå först på tingnings-listan.
 
Är så himla sugen på en vovsing. Jag vet att den kräver tid och att man blir låst, men jag är villig att ge den all tid den behöver. Det är ett intresse som jag alltid har haft, så jag vet att det kommer passa mej. Både mamma och pappa försöka övertala mej till att inte skaffa en, men det biter inte på mej. Jag vill ha en hund!
 
Ååååå, är han inte fin? Önskar att jag kunde köpa den lille plutten!
 
Puss på er!
Idag ska jag på utbildning på jobbet, Attendo alltså, om det är någon som har glömt vart jag jobbar ;) Jag har nästan glömt det själv, har nog inte jobbat sen mitten på september. Därför känns det konstigt att jag ska på utbildning när jag knappt jobbar, men jaja, jag kanske får ta att börja jobba lite mer då.
 
Är bara så sjukt otaggad på att jobba just nu, har ingen ork över när det är så mycket i skolan, också vill jag ju hinna träna också. Jag skulle klara mej på bara studielånet, men det innbär att jag inte kan ta ut svängarna när det gäller pengar. Jag kommer inte kunna shoppa så mycket, typ en gång på 3 månader. Det kanske är värt att jobba några timmar i månaden trots allt.
 
Jag får se, kanske får jag ny pepp när jag åker dit idag. Lets hope so!
 
Puss på er!