Nu ska jag äntligen berätta om våran lilla tur till hemavan. Vi hyrde en stuga av barncancerförningen. Kostar 500 kronor, ligger centralt till och den har ALLT.

Vi åkte upp på söndagmorgon. Vi hade tre bilar, tre släp, fem skotrar och en skoterpulka. Det var Jag, Jonas, Jan, Viktor och Örjan. Resten skulle komma på onsdag/torsdag.

Första dagen (måndag) skulle vi bege oss ut på en skotertur på 17 mil. Alla hade varsin skoter. Vi stannade och fikade 15.00 på eftermiddagen, sen for vi vidare en timme senare. Bara det att när vi skulle köra vidare så visste vi inte vart vi skulle. Skoterleden fanns uppritad på en karta som vi hade med oss, men den fanns inte i verkligheten. Så vi gissade och for åt ett håll. Det var ingen som hade kört där förut och det var påväg att blåsa upp till storm. Så vi körde alltså upp på fjället, man såg knappt skotern som var framför pga dimma och snö. Om jag klev av skotern så hade jag svårt att hålla mej stående för att det blåste så himla mycket.
 
Vi körde runt på fjället och försökte hitta en bra väg, men tillslut insåg vi att det inte skulle gå att köra längre i denna storm. Skotrarna behövde bensin och det hade börjat skymma. Så vi bestämde oss för att söka skydd för natten. Valalternativen var att antingen gräva ner sej i snön och försöka värma varandra eller att bryta sej in i någon same-stuga som vi hade sett innan. Vi tyckte att det andra alternativet lät som en bättre idé. Vi körde till närmaste stuga. Det var låst. Vi körde till nästa stuga, även den var låst. Sen kom vi på att vi hade sett en stuga någon mil därifrån, där det inte blåste så mycket. Så vi tog med oss ved från dom andra stugorna och tog oss dit. Även där möttes vi av ett lås (inte så hemskans underligt) Jonas tog en spade och började slå på låset och till slut gick det sönder och vi kunde skotta fram ingången.
 
Där inne fanns det fyra sängar, en vedpis och en massa ved. Så vi skulle klara oss under natten. Jonas var eldvakt, han eldade långt in i spöktimmen och jag och Viktor om låg längst upp på våningssängarna höll på att kläckas av värmebölja. Till slut sa Jan till Jonas på skarpen att han skulle sluta elda, sen sov vi hela natten.
 
På morgonen gav sej Viktor och Jan ut och skulle leta efter bensinmacken som var vårat mål dagen innan. Men efter en stund så kom stormen tillbaka. Då hade dom kört upp på en fjäll (stugan låg i en dal, bredvid en sjö) Så där hade dom mottagning och kunde ringa och larma. 3 timmar senare kom Polisen på två skotrar. Dom hade med sej bensin och mackor. Vi hade varit utan mat i nästan ett dygn så dom där mackorna smakade väldigt gott. Polisen visade oss vilken väg vi skulle åka hem och sen åkte de åt andra hållet. Vi körde hem till stugan och var relativt mörbultade efter vårat lilla äventyr. Min Ski doo hade frysit i dämparen, så jag fick lämna den på Ica vid vägen och åka baki Jan sista biten, sen hämtade vi skotern med släp.

På kvällen åkte Viktor, Örjan och Jan och lekte med skotrarna. Viktor skulle åka hem på morgonen därpå, så han ville åka så mycket som möjligt. Jag och Jonas stannade hemma och lagade min skoter och skoterpulkan som hade gått sönder.

Onsdag åkte jag och Jonas slalom. Det kände sjukt ovant att stå på ett par skidor igen och jag hade inte en utav mina glansdagar i backen. Jag är lite för feg, för rädd för att ramla. Jag tror att Jonas tyckte det blev lite tråkigt. Vi Var nöjda med backen ganska snabbt och det var fint väder så vi åkte hem och grillade korv.
Senare på kvällen kom Jonte, Jens och Goshki. Vi åt en väldigt sen middag som bestod av Tacos :)


På torsdag var det skoter om gällde igen. Skidoon var lagad å Zandra kunde köra själv igen. Vi stannade uppe på ett berg där det var lä, för det var ganska blåsigt och snöigt den här dagen. Där grillade vi korv och åt mackor. Sen tog vi skotrarna och lekte lite runtomkring där vi grillade. Jens åkte iväg på min skoter, det första han gör är att köra upp på en kulle och tippar. Jan hjälper han lös, sen kör han två-tre meter till och tippar han IGEN. Jag skrattade gott. Jag körde visserligen fast en gång med min egen skoter och en gång med Jonas skoter. Så där fick jag för att jag skrattade.

När vi kom hem från turen så var Jenni och Daniel där. Senare på kvällen kom även Elisabeth. Vi fick biff och potatis i ugn till middag. Bastade och hade det gott på kvällen.


Fredag, slalom-dag. Alla var i backen utom Örjan och Jan, dom var ute med skotrarna. Jag provade åka på en skida, som Jonas brukar göra. Jag hade ändå benet på mej, så jag inte skulle falla så hårt. Jag tyckte det gick ganska bra för att vara nybörjare. Men usch va less man ska bli i benet efter att åka så en hel dag.


Lördag så åkte vi på en långtur med skotrarna igen. Vi fick hyra en pulka eftersom vi var 10 stycken som nu skulle åka med. Alla fick skjutsa någon, förutom jag, för min skoter är ensitsig och jag sitter så långt bak, så ingen ryms bakom mej.
Vi stannade långt uppe på fjället och Jonas grävde en fin grillgrop som vi satt vid hela dagen. Vi varvade dagen med att grilla, åka skrana ner för fjället, åka skrana bakom skotern, leka med skotrarna och sola (när solen tittade fram bakom molnen)
Mysig tur. Dock frös min skoter igen på vägen hem, så jag blev sur och vresig. Så fick jag åka med Jonas från Ica. Och det var en helvetes tur kan jag säga er. Lederna var som en puckelpist och Jonas körde nog 50-60 km/h. Jag flög som en vante bakom han, inte jätteroligt. Men vi verkade ha väldigt brottom :P

Söndagen ängnades åt att städa stugan.




1. Jag i mina lånade crosshjälm. 2. Alla skotrarna gänget hade med (Den röda i mitten är min) 3. Jonas uppe i kungliften-backen. 4. Jonas krashlandade. 5. Daniel och Jenni hade lite för mycket skum. 6. Vår fina fikagrop som Jonas skottade åt oss. 7. Veckan bjöd på många fastkörningar, här är en av Jonas :)

Det var vår vecka i ledigheten. Får absolut göra om det nästa år. Jag gillar verkligen den där stugan, den är å mysig och som sagt; Den har ALLT :)



Puss på alla

Sitter på jobbet och har tagit en liten rast nu. Ska he in 793 papper i separata kuvert, så roligt kan jag ha på mitt jobb. Nee, usch. Nu känner jag att jag är galet trött, har svårt att hålla uppe ögonen. Får åka hem snart och vila innan träningen.

Snart är det fjällen-dags. Stackars alla er som tackade nej, för jääävlar va roligt vi kommer ha det. Vi kommer varva tiden med att åka skoter och slalom. Fika ute i snö med öppen eld och solen som gassar mot ansiktet. På kvällarna kommer vi relaxa i stugan med jaqutsi och bastu, sen blir det nog någon kväll uppe på hotellet på after-ski. Livet kan knappt bli bättre :)

Heydah
Då sitter jag här och väntar på Jonas på lördagkväll. Vi höll på å kolla på film, då han skulle kjutsa sina föräldrar till någon fest. Sen bär det iväg till Ängelholm till min kära Eemy :D

Nu kommer han visst. Enormt kort inlägg idag.

Puss alla
Älskar Jonas<3
Att det ska vara sånt jävla krångel att fixa internet. Jag sitter med skiten nu. Jag har konstaterat att jag inte vill ha mobilt bredband, därför måste jag ringa till alla leverantörer och kolla om deras internet fungerar i mitt hus. Då pratade jag med umenet, och dom har ingen fiberkabel? till min lägenhet, så då måste jag ringa vidare till hyresvärden och kolla vilket internet dom har avtal med. Krångel!!! Mamma hyr från samma som jag, och dom har bredbandsbolaget, så det är säkert dom jag ska ha. Men när jag har kollat runt på internet så är det dom som har dyrast internet av alla. Vilket dilemma.

Vad händer nu för tiden då? Jag har haft en inneboende i helgen. Madde har åkte till Afrika i 3,5 månad, så hon hyr ut sin lägenhet och behövde någonstans att bo de sista dagarna. Alltid trevligt att slippa vara själv, men Madde hade fullt upp hela helgen så man hann inte se henne så mycket. Fast några middagar fick vi ha ihop och jag fick säga hejdå. 3,5 månad utan Madde. Hon kommer vara saknad.

I helgen åker jag ner till Jonas. Fanns inga flyg på söndag, alla biljetter uppbokade, om man inte vill betala 3000 kronor vill säga. Det hade jag ingen lust med. Så jag fick boka resan hem på måndag istället, men då får jag tillbringa en extra natt med min underbaraste pojkvän. Fast jobbet blir lite lidande, men jag skulle vara i Umeå till klockan 9, så jag får väl jobba över lite då.

Saknar Jonas. Vi har kunnat träffas varje helg sen jag var i Miami, så nu känns det otroligt konstigt när jag har varit utan han i helgen. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Nästa helg blir det Iksu-fest på lördag(om dom inte ställer in pga för få deltagare) Och innan dess lär vi väl lasta skotrarna och packa, för på söndag bär det av till fjällen en vecka. Det blir att åka slalom och skoter om vartannat. Det längtar jag tokmycket till. Var så länge sen jag var i fjällen och åkte slalom.

Allt för denna gång.
Puss