Nu sitter jag på bussen påväg till Sthlm. Har laddat med matsäck i form av mackor, nötter, kexchoklad, frukt och dricka. Jag har även med mej sysselsättning på bussfärden: dator, laddad med filmer och serier, och anatomi-böckerna. Nog ska jag kunna stå ut på den här resan i 10 timmar.

Startade från Umeå för cirka 2 timmar sen. Jag tog plats på bussen och började kolla film, när filmen började närma sej slutet så tittar jag upp och tycker att jag borde vara någonstans norr om Härnösand, men icket, vi har inte ens stannat i övik! Suck så långsamt det går. Filmen jag kollade på, Kiss kiss Bang bang, den var faktiskt bra, lite små humoristisk på sina ställen. Jag gillar. Nu har jag Warrior och Dear John kvar och såklart några avsnitt av the big bang theory:)

Avslutningsvis så vill jag önska er ett gott nytt år.

Puss på er!

Nu är jag pigg igen, det var en snabb och smidig magsjuka jag fick mej. Låg hela dagen igår, men började få i mej lite mer vätska framemot kvällen också fick jag sova hela natten så i morse när jag vaknade kände jag mej kry igen.

Dock blev det inget jobb dom här två dagarna som det var tänkt, bummer! Så ikväll följer jag med Mammsen till stugan och imorgon ska vi fira julafton där, en dag tidigare.. Sen ska äter vi lunch på skäret och sen ska jag jobbar några timmar. Fick höra från samordnaren på Attendo idag att det kommer bli en lugn kväll och jag få förhoppningvis sluta någon timme tidigare. Efter jobbet så åker jag till Pappsen och firar det som är kvar av julen där. Det kommer bli Kalas! :)

Nu ska jag ta och packa ihop lite kläder och smink sen vänta tills mammsen kommer.

GOD JUL

Puss på er!
Dock är jag knappt på benen idag. Har råkat ut för magsjuka. Jag var snäll och tog hand om en kompis som var sjuk i söndags och dum nog som jag är så tror jag att jag är immun mot allt, MY MISSTAKE!

Käkade en pizza igår vid 21:00 och efter det har jag bott på toagolvet. Men det värsta är nog inte spyan eller diaréen, utan det är att jag är konstant JÄTTEtörstig och så fort jag dricker mer än två klunkar av något så är det paniken till toan.

"If this is well, life ain't worth living" Sheldon Cooper

Hoppas ni alla mår lite bättre än jag och att julstämningen har börjat infinna sej.

Puss på er!
HAHA, jag har verkligen ett svenskt rekord. Jag har länge haft svenskt rekord på 800 m fritt, men Lina Watz har ju såklart raderat ut det med över en minut bättre tid. Men jag får stoltsera med mitt svenska rekord på 400 medley ett tag till i alla fall.



Syns dock jättedåligt, men jag ska förtydliga vad det står på den röda raden:
400 m medley  Lindgren Zandra  IKSU  110610  Risösim  07:35;64

Jag kan förstås bara ha gått in i excel och skrivit dit mitt eget namn, men det vore ju patetiskt i sånna fall, detta är dagens sanning och om ni inte tror mej så kan ni gå in och kolla själva: http://www.handikappidrott.se/templates/Page.aspx?id=4106

Jooo, föresten, SM går i Skellefteå nästa år och jag hade nästan tänkt att åka dit faktiskt. Det är ju så nära. Men då ska jag tusan vara i form i sånna fall, så jag får se över hur kommande termin ser ut och se om jag kommer ha tid att träna.

Puss på er!
Nu är sista dagarna räknade på min uråldriga dator. Tappade den nämligen i golvet igår, så numera är det ett blått streck genom hela skärmen. Opps!

Men jag får ju medge att den har hållt länge. Jag fick den när jag flyttade till hjälmaren i Örebro, alltså 2006. Så 5 år, det är inte illa pinkat tycker jag. Men symtomen börjar infinna sej, för att nämna några: skärmen är lös, batteritid lika med Noll, seg som kola och numera ett blått streck som pryder skärmen.

Så nu till min tredje önskning: Ny dator!!

Puss på er!
En till sak som jag önskar mej:


Uggs, från brandos.se. Hur mysiga ser inte dom där ut att vara? Som socksockar, fast med sula. VILL VILL VILL HA! Såklart så är dom ju dyra som katten, 1799:- Jag vet inte om det är värt det riktigt. Men drömma kan man.

Idag bestämde jag mej för att stanna hemma från föreläsningen, for därför inte till Övik idag. Det visade sej sedan att dagens föreläsningar var inställda (för att läraren hade "glömt bort" att hon skulle ha oss, vilken tabbe) men snacka om att välja rätt dag att skolka ;)

Så vad har jag gjort idag? Nothing at all. Börjar få lite spring i bena så jag ska fara och träna lite hade jag tänkt.

Puss på er!
Zandry wants one of these: Mellan Pinscher




Håll med om att dom är fantastiskt vackra :)

Funkar dock inte att ha en hund så länge jag pluggar i Övik. Men annars så finns det ju ingen gång som man har så mycket tid över till att ha en valpis som när man pluggar. Jag längtar verkligen. Har tänkt ut namn, ja t.o.m smeknamn ;) (För jag kan ju inte kalla den Tjockis, det är ju Ronja. Jag kan heller inte kalla den Korven, för det är ju Isou)

Puss på er!
Har genomlidit en jobbhelg, som sagt fre, lör, sön... Nu är jag "ledig" men istället för att ta itu med röran som jag har skapat i min lägenhet under dom senaste dagarna så måste jag på allvar sätta mej men Anatomin. Dugga imorgon. Tack vare min snälla kurskompis Sandra så får vi alla skriva duggan här i Umeå. SKönt att slippa åka till Övik.

Men ja, min lägenhet ser som vanligt ut som ett bombnedslag. Jag ogillar intensiva plugg-perioder, Ojjj vad man kan stöka ner alltså. Inte för att jag har pluggat ens i närheten av så mycket som jag borde ha gjort, men så är det alltid när det gäller mej.

Igår var för övrigt det sämsta dagen någonsin. Det började med att min cykel streakade, kedjan gick runt men hjulet snurrade inte. Suck, så jag fick styra cykeln hem. Sen när jag skulle till jobbet så kom jag inte in i bilen för låset hade frusit. så jag fick hoppa in från passagerarsidan och kränga mej över till förarsidan. Jag startar bilen och när jag trycker på gasen så händer det Ingenting, bilen står på stället och spinner. Tö-vädret som vi hade i lördags hade frusit på till igår så bilen stod i ett hål som var isbeklätt... Fick hämtning av en snäll kollega.

Väl på jobbet så var det en hektisk kväll, allting som kunde gå snett gjorde det också, mer kan jag inte säga. Så det var skönt att komma hem igår och däcka i sängen.

Nu: Plugg!

Puss på er!
Jag tar tillbaka det jag skrev igår: att det var värsta dagen att jobba för att det formligen vräkte ner snö. Idag kommer det nog bli snäppet värre tror jag, för idag är det nämligen töväder och dom ca 2 dm snö som kom igår har förvandlats till blask och slask. Jag har inga skor som är lämpade för detta väder, bara när jag gick till bilen så blev jag dyngsur om skon. Suck! Hade mycket hellre suttit inne hela dagen och pluggat, men icket....

Det är bara att bita ihop!

Puss på er!
Alltså den här killen kan inte vara på riktigt, eller är han det?

Oh my god, ni ställer alltid upp för mej. I love you bitches... and you too even if I don't know you.

Kolla och avgör själva:





Puss på er!
Djup suck. Värsta dagen att jobba på på länge. Snön bara vräker ner och det är halkigt på vägarna. Ikväll gäller det att vara ute i tid och inte stanna för länge hos brukarna. Men jag är ändå glad glad glad över att snön äntligen pryder vårt vackra landskap.

Jag ska köra försiktigt, så ni behöver inte vara orolig för mej för att jag är ute på vägarna en kväll som denna.

Puss på er!

 

Dugga på tisdag och ni ska veta att paniken stiger för mina klasskompisar. Alla är ju fullkomligt galna och får det att låta som att det är världens undergång om man inte klarar duggan. Shiiit, calm down! Jag har i alla fall tagit på mej alldeles för mycket. Måste verkligen sitta och plugga hela tiden för att få in något, dock så ska jag jobba 18 timmar i helgen, fre, lör, sön... Känner såhär i efterhand att jag gärna hade haft helgen fri, men nu är det bara att bita i det sura äpplet och göra det jag har tagit på mej.

Det finns många ramsor för att lära sej att rabla alla latinska namn och dess funktioner i kroppen utantill. Några exempel för att underlätta inlärandet:

Some say marry money but my brother says big breast matter more.


Den anger vilka utav cranialnerverna som är till Motoriska nervsystemet, Sensoriska nervsystemet och Både och... Smart.

Oh, Oh, Oh To Touch And Feel Various Girls' Vaginas And Hymens

Den ramsan anger i vilken ordning dom olika cranialnerverna kommer. Olfactory nerve, Optic nerve, oculomotor nerve, trochlear nerve, trigeminal nerve, Abducens nerve, Facial nerve, Vestibulocochlear nerve, Glassopharyngeal nerve, Vagus nerve, Accessory nerve, Hypoglossal nerve.

Visst läser jag en fantastiskt rolig kurs? ;) Rena grekiskan, fast på latin.

Puss på er!
Jag har gjort en ny kategori här på bloggen. Jag tycker det är så himla roligt med YouTube-klipp i alla möjliga varianter, så därför tänkte jag att jag ska dela med mej av dom jag gillar till er och det blir nu lättare att hitta igen dom under kategorin YouTube-klipp. Smart tänkt.

Kolla på den här. En komiker som gör en identisk imitation av berättarrösten i bamse och han flikar även in en replik med Lennart Jähkel och Vanheden i Jönssonligan. Sjuuukt roligt.



Puss på er!
Idag är det en dag kvar tills jag får besked om jag får flytta till sjuksköterskeprogrammet i Umeå till vårterminen. Spännande. Nä, men helt ärligt så har jag inte tänkt på det så mycket för jag är helt inställd på att plugga i Övik en termin till och det gör mej ingenting. Visst skulle jag vilja komma in i studentlivet lite mer, gå på sittningar och studentfester och lära känna klasskompisarna.... men det funkar att plugga i Övik, jag har vant mej. Vi har inte föreläsningar/seminarium varje dag, så det blir att man åker till skolan två-tre ggr/vecka. Tråkigt är dock att plånboken blir väldigt lätt, väldigt fort.

Så i morgon får jag alltså veta.

Idag är det "egna studier" och jag måste verkligen sitta med skiten. Känner mej så himla långt efter. Igår satt jag hela eftermiddagen och lyssnade på streamade föreläsningar om basal cellbiologi. Ja, det är lika tråkigt som det låter. Det är bara att gilla läget.
Det vi ska kunna till "duggan" (första delen av tentan, på tisdag) är:

Grundläggande kemi och fysik
Cellbiologi
Nervsystemet
Sinnena
Endokrina systemet - hormoner
Skelettet
Musklerna

Eran intresseklubb antecknar, jag vet. Men herregud, jag tror inte ni inser hur mycket det är att lära sej på 2,5 vecka. Suck. Det är riktigt intressant, men man får lite smått panik. Som tur är så är duggan inte avgörande, men det kan vara bra att ha dom poängen som lite försprång inför tentan.

Nu: plugg!

Puss på er!
Alltså helt ärligt, hur gullig är inte den där missen? Mjaau, vill ha den!! Ge mej!



Puss på er!
Jag vill göra om här hemma. Har inte så mycket pengar över till det, men jag sitter och funderar på hur jag skulle kunna ha det. Allt i min lägenhet är från mitt gamla place. Det passar inte riktigt in här och jag tycker det ser plottrigt ut, för mycket grejer. Alla som känner Zandra vet att Less is more och för tillfället är det too much helt enkelt. Förvisso har jag en liten lägenhet, så helt stilrent går det inte att få det, men lite mer struktur borde inte vara omöjligt.

Vill ha en vit soffa. Vet att det är hemskt opraktiskt, men jag får köra på "ta av dej byxorna" innan man sätter sej i soffan, eller så plastar jag in soffan helt enkelt ;) Hur som helst, kollade lite på Ikea.se och jag har alltid velat ha en ektorp-soffa: billiga, snygga, sköna.


Soffan t.v heter ektorp och kostar 2995:- Soffan t.h heter ektorp Lövås och kostar 7495:-

Är det bara jag som är blind eller ser sofforna exakt likadana ut?? Varför skiljer det 5000 kronor? Jag fattar NOLL!

Jaja, nog om inredning. Nu ska jag sätta mej och kolla på streamade föreläsningar om cellen, Jippi!

Puss på er!

Kollakolla! Snö i mitt Umeå, dock väldigt lite, men det ligger kvar. Och i veckan ska det blir minusgrader, så jag har höga förhoppningar på det här.

Idag skulle jag ha vart i Övik på föreläsningar hela dagen, men jag kände mej alltmänt trött och sliten, så jag pluggar hemifrån istället. Imorgon tar jag nya tag.

Puss på er!

Jag jobbar ikväll, något jag inte alls var peppad på. Fick iaf en lååång middagsrast så jag passade på att göra en finmiddag:

Visst ser det underbart gott ut? -I know!

Puss på er!