Blir ett kort inlägg idag. Är bara tvungen att skriva av mej lite.

Igår på träningen blev jag utstirrad. Det tillhör iofs vanligheterna, men igår var det enormt. En tjej stod och glodde så man trodde att ögonen skulle trilla ut ur huvudet på henne. Hon hämtade sin mamma och pekade på vad det var som var så intressant. Så kom mamman och stirrade lika mycket hon.

Det är okej när ungar kollar, för dom vet inte bättre, men när vuxna gör det blir man irriterad och tappar snabbt tålamodet. Dessutom så kunde mamman ha tagit bort ungen i det här fallet och förklarat för ungen att alla inte ser likadana ut, och det finns dom med handikapp, men dom är lika mycket värda för det. osv osv. Bara för att jag har ett ben som ser konstigt ut så vill inte jag bli utstirrad som en apa i en bur, hade jag velat det, så hade jag satt mej där.

Vad som gjorde mej mest irriterad idag på träningen var att mina kära tränare tydligen tyckte att det var helt okej att hon stirrade och att hennes mamma inte gjorde något åt saken. ''Du får ju bita ihop'' och ''lite får du ju tåla'' fick man höra. Men nej!! Någonstans måste jag få sätta min gräns och dom har absolut ingenting att säga om saken för dom vet inte hur det känns att ständigt ha blickar på sej så fort man tar av sej protesen.

Oftast försöker jag att ignorera folks blickar, men efter att ha levt med detta i 7år så har jag rätt att tappa kontrollen ibland, det har vi alla som har någon typ av synligt handikapp. Jag tycker att dom som inte vet någonting om situationen ska inte heller yttra sej. Det är okej att fråga, men man kan inte komma och säga att jag ska göra ''si och så'' när sånna här situationer uppstår, för det är enbart jag som avgör hur jag ska reagera på en sådan sak.

FÖRSTÅ!!!

 

Min stackars lilla dator har dragit på sej ett virus. En dumming som den verkar vara svårt att bli frisk ifrån :(  Just nu jobbar jag febrilt för att rädda mina 9000 bilder som jag har fotat under tre års tid. Nu har jag pratat med farbrordoktorn och han ska försöka fixa den nästa vecka, blir troligtvist omformatering av hela datorn, men det gör ingenting, så länge alla mina kära bilder finns kvar så är jag glad :)

Som jag hatar teknik alltså! Fyfan! Man kan inteleva utan den, men ska man ha den så fungerar det ändå aldrig. Igår gav min mobil upp för fjärde gången. En sekunden är klockan 03.26 och det är den 6 mars 1980 och nästa sekund är klockan 15.03 och det är 18 december 1970. Så håller den på och byter datum och tid varje gång man återgår till startskärmen. Snacka om enerverande att aldrig kunna förlita sej på telefonen när det gäller klockan eller datum. Ujjeä!

Nog om de tekniska problemen. Igår hade jag stämt dejt med Lino på stan och till oss anslöts sej även Julia och Marianne. Vi gick runt på stan och kollade i butiker. En galleria i Umeå fyllde 25 år och det firades med en massa clowner, danser, ORMAR och ballonger... ballonger fyllda med HELIUM :D Zandra löööövs helium och Julia tyckte det skulle vara roligt att prova hur det var att prata med helium i lungorna istället för luft, som vi skrattade. Helium skänker många glada stunder ska ni veta, nästan så man blir beroende. Men, ballongerna tog slut och vi gick vidare på stan.
Det blev inga inköp pga för lätt plånbok, pengarna behövs till senare, så jag var duktig och motstod mina impulser.

Senare på kvällen åkte jag till Maddelino och vi gjorde en god middag och avnjöt den till indianmusik :O Madde har konstiga skivor hemma hos sej, men det blev ganska stämningsfullt ändå. Senare kom Julia, Marianne och Carro. Vi spelade spel och pratade. Dock så misstänker jag att jag sumpade stämningen lite för jag var så stressad. 22.30 började jag jobba nämligen, så jag hade inte tid att prata så mycket undertiden vi spelade, med Madde och Carro insisterade på att prata om livets alla problem medans jag höll på att bli vansinnig av stress. Vi får göra om det nån gång när jag inte ska jobba helt enkelt.

Det är nackdelen med att jobba sent, det är att när alla andra har kommit igång med sitt roliga, då måste jag åka. Men som tur är så har jag ett skit roligt jobb så när jag väl kommer dit så deppar jag inte längre :)

Nu ska jag avsluta och gå och läsa klart min bok :)

See ya!
Var och kollade på bio ikväll med lilla Lino! Det var mycket trevligt å vi valde en bra film denna gång, nämligen Patrik 1,5 som ni kanske förstod på rubriken. Haha, sötare film får man leta efter. En riktigt lyckad budgetfilm av Sverige, finns dock inte många, men när det slår igenom så är det med bravur. Jag rekomenderar den :)  


Finns inte jätte mycket mer att skriva idag. Joo, kan berätta att jag var ju och jobbade igår. Det gick som vanligt =/ Jobbar som fritidsledare (för er som inte vet) på UG för 4-5. Nu är det såhär att två torsdagar i rad har jag och min jobbarkompis suttit och väntat på att barnen ska komma, men de har inte dykt upp. Igår fick jag reda på att de hade träning från 18-19 och UG börjar 18, därav bristen på ungar. Nu diskuterar vi att byta dag till onsdagar och passar perfekt för mej eftersom att jag uteblir från träningen varje torsdag, och onsdag är träningsfri dag, så jag jobbar hellre då :)

Igår satt jag och Simon och spelade Buzz. Så jag får alltså betalt för att spela tevespel. jaja, men jag klagar inte. Buzz var roligt, och jag regerade stort mot mina motståndare. Tycker lite synd om Simon, som förlorade hela tiden. Men samtidigt kan jag inte rå för att jag är en naturbegåvning på tevespel :)

Åhåå, påtal om ingenting. Jag och Madde hade en hemskt intressant konversation idag. Vi diskuterade nämligen hur man klarade sej utan mobiltelefon. Tänk så komplicerat allt måste ha blivit. Man skulle måste planera allt så mycket nogrannare och inte komma i sista stund och ändra sej. Man fick helt enkelt stå fast vid sina planer. Anledningen till att diskussionen kom upp var att jag hade glömt min telefon hemma, men, vad skulle jag ha den till om jag ändå skulle på bio? :P

Ja, man kan hålla på att diskutera för- och nackdelar med teknikens utveckling länge, länge, länge. Fast det är ingenting jag tänker göra nu, för det blir nog tråkigt att läsa om i längden. I stället tänker jag bortsa tänderna och lägga mej i sängen och läsa min oerhört spännande bok, som av en händelse råkar utspela sej där mobiltelefonen inte var uppfunnen ;)

See ya
Är det av ren tillfällighet som dom gör reklam för bartenderskolor på min blogg? Förra inlägget så var det reklam för barskolan på magaluf (där jag var i somras) men även en i Phuket-Thailand. Gick in på deras hemsida och jag kan ju säga att den lockar enormt, synd jag redan har gått en utbildning och har jobb =/ Fast å andra sidan, det behöver ju inte dom få veta, dom kan ju bara se det som att jag är en naturbegåvning.

http://www.skandinaviskabarskolan.se/ är hemsidan om någon är nyfiken =) kostade bara 11900, fast då ingår inte flygresan, så man får nog räkna med 20000 i alla fall. Jag är faan sugen! Jag kan i alla fall rekomendera att åka på barskola, ingen jag har pratat med har blivit besviken och inte heller jag. Bland de roligaste sakerna jag gjort i mitt liv, en riktig upplevelse plus att man får kunskap som man sedan kan dra nytta av. Kombinerad semester/fest/skola. kan inte bli mycket roligare.

Åhh, blev värsta nostalgisk när jag började tänka tillbaka på barskolan så jag gick in på youtube och började lyssna på nik og jay - hot, Orup - Magaluf och Kramsången. De sångerna får en verkligen att minnas den goda tiden på Mallorca.

Tänkte skriva mer idag, men jag drog ut på inlägget i cirka två timmar och nu är det dags att fara och jobba, så nu hinner jag inte skriva någe mer, tyvärr. Hade dock endel att berätta, men det får tas i nästa inlägg.
Det är fredagkväll och jag har inga planer alls. Det är ju pinsamt, men Julia hade planerat in middag fast hade dubbelbokat, så då flyttade vi det till senare, så här sitter jag nu. När man har tråkigt så måste man roa sej och det lättaste och lataste sättet att roa sej på nu för tiden är internet, kolla runt på olika sidor, spela spel och chatta.

Det råkade vara såhär att just idag så var jag hemskt sugen på Langos, så jag gick in på google och googlade på det och fick fram ett recept som jag ska göra i morgon. På samma sida fanns det ett test om hur länge man kommer att leva. Tråkigt som jag har så svarade jag på endel frågor och slutsattsen blev: BMI på 17.99 (har ingen aning om vad man SKA ha för att vara sund) en massa andra siffror också om hälsa, socialt, kropp, sport, livsstil osv. 84,3 år gammal kommer jag alltså att bli och jag har 76% kvar av mina totalt 30802 dagar kvar att leva. Jag kommer alltså att dö 2072 06 10. Blir spännande att se om det verkligen stämmer, vore fränt ändå :) Avslutligen stod det Carpe Diem.

Carpe Diem, finns inget finare uttryck tycker jag. Fånga dagen, ja, det ska man göra. Alla som ser tillbaka på händelser och tänker ''det blev inte så jag hade tänkt'' eller ''är besviken för att jag/dom gjorde si och så''. Ni fattar vad jag menar. Finns ingen mening med att ångra något. Allt blir vad man gör det till och man har ingen annan än sej själv att skylla. Ingen kan styra över någon annans liv, lika lite som man kan försöka göra en person till någon den inte är. Alla har rätt att få välja sin egen väg och fatta egna beslut. Men blir det fel så kan man inte ta ut det över någon annan och skylla sina misstag på andra.

Man ska alltså fånga dagen, men om den inte blir som man tänkt sej, så får man helt enkelt försöka nästa dag ;) Det viktigaste är att man provar sej fram.
Jag kan inte påstå att jag har fångat min fredagkväll direkt. Då provar jag imorgon istället ;)

Okej, det var allt denna tråkiga fredagkväll. När man har tråkigt har man tid att bli djup och fundera över livet. Det är nyttigt att ha tråkigt (jag säker på att alla har hört detnågon gång från sina mödrar) och börjar faktiskt inse att det ligger något i det.

Remember: Carpe Diem!
... och dagarna går. Just nu fördriver jag mina dagar med teve och dator. Gör ingen nytta alls. Känner mej så himla dålig som inte lyckats hitta ett jobb som jag kan leva på, om sanningen ska fram så har jag ju inte ansträngt mej särskilt hårt heller. Var på arbetsförmedlingen förra veckan och hon bedömde mej som ''självständig''. Inte vet jag, men hon tyckte väl att jag klarade av att söka jobb själv, eftersom att jag redan har två anställningar. Fast såhär i efterhand så hade jag faktiskt hoppats på mer hjälp från dem, hjälp att skriva brev, hitta jobb osv.

Nått mer som jag ägnar min lediga tid åt är att träna, såklart! Det går faktiskt riktigt bra nu. Simningen går hur bra som helst och jag har inte känt av axelproblemen som tvingade mej att ta uppehåll förra säsongen. Tekniktipsen av mina tränare har räddat min karriär ;) Känns skit kul att vara peppad till träningarna och vara nöjd över prestationen när man går hem.
Styrketräningen har jag även kommit igång med, skaffade kort i måndags, så nu ska jag komma iväg 3-4 gånger i veckan hade jag faktiskt tänkt. Jag och brudarna körde efter simningen i måndags. Var faktiskt kanoon, för då var man redan uppvärmd och Madde kläckte ur sej något klokt att ju mer man tränar ju mer taggad är man till att träna ännu mer. Låter kanske konstigt för vissa, men helt självklart för andra. Jag höll med henne i alla fall.

Ååå, juste, nu är det bara 3 veckor kvar tills jag flyttar. Fast när jag skriver ut det sådär så känns det som en himla lång tid, men jag vet att tiden kommer gå fort. Den har en förmåga att göra det på senare tid. Jag längtar så galet mycket. Ska bli så skönt å kunna komma och gå som man vill, inreda precis som man vill och bjuda hem folk när man vill. Bara få göra som man vill helt enkelt. Åh, jag ska skaffa en guldfisk :) Det ser jag framemot. Min kloka mor har avrått mej från att skaffa katt eller hund, av den enkla anledningen att man blir så låst när man har någon man måste ta hand om 24/7. Är ganska glad faktiskt att jag äntligen lyssnade på mamma, för jag vet att jag kommer vilja åka utomlands ofta och vem ska då ta hand om mina pets? Men en guldfisk, den är fin, självroande och framför allt billig. Så va fan gör det om jag råkar ta dö på den? Då är det bara att köpa en ny :) Hehe, så talar en sann djurvän.

Jag känner att jag har ett stort pengarbehov just nu. Vill ut och shoppa nya kläder och skor. En jacka skulle inte sitta fel heller. Måste ju ha lite nytt till hösten, det tillhör. Påtal om hösten så är den verkligen kommen nu. Blå himmel, sol, löven börjar skifta färg och det är svinkallt. Den här tiden borde jag verkligen ta vara på. Gå ut på promenader med systemkameran :) Nånting vettigt kan man ju fördriva tiden med och jag anser det vara något vettigt.
När jag får pengar ska jag även fara ner till Örebro och hälsa på brudarna, ta med Mia ut på krogen :) Sen ska jag hälsa på min älskade idol nere i Stockholm. Känns tråkigt att hon har lämnat Umeå nu, but i know she will be back ;)

Det var allt för denna gång.

See ya later!
Nu har paralympics satt igång. Såg sammandragen från dagens tävlingar och även endel från invigningen igår. Är hemskt besviken över att vi inte får se mer av paralympics, med tanke på att när det var frisk-os så sändes det typ dygnet runt och Paralympics får en halvtimmes sammandrag per dag. Vadå jämställt samhälle?

Blev hemskt stolt i alla fall när jag såg att ingen mindre än min simmarkompis Anders Olsson var fanbärare för Sverige. Men det är klart, är man bäst, så förtjänar man det bästa :D
Var kul att se Christoffer också. Svenskt rekord med 12 sekunder, snacka om att grabben är grym! Förstår dock inte hur de andra kan vara i hans klass, för de vevade med armarna helt obehindrat och vissa sparkade lite med benen också. För er som inte vet så har Christoffer bara en arm, så för mej känns det ganska knäppt att de var i samma klass.

Direktsändning från simningen nästa söndag. Då ska jag sitta bänkad framför teven och se om det är några européer som man känner igen.
Fredagen bjöd på cowboy fest. Madde och hennes klasskompis hade fixat ihop en helkväll med roligheter och utklädnad. Det var kul att fara på en fest som är lite utöver det vanliga, som är en massa sprit och hög musik. Här var det lekar, old fashioned dans och roliga kostymer.

Det hela började inte bra, för inte faan har jag väl cowboykläder liggandes i garderoben bara sådär, men jag hade ändå bestämt mej att jag inte skulle lägga ut några pengar på något jag förmodligen aldrig mer kommer använda. Därför beslutade jag mej till sist att göra det enkelt: Svarta stövlar, jeans, skjorta och en väst. För att öka cowboykänslan lite så flätade jag håret i två flätor. Cowboyutsyrseln var färdig.

Innan fest skulle två träningspass avverkas. Styrketräning först i cirka en timme, sedan simträning en timme på det. Måste säga att turorningen på passen var inte det ultimata. Mina muskler var helt SLUT efter styrketräningen, så när jag hoppade i vattnet fick jag mjölksyra efter kom-i-gång serien. Men jag tog ut mej bra, och jag är riktigt nöjd med båda passen. Avslutade träningsdagen med en 25a uppifrån på 17.99. Bästa tiden det här året iallafall, så träningen ger resultat, det är kul att se utvecklingen :D

Efter snabbdusch och pizza var vi färdiga att bege oss iväg till Holmsund, (ett samhälle någon mil från Umeå) där festen väntade på oss. Jag bekantade mej ganska snabbt med människorna där och bara kort efter vi anlänt så var det dag för lekar. Vi delades in i lag, helt random, så vi skulle lära känna varandra. Mitt lag var bra, fick bra kontakt med alla förutom en mystisk kille som inte sa mer än nödvändigt. :P
Tävlingsmomenten bestod av: Springa med en sked i munnen med ett ägg på, hoppa i säck, hästsko-kastning, lasso och ''poäng-pinne'' (döpte just leken själv, hehe) Vårat lag kom trea, trots att vi hade vunnit två grenar, men vi fick inga fullträffar på varken lassot eller med hästskon och det var det dessvärre andra lag som fick. Men det var kul iallafall.

Kom hem klockan 04.00, då jag hade vinglat hem på min moppe. Nädå, men jag orkade inte sova borta och var inte särskilt full heller, så jag tog risken och satte mej på moppen och körde hem. Idag är jag helt oskadd och fick inge böter :D Livet blir så mycket mer spännande om man tar lite risker ibland.

Idag har varit en typisk slappardag (som alltid, dagen efter) Framemot middagstid var jag dock uttråkad och orkade inte göra någon middag, så jag ringde till pappsen. Daniel och Rickard var där och de hade planerat fest för kvällen, så jag blev bjuden på grillat och vitlöksbröd. Stannade kvar och socialiserade mej med mina bröder och en hel rad andra människor som hade kommit till Daniel och Jenni under kvällen. Jag drack ingenting så jag blev fort trött. När Rickard och hans kompis John skulle iväg på krogen erbjöd jag mej att skjutsa dem och sedan åkte jag hem och nu sitter jag här.

En hälsning: Mattias och Lenita, jag vill ha era bilder från kvällen. :D (hoppas nu att dom är flitiga och läser min blogg, vet dock att Lelle inte finner ngt intresse av det)

Nu ska jag kolla på Narnia, Prins Caspian som jag har laddat hem från det nyfunna programmet Pirate Bay. Min nya favo
Efter önskemål från ett x antal människor så kommer nu det efterlängtade inlägget om hur mina första arbetsdagar gick. För er som inte har hängt med så började jag mitt bartenderjobb på Corona i fredagskväll. Klockan 21.30 var jag där och började rodda baren. Det var svårt eftersom att de jag skulle jobba med också var nya, så vi visste inte var grejerna var och vad man skulle använda osv. Trodde att det skulle vara ungefär samma som vi hade lärt oss på barskolan, men det visade sej att jag hade ganska fel.

Fredagskvällen gick snabbt, kollade på klockan första gången vid 00.30 sen innan jag visste ordet av så hade de tänt lamporna och baren skulle stängas. Träffade på en hel del roliga människor och några man kände igen men det fanns inte mycket tid att prata med dem. Bland annat träffade jag ''örebroarn'' Erika Grundström. Rätt otippat faktiskt. Jag bjöd henne på inflyttningsfest ;) Som alla andra som jag träffar på. Skulle inte förvåna mej om det slutar med att jag får säga nej till folk för att det är så fullt.

Lördagskvällen var betydligt roligare. Jag har kommit in i arbetet mycket bättre och allt gick mycket fortare. Kring 01 tiden började det regna I BAREN! Det var nämligen så att några dum-fylle-skallar hade slagit sönder ett tvättfat på övervåningen och vattnet läckte igenom taket ner i baren. Ett tag stod det killar och dansade i regnet, men sedan kom vakterna och sjasade iväg dem.
Det var en utav katastroferna under kvällen, det andra var att tequilan var slut och så också apelsinjuicen och efter några timmar tog även corona-ölen slut. Snacka om dåliga resurser. Å till råga på det så kunde man inte göra några cocktaildrinkar för det fanns inga cocktailglas och det värsta av allt fanns det ingen mynta, så ingen Mojito kunde serveras. Tråkigt tycker jag, för jag gillar att göra Mojito och det brukar vara en enormt uppskattad drink.

Helgens knäppis var ju ändå en blond-full-dumming som beställde två glas vin. Hon betalade för ena och sa att hennes kompis skulle betala för andra och innan jag hann blinka så hade den andra tjejen tagit vinglaset och gått, UTAN ATT BETALA! Tjejen som stod kvar beställde 4 öl och medans jag hällde upp dem var även hon borta? Så jävla dålig stil. Fattar inte hur man kan vara så dum och vad kunde jag ha gjort lixom?

Helgens roligaste var även det en full blondin som tyckte att jag skulle uppfinna en doggybag till Öl och ta patent på det. Ganska smart faktiskt, men jag tror jag passar på den idén. Nån annan kan ju sno den om ni känner er manade. Jag har redan två affärsidér, som är bra mkt smartare än doggybag till Öl, men dom håller jag för mej själv.

Helgen till ära blev jag förkyld, ingen vidare bra tajming. Konstigt nog var det som att jag blev frisk på kvällen när jag skulle börja, sen när jag åkte hem blev jag sjuk igen. Antar att när man håller sej sysselsatt så känner man nog inte av att snoret rinner ner i munnen, att ögonen är rödspräckliga och att man hostar i alla drinkar innan man ställer fram dem ;) Nää, skämt åsido.

Det var skit kul att jobba i helgen och det känns att jag har valt rätt jobb ett tag framöver. Är så himla roligt att få ge goda drinkar och få tillbaka pengar och uppskattning. Att träffa mycket olika människor är skit kul, dock kan vissa vara lite odrägliga, men det är upptill mej att avgöra om någon är för full för att serveras.

Nu sitter jag här hos mormor och morfar och utnyttjar deras internet eftersom att vi inte har fått ngt än. Teven är dock på ingång, ringde till comhem idag och de ska komma på onsdag och fixa antennuttaget som det visst var nå glappt i.
Jaa, juste, idag fick jag hembesök av min hyresvärd. Han kom med kontraktet till min lägenhet, så nu är det bara att skriva på sen är lägenheten min. När jag läste igenom papperna fick jag smärre chocken, över 50 000 per år i enbart hyra. Sen tillkommer ju el, teve, dator. VA?! Måste nog se över min ekonomi ;)

I helgen bjuder Madde på Cowboy/country fest i Holmsund. Ska bli roligt faktiskt, måste fixa lite kläder tills dess. Vore kul med nya skor, skulle vilja ha några typ cowboy bots, ändå snyggt! :)