Ligger här på gräsmattan på sjukagatan, med Julia. När solen skiner är det ganska varmt och skönt, så man får passa på att njuta medans det varar. Börjar känna mej friskare från förkylningen, så till veckan kommer träningen igång igen, för Zandry börjar bli rastlös!! Jag behöver träna, jag behöver svettas och bygga muskler. 
 
Tentaskiten är bortglömd för nu och jag tänker passa på att leva för dagen fram tills det är dags att ta fram plugget igen. Imorgon är det dags att jobba igen, jag längtar. Jag längtar nästan tillbaka till direkt jag har slutat.
 
Det är ett givande jobb och jag lär mej hur mycket som helst. Folk i min omkrets har börja fråga mej om saker som "är det sant att man klipper upp för att få ut bebisen?" och "är det många som spricker?" och dylikt. Herregud, jag har jobbat där i tre veckor, jag är ingen expert direkt. Jag kan inte svara på sånna frågor och jag är rädd för att OM jag svarar så ställer det till mer än vad det gör nytta.
Men för all del, fråga på, så får vi se om ni får ngt vettigt svar :)
 
Jag idag :) Min nya-fina bikini från stadium.
 
Puss på er!
 

Jag som såg framemot en härlig dusch såhär i förkylningstider, men icket sa Nicke, dom förbättrar tydligen mitt fjärrvärmenät så jag har inge varmvatten. För det här besväret så får jag två fribiljetter till iksu sport. Och Vafan ska jag ha två fribiljetter till iksu sport för? Jag har redan guldkort, alltså: jag kommer in gratis på alla iksuanläggningar i sommar. Fuck Umeå energi!! Dom skickade dessutom lappen idag, då jag redan har varit utan varmvatten under hela gårdagen. *skakar besviket på huvudet*

Jag har hämtat ut min tenta idag. Jag hade klarat skrivfrågorna ganska bra, men det var flervalsfrågorna som strulade till allt. Man får nämligen minus om man svarar fel och det gör det lite klurigt. Men jag har hellre fel på flervalsfrågorna än skrivfrågorna, för skrivfrågorna är svårare. Nu ska jag glömma det här fram tills jobbet är slut för sommarn, sen börjar tentaplugg igen. Suck! Jag är missnöjd. Extra missnöjd blev jag när jag insåg att det var fem st av de som skrev tentan som blev underkända. Jag kan inte hjälpa att känna mej lite värdelös...

USCH!

Innan jag for till jobbet idag hade jag lämnat balkongdörren på glänt för att vädra lite. När jag kommer hem finner jag fågelfjädrar på golvet!!! Pulsen gick upp i 140 på direkten. Hjälp! Var tvungen att ringa en vän innan jag vågade klampa in i lägenheten. Julia skrattade, Lenita skrattade, jag var nära till gråt...

Med Lenita i telefonen genomsökte jag lägenheten utan något fynd av fåglar, så jag kunde andas ut och någon utryckning från Lenitas sida krävdes inte. Min skräck för fåglar börjar verkligen eskalera, det är inte hälsosamt.

För att summera min dag på jobbet så använder jag ett ord: städning. Jag ville inte beblanda mej med patienterna så mycket då jag är så snorig, så snoris fick städa och en tjej som har inskolning fortfarande fick springa på förlossningarna. Jag tror inte hon hade något emot det:)

Imorgon tar jag nya tar och nu säger jag godnatt!

Puss på er!

Okej, nu har jag deppat färdigt och sjukat färdigt, idag är det jobb som står på schemat! Jag känner mej inte helt kry än, men ändå tillräckligt för att fara och jobba. Jag hoppas på en lugn dag (håller tummarna).

Tre dagars jobb, sedan tre dagars ledighet. Jippi!! Jag gillar att jobba, men jag gillar att vara ledig också :) förhoppningsvis äre bra väder och jag är frisk så jag kan ta vara på sommaren medans den är här.

Jag har egentligen inge mer å skriva om. Ha en fin dag.

Puss på er!

Om jag inte redan var nedstämd över att jag är förkyld och missar jobbet, så blev jag verkligen nedstämd när tentaresultatet kom: Underkänd. Blä. Som vanligt är det på håret, så jag får väl ta en kopia och se om jag kan överklaga. Men känns dumt att överklaga varje tentaresultat, jag ska inte behöva vara på håret, jag ska kunna!  

Idag är jag sur på mej själv, jag är inte den bästa personen i mitt liv just nu. Ibland har man bara lust att stänga in sej i lägenheten och aldrig mer komma ut, aldrig mer prata med någon... idag är en sån dag för mej. Jag vill stoppa huvudet i sanden och inte ta itu med något, men jag vet att jag borde, jag vet att jag måste. 

Detta innebär omtenta i augusti. Åå vad jag INTE ser framemot det. Men det är iaf skönt att det är innan terminen börjar, så jag inte behöver plugga dubbelt.

USCH!

Jag är begåvad på att göra midsommarkransar. Mormor lärde mej förra sommarn och i år levererade jag denna fina skapelse helt på egen hand.

Jag har precis ringt in och sjukanmält mej, för att jag är smäll-förkyld. Alla andra jobb hade jag gått till i det här tillståndet (särskilt när jag har storhelgsOB), men jag jobba men spädbarn, nyförlösta mammor, infektionsrisken är stor och jag vill inte utsätta mina patienter för sjukdom i deras första tid med varandra, nej nej. 
 
Så nu får jag slå ihop dom gröna igen och krya på mej. Tyspiskt att bli sjuk nu :( Och jag som inte hade varit sjuk en enda gång det här året... och jag som precis hade tänkt börja träna. Typiskt. Nåja, det är dåligt väder idag, så jag kan med gott samvete somna om igen. 
 
Puss på er!
 
Bilder från midsommar kommer :)
Nu säger jag godnatt efter ett kvällspass på förlossningen. Har jag sagt förresten att jag Älskar mitt jobb? Om jag inte har det så gör jag det nu; Jag älskar mitt jobb, och om jag har sagt det förut så säger jag det igen; Jag älskar mitt jobb! Haha. Det tåls att upprepas.
 
Imorgon ska jag fara och träna direkt efter jobbet är det tänkt. Det här med träning för mej, har en förmåga att vara som en barg- och dalbana.. ena stunden tränar jag 4-5-6 pass i veckan och så kommer jag ur det och då kan det gå 2-3 veckor innan jag tränar igen. Men jag har som motto att träna när jag tycker det är kul och jag tänker inte dräpa mej själv för att hinna få in träningstid i mitt fullspäckade schema.

En tråkig sak med träningen... eller tråkig och tråkig, men ovärd sak: det är att jag är känslig för mitt nya kosttillskott som jag bunkrade på mej för någon månad sen, Ovärt! Jag blir uppblåst och får ont i magen av det och ändå sa kvinnan jag köpte det av att det var extra bra för dom som var änslig för laktos, men nä, uppenbarligen inte. Så nu får jag träna utan extra protein-tillskot ett tag. För det är ingen vits att härda, när jag typ blir sängliggande och kallsvettig av det där. Nä, obehag utsätter jag inte mej för frivilligt.

Sådär ja, nu säger jag godnatt, igen ;)


 
Puss på er!
Idag är det blå himmel i Umeå. Jag skulle egentligen jobba dag, men jag bytte pass så det blir kvälls jobb istället. Så, blå himmel borde innebära solning, men jag har lite svårt att ta mej upp ur sängen i detta nu ;) När jag väl har sovmorgon så passar jag på att ligga och njuta av govärmen under täcket.

Livet på förlossningen går vidare. Igår gjorde jag min första förlossning själv och jag tog prov ur navelsträngen med bravur. När bejbin föds så ska man ta ett arteriellt blodprov ur navelsträngen och det måste göras Pronto för att det arteriella blodet försvinner inom några 10tals sekunder, så jag har ett försök på mej. Igår gjorde jag de för första gången och klarade det. Victory!
 
Och på tal om något helt annat... Alla mina serier har säsongsuppehåll, så igår var jag tvungen att hitta en ny; Pretty little liars blev det. Såg första avsnittet igår och det var spännande, jag fastnade direkt. Men ja, det är ju lite barnslig, men sånt gillar jag ibland :) Jag är en riktig serie-älskare! Jag skulle kunna sitta inne dygnet runt å kolla på mina favoriter, men jag måste komma ihåg och leva mitt eget liv också ;)

Nu ska jag gå upp och äta frukost.

Puss på er!
Har just kommit hem från stan. Skulle handla mej ett par nya arbetsskor, för nu går jag omkring i gympaskor, och det blir rätt varmt efter 8 timmar på jobbet. Skulle vilja ha ett par sandaler, men jag får så himla ont i knät av dom flesta, så jag måste ha specialare som jag kan ha mina ortopediska sulor i... därför for jag till gå och löp-kliniken och skulle kolla vad dom hade, men glömde ju såklart mina sulor, så jag får komma tillbaka till veckan.
 
Men det blev lite shopping ändå. Fick med mej ett par marinblåa tygskor, en svart klänning med vita blommor och ett linne med trycket "88" på :) När jag kom hem från stan fortsatte jag i shoppingens tecken. loggade in på adlibris och beställde lite sommarläsning:
 
   

Hihi, bara böcker om graviditeter ;) Jag tror jag är besatt av mitt nya jobb ;) Den sista boken är en skönlitterär bok, medans dom andra är kursböcker till barnmorskeprogrammet.
 
Nu ska jag ut till Norrmjöle och hälsa på pappsen.

Puss på er!

Jag sitter på ballan och njuter av eftermiddagen. Nyduschad och fräsch;) Det är ingen sol ute dock, men ändå ganska varmt, 17 grader. Jag kände att jag behövde få lite frisk luft efter att ha tillbringat många dagar inomhus.

Det blir lugna gatan ikväll och tidig sänggång. Tagga ett pass till innan en välbehövlig helg. Första veckan som heltidare, måste jag säga har fungerat bra. Visst, det värker i knät och höfterna när jag kommer hem, men vad gör man inte för att leva drömmen? :)

Förresten, jag agerade provdocka idag. En jobbkompis kände sej lite osäker på att ta blodprov, så jag la fram mina stickvana vener till hennes förfogande. Och det ska sägas, det är en stor grej för mej, för hur van jag än är att bli stucken, så är det lika jobbigt varje gång. Men hon måste ju få träna. Jag hade också velat att någon erbjöd sej om jag var osäker.

Nu ska jag sluta babbla och gå och hänga tvätt.

Puss på er!

Dag 3 hoppade jag tydligen över, fick äntligen se en förlossning. Åå vilket ögonblick! Så himla häftigt.

Dag 4 har varit lugn som en filbunke. Men hann vara med på en jättefin förlossning idag också. Men däremellan var det stilla gatan, ganska skönt ändå. Då hann vi gå igenom allt som jag behöver kunna när jag ska jobba själv nästa helg. Bland annat fick jag och 2 till en guidad tur i kulverten och jag HATAR kulverten, det bästa stället att virra bort sej på. Blev även visad hissen till helikopterplattan och instruerad i hur man gör när man ska hämta en patient därifrån. Fattar ni vilket spännande och händelserikt jobb jag har?! Jag ÄLSKAR det. Det är nästan (nästan) så att jag funderar på att ta ett sabbatsår från ssk-studierna bara för att få jobba ett tag till på förlossningen.

Nu är jag och gosar med Lenitas kissemjauar (hon är i Turkiet). Sen blir det nog hem och sätta igång en tvätt. Måste tvätta mina converse-skor, som för närvarande är mer bruna än lila (av geggamoja från brännbollsyran).

Puss på er!

Jag ska summera min andra dag på förlossningen.

Började kl 8:30. Fick ta emot en massa mammor och pappor :) Man gör en identitetskontroll, tar blodtryck och puls, sen ber man mamman lämna ett urinprov. Efter det ber man dom vänta in en barnmorska som ska komma och undersöka mamman och bebisen i magen.

Lite senare på dagen var nästan alla förlossningssalar upptagna. Jag ville så gärna hinna se en förlossning, så jag dröjde mej kvar efter arbetstid (slutade 17:30). Men när klockan började närma sej 21:30 och det fortfarande inte hade kommit någon unge, så gav jag upp. Jag hade då jobbat över 4 timmar, och sammanlagt blev det ett 13 timmars pass. Jag kände aldrig under tiden att jag var trött, men när jag kom hem; guuuud, det värkte i både armar och ben. Det ger verkligen träning att hjälpa en kvinna genom förlossningsvärkar, den som tror något annat skulle jag vilja bjuda in på ett studiebesök ;)

Nu ska jag börja bege mej iväg till NUS och påbörja dag 3. Idag vill jag se en bejbi födas! :)

Puss på er!

Min bästaste frukost; hårdbrö, mosad avokado och skinka. Mumsfillibabba!

Idag påbörjar jag dag 3. Tänkte skriva ett inlägg senare om dag 2. Börjar inte förens kl 13 idag, så jag känner lugnet.

Puss på er!

Första dagen på förlossningen avklarad. Jag överlevde dagen och hade ingenting alls att vara nervös för egentligen. Personalen var så söta och omhändertagande. Jag känner att jag kommer trivas som firren i vattnet. 

Idag har jag och mina sommarjobbskompisar varit på introduktionsträff för hela kvinnokliniken. Vi har lyssnat på hur man avvärjer smärta, hur man är ett bra stöd till den förlösande mamman och partnern och så har vi fått höra en hel vetenskap om hur amning fungerar. O my! Jag kunde aldrig tänka mej att det skulle vara så här komplext. Men oj oj oj så intressant det är. Kan knappt bärga mej till att börja jobba imorgon igen.

Jag har lärt mej så himla mycket idag och jag är som en svamp som bara suger åt mej all ny information. Känner dock att jag måste göra mej ett lexikon för att hänga med i alla nya ord som det slängs med på förlossningen. Visste ni förresten att när man säger Duplex i barna födande-sammanhang, så är det tvillingar man pratar om...? Det hade jag ingen aning om, men lärde mej det idag :)

Nu: dags för middag.

Puss på er!

Nu börjar nerverna infinna sej inför morgondagen, då jag börjar mitt sommarjobb. Det slog mej att jag kanske skulle ha hämtat ut kläder innan jag kommer imorgon, men det var aningens sent att komma på det idag. Nåja, det får gå ändå.

Så till veckan blir det 40 timmars arbete, kommer jag orka? Ja, det gör jag nog, men lär nog inte orka så mycket mer än jobbet.

Spänning!!! Kommer jag kunna sova i natt? Jag hoppas verkligen det, annars blir det tungt att komma upp 05:30.

Puss på er!

Gårdagen var så himla rolig. Jag var lite nervös innan, för jag kände typ ingen, men jag kan vara utåtriktad när jag behöver;) Oj, så roligt vi hade!

Det började med champagne och lunch på Costas. Sen fick Jeanette en sminkning på makeup store, vacker som få blev hon! Därifrån gick vi till en fotograf och tog en massa tokiga bilder, utklädda till bordellmammor typ;) Middag käkade vi på sjöbris, supergod fisk hade dom där. Man ska absolut beställa fisk oftare. När det blev för kyligt på sjöbris så gick vi till TC och dansade bort kvällen.

Med andra ord; en fantastisk möhippa. Inga skämmiga uppdrag, för det hade Jeanette prompt sagt nej till. Jag förstår henne till fullo.

Så här såg jag ut på kvällen

Nu ska jag iväg på festligheter. Har en ny, söt klänning från VILA.

  

Puss på er!

Igår efter alla dömda matcher på brännbollen, så var det dags för Festen. Inte riktigt min grej kände jag, men fick höra hoffmaestro iaf. Dom hade energi på scenen. Men jag måste säga att det var en märklig uppsättning människor i bandet... Den ena ser ut som en 30årig rockmusiker, den andra ser ut som en Jamaican med typ Hawaii-skjorta och den tredje ser ut typ som Plura i Eldkvarn med långt skägg och i 50-60 årsåldern. Det var åtminstone vad mina ögon såg, men jag stod rätt långt bak...