I väntan på Stina och Emil som ska komma och hämta upp mej, så passar jag på att skriva lite. Ska strax möte upp "örebro-gänget", som jag kallar dom, på maxi. Där ska vi handla inför nyårsfirandet och sedan styr vi kosan mot Kvillskär. Det finns typ inget internet där ute, så förvänta er ingen regelbunden uppdatering dagarna framöver.

Idag har jag bestämt mej för att behålla mina dyrgripar till skor, jag känner att jag verkligen behöver dom. Jag hoppas bara att dom är tillräckligt varma. När det gäller vinterskor så borde man få gå in i ett kylrum för att prova hur dom håller kylan, visst hade det varit bra. För när jag väl har gått ut och provat dom, så får jag ju inte lämna tillbaka dom. Något skoaffärerna borde satsa på!


Här är dom omtalade... Stilrena, goretex, förhoppningsvis varma och ska hålla i många säsonger. Hittills ett väldigt bra köp.


Zandry idag. Mysstickad tröja och leggins.


En fläta ;) Har offantligt skitigt hår, men jag hoppas det ska döljas med min fina fläta :)

Om jag inte skrivit något mer innan den 31, så vill jag önska er alla ett gott nytt år, så ses vi 2013.

Puss på er!

 
Hemkommen från en dag på stan. Blev inte mycket handlat på rean, men jag är ingen rea-shoppare. Jag köper det jag vill ha, inte det som är billigt!

Hittade ett par vinter-stövlar som jag hoppas ska passa perfekt. Fick med mej ett par pyjamasbyxor (bytte dom jag fick i julklapp av Rickard för dom var för småa). En blå kavaj, som jag länge har velat ha men den har varit för dyr, nu var den nersatt från 400 kr till 129, vadå fynd?! Sen blev det nyårskläder, nagelolja, dricka från systemet.... jaa, that's it. Men det gick mycket pengar, opps! ;)

Nu ska jag slänga ihop en tonfisksallad, mums vad gott. Sen blir det film; baytown outlaws, en film som Reely rekomenderade och till min stora förtjusning så var snygga Paul Wesley med i den, ni vet Salvatore brodern Stefan i Vampire diaries. Så om det är en dålig film så har jag i alla fall lite eyecandy att titta på.

Puss på er!
Alltså iphone i all ära, men dom är ju komplicerade som fan och för att inte tala om bångstyriga! Jag har hållt på att fixa en ny ringsignal i typ 30 minuter, my looord! Ska det få ta så lång tid? Ska det behöva vara så himlarns knepigt? Ja, tydligen. Men nu är det gjort och nu funkar det. Nu slipper jag "marimba" ;)
 
Den nya signalen lyder: state of massachusetts med dropkick murphys. Jag kanske är den fräsigaste tjejen som vandrar på denna jord, tja om man inte räknar med Jolene Van Vugt.





Puss på er!
Hejhopp och godmorgon och välkommen till en ny strålande dag. Idag är det soooool igen i umeå, i'm so happy ;)


För ett tag sedan var det på tapeten att jag skulle sälja min skoter, men nu börjar Rickard och Daniel bli råpeppade på skoter, så jag behåller den nog ett tag till. Drömmen är att uppgradera min skoter lite, vill ha en MXZ 550 och dom är tusiken inte så dyra ändå, men jag kör med min formula ett år till sen får farbror Janne hjälpa mej att köpa en ny :)

Men nu till rubriken. Eftersom att jag har bestämt mej för att fortsätta med skoterintresset så vill jag ha en riktig skoterdress. Jag har jobbat bra i december så jag tänkte ge en julklapp till mej själv och köpa ett ställ. Har kollat på Scott, Halvarsson och HMK. Det är mycket rea nu, så jag borde passa på, men det får vänta tills jag får januari-lönen. 


Den skoter jag vill ha.


Den skotern jag har. Den är också fin faktiskt, se bara hur den bänker i solljuset ;)

Puss på er!
Äntligen har det klirrat till på kontot och det firas självklart med att beställa från Nelly. HAH! Alltså jag har problem, jag inser det. Jag är nästintill beroende av internetshopping. "Hej, jag heter Zandra och jag är en shopaholic". Men den här gången shoppade jag faktiskt bara på rean 50-70% på allt, så jag tjänar pengar på det här! 

Jag har haft finbesök efter jobbet. Systrarna Svanholm kom förbi på en kopp te. Väldans trevligt. Jag och Stina hade tänkt fundera ut lite kring det praktiska på nyår, men vi blev så uppslukade i en massa annat snack om jul, minnen och släktskvaller, så det glömdes bort. Det blir lätt så när jag inte träffar Lisa så ofta.

I morgon fortsätter jag i shopaholicens anda, ska nämligen på stan och fixa nyårs outfiten. Sen behöver jag inhandla lite skönhets-tjaffs också. Det ska faktiskt bli roligt att gå på stan imorgon, jag har trots allt inte handlat något till mej själv sen... dunjackan, ja, men den räknas inte (för den betala mamma). Men innan shoppingen inleds imorgon så ska jag ta mej en lång och skön sovmorgon.

Puss på er!
Jag har inte sett solen sen, ja gud vet inte när, men idag skiner den minsann. Snömolnen har försvunnit och det är blå himmel för första gången den här månaden. Man blir så lycklig.

Nu är jag hemma på lunch, dricker en kopp te och tittar på Rasmus på luffen. Haha, den där Oskar skulle jag vilja känna, riktigt skön lirare.


Vintern när den är som bäst: skoter, snö och strålande solsken.
 
Puss på er!

Jobbjobbjobb. All ledig tid jag har från skolan passar jag på att jobba. Skönt att slippa leva som en tattare. Och lite extra OB såhär över julhelgen är inte fel. Idag är sista jobbdagen för i år och imorgon tar jag sovmorgon.

När arbetsdagen är slut ska jag nog möta upp Schtajna och förbereda lite grejs inför nyår. Senare blir det filmmys!! Och säkerligen en tidig kväll, för jag är redan trött som ett svin ;)

Han gick tillbaka till farfar och sa " det står ingen skoter där". Så jag gick själv och kollade. Jag hittade den, under cirka en meter snö;)

Efter cirka tre-fyra drag var den igång, min finafina ski doo. Körde en liten sväng, men blev en kort tur, vill inte utmana min förkylning mer än nödvändigt. Men nästa helg så kanske vi ger oss ut på en riktig tur. Lovely!

God jul på er alla. Idag mår jag bättre från halsontet, kanske bara behövde en god natts sömn.
 
Vi har det otroligt mysigt i stugan. Strömmen går stup i kvarten, så man får tänka sej för vilka hushållsmaskiner man har på samtidigt. För många maskiner resulterar till strömavbrott. I morse höll jag på att frysa ihjäl för att strömmen, inklusive alla element och värmetillförsel hade slocknat. Kallt blev det. Tur jag hade mammas flanellpyjamas och duntäcke på mej.
 
Duscha får jag vänta med, för även varmvattenberedaren riskerar att slockna om ugnen och diskmaskinen är igång samtidigt, så jag sitter fortfarande i morgonrock.
 
Nu ska jag gå och slå in juleklappar.
 
God jul!
 
Puss på er!
En dag kvar till jul. I natt sov jag på loftet hos pappa. Det var en jävlig natt, jag misstänker att jag har fått halsfluss. Hemska värld, kunde inte svälja under natten så ibland när jag märkte att jag slumrade till så var kudden helt blöt av saliv. Förra året var det kräksjukan och körtelfeber, vad blir årets julklapp?
 
Igår hade vi iaf lilla julafton här i Norrmjöle. Vi åt pepparkakor, klädde granen, åt julmat och öppnade julklappar. Jag och Angelica fick dom största klapparna och båda visste precis vad det var: en dammsugare! Än om den förknippas med något tråkigt, nämligen städa, så blev jag jätteglad för min julklapp. Jävlar va jag ska dammsuga när jag kommer hem! Inte mer blötmoppande här :D
 
Alla var delaktiga att klä granen. Jag fick den stora äran att sätta dit stjärnan på toppen.
 
Nu ska jag lägga mej och vila. Senare åker jag vidare till stugan och förbereder inför den stora julafton imorgon. Hoppas jag mår bättre då.
 
Puss på er!
Nu jag jag kirrat allt som jag skulle göra, jag är snabb!! :) Hann även med att locka håret. 40 minuter tog det!! Herre jesus i min himmel, nästa gång kramar jag nog fram mina naturliga lockar.

 

Jag ser ut som en blond Hermione, vilket kallufs. Ska göra någon uppsättning strax men lockarna måste "sätta sig" först :)

Puss på er!
Igår jobbade jag och skulle ha en inskolning i slutet på passet, men saker och ting drog ut på tiden igår, så jag hann inte med inskolningen och fick därför göra den idag istället. Så min tänkta sovmorgon blev förstörd av att jag var tvungen att ta bussen till x strax innan 8. Nåja, men då fick jag lite OB-tid istället, så ingen riktig skada skedd. Hade bara varit skönt å göra bort det igår.
 
Inser att det var länge sen jag skrev, men det jag hade å skriva om kunde liksom inte leva upp till den där tårdrypande historian som jag publicerade den 18dec. Fast inget kommer nog någonsin att leva upp till den historian. Nog talat om det.
 
Till rubriken; två dagar kvar till jul alltså. För Lindgrens börjar julen redan idag, vi ska nämligen till farsgubben och fira lilla julafton med lite julmat och julklappsöppning. Men innan dess har jag mycket att stå i, måste röja upp här hemma, slå in klappar, packa kläder, diska, fixa mej. Kan jag hinna det på 3 timmar? - Ja, lätt! Det är inte för inte som jag kallas Blixten ;)

Kanske återkommer senare under dagar med någon fin bild.
 
Puss på er!
Den 18 december 2000 opererade jag mej.
 
Det hela började i september 2000, jag var 12 år gammal och gick i årskurs 6. Vi skulle åka på klassresa till Saxnäs som ligger i Västerbottens fjällområde. Jag hade under den sommaren haft problem med knät, något som man trodde var en muskelinflammation som kom av att jag spelade fotboll. Men trots knäproblemet så ville jag följa med på resan, så jag hade förberett med bandage, liniment och antiinflammatorisk salva, så jag skulle kunna vara med och gå överallt utan att få ont.

En dag, jag minns det så tydligt, så skulle vi fjällvandra. Det var häftigt, jag hade aldrig sett något så fint landskap. Vi drack vatten ur källor som var himelskt gott och vi klättrade upp på dom högsta topparna för att se den vackra utsikten. Jag var med på allt, för jag har aldrig varit den som bangar på något. 
På vägen ner från fjället fick jag ont, ondare än vad jag hittills har haft förut. Jag påpekade det till fröken, men hon insisterade på att jag skulle fortsätta gå, det var trots allt inte så långt kvar. Men för mej var det oändligt långt till foten av fjället. Jag fick stanna flera gånger och vila. Jag fick stödja mej på mina klasskamrater för att ta mej ner.

Hur slutet på klassresan var kommer jag inte ihåg. Jag kommer bara ihåg att jag kom hem och berättade för mamma och pappa hur ont jag hade haft. Dom blev fly förbannade på min fröken som inte lyssnade på mej, dom tyckte nog inte ens att jag skulle ha gått upp på fjället, men jag ville ju vara med. Jag hade ju bara en inflammation, det är ju inget farligt trodde varken jag eller fröken.
 
Mina föräldrar började nog misstänka att det var något annat än inflammation vid det här laget. Så vi åkte till vårdcentralen. Jag minns att jag sa till läkaren att jag hade muskelinflammation, men han skakade bara på huvudet och sa ingenting. Efter det besöket följde en rad olika undersökningar, blodprover, röntgen och slutligen biopsi för att fastställa vad det handlade om.
 
Stackars jag, 12 år, hade ingen aning om vad som försegick, jag tyckte det bara var spännande att va på sjukhuset. Mina föräldrar däremot anade nog ugglor. Efter dessa undersökningar blev jag kallad till en avdelning som  hette barn3 på ett läkarbesök. Där fick jag beskedet. Cancer! En elakartad cancertumör växte i mitt vänstra knä. Efter det beskedet minns jag ingenting. Grät jag? Hade jag frågor? Blev jag rädd? Jag vet inte, allt är bara svart.

Eftersom att tumören var elakartad så bestämdes det att jag skulle genomgå cellgiftsbehanling för att krympa tumören och sedan skulle jag genomgå en operation för att avlägsna tumören och därefter skulle ytterligare cellgiftbehandling ges för att försäkra sej om att alla cancerceller var döda.

Att få cellgifter är inte som att gå på spa direkt, det är förjävligt. Cellgifter är, som det hörs på namnet, ett gift som dödar celler och det är inte bara cancercellerna som dör, utan även många andra celler i kroppen, tex hårceller (därför man tappar håret). Att tappa håret, att bli flintskallig, var nästan det värsta. Jag kommer ihåg att jag satt framför spegeln när mamma klippte av mitt långa, blond hår. Jag grät. Senare in på cellgiftbehandlingen började jag tappa stora toffsar med hår. Jag skämdes och försökte dölja det i början med hjäp av peruk, men senare blev det mössor för det var skönare.
 
Mina slemhinnor i munnen blev också påverkade. Jag fick hemska svampinfektioner i munnen som gjorde att jag varken kunde äta eller prata. Under flera perioder använde jag mej av ett block och skrev ner allt jag ville säga. Jag har kvar det blocket än idag. En fråga som jag hade i november var "kommer jag tappa mitt ben?". Trodde jag att det skulle falla av av sej själv eller? :) Jag fick aldrig något svar av sjuksköterskan, utan det kom senare av en läkare. 
 
Det diskuterades tre olika former av operationer: Knäprotes, där jag skulle få behålla hela benet. Amputation ovanför knät. Rotationsplastik, som innebar att man avlägsnar knät och en del av låret behöll underbenet, roterade det 180 grader och placerade det där knät satt. 
Jag ville ha knäprotes, jag ville behålla mitt ben. Men som tolvåring fick jag inte bestämma, så mina föräldrar valde åt mej men med mitt samtycke såklart. Så det blev den såkallade rotationsplastiken.

Den här gången minns jag att jag var rädd. Jag ville inte förlora mitt ben, för hur i hela fridens dagar skulle jag kunna leva utan ben? Min gammelmormor hade ju opererat bort sitt ben och hon fick sitta i rullstol. Skulle jag sitta i rullstol i resten av mitt liv? Jag såg ingen framtid. Men mina farhågor blev motbevisade då jag fick träffa en kille som var ett år äldre än jag som hade gjort operationen för ett par år sedan. Han gick som vanligt, i trappor, han sprang och han berättade också att han hade varit på disko. Så jag började känna mej hoppfull trots allt.
 
Jag skulle vara den första i Umeå som gjorde den här operationen och den 7de eller 8de i hela sverige som gjorde operationen. Det flögs in en speciallistläkare från Norge som skulle lära upp läkarlaget i Umeå. Det närvarade 27 personer under min operation och den var 6 timmar lång. 
 
Jag vaknade upp några timmar efter operationen och var förbannad. Dom hade inte gjort något med benet, allt fanns kvar! Det var i alla fall så det kändes, för även om jag saknade stora delar av benet så fanns alla nerver kvar, så jag kände inte att dom hade tagit bort benet och roterat på underbenet. Jag kunde heller inte sätta mej upp för att se om allt var i sin ordning så en sjuksköterska fick hämta en spegel och visa mej att läkarna faktiskt hade gjort något under operationen.
 
Det här var alltså den 18 december, 6 dagar innan jul. Ganska taskigt att göra en sån omfattande och smärtsam operation på en tolvåring strax innan jul. Men när det handlar om en dödlig sjukdom så tänker man nog inte så, antar jag. Jag fick ligga på sjukhuset med epiduralkateter med ständig tillförsel av morfin. Det första dagarna efter operationen minns jag inte så mycket utav, jag var väl så hög på morfin för att minnas något. Men jag minns den 24 december, julafton.
 
Pappa hade kört hem i sjukhussäng med släpvagn så att jag skulle kunna komma hem över jul. Jag fick åka ambulans hem på julaftonsmorgonen och jag fick en julklapp av ambulansförarna, en nalle. Jag tyckte det var en bra början på julafton, det är alltid häftigt för ett barn att få åka ambulans liksom. Jag frågade om dom inte kunde köra med sirenerna på, men så snälla var dom inte. Under hela julafton fick jag ligga i sjukhussängen i vardagsrummet. Sköterskorna från avdelningen gjorde hembesök för att ge mej smärtstillande. Jag hade inte särskilt ont när jag var hemma, ända fram till att kissemissen skulle hoppa upp i knät och mysa med mej. Då skrek jag till så att pappa kom rusandes ut ur köket för att se vad som hade hänt, han blev nog lättad när han såg att det var katten som hade orsakat mej smärta, kunde ha varit så mycket värre.

Det var en bra jul. Jag fick må bra hela tiden. I början på januari började mitt hår växa tillbaka, för jag hade nämligen uppehåll från cellgifterna i samband med operationen. Men lyckan jag kände av att få håret tillbaka varade inte länge. Så fort den behandlande läkaren såg att benet hade läkt ordentligt så var det dags för cellgifter igen, den här gången ännu kraftfullare än innan. Åter till illamående och ständig trötthet .
 
Under den här perioden drog jag på mej två dubbelsidiga lunginflammationer, något som höll på att släcka livet för gott. Tjurskallig som jag är, så tog jag mej ur det båda gångerna. Men det började nu märkas på min kropp att det fanns inte mycket motstånd kvar. Jag hade jättedåligt immunförsvar, så alla som hade minsta lilla förkylningen var portade från att träffa mej. Jag fick inte i mej tillräckligt med mat, så jag fick sondnäring, men trots det så gick jag ner till 27kg. Då var jag 166 lång, så det var vid det här laget bara skinn och ben på kroppen. Min farmor trodde inte att jag skulle överleva och det var nog fler med henne som gick i dom tankarna, men jag å andra sidan tänkte aldrig på döden. Många cancersjuka barn frågar sina föräldrar "kommer jag att dö?", men jag undrade aldrig det. Jag visste att jag skulle överleva. Det värsta för mej var att tappa håret och benet också såklart, men jag grät mer när mamma klippte av mej håret.

I början på maj så fick jag min sista cellgiftsbehandling. Jag var frisk! Jag hade vunnit en kamp mellan liv och död. Nu började utmaningen att lära sej gå med benprotes. Något som jag klarade gallant, om jag får skryta. 
 
Idag är det årsdagen för mitt ben. 12 år sedan jag opererade bort benet. Jag har alltså levt lika länge med två ben som med ett. Jag tänker inte på att jag har protes, att ta på protesen på morgonen är lika naturligt för mej som att ta på sej byxorna. Men när jag drömmer så har jag fortfarande två ben, det kommer nog aldrig ändras.
 
Slutligen vill jag säga: det är inte synd om mej, inte ett dugg faktiskt. Visst, jag har bara ett ben, eller ett och ett halvt för att vara petig, men jag har en erfarenhet som ingen kan ta ifrån mej. Jag har genomgått något som har fått mej att växa till den människa jag är idag. Jag är stolt över det jag har gått igenom. Så tyck inte synd om mej, för det gör inte jag.

Puss på er!
 
Idag snöar det igen, hör och häpna, men det var faktiskt uppehåll igår. Till och med jag kan tycka att det är skönt att det får vara uppehåll från snöandet en stund, för det har typ snöat konstant sen 1 december, så det är rätt mycket snö i Umeå nu. Klar förbättring från förra året då det bara var slask och blask.

Jag fick rapport från Jullan sent igårkväll, hon vaknade ur narkosen, yeeey! :) 
 
Nu sitter jag i min fotölj och har precis sett dagens avsitt av julkalendern (har sett alla avsnitt sen det började), älskar den! Superspännande. Avnjuter en kopp kaffe i lugnan ro och ska strax promenera till skolan för föreläsning, sista innan jullovet.

Puss på er!
Zandry är precis hemkommen från julbord på droskan, det var goa grejer ska ni veta. Jag är MÄTT! Amitionen varatt åka och träna efter, men jag har paltkoma å det grövsta, så det blir inge av. Tomorrow bättre!

Mina tankar går nu till Jullanbrullan som har legat på operationsbordet idag. Har ännu inte fått någon rapport om hur det har gått, men hon tryckte upptaget när jag ringde så det måste ju tyda på att hon lever iaf. 
 
Tänkte inte skriva något mer nu, för jag har helt enkelt inget mer att skriva om.
 
 På tal om ingenting... Kommer ni ihåg i somras när jag såg ut såhär? Jag tyckte jag såg rätt fräsig ut ;) Skulle utan tvekan slå skallen i fotpallen igen för att få en sån fär tuff blåtira ;) 

Puss på er!
 
 
 
Jag såg nyss en skrämmande dokumentär på tvåan: Ett renrasigt helvete - vad hände sedan?
 
Det handlade om hur man avlar fram utseenden på hundar som är direkt ohälsosamma. Ett starkt exempel var bulldog och mops, dessa raser får genomgå plastikoperationer för att kunna andas! Och dom får hemska svampinfektioner mellan "valkarna" för att hundägarna inte kan rengöra ordentligt och för att det är obehagligt för hunden.
 

Bilden till vänster visar hur en bulldog såg ut för 100 år sedan. Bilden till höger visar hur en bulldog ser ut idag. Visst är det hemskt? Tro jag det att dom har svårt att andas, stackarna. Hur kan man säga att man älskar hundar, när man väljer att avla på sånna här defekter??

Här är några till bilder från dokumentären.

Bullterrier för 100 år sedan och idag.


Tax för 100 år sedan och idag.
 
Nää, jag förstår verkligen inte hur man kan kalla sej hundälskare när man tillåter sånt här. Hur kan domare på hundutställningar utse avelshundar som inte är friska? Borde man inte sträva efter att rasen ska förbli stark, frisk och välmående? Eller är utseendet det viktigaste?

HUVVA, säger jag bara!

Puss på er!
 
Nu tänder vi tredje ljuset, 8 dagar kvar till jul. Idag ska jag åka till mormor och julbaka, det blir myspys.



Hur var The Hobbit igår? - Awesome!
Bästa filmen i år? - Ja, den toppar helt klart ligan med Avengers.

Innan filmen var vi som sagt på REX och käkade. Jag beställde Gös, fisk alltså. Brukar aldrig beställa fisk på restaurang, men det är nog något jag ska börja med, för det här var riktigt gott. Dock var det minus att hela tallriken var fylld med smält smör, kändes lite för fettigt faktiskt.

Tidigare under gårdagen så var jag på stan och hjälpte en kompis att hitta julklappar. Fikade på Costas med mamma och Åke. Träffade LillMadde på stan också. Over all så var det är kanonbra dag. Och såklart så snöade det hela dagen. Idag snöar det också. Det har typ snöat non stop hela veckan.

Puss på er!
Kollakolla, jag har en ny tv-bänk. Visst är den fin?! Det är min superbegåvade bror, Rickard som har byggt den. Jag är en stolt lillasyster, och när mamma sa att hon skulle slänga den så sa jag bestämt NEJ och tänkte att jag skulle förbarma mej över den. 
 


Nu ska jag strosa runt på stan en sväng. Ikväll blir det middag på rex och BIO :D Bilbo! Jag är supertaggad, men mer om det sen. Nu måste jag rusa!

Puss på er!
Det slog mej för ett tag sedan att jag hade en massa inlägg sen förut där jag skrev hur mycket jag saknade Jonas, å älskade han, å så vidare.... Jag kände att jag inte kunde stå för det, jag skrev det nog bara då för att jag var ledsen och uppgiven, eller ja, skit samma, jag kunde hur som helst inte stå för det. Så därför tog jag bort lite grann.

När jag höll på med det passade jag på att få en liten tripp tillbaka i tiden. Närmare bestämt 2010. Jag inser är jag faktiskt är ganska bra på att skriva trots allt, det är roligt att läsa min blogg (tycker jag i alla fall ;)). Men det var inte det jag skulle komma till, utan det var att jag så gärna ville ha en förändring för jag tyckte att 2010 var ett tråkigt år.

I början på 2011 fick jag en förändring och det var att Jonas gjorde slut. Jag var ledsen då, men såhär i efterhand kan jag känna att det var det bästa som kunde hända. För 2011 blev precis som jag ville, det blev förändring, jag fick nya erfarenheter, började två nya jobb (polisen och attendo), träffade nya människor och spännade killar ;), började först  plugga till undersköterska, men sen tog jag mej in på min drömutbildning; sjuksköterska. 2011 var ett väldigt bra år. Jag kom långt i livet.


Nu börjar 2012 lida mot sitt slut och jag tänkte sammanfatta det här året också. I det stora hela så känner jag att det har varit ett år som bara flytit förbi utan att något speciellt har hänt egentligen. Jag har fokuserat på skolan och inte haft någon egentlig ork till att göra något annat, det är min summering av året.

Tråkiga saker har hänt. Alexander flyttade och han lovade att vi skulle ses och vara vänner, det blev inte så. Idag har vi ingen kontakt alls och det var ett stort tomrum i mitt liv ett långt tag. Sen flyttade även Stina, men som tur är kommer vi alltid ha varandra så henne behövde jag inte vara rädd för att förlora.

Roliga saker har såklart också hänt. Jag tog mej in i Umeå, vilket har hjälpt mej nå enormt att klara av skolan. Jag betade av 4 kurser som var oklarade sedan tidigare och jag kan för första gången i mitt liv säga att jag har pluggat tillräckligt till ett prov/tenta. Min plugg-disciplin har utvecklas nå enormt, vilket jag aldrig trodde skulle hända. Det är jag stolt över.

Roliga resor under året som gått; Egypten-resan med släkten, stockholmsresan med brudarna med shopping och musikal, gävleresan till Getaway rock-festival och slutligen stockholmsresan med bröderna och Jenni då vi såg Nitro Circus, det var FETT! Jag vill alltid resa mer än vad jag faktiskt gör, men 2012 har varit ett fattigt år. Jag opererades under sommaren vilket ledde till att jag inte kunde jobba ngt och tjänade inga pengar, det lilla jag fick av försäkringskassan kom jag inte långt på.
 
Med det här året i ryggäscken så tänker jag göra 2013 till ett år värt att minnas. Hur? - Det vet jag inte än, men jag ska ta vara på tiden mer än vad jag har gjort det här året. Och till och börja med så SKA jag skrika "gott nytt år" vid tolvslaget! Kanske var det det som gjorde att mitt 2012 inte blev ett gott nytt år, för jag sa det aldrig! Så kära vänner som jag ska fira nyår med, hjälp mej att vara med på tolvslaget! ;)
 
Lite blandade bilder från året: (saknade att ha en riktigt kamera, så blev inte så mycket bilder)


Från den årliga brännbollsyran.


Min fräsiga farfar på skotern sin.


Rickard följde med på en hel del turer.


Bästa spelet 2012 var lätt "Ryktet går", det spelades flitigt på fester i början på året.

Festen i styrkans tecken ;)
Härliga resan till egypten. På turistbåten, som vi fick helt för oss själva för vi var så många. Hela 17 st personer var med.


Farmor hade söta Ragdoll-missar som jag ville ta med hem. Men det goda förnuftet fick råda.

Fina midsommarkransar skapades. Och en midsommar som vi fick ha SOOOL, lucky us!

Det var dom bilderna som fick summera året. Jag önskar mej en kamera, en kompakt, vill verkligen kunna ta mera bilder!!

Puss på er!

Just nu pågår vm i kortbana. Jag blir så himla taggad på att simma och tävla när jag ser det här. Om jag ser att det är jämt fram emot slutet på ett lopp så spänner jag alla muskler i kroppen och vill bara hjälpa till och ge dem mer kraft.
Just nu är det försök i min paradgren nämligen 400 fritt. Jag vill också. Faktum är att jag är starkare och mer vältränad nu, än när jag simmade som mest. Dock har jag inte kondisen som jag hade då, men jag tror att om jag skulle träna simning typ tre gånger i veckan så skulle jag utan tvekan kunna slå mina gamla tider. Jag har mer stabil kropp nu, som sagt: starkare.

 
 
Den här filmen kan bli bra. Jag gillar sånna här filmer, sci-fi med lite framtidsinblick och äventyr. Vad Jaden Smith har växt till sej och vad fruktansvärt lik han börjar bli sin pappa. Jag är helt övertygad om att han kommer ha minst lika stor framgång som farsan sin. 

Puss på er!
Tänkte berätta lite kort om passet som jag, Lenita och Emma gick på igår, nämligen cirkelgym.

Det är inte mer komplicerat än vad det låter, helt enkelt gym i cirkel ;) Det finns maskiner för alla muskelgrupper, plus spinningcykel och crosstrainer. 

Man började vid en maskin, ställde in motstånd och sen körde man 40 sekunder på den, under tiden den gröna lampan i taket lyste. När sedan den röda lampan började lysa, så hade man typ 20 sekunder på sej att byta till nästa maskin och ställa in motstånd där. Det hela flöt på sådär tills man kom till konditionsdelen, då skulle man välja cykel eller crosstrainer och där skulle man stanna 3 gröna och 2 röda, för att hinna få upp lite puls och flås.

Första varvet tyckte jag att det gick lite väl fort, jag hann liksom inte känna att det blev jobbigt innan jag skulle byta. Men andra varvet började jag känna mjölksyran i musklerna och började få svårt att förflytta mej mellan maskinerna (härlig känsla). Sen tog det tyvärr slut när jag precis hade kommit in i rättan känslan. Så jag sa det till instruktören, att jag gärna hade velat ha ett till varv. Då sa hon att hon skulle se till att jag fick det nästa gång jag kommer.



Tanken är att man ska kunna köra det här utan instruktör också, men jag har inte riktigt den disciplinen att köra lika hårt om jag är själv, så jag måste nog ändå ha någon som står med piskan och puschar mej, Lenita lovade att hon skulle stå för det! ;)

Superkul var det i alla fall och jag kan verkligen rekomendera det. Nu iväg till nästa styrkepass, nämligen Bodypump!

Puss på er!
Nu är jag hemkommen från idéseminariumet. Ingen i min grupp visste vad vi gjorde där, eller vad som förväntades av oss. Flumm Flumm Flumm! Men ju längre timmen fortskred desto mer fattade vi, så det var väl bra att man for dit.

Vi ska alltså skriva en projektplan med introduktion, syfte, metod, resultat, diskussion. Ja, ni vet. Resterande grupper skulle skriva om palliativvård, svårläkta sår, cancerupplevelser mm... Och jag kände bara: jag vill skriva om något som intresserar mej och inte om äldrevård (och allt vad det innebär). Jag är så sjukt less på att hela den här utbildningen är inriktad på äldrevård. Visst, det är intressant, men inte alls det jag brinner för.
 
Det roligaste är att hela min grupp (jag och två till tjejer) vill bli barnmorskor, så valet av ämne blev inte så svårt när vi kom fram till det. Vi tänkte helt enkelt kring barnafödande och till slut kom vi fram till att vi alla var intresserad av förlossningsdepression. Och när vi hade bestämt det så blev det hela mycket roligare. Nu ser jag vekrligen framemot att göra det här arbetet.
 
Nu ska jag göra mat, älgfärsbiffar, rotfrukter i ugn och grönpepparsås, mums! Har man ingen aptit så gäller det att lyxa ill maten varje gång man äter.


Puss på er!
Vaknade kl 7, heltt utvilad. Underbart när sånt händer. Gick och la mej strax över nio igår, så det är inte så konstigt egentligen att jag är utvilad 10 timmar senare. Var trött som ett svin igår, pga av tidiga mornar och alldeles för sena kvällar. Men nu är det återställt.

Ny kurs började igår, den är piss tråkig, men den ska tas igenom ändå. Är påväg till skolan nu och ska idé-spåna med min grupp om hur vi ska lägga upp arbetet. Så det är vad som står på tablån nu, senare vet jag inte, men det blir nog ett BP-pass framemot kvällningen. Oooh, förresten måste berätta om passet jag körde igår, ett nytt pass - cirkelgym, men jag hinner inte nu så det får bli senare under dagen.

Zandry idag och adventsstaken bakom mej :)

Puss på er!
Igår var brudarna här, som sagt. Bygga hus stod på tablån.

Huset var trasigt när jag plockade ur det ur förpackningen, så jag fick lappa ihop det lite, syns vid fönstret. Första gången jag gjorde detta, jag är ganska nöjd.


Skära till blommor som skulle dekoreras med. Ett somrigt, juligt pepparkakshus blev det.
 

Kristyren, glassyren (vet inte vad det heter) gjorde proffset i ordning.


Garneringen kan börja, vilket pyssel, men det var roligt att vara kreativ.


Det färdiga resultatet. Lite halvtråkigt, men Zandry står för Less is more! Tyckte ändå det blev sjukt fint för att vara första husbygget någonsin.

Puss på er!
 
Skulle ha jobbat till 13 idag, men bytte pass med en kollega, så det blev till 16 istället. Klirr i kassan! Så nu är jag äntligen hemma och ska röja lite innan jag får gäster. Ikväll ska det nämligen byggas pepparkakshus och dricka Blossa. Återkommer senare med resultatet, om det nu blir ngt pepparkakshus för det är nämligen första gången jag bygger ett själv. Spännande.

Jobbhelgen är nu slut och den har varit tuff. Om jag ska vara ärlig så känner jag mej lite värdelös för tillfället, allt som kunde gå fel under arbetstiden, gjorde det också. BÅDA DAGARNA! Inget flyt alls, är nästan rädd att jag får sparken. Hemska värd. Men jag gör såklart en höna av en fjäder, men jag kommer ändå ringa till min samordnare imorgon och förklara mej. Kanske kan hon få mej att känna mej bättre till mods. Ledsen att jag talar i gåtor (det gillas av ingen!) men det blir lätt så när man har tysnadsplikt. Men det ena innfattade en fastkörning iaf och det andra var att jag rök i hop med en brukare, så mycket kan jag i alla fall säga.

Men nu lägger jag det bakom mej och ser framemot en glögg- och pepparkakshuskväll med brudarna!

Puss på er!
Ni vet att jag nämnde för ett tag sen att vi hade två gratis tidningar numera. Jag har aldrig läst en, trots att dom har kommit till mej i säkert 10 exemplar. Men igår var det en intressant artikel om MMA, så jag öppnade för första gången tidningen. Insåg i slutet på artikeln hur seriös tidningen faktiskt är:

Faktaruta om MMA:

Källa: Svenska MMA-förbundet och WIKIPEDIA!!!!

Hur i hela fridens dagar kan dom tycka att det är okej att hänvisa till Wikipedia? Seriös tidning? 

Puss på er!
Jag firar min plugg-lediga helg med att jobba några timmar. 7-13, väldigt lagom jobbdag tycker jag. Efter det blir det nog träning av någon form. Och vad som händer ikväll det vet jag inte.

Tänkte lägga upp lite underhållning medans jag jobbar:




Puss på er!
Hittade just den perfekta nyårsklänningen!! Problemet är bara att den kostar 1400 spänn. Damn it!! Den var så himla schnygg! Vi kan väl göra såhär; vi startar en penga-insamling till fattiga studentZandra, så hon har råd att köpa den här partyblåsan:





SNYGG! Ge mej!

Puss på er!

Det bara bubblar upp inlägg idag ;) Men det är för att jag har äntligen tid, vilket jag inte har haft tidigare i veckan pga plugget.
Jag vet att du misstrodde mej Julia, när jag sa att det var årets händelse att Metallica numera finns på spotify. Okej, jag kanske överdrev en aning, men nog är det stort alltid. Älskar Metallica och nu kan jag äntligen lyssna på dem när jag tar mina promenader till skolan. FUCKING AWESOME! 










BÄST!

Puss på er!
Jag vaknade av mej själv imorse kl 7.15, alldeles perfekt till julkalendern. Såg avsnitten, sen somnade jag om igen. Vaknade igen kl 9 och har legat i sängen sen dess. Nu är tentaplugget över och jag njuter av min sovmorgon.

Tentan igår gick bra, tror jag i alla fall. Jag skrev på alla frågor och visste dom flesta svaren, nu återstår det bara att se om jag har fått med det mest releventa eller om dom tycker att jag har tagit med basic-saker. Tenta-resultatet borde vi få just innan jullovet, så antingen blir det en trevlig julklapp eller en "här Zandra, plugga mer"-julklapp.

Igår fick jag äntligen tid att julpynta, men jag var sjukt oinspirerad, var nära på att sluta bort det innan jag ens hade börjat. Men så tänkte jag: man vill ju ha julfint... så jag pyntade litegrann iaf.


Röda julgardiner, adventsljusstake, lite glitter, det fick räcka så.


Åsså min fina shabby-chic hörna. Är riktigt nöjd med den. Snart får jag tända andra ljuset :)

Puss på er!
Var ett tag sedan nu... men jag hoppas ni har fått många goda skratt av tv-hallåaren som säger massuppfittningar istället för missuppfattningar (sjukt roligt), medans jag har slitit mitt hår över allt pluggande.

Nu har jag i alla fall gjort mitt, jag har pluggat BRA! Sedär, det finns hopp om mej trots allt. Har suttit i två veckors tid från kl 9 till 16/17/18-tiden (lite olika beroende på träningstider). Jag tycker jag har varit duktig, vet inte om jag klarar tenta för den sakens skull, men jag kan i alla fall säga att jag är förberedd, vilket jag typ aldrig har varit förut. 

Tentan är i morgon kl 9-14, så nu tänker jag faktiskt inte plugga nå mer. Ikväll har jag tänkt att pyssla lite med julpyntning och lyssna på julmusik. Sen bara ladda inför morgondagen och gå å sova tidigt.

Puss på er!
Jag älskar ansiktsuttrycket när han säger fel, klockrent! Och klockren felsägning. HAHAHA





Puss på er!
Jag lovade inte att jag skulle lägga upp bild på jackan, men jag gör det ändå :) Den är så fin så jag bara måste visa upp den.

 
En jackan från Burton. 2999:- Den har sjukligt många finnesser, ni ska ba veta ;) Är jättenöjd med mitt köp. Jag hoppas bara att den förblir vit ett tag.

Puss på er!
Godmorgon och trevlig första advent. Nu är julemånaden här och det är snö på marken. Dom flesta har julpyntat sina hem och allt blev helt plötsligt mycket ljusare med all julbelysning och all snö. Lovely!


Min fina adventsljusstake som jag inhandlade grejer till igår på hjärtero, med mamma. Ljusen är från IKEA.

Det snöade HELA dagen igår och det bara öste ner. Jag vet inte hur mycket snö som la sej på backen, men det är då över 2 dm. Jag och Jens var ute och gick med Isou igår (för Madde tog sej inte ut med rullstolen pga all snö som hade kommit). Isou var överlycklig att det hade kommit snö, han körde mullvaden under snön, skit gulligt.



Den här snön kom under gårdagen, innan dess var det helt snöfritt på marken.

Puss på er!
Zandry har skrivit tenta idag. Läkemedelsberäkning. Jag tror att det gick bra, det kändes så iaf. Dubbelräknade alla uppgifter när jag var färdig, så det är då åtminstone inga slarvfel. Efter det mötte jag upp mamsen på stan.

Dunjacka inhandlades, en viiit :) Jättefin. Men jag ska tala om för er att jag hade problem att välja. Har länge velat ha en peak-jacka, nu var den nedsatt 1500 kr så det verkade som ett bra tillfälle att slå till. Men jag hatar passformen på dom där jackorna, visst dom är sjuuukt varma, men man ser ju ut som en michelin-gubbe i dom. Det trivs jag inte i. Så det blev en med lite mindre dun, men jag kommer slippa frysa ändå, för jag kör på lager-på-lager.


Kanske slänger upp en bild på jackan sen, men ha inte så höga förväntningar på det ;)

Puss på er!
Gott folk, det snöar friskt i Umeå för tillfället och vi har all anledning att tro att snön ligger kvar för vintern den här gången.

Jag promenerar just nu mot stan och ska möta upp mamma. Jag tänkte passa på att köpa en dunjacka nu när det är så bra rabatt på stadium (-500 kr på alla dunjackor).
 Mössan är mer vit än svart för tillfället ;)

Det här inlägget skulle ha dykt upp för ca 3 timmar sen, men det verkade ha stannat i utkast, bättre sent än aldrig. ÅÅå, förresten, snön försätter att vräka ner och jag är lycklig som ett barn (som vanligt när det snöar).

Puss på er!