Ursäkta den hemskt dåliga uppdateringen, men inte mycket har hänt och jag har inte haft någon riktig skrivlust. Datorn är fixad iaf och bilderna klarade sej :) I fredags klippte jag mej också, är supernöjd! I lördags hade vi en fantastiskt rolig kväll på krogen, men det straffade sej på söndag, var bakis och hade ont i huvudet så jag låg mest i soffan och tyckte synd om mej själv ;)

 


HJÄLP!!!! WHAT TO DO?? I'M IN DANGER!!! Och ännu värre, mina bilder are in danger!!! Vart finns ett datasnille när man behöver dom?

Denna kvällen börjar som en helt vanlig kväll... Jag och Gunilla har precis sett klart förhäxad och jag påbörjar nerladdning av The Vampire Diaries och det måste ha varit då datorn slog slint. Den säger att datorn är infekterad av Trojan. Det krävs inget geni för att förstå att när skärmen ser ut som ovan så är det illa, riktigt illa!

Gode gud, du som är i himmelen, rädda mina bilder! Amen.
Ja, det kan man minst sagt säga. Efter träningen for jag till M, pysselkväll stod på schemat, men innan vi kunda ta tag i det var vi tvungen att stilla hungern. Det slutade med att klockan var 21.30, då drog pysslet igång. Sen höll vi på och klippa och klistra och glittra till klockan 01.00. Men vi har alltid så kul ihop jag och mina bästa brudar, så tider bara springer iväg.

Här är mina resultat från kvällen:
  
Bilderna är som vanligt klickbara ;)
Idag njuter jag av min första dag på arbetslösheten, men fick jag sova ut? Njaa, det kan du inte tänka dej!! Upp i ottan, kl 05.30 skulle jag köra Jonas till flygplatsen. Men det gick bra, jag körde han, släppte av han och for hem igen och la mej och sov. Men tydligen så hade naturen något emot at jag skulle få sova idag. Vaknar flera gånger av ett brööölande rådjur som vill ha mat och när solen gick upp så byttes rådjuret ut mot en hes katt som ville in i värmen. Suck, ingen ro för mej idag inte!

 Rådjuret som har bosatt sej på våran gård.

 En liten fågel som äter mat. Fotat med mitt zoomobjektiv :)

Dom senaste dagarna dagdrömt mycket. Dagdrömt om egen liten hund. Tidigare har jag alltid alltid velat ha en Rottweiler, men nu har jag tänkt om... Jag skulle aldrig kunna uppfostra en sådan ras, och inte heller ge den den tid den behöver, så därför skjuter jag dom drömmarna framför mej ett tag och funderar på något lite lätthanterligt. Nämligen en Pinscher (även kallad mellanpinscher).

 

Visst är den fin? Eventuellt lutar det åt en dvärgpinscher, men vi får se vad jag bestämmer mej för. Just nu kan jag verkligen inte sluta tänka på det. VILL HA!
Igår gjorde jag min sista arbetsdag, det firades med lunch på easten palace (kina-restaurang) Och nu är jag arbetslös. Jag har inte kommit på riktigt än vad jag ska fylla mina dagar med fram till nästa jobb börjar: den 9 feb. Men jag kommer väl på något, om inte annat så har jag ju en taxi-bok att läsa igenom.

Idag är en arbetsdag för hela familjen. Jonas fixar rosten på min bil (slipar, spacklar, lackar) Jag har tvättat, hängt ut talgbollar till fåglarna och pappa listar i huset. Sen får vi se vad den här dagen mer har att ge.


Dagsformen: Förkylningen är nästan över, nu lever jag och mår.
Mitt betyg på sushi är kort och enkelt, Blä! Absolut ingen favorit för mina smaker. Usch nej! Jag tog inte en hel sushi tallrik utan nöjde mej med en och åt friterad kyckling som varmrätt. Jag förstår lixom inte konceptet? Rått kött? Rå fisk? Man kan ju bli sjuk!

Är hemma nu och är trött som... jaa jag vet inte vad, men trött är jag iaf. Jag har bojkottat teven för dagen och tänkte faktiskt gå och lägga mej nu. Eventuellt att jag läser något i min otroligt spännande bok - Taxiboken ;)

Var på stan idag förresten. Hittade en väska, en axelremsväska (kanske dom kallas?) men jag tycker det känns praktiskt med en sånn om man ska strosa runt i London på våren, och kanske vill ha en extra tröja med sej och systemkameran. Smidigt och enkelt att bära jämfört med en som man hänger på axeln som man får gå och hålla upp hela tiden. Jaa, vi får se om jag unnar mej själv den ;) 299 kr kostar den ju bara!

Okej, nu ska jag stänga av dumburken. Nattinattt!

Jobbar med pappa idag. Gjorde det igår också. Det visar sej vara riktigt kul faktiskt. Anledningen att vi jobbar ihop nu är att han ska ta över mitt jobb och jag ska lära han hur man gör. Pappa är inte bäst på datorer, så det tar aningens längre tid än vad man är van vid, men det är bara att bita ihop och ha tålamod.

I eftermiddag ska jag på möte med samordnaren på mitt nya jobb, det ska bli jättespännande, hoppas man får svar på lite frågor kring lön och när det ska starta osv.

Och ikväll ska vi på planeringsmiddag inför onsdagsfikat som jag och pappa brukar hjälpa till med. Det är fika som man har en gång i veckan (uppenbarligen) för dom familjerna som ligger inne på sjukhuset och har cancer, lite välgörenhetsprojekt ;) Hursom helst så ska vi äta Sushi. Jag har aldrig smakat Sushi, så det ska bli jättespännande, jag kan inte för mitt liv tänka mej att det är gott, men man vet inte förrens man provar. Ni ska få mitt utlåtande sen ;)

Dagsformen: Är fortfarande lite snuvig, men det börja ge med sej. Imorgon ska jag sätta igång med simningen igen.

Ikväll är jag bänkad framför teven. Idrottsgalan ska ses! I år är det inte bara en, utan två som jag känner som har blivit nominerade till årets handikappidrottare. Två stycken från simningen, Anders Olsson och Jennie Ekström. Jag hejar på den sistnämnda. Anders har inte varit så framstående under det gångna året, med skador och allt möjligt som den karl har dragit på sej. Jennie däremot, vilken framgång och utveckling hon har haft. OjOj!!

Jag håller alla mina tummar för att någon utav mina vänner ska kamma hem priset!

 Anders Olsson och Jennie Ekström
Förra helgen då vi var ute med skotrarna så gick Jonas skoter sönder. Alltind är det nånting med dessa jävla skotrar, dom kan aldrig bara fungera? Är det inte min det är fel på så är det Jonas... Hur som helst så hade Jonas bett mej att jag skulle skruva lös stötdämparna fram, för dom behöver renoveras. Detta för att vi ska kunna köra nästa gång han kommer hit.

Så igår gav jag mej iväg till farmor och farfar (där skotrarna står) och skulle skruva. Det var ju bara dömt att misslyckas och det visste jag när jag tog på mej uppdraget, men skam åt den som inte försöker! Gav upp efter typ tio minuter. Då kom farfar in och sa att Janne (min farbror) var på väg. Janne har hållt på med skotrar i hela sitt liv och det finns ingenting som man behöver veta om skotrar som Janne inte vet. Så jag berättade mitt problem och jag behövde inte ens be om hjälp innan han sa "jamen det är ju gjort på 5 minuter" och gick ut i garaget och kirrade biffen. Vilken underbaring, han lämnade till och med in dom för renovering. Snällt! :) SÅ jag slapp och Jonas slapp, så då kanske vi kan köra nästa helg. Glad!


Igår påbörjade jag ett projekt att fixa en personlig almenacka. Jätteroligt. Med bilder å allt. Sammanlagt blev det väl ca 50 bilder som jag valde ut från mitt bildarkiv på 14000 bilder. jaaa, ni kan ju förstå att det tog låång tid. Tror jag höll på i 1½ timme. Sen när jag skulle beställa skiten då hänger sej datorn typ å nu får jag börja om från början.

Egentligen borde jag väl inte tipsa någon om den här hemsidan, men jag gör det ändå för jag är fast besluten om att det ska fungera och jag ska få min fina personlíga almenacka.

 Ser ni så fina dom kan bli. Bilderna är tagna från icafoto.se.
"Tummen upp för att hoppa ner i ett svalkande dopp, det ger en känsla av kallt"

"Det här vattnet är fantastiskt, slutet av marken"

Dessa enastående kommentarer kan inte komma från någon annan än sveriges egna Maria Montazami. Jag skrattar ihjäl mej, vadå slutet av marken??? HAHA. Ni har sett reklamfilmen för Ving va? Om inte, klicka på länken: http://www.youtube.com/watch?v=V-taL60gbIM

HAHAhahaha!! Jag kan inte sluta skratta. Hon är så rolig!


Länge har jag haft photoshop på datorn, typ alltid! men på engelska... Det är nog konstiga ord på svenska, men man har lärt sej vad allt betyder på svenska och jag orkar inte lära mej det på engelska. Prova sej fram skulle man kunna göra, men jag har inget tålamod med det.

Jaa, hur som helst så pratade jag en stund med Kaowe som precis har gjort en fin header på sin blogg med hjälp av photoshop. Jag vill också!! Jag kan ju, men har bara inte programmet. Så nu sitter jag alltså här och har laddat hem från piratebay, håller tummarna att det ska funka. Jag är inget datasnille direkt, så funkar det inte på första försöket så skiter jag i det! Tålamod? Nej, det finns helt enkelt inget :P

Men ni lär ju märka om det funkar. Funkar det så har jag snart en ny och fin header och ett helt nytt och fräscht utseende på bloggen. Funkar det inte så får ni dras med den här ett tag till!
Nu kommer äntligen lite bilder från Jul- och nyårsfirande.

Pappa klär granen.

Juldukning :)

Mycket snö kom det

Julpyssel

Dopp i grytan och julskinka. GOTT!!!

Juldagen i stugan

Jag och Eemy på nyår

Jag hade förberett med både godis & chips

Emy, Kaowe & Jonas vid tolvslaget

Så avslutades året. Det var mycket firande i våran familj. Lilla jul med mormor och morfar, julafton med pappa och farmor och farfar också juldagen med mamma och Åke. Jag hann med att vara med hela släkten. Och det nya året firades hemma hos Jonas med underbaringarna på bilden ovan ;)

En bild säger ju mer än tusen ord, så jag behöver knappast fylla ut det här inlägget nå mer.

God natt! <3
Seriöst, vart kommer allt snor ifrån? Det slutar aldrig rinna ur näsan, bara snor snor snor överallt!! Det var länge sen jag var så här jävla förkyld, oftast brukar jag ändå kunna jobba och leva som vanligt fast jag är sjuk, men den här gången är det enda jag orkar är att ligga i soffan och tycka synd om mej själv.

Tacka vet jag förhäxad, som jag har legat och kollat på hela dagarna. 16 avsnitt på 3 dagar, starkt jobbat skulle jag vilja säga ;) Nu kanske ni förstår varför bloggen har legat nere. Har helt enkelt ingenting att skriva om. Ingenting har hänt :(

Jag är ledsen, jag hittar verkligen ingenting annat att skriva om, så ni får nöja er med det lilla livstecknet från mej idag.
Jag brukar inte läsa tidningar, varken på nätet eller papperstidningar, men ibland händer det. Idag hittade jag den här artikeln. Så gripande! Jag börja nästan grina och jag tror att många av er kommer börja göra det.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8371810.ab



Jag är hemma från jobbet idag, sjuk! Svininfluensan kanske? Har tråkigt som attans. Ligger för närvarande i soffan, med datorn på mej och ser på förhäxad. Ska se till å få i mej något att äta nu.

Jajjemen, nu är resan bokad! En weekend i London med min kära mor. En helg med sightseeing, shopping och mysiga caféer. Den 12 maj åker vi. Och jag längtar redan. Ska bli så läckert att äntligen få se London och särskilt på vårkanten tror jag att det blir fantastiskt.

I övrigt så har vi haft en lugn kväll jag och Jonas. Innan idag var vi hos Daniel och Jenni och hjälpte dom att sätta upp gipsskivor, spackla och slipa i deras nya hus, som för övrigt är ett totalt renoveringsprojekt. Sen så åkte jag på träningen och simmade, det var fett jobbigt! Men roligt ändå, nu har jag verkligen kommit igång med träningen och jag ska vara i någorlunda form till malmö open i februari.

Nu ska jag gå och pussa på Jonas och föreslå att vi ska spela nintendo wii. Vi spelade bowling i morse, och vi kan säga som så att jag K-R-O-S-S-A-D-E allt motstånd!! Så han vill nog ha revange.

OBS! bilder från nyår kommer, håll ut bara :)
Som jag har tjatat ihjäl min omgivning med detta jävla LCHF. Low carb high fat. Alltså, man plockar bort alla kolhydrater i måltiden och äter lite mer fett än vanligt typ. Jag är inte jättepåläst, men jag tycker det låter förnuftigt, så nu ska jag börja :)

Ikväll lagar jag maten till Pappsen och Gunilla. Broccoligratäng, lax och sås. Gooott! Det bästa med den här dieten är att man behöver inte minska ner på det goda, sås kan man äta i mängder :) Dock så ska jag tillägga att jag kommer inte följa dieten fanatiskt. Om man blir bjuden på middag tex kommer jag inte säga nej till pasta och om man äter ute så finns det ju undantag. Bröd kommer att slinka ner då och då. Och godis och chips kommer också slinka ner sådär ibland.

Men det bästa med att jag har haft godis och chipsförbud ett helt år är att nu är jag inte så jättesugen på det, och därför är det mycket lättare att hålla sej borta från det :)

I morse och igår kväll kände jag en väldigt stark dragningskraft till at gå i butiker och shoppa. Men så gick jag inte på min bank och betalade tillbaka lite skulder och såg sedan att jag inte har så mycket pengar, så nu har jag bestämt mej för att jag ska leva sparsamt. Trots att jag ville ta hål i öronen, köpa ett pandora armband, göra lösnaglar och köpa en jacka. Men Herregud!! Ni hör ju hur dyrt det låter. Jag får tänka att jag fyller år om en månad, kanske kan man önska sej ett pandora armband då :)

Det önskar jag mej i födelsedagspresent :)

Så vad ska man istället göra idag? Hem och städa och tvätta? Men det lät inte alls lika lockande som stan :( Men men ibland får man bita i det sura äpplet. Jag kanske ska ta och sparka med min spark en sväng. Jag har kommit fram till att jag ska träna minst 6 dagar i veckan, vi får se hur länge det håller. Men jag ska ju tävla i februari, så då måste man ju försöka komma igång lite.

God fortsättning på det nya året allihopa! Jag tänkte sammanfatta 2010 med en liten lista och avslutningsvis får ni läsa om mina planer för 2011.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Var på min mammas bröllop :)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Mina nyårslöften va: Fota mer, inte äta godis/chips och gå ner 5 kg. Jag höll alla utom det sista, för jag insåg ganska snabbt att jag kan inte leva sunt och gå ner 5 kg, då måste jag typ svälta mej själv det hade jag ingen lust med, därför deletade jag det ganska snabbt från löfteslistan.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jajjemen, Lina och Eddie, Angelica och Johan.
4. Dog någon som stod dig nära? Ne
5. Vilka länder besökte du? USA, Danmark, Rhodos(grekland)
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Choklad
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 29 juli, då jag sa farväl till min underbara lägenhet på renmarkstorget 11 :(
8. Vad var din största framgång 2010? Jag sa upp mej från barncancerföreningen
9. Största misstaget? När vi kom hem från USA och hade inte tänkt på tidsskillnaden och hade bokat sista anslutningsresan hem, en dag för tidigt! Men vi skrattade lite och betalade sen var allt bra igen. Misstag är alltid bra att göra! Fast det kan ju kosta lite, men man lär sej.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Lite småförkylningar, men annars har jag klarat mej.
11. Bästa köpet? Nintendo Wii
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, as usual
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag och Julia åkte paragliding på Rhodos, det var helt underbart härligt och roligt. Julia delade dock inte min åsikt i det fallet.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Rasmus Seback - Jag kallar på daj
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Lite ledsnare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sparat pengar, men 2010 års upptäckt är att jag är inte så bra på att spara.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Shoppat
18. Hur tillbringade du julen? Med pappa i Nyland hos farmor och farfar
19. Blev du kär i år? Nej, det var jag redan
20. Favoritprogram på TV? The Vampire Diaries
21. Bästa boken du läste i år? Läste inte så mycket bäcker, men Harry Potter är alltid bäst!
22. Största musikaliska upptäckten? Volbeat och Jay Smith
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Tränade och blev bjuden på middag hos mormor
25. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Leggings och någon längre tröja.
26. Vad fick dig att må bra? Jonas, mina vänner och min familj (tråkigt svar, men kommer inte på något annat specifikt)
28. Vem saknade du? Madde, när hon var i afrikat
29. De bästa nya människorna du träffade? Sim Frida, otroligt härlig flicka :)
30. Bästa film? Harry Potter och dödrelikerna del 1
31. Roligaste händelse? -
32. Det mest oförglömliga det här året? När vi körde vilse med skotrarna uppe i fjällen, och vi fick bryta oss in i en stuga för att överleva. 28 minusgrader och snöstorm. Då var jag rädd ska jag säga er, men såhär efteråt så skrattar vi mycket åt det.
33. Tragisk & sorglig händelse? -
34. Årets beroende: Elena, Stefan och Damon i Vampire Diaries ;)
35. Planer för 2011: Ta taxileg, Tatuera mej, Roadtrip i USA, utlandsresa med Jonas någonstans och eventuellt Emy och Kaowe, nytt jobb på polisen, Fjällen, Mycket resor :) Ullared med Julia, Madde och Lelle (om dom vill) Besöka ishotellet.