För dom nyfikna så ser min nya mobiltelefon ut såhär och det gulliga ior-fodralet :)
Mobilen är en Sony Ericsson c901, precious peach. Jag bara älskar namnet.



Jag älskar den. Och jag behandlar den som om den vore gjord av glas. Jag motstod frestelsen att ta med den till badrummet igår när jag skulle bada. Badrummet är en mobilfri-zon :P Man får lära sej av sina misstag.
En eftermiddag på stan med mina trogna vapendragare. Beställde en jättegod morotskaka och en lite mindre god Chai-latte. Det var Julia som tipsade mej och hon tyckte att den var jättegod, men för mej var den lite för söt. Men alltid kul att prova något nytt.

     

På stan passade jag även på att shoppa lite. Köpte Schampo, måttband, sprättkniv, termometer, BH, trosor och ett fodral till min nya telefon. För övrigt är min nya telefon super!! Jag har inte laddat den en endaste gång och jag fick den i förrgår, mina gamla telefoner fick jag ladda varje kväll typ. Sen funkar det ju faktiskt att smsa och ta kort med den. Kameran är faktiskt kanon. Nu ska ni inte få för er att jag har världens bästa och dyraste telefon, men det är ändå den dyraste telefonen som jag någonsin har köpt. Och den är BRA! :)

Hej hopp, gummisnopp.. :D

Som alla vet tillbringade jag helgen i södra sverige, vilket börjar bli lite utav en vana för mej. Jonas mor fyllde 50 i lördags och för att fira det begav vi oss iväg ner mot malmö. Vi stannade på en picknick med utsikt mot Öresundsbron.



Här är min vackraste utsikt under dagen ;)

Jonas mamma visste ingenting om planerna vi hade smitt för dagen, så hela tiden satt hon i framsätet och försökte gissa vart vi skulle. Till slut listade hon ut det. Nämligen tåg till Danmark och sen gick vi bara över vägen och där fanns ett tivoli som hette just Tivoli.

Vi tillbringade hela dagen där. Jag, Jonas, Maria (hans syster) och Mamma köpte ett åkpass som vi nyttja väl under dagen, medans Pappa fick aggera väskbärare då vi var uppe i alla karuseller. Det var hur mysigt som helst, verkligen jättefint ställe med små mysiga fikaställen och gränder. Fanns en jättestor scen också där dom spelade fotboll dagen till ära, inte så jätte spännande. Sen var det en orkester som gick runt och spelade.

Jag brukar inte tillhöra den som åker alla karuseller, men den här dagen var ett undantag. Jag bangade visserligen på två stycken, men resten åkte jag. Bland annat en berg-och-dalbana som gick upp och ner och var två loopar i. Första svängen får jag erkänna att jag var riktigt nervös och jag grinade lite grann när man väl satt där. Men när vi skulle åka hem så ville både jag och Maria jättegärna åka den igen. Så alla följde med och vi fick vårat avslut på tivolit.



Ett litet smakprov på berg-och-dalbanan. Jag har verkligen blivit en riktig hejjare på att åka. Ibland mår man lite illa, men då får man ta sej en glass så blir det bättre igen.

Efter tivolits slut åkte vi tillbaka till Malmö där vi gick och åt på en restaurang som hade en fantastiskt god planstek. Onödig information, men dom hade sålt 711.000 plankor fram till den 24 april. Det säger rätt mycket om hur gott det var.



Det vattnar sej i munnen när jag ser denna bild :)
Hursom helst så avslutades dagen med att vi tog in på hotell i malmö och morgonen därpå avnjöt vi en god frukost med ägg och bacon, det är det bästa. Sen bar det iväg hemåt, med ett snabbt stopp på Ikea. Det var strålande solsken under våran lilla weekend, åå det var så varm och skönt. Man bara njöt av sommarvärmen.

Jag hade tydligen satt mej på fel plats på tåget, för det fanns två plats 22, en i första klass och en i andra klass. Jag skulle sitta i första egentligen, men hade satt mej i andra. Hur som helst, efter halva resan så kommer det fram en man till mej som pratar helt obegripligt. Efter ett tag uppfattade jag att det var danska. När jag väl hade kommit underfund med vilket språk han talade var det lättare att förstå. Och han ville ha min plats alltså.

Onödigt vetande för er. men jag blev stolt att jag förstod va han sa. Jag antar att jag har fått lite träning på det språket genom att spendera tid med Jonas och Emy som pratar lite smålikt danska ;)

Snart ska jag byta tåg mot Vaggeryd, sen därifrån ska jag till värnamo och slutligen till Oskarström. Då ska jag gå hem till Jonas och lägga mej i hans säng och ta en välförtjänt tupplur. Jag längtar.
Det blev inget flyg för mej idag. Jag försökte verkligen tänka positivt hela tiden, men till slut tog askan över mitt positiva tänkade. Många flygplatser har öppnats upp under dagen, men hela norrlandskusten är tyvärr fortfarande stängd.

Jag ringde till min kära mor och tänkte äta lite tröstmiddag med henne. Men då sa hon bestämt "vill du åka ner så fixar vi det på en gång" Sagt och gjort, mamma satt framför internet på hennes jobb och bokade med min hjälp Ybuss till Stockholm och tåg vidare till Jönköping. Hur jag ska sen ta mej därifrån det blir nästa problem.

Efter att mamma hade varit gullig och hjälpt mej så kom hon ner till stan och vi åt en underbart god middag på ett ställe som jag inte minns vad det hette. Fick både förrätt, varmrätt och efterrätt. Jag blir dock lite snål när det gäller sånt här, även om mamma insisterade på att betala hela tiden när jag kollade på priset och beklagade att det var så dyrt. Hur som helst var det gott iaf och jag tackade mamsen min otroligt mycket för att hon hjälpte mej att komma till skott ikväll.

Nu sitter jag alltså här på bussen. När jag fick reda på att det fanns internet på tåget från stockholm så kom jag på den utomordentliga idén att jag skulle ha med mej datorn eftersom att det även finns internet på ybussen. Fantastiskt faktiskt :)

Det går tre ybussar till Stockholm ikväll. Två är extra insatta pga askmolnet. Det braiga med det hela är att ljust den bussen som jag sitter i ska bara stanna i docksta och härnösand, så man kanske kommer fram lite tidigare än beräknat. Jag måste faktiskt säga det, att trots att jag skulle ha varit hos Jonas om cirka 1 timme, så är jag ändå glad att jag sitter här på bussen påväg söderut. Det kommer nog bli en tuff natt. Bussen är helt fullsatt och alla ska av i Uppsala eller Stockholm. I vanliga fall brukar jag ligga på två säten, men nu får jag väl sitta upp hela färden... som tur har jag min dator.

Inget kan stoppa mej för att åka ner till min älskling. Inte något skete askmoln från fjärranland. Det skapar bara andra möjligheter. Jag ska ha en trevlig helg, mysa med min prins och fira hans mor som fyller 50. Hoppas ni också får en trevlig helg.
Nu är det slut på min Sony Ericsson c510i. Den tar inte emot laddning längre, så batteriet är helt slut. Sen går det inte att smsa till den, av vilken anleding det vet jag inte? Så för er som har lust att smsa så går det bra att göra det på 070-5793333.

Nu funderar jag på att köpa en ny telefon. Sen flytta över mitt gamla nummer till telia under 25, gratis sms och gratis att ringa inom telia. Men då återstår fortfarande en avgift från 3 abonomanget som jag har bundit upp mej på 2 år, men det är ändå bara 99 kronor. På så sätt slipper jag gå runt med två telefoner. Visst, det har funkat ganska bra, men nu när min 3-telefon är helt trasig och telia-telefonen är inte heller helt okej, då tycker jag att det är mer värt att göra såhär istället för att skaffa två nya telefoner.




Nu har jag hittat dessa två mobiler som jag väljer mellan. Jag kör på rosa :)
Den till vänster kostar 2045 + frakt och den till höger kostar 1749 + frakt. Båda telefonerna har den funktionen som jag kräver och det är "konversationer" Jag har det på min 3-telefon och det är verkligen guld värt, så smidigt. Det är nog bra telefoner tror jag, båda två (om man undviker att bada med den) ;)

Hem och fundera, sen blir det ett snabbt köp tror jag. Undra hur länge det tar att få den levererad? För när jag väl bestämmer mej vill jag ha den på en gång!
Vilken katastrof. Tänka sej, jag har alltid tänkt: "va coolt om en vulkan skulle få utbrott" Men aldrig har jag då tänkt att det skulle drabba världen så här mycket. Och först nu inser man hur beroende man är av flygtrafiken. Det är jag i alla fall. Tanken är att jag ska åka till Jonas på torsdag, med flyg givetvis. Håller det här i sej får jag nog stanna hemma verkar det som.

Det kostar sas 160 miljoner kr/dag att ha flygplanen på marken, jag kan bara tänka mej vilket kaos det ska vara och vilka otroliga förluster dom kommer att få pga det här vulkanutbrottet.
Jag satt och kollade på Agenda igår, en extra sändning med allt som har med utbrottet att göra. Var ganska bra faktiskt, då fick man svar på en massa frågor som har bubblat upp i huvudet under dom senaste dagarna. Det ända jag inte fick svar på är om jag kan åka till Jonas, man får helt enkelt vänta och se...


Helgen som var var jag i Piteå på årsmöte för barncancerföreningen. Anledningen till att jag åkte med var för att ordföranden tyckte att det skulle vara bra om han kunde "visa upp mej", så att alla vet vem det är som jobbar på kansliet. Men jag åkte ändå inte för att jobba, utan för att bo på hotell, äta god mat, umgås och bada på piteåhavsbad. Men eftersom att det var årsmöte så passade jag på att få lite frågor besvarade och tog på mej lite mer arbetsuppgifter, så jag förenade nytta med nöje och fick ut mycket bra av helgen.

Nu är man tillbaka på jobbet och det är en ny vecka. Jag har absolut inga planer för veckan, förutom de vanliga rutinerna: Jobba och träna. Och förstås så ska jag ju till Oskarström på torsdag (om askan skingrar sej över sverige snart)

hej dooo

Jag var ute och gick. Hade lämnat tillbaka ett paket från H&M Då jag plötsligt ser den här mannen..


Lars Åke "Babsan" Wilhelmsson.

Han var ute och letade efter en "outletbutik med militärkläder" Det var två till bögar/transvesiter (jag vet inte vad) Och dom frågade mej efter vägen. tyvärr hade jag ingen aning och kunde inte hjälpa dom, men jag fick iaf en dos av kändisar, alltid lika roligt :) Dom var ute på någon dragshow-turné med After Dark. Riktigt mysigt gäng :)

I tisdags när jag var på träningen så när jag skulle gå ut till simhallen så var det en pojke som sa till sin mamma:
"Mamma titta, hon har ett konstigt ben"
Jag log lite, och gick förbi. Sen säger han igen, med lite irriterad röst den här gången:
"Mamma, Mamma, TITTA DÅ! Hon har ett konstigt ben!"
Jag kunde verkligen inte hålla mej för skratt och jag förstod hur pinsamt det blev för mamman då jag hörde henne säga med sträng röst:
"Jaa, jag ser!"

En annan sak hända för någon vecka sen. Det var också på simhallen som en äldre dam i 60 års åldern kom fram till mej och frågade rakt ut:
"Har ditt ben alltid sett ut sådär?"
Jag blev så paff att jag fick den frågan utslängd sådär av en som ändå är så pass gammal att man borde förstå att man inte bara hoppar på en stackars handikappad ung kvinna sådär. ;) Nädå, jag blev inte sur eller något, men jag blev bara så förvånad.

Mycket får man då vara med om innan man dör. Särskilt sånna här saker. Ibland kan det vara roligt och man kan skratta åt det efteråt, men vissa dagar har man inte den orken och då kanske man svarar lite dumma saker.

Idag har vi strålande sol, ca 6 grader, något blåsigt men annars är det underbart väder. Man blir så himla pigg och glad när solen tittar fram. Jag vet inte när solen går upp på morgonen, men det är väl kring 5 också är den uppe till 20.00 på kvällen. Ljust hela dagen. Våren är verkligen här.

Igår fick jag en underbar ansiktsbehandling av Lenita. Medans jag låg där och njöt så låg hennes kattunge och sov mellan mina ben. Verkligen världens mysigaste katt. Jag fick en god middag som bestod av Lasagnette och sallad. Det måste jag prova göra någon gång, jag vet att Emy brukade gör det ibland i Örebro, men jag har aldrig smakat det förut. Och det såg så enkelt ut, dock tar det lång tid, men man kan förbereda dagen innan om man inte har tid.

Jag ser framemot kommande helger. Ska inte vara hemma en ända helg fram till sista maj. Ska på årsmöte i Piteå, till Jonas, på Sm i Eskilstuna och åter till Jonas. Och sista helgen i maj ska jag vara hemma, för då är det brännbollsyran. Jag ska försöka få Stina till att komma upp lite tidigare så hon kan vara med mej under denna underbara helg. Ett litet smakprov på umeås studentliv. Och ett extra plus detta år är att Europe kommer att spela och även Skid row och Nocturnal rites. Blir kalas.

Och fick igår veta den glada nyheten att min gamla klasskompis är gravid. Herrejissanes. Grattis till Lina, jag överraskade henne och ringde i morse, för att verkligen säga grattis. Känns så opersonligt när man gör det via internet. Men det är verkligen sant: Alla blir gravida nu. Jag sa det till min mamma: ''alla är gravida nu, då är det väl dags för mej också'' Då tittade hon allvarligt på mej och sa att man behöver inte göra som alla andra, man ska gå sin egen väg. Men hon fattade nog inte ironin i min röst när jag sa det :P

Jag börjar bli flitig på att uppdatera här nu. Jag hoppas alla är lika flitiga på att läa och kommentera :)
Jajjemen, nu är det gjort för andra gången. Och som det verkar nu så måste jag nog göra det en tredje gång också. Gick verkligen inte så bra som det kändes. Men jag pratade med Rickard idag och han gav mej lite hopp om framtiden. Väldigt positiva ord fick jag från min broder. Han tipsade om att jag skulle skaffa "provboken" som tydligen ska vara väldigt nyttig att läsa innan man gör provet. Så om jag inte kommer in den här gången så är det väl det jag får göra i sånna fall.

Jag förstår inte att jag ska ha så svårt för det? Jag har alltid haft det jätte lätt i skolan, har aldirg haft några problem att läsa in saker. Och trots att jag missade hela sexan så kunde jag ändå hoppa till sjuan utan några problem alls. Jag har aldrig haft några toppen betyg, men det beror på att jag aldrig har ansträngt mej. Kanske är det därför jag ite klarar provet, för att jag inte anstränger mej tillräckligt?

Nu sitter man på jobbet och som vanligt är det inte särskilt mycket att göra. En glad och trevlig överraskning var att Lenita ringde just och frågade om jag ville komma på ansiktsbehandling. Egentligen hade jag tänkte träna Core i eftermiddag, men jag skjuter upp det till någon annan dag. Så efter avslutat jobb så ska jag först hämta mina kläder på posten som kommer från H&M, sen åker jag till Lelle och får en stund av lyx :) Träning efter det och sen kommer mamsen och hämtar mej och jag får middag hemma hos dom. Bra eftermiddag/kväll.
Under påsken har Jonas varit hos mej. Vi har varit hos pappa, i Nyland men mest hemma. På fredag bjöd vi Daniel och Jenni på fläkfilé och klyftpotatis, det blev mycket uppskattat och var väldigt trevligt att ha dom där, tyvärr var Jenni tvungen att jobba, så dom kunde inte stanna så länge. Då åkte vi till Sanne och Björn och hälsade på. Där även Emy, Kaowe och KJ var. Dom spelade vattenfall när vi kom dit och jag var ju bara tvungen att vara med. Ett saknat spel, man kan ha så roligt när man spelar det. Vi sjöng lite "lips". Det var förta gången jag provade det, men nog tycker jag att singstar är bättre. Zandra <3 Singstar.

På lördagen sov vi läänge, sen fick Jonas ställa sej och diska bort från gårdagens middag och jag städade toaletten. Sen gick vi iväg till O'learys där vi skulle käka med 2 fotbollsnördar och Emy, Sanne och KJ. Vi avnjöt en trevlig lunch och sen gick vi hem till mej för jag skulle visa upp min fina lägenhet. Dom stannade ett tag, sen skulle vi åka till pappa på påskmiddag. Vi fick pepparstek och potatisgratiäng. mumsigt.

Söndag var det skotertur. Vi mötte upp "örebro"gänget klockan 10, sen åkte vi hem till min farmor och farfar där vi åkte skoter och grillade hela dagen.

Emy, Sanne och KJ sitter och solar.




Björn hade tydligen gjort något ont, för han blev nerputtad i snön av Sanne och sen låg alla på Björn.


Det var en perfekt dag i solen. Dock så har snön börjat smälta bort ganska mycket nu, så det var svårt att köra utan att köra fast. Det var en gång som KJ körde fast med Jonas skoter, då skulle Jonas ta min och hjälpa han loss, då kör han också fast. Mycket skrattretande. Det här blev våran sista skotertur för i år. Nu har skotrarna gått i ide över sommaren.



Sista underbara bilden på när Jonas leker :)

Nu har jag skaffat guldkort på Iksu. Jag fick med mej Julia på mina underbara plan. Man börjar nämligen bli lite smått less på att köra bara simning, så därför tänkte jag att lite variation kanske får igång motivationen igen.
Tänkte börja idag, men då är det ju långhelg och halvdagar och en massa tjaffs, så det var inget pass ikväll. Lite tråkigt, för jag hade verkligen taggat till och såg framemot det. Får börja nästa vecka istället.

De passen jag hade tänkt kör är core (mage/rygg) bodypump, aqua power, boxersize och kanske ska jag även prova på yoga. Kanske finns andra pass också man kan köra, men jag börjar såhär. Ska bli jättekul, jag ser framemot det jättemycket. Nu ska jag äntligen få tillbaka min gamla kropp hade jag tänkt. Byxorna passar knappt längre och det är ju tråkigt, för jag har många byxor :)


I förrgår var jag till frissan. När jag beställde tiden så sa jag att jag kunde inte komma å långt efter kl 15, för då skulle vi inte hinna tills dom stängde. Då utbrast frisören: "Men 3 timmar! Tror du det tar 3 timmar??" Jag berättade för henne att jag hade erfarenhet av det. Då gick hon runt disken och kände på mitt hår och sa "Njaa, nog tror jag vi hinner med det här på mindre än 3 timmar" Men i slutändan fick ändå Zandra rätt. 3 timmar på pricken tog det. Färg och klipp tar lång tid, det vet jag.


Resultatet:



Jag är nöjd. Det blev lite kort. Hon tog nog nästan 1 dm på längden, men det behövdes verkligen. Nu är jag äntligen blond, fast jag förstår faktiskt inte varför alla frisörer ska vara emot mot. Säger jag att jag vill bli RIKTIGT blond, då måste dom ju göra som jag säger. Men hon här sa att det var inte bra för håret, och att nästa gång kunde man lägga i mer färg. Men för faaan, på topmodel lägger dom ju blekningen RAKT i hårbotten och penslar på hela håret, så vill jag me ha, men ingen frisör verkar veta hur man gör det :P

Jonas är i stan. Han kom sent igår. Jag låg vaken i flera timmar för jag vågade inte sova. Dörren till lägenheten hade jag nämligen lämnat öppen, för att Jonas skulle ta sej in. så minsta lilla ljud jag hörde så spärrade jag upp ögonen och låg på helspänn. Jobbigt. Men till slut kom han, typ halv två, då kunde jag äntligen slappna av.


Puss på alla