Lätt påverkad som man är så har jag börjat fundera starkt på att köpa mej en one piece. Ser den inte enormt mysig ut? Den kan man ha på skotersemestern när man kommer hem och ska mysa i soffan. Men vem hade trott att den skulle vara billig? Priset verkar variera mellan 1.100-1.400 kr. Jissus amalia!!

(bilden är en länk till sidan)

Man kan ju drömma i alla fall :)



Det var min reaktion när jag ska hem från Madde och jag har fått en parkeringsböter för att jag har parkerat utanför hennes hus. Allvarligt? 500 spänn!! Vart faan ska jag parkera? Det finns säker 200 lägenheter på det området, om inte mer? men det finns typ bara 4 st besöksparkeringar. Vad hade dom tänkt egentligen? Men det är väl inget att gnälla om, bara att betala och glömma skiten. (Nämnvärt att det är min första böter någonsin*stolt*)

En annan sak som jag skulle vilja nämna är att jag lyssnar alltid på Rock Klassiker numera i bilen. Kul, tänker ni nu, men vänta, jag kommer till saken. Farytales gone bad med sunrise avenue, ni vet vilken låt det är? Annars sök på youtube. Hur som helst, den låten spelades på Rock Klassiker. Är det Rock för det första? Och för det andra, låten kom typ förra året eller? Lite äldre kanske den är, men en klassiker? och Rock? Noo-fucking-way!

Nu ska jag och katterna sova :) Imorgon kommer pappa hem, då slipper jag vara ensam. Kommer kännas fantastiskt ska ni veta.

Gonatt
Idag är det bakardag. Mockarutor och kolakakor. Dom sistnämnda blev goda och mockarutorna behöver vi inte tala om. Något blev fel och Zandra är inte mäster-bakaren direkt. Bakningen ska vara till imorgon då simklubben ska simma sponsorsim. Tanken är att vi ska ha lite kakförsäljning, men vi får se hur det blir med den saken efter mitt misslyckande.

Idag fyller Jens år. Vi ska åka till Madde och bjuda pöjken på tårta och sen ska vi spela lite spel.


Eftersom att jag inte har så mycket att skriva, så kan jag lägga upp lite bilder från the old time.

Inför Nightwish-konserten.

Zandra i mörkt hår :)

Det var för idag. Kram på er
Idag på förmiddagen har jag varit på möte hos polisen. Det gäller en anställning som jag kanske ska få. Hoppas. Uppgiften som ska göra är att skriva ner förhör från en bandspelare typ. Fatta så spännande att få en inblick i polisens arbete fast man inte har någon egentlig utbildning. Jag håller tummarna för att det här kommer sättas i verket, i sånna fall börjar jag i januari.

Idag har jag haft en arbetsdag och hunnit med otroligt mycket. Staplat ved, tvättat bilen, tvättat kläder, dammsugit och vattnat blommorna. Jag är nöjd över min prestation :) Nu ska jag fara till Iksu och köra bodypump sen ska jag till Stina och äta middag med hon och hennes syster Lisa. Blir mycket trevligt.

Ha en bra dag/kväll.

Puss<3
Visst kollar ni på 3an nu? Det hoppas jag. Rosa bandetgalan är här igen. Det är ett väldigt tårgripande program när man får se inslag av kvinnor som har haft bröstcancer. Jag fällde en tår, jag börjar få lite lättare för att grina numera, men det är lixom inte mer än att det blir blött i ögonen, men ändå.

Jag missade början, men dom visade tydligen en kvinna som provade ut peruker. Då fick jag ett sms av Julet som frågade om jag också hade det. Svaret är ja, jag fick också prova ut peruker. Det var dock 10 år sen, så jag vet inte om den var så snygg. Långt blondt hår (som jag oftast hade i två flätor) och en rak lugg. När jag ser bilder på den så inser jag ju hur fuuul den var, men det fick mej att känna mej lite friskare och lite finare :)

Nu får ni kolla på 3an.

Puss<3
Nu sitter jag här på jobbet och tråkar. Har varit uppe sen fem imorse, för torsdagar innebär morgonträning. Urk på burk va jobbigt det var, är helt slut. Jag tror att jag ska fara till mormor och morfar och slagga på soffan deras mellan jobbet och nästa simträning.

Igår var jag och mina simmarkillar ute och raggade sponsorer. Det gick bra till en början, men sen fick vi många nej och då tappade man lusten. Vi ska iaf simma ett sponsorsim för klubben på söndag. Det går till så att man simmar 1 timme, utan stopp. Sen får företag och privatpersoner satsa antal öre/meter man hinner simma på 1 timme. Någon som har lust att sponsra med några ören så hör av er till mej :)

Pengarna kommer att gå till våran simklubb, för vi har inte råd att ha kvar våra träningspass för regeringen har tydligen dragit in på aktivitetsstödet och det hade vi inte räknat med i våran budget.

Dom som vi fick pengar från igår var: Megazone, Mäklarcity, Team sportia och Red Dragon. Jag gör lite smygreklam för dom här :)

ciaoo!

En sen kväll 2003 sätter sig Harvardstudenten och dataprogrammeringsgenit Mark Zuckerberg ner vid sin dator och börjar intensivt jobba med en ny idé. Ur allt bloggande och programmerande växer det fram som snabbt ska komma att bli ett globalt socialt nätverk och en revolution inom kommunikation. Bara sex år och 500 miljoner kompisar senare är Mark Zuckerberg den yngsta miljardären genom tiderna... men för den här entreprenören så leder framgången till både privata och rättsliga komplikationer.

Såg den filmen igår på bio med Jullan. Den var bra, något förvirrande med alla databegrepp men man förstod ändå. När man använder facebook så tror jag inte man tänker på att det finns faktiskt en människa som har skapat idén och skapat sidan, den bara finns där lixom. Inte för att jag använder facebook och jag har inte som avsikt att börja göra det heller bara för att jag har sett filmen. Men en sak är då sant, Mark Zuckerberg är ett geni.

Filmen rekomenderas. Den är rolig på sina håll och väldigt informativ. Så Julia frågade mej hur många toasters den fick och här är mitt svar :)
The social network: Z Z Z Z Z (fem Zandra toasters, av fem) Se den! :)

Har haft lite fullt upp i helgen, så det har inte funnits någon tid att blogga.

Ifredags var det begravning, morfars bror. Ingen nära släkting till mej direkt, men jag följde med för att träffa mina släktingar. Sen fick jag veta mycket om morfars bror och även om morfar som jag inte visste förut. På kvällen hade vi middag med morbröderna.

Lördags skrev jag högskoleprovet, kollade facit när jag kom hem och resultatet var ungefär som förra gången, så jag är lite missnöjd, men men, jag gjorde mitt bästa, man kan inte göra mer än så eller hur?

Igår hade jag och Jonas en slappardag. Sov länge och såg på film. Mysmys.


Nu är det måndag, idag är det löning. Eftersom att jag har varit så duktig och skrivit HP så ska jag unna mej själv en ny tröja hade jag tänkt :) Sen ska jag och träna med Julet och sen är det simning och efter det är vi bjudna till en simkompis som ska visa film från Ironman på Hawaii. Jag har vad jag gör idag.

Kram på er

Snön ligger på marken på umeås gator. Igår kom det ca 5 cm snö på en kväll. Läckert! Jag sitter för närvarande på universitetet, närmare bestämt på norra beteendevetarhuset. Har just skrivit 3 delar av högskoleprovet och det går inte asbra, men jag håller ut. Jonas är hos farmor och farfar och skruvar i skotrarna sen ska han bjuda mej på gomiddag och jag tänkte ta en powernap efter den här hårda dagen, sen ska vi se på film är det nog tänkt. Hoppas ni har en roligare förmiddag än vad jag har. Kram på alla
Som jag nu har nämnt ganska många gånger så är jag mörkrädd som få. Klarar inte av att vara ensam ute i skogen, jag tycker det är jättejobbigt. För minsta lilla ljud spärrar jag upp ögon och öron och ligger blixt stilla till jag känner mej trygg igen.

Igår satt jag i soffan, hade poppat popcorn och satt och kollade på biggest loser, när jag känner att någon iakttar mej. Så jag tittar ut genom panorama fönsterna och där står det en människa och strycker fingrarna mot glaset!! Nej, jag skojar inte!! Kan ni ana hur rädd jag blev? Men efter några sekunder ser jag vem människan är, och det är bara min bror Rickard som jävlas med mej.

När jag kommer ut så skäller jag ut han som aldrig förr och gormar "sådär får du absolut inte göra!!" "Nu kommer jag inte kunna sova i natt för att jag är så jävla mörkrädd!" "var du tvungen att göra så??" Han bara tittar på mej och skrattar hånfullt, sen säger han med ironi i rösten "Du kan få sova mellan mej och Sara i natt om du vill"

Dumjävel!! Jag klarar mej, men jag väntar mej faktiskt att folk inte ska skrämma upp mej med flit!

Ikväll behöver jag i alla fall inte sova själv. Julia och Madde ska komma på pyjamas party ;) Vi ska äta gomat, sjunga singstar kanske? och se Flashdance (som jag aldrig har sett, men hört talas om den många gånger, så nu ska den ätligen ses)
Har hunnit med mycket i eftermiddag. Tänk ändå så mycket man hinner när man inte tränar varje kväll. Jag har tvätta, städat undan lite grejer och staplat ved. Sen har jag gjorde en god middag till mej själv.

Recept:
cantadou 4 peppar
kassler
gullök
kantareller
grädde
salt och vitpeppar

Ta allting på en höft ;) Då blir det bäst. Jag avnjöt det med bandspagetti.

Tyvärr så får magen lida av sånn här mat, när man lyssna på vad alla laktosintolleranta har för symptom när dom dricker mejeriprodukter så är det precis så jag har det, men vet ni?! Jag bryr mej inte, jag vill njuta av god mat med riktig grädd och riktigt smör!! Sen får magen lida, men det är bara ibland.

Nu ska jag se Vänner, sen ville nog Rickard ha skjuts någon stans. Han hade varit smart nog och låst in bilnyckeln i bilen. Hur fan lyckas man med det??
Nu ska jag åka från jobbet snart, men tänkte bara visa hur jag ser ut idag :)

  

Vit tunika från H&M (myys)
Leggings
stövlarna som jag äääälskar :) Fast dom är lite varma och ha inomhus.

Ser lite sur ut, men det är jag inte :) Nu ska jag som sagt åka. Ska till ortopedtekniska och prova ut min nya protes sen ska jag hem och städa och tvätta. Eftersom att jag är så förbannat jävla mörkrädd så blir jag väldigt passiv när mörkret infaller, därför får jag passa på medans det är ljust :)

Stina sov hos mej i natt, det var mycket trevligt. Vi sjöng singstar, lagade gomiddag och snackade skit :) Tack för det. Nu ska vi bara se hur jag ska klara kommande natt all by myself.

Kraam
Igår tog vi en spontantripp till mitt favorit-budget-ställe Gekås. Jag var taggad till tusen och blev verkligen skitglad när Jonas föreslog att vi skulle åka dit. Trots att min budget är spräckt sedan länge tillbaka denna månad så kunde jag väl ändå shoppa lite grand tänkte jag :) Men icket sa nicke, vi hade kommit till herravdelningen när man hör: "gekås kundradio, varuhuset stänger om 15 minter" Då hade jag ju inte gått igenom damkläderna, filmerna, inredningen, väskorna, sminket, smyckena... Det ända jag hade hunnit plocka på mej var schampo och balsam och en rosa rattmuff. Så det som skulle bli en eftermiddag i drömmarnasland blev en halvtimme av stress kändes det som, plus en extra halvtimma i kön till kassan.

Jonas an led enormt med mej, och förstod verkligen min sorg så han föreslog att jag skulle stanna lite längre någon helg och åka dit på en måndagkväll, så jag har redan börjat planera för mitt nästa besök. Julklappar ska inhandlas och fint julpynt och kanske en ny handväska :)

kram på er
Jaha, då står man här i solen och kollar på crosstävling. Det är aningens kallt här i södra sverige också, men det är kallare hemma kändes det som. Jag har inte så mycket att göra, just nu står jag bara och väntar på nästa heat. Lite tråkigt och till råga på det så är jag så kissenödig så jag dör. Tacka vet jag att vara kille, då ställer man sej bara med ryggen mot och kissar. Som tjej måste man ner med byxorna och visa sin röv för hela församlingen, inte jättelockande. Nu drar nästa heat igång så nu ska jag agera fotograf. Julia, det är tur jag har t9 på mobilen, då blir det inga felstawnningar som du gnäller på. Vem åkte ut i idol igår? Kram på er
Idag är det minsann kallt i min hemstad. 0 grader. På något konstigt vis så är det som att det här är mycket kallare än förra vintern när det var 25 minus, men det är väl för att kroppen inte är inställd på kyla riktigt än. Nu sitter jag på flygplatsen och väntar. Mitt flyg går 12.50 så jag har mycket tid att döda. Ska ner till Jonas som ni kanske förstod och jag hoppas att jag möts av lite varmare väder, om inte, så har jag iaf med mej vinterjackan. Ha en trevlig helg. Puss och kram på er<3

Fantastiskt. Snön är här och snart är vintern det också :) Pappa ringde mej på lunchen och sa att jag inte fick köra hem. VA? Varför det? Joo, för att det är alltid jättemånga som kör av vägen när första snön kommer och jag har inga vinterdäck, så pappa tyckte att det var säkrast så. När jag tänker efter så låter det klokt.



Otydlig bild, men det är tusan svårt att ta kort på snö :P Nu slutar jag snart. Ska ämta upp Stina på universitetet sen ska vi åka på mio och kolla på möbler och få ännu mer inspiration.

Hejsvejs

Här är startelvan för årets säsong av idol. Jag är inte jätteflitig på att kolla på programmet för jag gör oftast andra saker då, men jag hade ändå en favorit (obeservera hade) hon var nämligen den första som åkte ut: Sassa, jag tyckte hon var grym. Nu måste jag nog säga att det står mellan Alice och Jay, men har inte hunnit bilda mej någon uppfattning för jag ar bara sett några enstaka program.



Vem hejar du på i årets idol?

Idag har jag dålig hårdag så jag satte upp trasslet i en knut och undvek att ta kort på det. Jag har nog bestämt att jag ska färga min naturliga hårfärg nu i vinter, då slipper jag hålla på att bleka det hela tiden utväxten börjar synas. Vintern sliter nog mycket på håret. Så mörkblond får det bli. Min frisör åker till västindien på fredag, så det får vänta tills pappa kommer hem igen :) Jajjemen, det är min pappa som står för färgningen, det har han alltid gjort trots att min mamma är utbildad inom området. Konstigt, men pappa tycker det är jättekul.

  <-klickbar

Tunika Gina tricot 199 kr (last year)
Leggings Halens 199 kr
Skor skopunkten 349 kr
Halsband ur&penn 129 kr

Åkte förbi Stina igår efter träningen och blev bjuden på middag. Vi satt och surra en stund sen såg vi på desperate housewives. När jag kom hem därifrån så såg pappa på uppdrag granskning. Jag fastnade också för det.

Det handlade om muslimska kvinnor som bär niqab/burka (vet inte vilken som är det officiella eller vad det är för skillnad på dem) Niqab:


http://svt.se/2.140726/1.2176618/niqab-barare_trotsar_raden_fran_hoga_islamska_ledare?lid=puff_1840524&lpos=bild
Läs artikeln från programmet. Det är faktiskt jävligt intressant.

Jag är kluven. I frankrike hade man förbjudit användande av niqab på offentlig plats, vilket jag tycker är lite konstigt. Man kan inte förbjuda folk att ha dom kläderna dom vill, eller? Men samtidigt så förstår jag att det är ett problem. Jag själv skulle nog inte sätta mej på en bänk bredvid en sånn här kvinna även om det inte fanns någon annan stans att sitta, jag skulle nog hellre stå. Inte för att jag har fördomar utan för att jag tycker det är lite läskigt. Seriöst, det ser ut som en ninja typ eller en inbrottstjuv. 

Men vad har dom att dölja och varför måste dom skyla sej? Tydligen så finns det ingenting i koranen som säger att kvinnan måste skyla sej. Enligt min åsikt så är det en symbol för mannens makt över kvinnan och att hon inte ska fresta andra män med sin kropp. Kvinnorna säger att dom själva har valt det, men jag tror att dom är hjärntvättade allihopa och om dom inte använder det så blir dom utfrysta.

Därför tycker jag nog att dom är kvinnorna inte borde ha det, men jag tror inte på ett förbud mot det utan dom måste komma på det själva, men det lär nog dröja några århundraden.

Första inlägget på den här kategorin. Eftersom jag älskar att läsa bloggar och bland det roligaste tycker jag är när andra publicerar vad dom har för kläder och vart dom är köpta, så måste jag ju också ha en sånn kategori :)



Dessutom så har jag en massa nya kläder som jag vill visa upp :)
Idag har jag:
linne från gina 99 kr
skjorta från halens 79 kr
gamla leggins från lindex tror jag
ett gammalt halsband från ur&penn
höga stövlar från bianco 450 kr
and i like it! Jag tycker om när det är mycket på gång. Dock fasar jag för det här jävla högskoleprovet. Men nu har jag kommit på en plan B. Det är många som ar tipsat mej att jag borde gå den vägen förut, men jag har inte hakat på det förrens nu, nämligen: Undersköterska på komux.

Planen från allra första början var att gå den vägen via gymnasiet, men skoltrött och lat tonåring som jag var så pallade jag inte trycket. Nu har jag tagit upp den planen igen. Hur det väcktes var att jag träffade en sjuksköterska på sjukuset som också ville bli barnmorska. Det visade sej att vi faktiskt hade jobbat ihop när jag jobbade på förlossningen 2006. Hur som helst så hade hon liknande historia som jag = dålig disiplin, tråkigt i skolan och dåliga betyg. Då hade hon pluggat på komvux till undersköterska och höjt sitt snittbetyg...

Och det är alltså precis vad jag tänker göra, men jag har ju fortfarande inte gett upp hoppet om högskoleprovet, men jag sätter hjulet i rullning, så ser vi vart det rullar.
Tänk att jag inte kunde komma på det här tidigare? Suck... men men. det är 11 kurser jag ska läsa. Sammanlagt 1400 p. Fast fyra av dom kurserna har jag redan läst, så det blir bara 7 kurser på 1000 p. Det klarar jag på ett år. Jag ska kontakta en studievägledare, idag hade jag tänkt men telefontiden hade gått ut, så jag provar igen imorgon.

Dom andra bollarna som snurrar just nu är taxileg, bilen och söker en massa nya jobb nu. Ska bort från det är stället inom en snar framtid hade jag tänkt. Och bilen ska fixas, mycket pengar ska läggas ut, men ni ska veta att jag kör min dröm just nu, det är verkligen en pärla och när jag är klar med den så kommer vi aldrig vilja skiljas åt :)

Kram på er.
Ska jag klara högskoleprovet den här gången? Det verkar inte riktigt som att jag vill det. Jag ska alltid skjuta upp allting till sista minut. Idag tog jag tag i mej själv och beställde högskoleprovs-boken. Om Jag får den nästa vecka, vilket är mest troligt, så har jag mindre än två veckor att plugga. Bra framförhållning Zandra.

Jag är inte stolt. Särskilt när jag vet att jag verkligen, verkligen vill plugga NU. Och allting hänger på att jag fixar 0.7/0.8 på det där jävla provet, men det verkar vara omöjligt typ. Ni vet vad man brukar säga, tredje gången gillt och det här blir tredje gången jag gör det och förhoppningsvis sista gången, så nu jävlar ska det gå vägen!

Som ni vet så har jag varit på Ikea i helgen. Sjukt rolig helg med mycket skratt och shopping. Nu har jag uppdaterat bilddagboken, så gå in där och kolla.



Mitt bästa köp i helgen är en disney-film. Snövit och de sju dvärgarna. Det är början på min disney samling. Jag ska köpa alla klassikerna och snövit är den första filmen som någonsin gjordes. Så det är alltså disney-klassiker nr1, nr2 är pinocchio.



Igår hade jag en tuff träningsdag. Jag var helt slut när dagen var över och jag låg och slappade i soffan...

Hade ställt klockan på 05.15, dags för morgonträning. Rätt skönt faktiskt att komma igång med något nyttigt det första man gör på dagen. Sen var det jobb, sen hjälpa Julia med diverse saker som skulle fixas med hennes rulle. Efter det var det simträning igen och en halvtimme därpå så körde jag och Stina ett zumba pass.

Så angående Zumba så ska jag utvärdera vad jag tyckte om det: Det var svårt att hänga med i rörelserna, särskilt när jag bara har ett ben som jag kan belasta fullt. Sen har jag inte världens bästa kordination, så det var jättesvårt att göra det rätt och när jag väl kom in i det så bytte vi rörelse. Jag fick upp pulsen lite och svettades lite (men jag tror det beror mest på att jag var helt död från simpasset) Annars var det absolut ingen muskelträning. Jag gillar nog bodypump bättre :)
Zumba: Z Z Z (tre Zandra toasters, av fem)

Idag ska jag och mina simbrudar åka till Sundsvall. Det blir IKEA, Birsta köpcenter, hotell och casino. Nu ska jag gå och packa. Får absolut inte glömma kameran :)

Trevlig helg