Blåst, regn och rusk! Huvvaligen va skräpigt väder vi har, vart är snön och kylan någonstans? Idag har det stormat och regnat mest hela dagen. Upptäckte när jag var ute och körde bil att det glittrade på vägen, som är ett tecken på halka och hjulen spann ordentligt när jag gasade upp i min vanliga anda. Nu är det dags att skärpa sej, sänka farten och köra lite mer försiktigt annars är det jag som hamnar i diket inom snar eller ännu värre; kör på någon för jag har för hög fart och inte kan bromsa.

Idag har jag varit hos min hudterapeut, Lenita, och fått mina bryn och fransar tillfixade. Nu ser jag ut som en människa igen. Sen var det besök hos ortopeden som kapade mitt ben för 11 år sen. Det var ganska roligt när jag kom dit, för ingen utav oss visste varför jag var där. Han trodde att jag hade något problem med benet eller något. Och jag trodde att han bara ville träffa mej för att se hur allt hade gått för mej. Det visade sej att det var en remiss från vårdcentralen för min hårsäckinflammation, men hade jag vetat det innan hade jag ju avbokat tiden för problemet är som bortblåst. Jaja, ingen skada skedd. Jag fick i alla fall ett direktnummer till hans sjuksköterska, så nästa gång behöver jag inte gå via inkompetenta vårdcentralen.

Nu ska jag packa simväskan och bege mej iväg till IKSU.

Puss på er!
Alltså kolla på den här magikern, han är helt otrolig. Kolla på tricket som är 4 minuter in på klippet.


Hur gööör han? Helt otroligt.


Jag har fått glädjande besked idag: Klarade sal-tentan som jag gjorde i börjar på november. YEES! Så jävla lycklig. Känns så himla skönt att man kan lägga det bakom sej och blicka framåt och endast fokusera på anatomi och fysiologi. Jag tror inte ni förstår känslan jag har, vilken lättnad! Klapp på huvudet Zandry.

Puss på er!
Den där bruden gör verkligen hit på hit på hit på hit........ Här gör hon det igen: We found love



Puss på er!
HAHAHA. Satt och läste lite bloggar... kollade om Emy hade uppdaterat, men det hade hon såklart inte gjort. Jag scrollade ner en bit i hennes blogg och såg att hon och Kaowe hade haft 90-tals nostalgi-kväll. Jag blev också sugen på det så jag satte mej och lyssnade på spice girls, aqua, bsb, n'sync... Jaa, you name it.

När jag är inne på min nostalgi-tripp på youtube så hittar jag den här låten. HAHAHAHA. Vilka minnen ;) Ljuva ungdomen, säger jag bara!


Nu ska dra mej över till Maddson! OOH, jag klarade tentan förresten :D :D

Puss på er!
Nu har jag haft min första cambro-tenta. Måste säga att jag diggar upplägget starkt. Sitta hemma vid en dator med fri tillgång till litteratur, fusklappar, SAOL och google translate. Måtte detta gå vägen nu.

Klockan 08:45 hade jag käkat frukost färdigt, stängt av teven och satt mej redo framför datorn. Hade laddat sidorna: Cambro, SAOL och google translate. Medans jag väntade på att tentan skulle börja satt jag och läste bloggar i tio minuter och sen satt jag och stirrade på klockan i högra hörnet på datorn. När klockan slog 09:00 uppdaterade jag sidan och klickade mej in på tentan. Ja, hörni, hur ska detta gå? Resultatet får vi kl 12:00 och jag är sååå spänd på resultatet.

Nu känner jag mej lite tom, vad ska jag göra nu liksom? Börja med nästa kurs redan? Gå på stan? Lägga mej och sova en stund? Se en film? JAA, se en film, Myys! Nästa kurs börjar på måndag och jag tänker minsann inte göra något förarbete, även om jag är grymt nyfiken på anatomi och fysiologi.

Puss på er!

Var och fixade naglarna imorse, julfina är dom nu:) resten av dagen har jag suttit med den här jävla vetenskaps teorin. Tenta imorgon så jag håller nu på att skriva en begreppslista som stöd till tentan så jag hoppas att jag har allt jag behöver. Pluggar bara två timmar till, sen har jag gjort det jag har kunnat.

Ikväll blir jag bjuden på middag, Lovley. Älgfilé och potatisgratäng, jaa jag har höga förväntningar;) Sen blire kanske spelkväll eller filmkväll, vi får se.

Slutligen lägger jag upp en bild på mina julfina naglar:

Paniken steg inom mej när jag satt på seminarium och jag visste att tåget gick 11:50 och klockan blir 11:20, 11:30, 11:35. Var TVUNGEN att hinna med det tåget för att jag ska jobba ikväll, och nästa tåg går inte förrens 16:16. Men YEES! jag hann. Nu kan jag vara lugn igen.

När jag kommer hem ska jag käka lunch i form av kycklingwook och glasnudlar, njammi njammi! Sen blir det att plugga en stund och 15:30 börjar jobbet.

Nu pluggar jag in lurarna i öronen och lyssnar på avenged sevenfold och tar mej en powernap.

Puss på er!

Förra tosdagen började jag och Stina att kolla på en serie, Flashforward. Jag hade hört lite om den innan och hade höga förhoppningar. Och ett mega plus var att det fanns bara en säsong...

Nu har jag sett klart serien och den har varit tokspännande allt igenom. Jag tänker inte spoila något för dom som vill se den, men slutet var väldigt abrubt, så det fick mej att googla runt lite och det visade sej att tanken var att det skulle komma en till säsong men serien lades ner pga att den inte slog så stort som man hade trott i USA, så det blev inget riktigt avslut... Man skulle kunna tänka sej att man får fantisera själv, men det finns alldeles för många lösa trådar.

Jag tyckte att serien var kalasbra och fattar inte alls varför det inte blev någon hit. Jag förstår varför den inte slog igenom i Sverige, det är för att den gick på svt1, man kollar liksom inte på den kanalen ;P

Men nu har jag sträcksett dom här 22 avsnitten sen i torsdags och nu kan jag äntligen lägga det och sidan och ägna mej åt tentaplugg. Jajjemen, tenta igen på fredag. Urk på burk. Men det ska bli skönt att slippa Vetenskaps teori... Det är en kurs som förbereder inför forskning och jag vill inte forska, inte nu iaf och skulle jag komma på att jag vill det så kan jag väl lära mej allt det här då...

Snart ska jag fara och träna Bodypump... Ohhh, har anmält mej till tävling nästa helg. Exciting! Har inte tävlat sen i Juni och har tränat ganska dåligt, men jag är ändå taggad :) Det kan gå bra. Med tanke på att jag ska simma icke-Zandra distanser som 50 fj och 100 medley så borde jag ju persa iaf ;)

Osammanhängande inlägg, I know.

Puss på er!
Igår var jag med Stina, Lenita och Julia och såg den senaste twilight filmen, breaking dawn del 1. Vad tyckte jag om den? Ehm, jo helt okej. Inte över förtjust, men det hade jag inte väntat mej heller. Jag begriper inte för en sekund varför dom skulle dela upp den i två delar, jag blir irriterad av detta mjölkande av pengar. Titanic-filmen var väl över 3 timmar lång, och många fler filmer med den....Kunde dom inte bara ha kortat ner första delen och slagit ihop filmerna så det blev en enda lång film... visst det kan vara drygt att se en så lång film, men fan hellre det än att vänta ett till år på att se fortsättningen.

Filmen var bra gjord och detaljrik, men i och med att dom har delat upp den och bokens första del är inte så actionfylld, så var det ganska segt tempo hela filmen igenom. Mjaaa.... i stora hela tyckte jag inte om filmen, men det grundar sej i att jag avskyr uppdelningen. Det var dessutom snart 3 år sedan jag läste böckerna och var fullkomligt besatt av dom, den besattheten har tonat ner avsevärt och nu tycker jag nästan att hela grejen är lite löjlig faktiskt. Men det man har påbörjat måste man slutföra...

Nu ska jag ta och trycka i mej en Subway-macka medans jag ser på ett avsnitt av Flashforward.

Puss på er!

Finns inget roligare än att sitta och kolla på youtube klipp. Det finns så himla mycket roligt och konstigt. Hittade den här hos Daniel. Hur söt är den inte? :P



Ikväll ska jag jobba och innan dess planerar jag att göra ingenting. Vi får se hur långt det håller innan jag blir rastlös. Ska ligga i sängen och kolla på FlashForward, Lovley!

Puss på er!

Asså snälla, skjut mej och gör det fort. Jag är så dödligt trött, var uppe halva natten och pluggade och när jag väl skulle sova så ville inte hjärnan gå i viloläge, den jobbade på lika febrilt som innan. Det lönar sej ALDRIG att plugga i sista minuten och jag kommer aldrig att lära mej det. Eller jo kanske, lagomt till att dom här tre åren är slut så har jag väl kommit till insikt. Suck!

Skola hela dagen idag och sen ska jag minsann ta helg, ska inte röra böckerna på hela helgen. Det ska bli en njutningsfull helg, middag hos pappsen, några timmars jobb på lördag och bio på söndag. Lovley.

Nu ska jag återgå till plugget.

Puss på er!

I eftermidag har Stina varit här och vi har bakat biskvier. Jättefina blev de, dock inte så hemskans goda. Tips på recept någon? Vi som hade tänkt baka och ta med till Daniel som ska bjuda oss på middag ikväll, men man kan ju inte bjuda på nått som inte smakar bra. Nej!


Baka baka liten kaka...


Fina va?? Synd bara att man inte enbart äter med ögonen...

Emellan baket har vi kollat på en ny-gammal serie: Flashforward. Jättebra faktiskt, både jag och Schtina är fast! Och det allra bäst är att det finns bara en säsong, det gillas! Nu ska vi ta min skrutt och åka till Vännäs och hälsa på brorsan. Mysmys. Imorgon blir det skola och seminarium för hela slanten, jag taggar inte inför det.

Puss på er!

Where to start?

Dagen har spenderas med en massa plugg, först hemmavid och sen på medicinska biblioteket. Sen så har jag skaffat internet, dock fick jag ta det dyraste = bredbandsbolaget, men dom tycks även vara dom bästa så jag får väl vara glad ändå. Jag passar på att bojkotta Scherdinsfastigheter lite grann, dom är bra i nästan alla avseenden förutom när det kommer till bredband, för det enda dom erbjuder är just bredbandsbolaget och det är lite surt för en stackars student när det finns många likvärdiga operatörer som är miljoner gånger billigare.

Passade på att ta hem lite serier. Bland annat true blood, men där kommer dagens andra bojkottning, serien är för tusan inte bra!! Jag ger den inga fler chanser, jag stör mej på allt, dialekt, fula människor, dåliga skådespelare. Ska jag kolla på vampyrer så ska dom minsann vara snygga! Tacka vet jag Damon och Stefan i vampire diaries :)

Så jag slutade se på true blood och fick ordning på mina bilder på datorn istället, något jag inte gjort på hemskligt länge. Så därför tänkte jag ge er några bilder från helgens festligheter. Hade nämligen en förfest hemma hos mej, sen stack vi ut på krogen (dit kameran tyvärr inte fick följa med) Ska köpa mej en compact kamera som kan följa med i handväskan. saknar verkligen att kunna dokumentera allt.


Lenita skulle ha sminkat mej egentligen, ville ha en sotning och jag tycker mej inte vara så duktig på det, men jag tycker jag lyckades ganska bra.


Är ni förvånade att vi sjöng singstar? ;)


Massor med människor dök upp. Och shotar intogs. Känner fan tequila-smaken när jag tänker på det.
Björn ggr2, Mattias ggr2, Alexander, Emil, Stina, Julia, Lenita och Zandra. När grabbarna kom höjdes ljudvolymen nååågot :P


En stycke glad Mexican och en tomtenisse av något slag... Kreativ som alltid Alexander :)


Jag misstänker att sällskapet tyckte att jag behövde stöd på dansgolvet ;)


Party-alias kom fram. Här ska Zandra förklara något ord för Mattias. I stundens hetta (en kombination mellan en jävla vinnarskalle och något för många drinkar) så kom även gesterna fram, därav två fingrar uppe och någons försök att hindra mina gester ;)


Jag och Schtina skulle ta våra välkända egobilder och Emil kände sej väl utanför och trängde sej in på bilden :)

Ack vilken kalaskväll vi hade. Förfesten var rolig och utgången var aslyckad. Jag höll ihop med dom jag kom med för en gångs skull, dock försvann Julia emellanåt. Efterfesten slutade något abrupt av att jag blev less helt enkelt, men ändock var vi hemma kl 04.30 så det fick väl vara nog kan man tycka.

Nusååå. Lite bilder blev det där.

Nu när jag har internet hemma ska det bli lite mer kvalitet på uppdateringen har jag tänkt, vi får se hur det går med den saken. Nu ska jag fara och simma och sen blir det mys hemma hos Madde.

Puss på er!

Står vid Statoil nu och ska tvätta bilen, den ska bli lördagsfin:) tro mej, det behövs verkligen. Sen ska jag fara på Ica och köpa lite snacks till ikväll, då är det fest och utgång. Jag är inte stentaggad, men jag jobbar på det. Är mest opepp på att vara bakis imorgon för jag vet att jag måste plugga.

Igår var det tacos och vampyrafton hos Lelleboy:) mysmys. Och nu ska jag strax till Schtina och käka middag med hon och Emil, för att sen sticka hem och fixa iordning mej och lägenheten:)

Puss på er!

Oj herrejissanes vilken sovmorgon jag tog mej idag. Jag har vaknat många gånger under morgonen men har inte alls känt pressen att kliva upp. Klockan är nu 11 och nu tänker jag öppna ögonen, skjuta det varma täcket åt sidan och påbörja dagen.

Idag är det upprop till den nya kursen (vetenskaplig teori) men jag kände att jag orkar inte ta en två timmars buss till övik, för att vara där i två timmar och sen åka hem igen. Nej nej, jag och mina pendlande sjuksköterskor från Umeå beslutade oss alla för att stanna hemma idag. Så vad ska jag göra utav dagen nu då? Springa ärenden på stan kanske, eller varför inte byta till vinterdäck på bilen? Ja, vi får se vad jag hittar på för skojsigt.

Puss på er!

Det verkar som att det är avgjort. Eftersom att jag fick 4 röster och var och en på olika klänningar så väljer jag själv helt enkelt; beställer den helsvarta klänningen. Men för att gardera mej om den inte skulle vara fin på så beställer jag den svartvita också. Det blir kalas.

Idag har jag haft min första tenta. För er som aldrig har haft en tenta förut så är det precis, exakt likadant som ett vanligt prov, det kallas bara tenta för att det ska låta fräckare;) Det gick bra i alla fall, kändes det som åtminstonde. Resultatet kommer inom 3 veckor, då lär jag bli varse om det gick ungefär som det kändes eller om det gick åt skogen.
I övrigt har jag haft en fullspäckad dag, eller nja, men jag har varit produktiv. Cyklade till maxi och skulle köpa mej en kamera, men dom hade inte den jag hade tittat ut där så jag cyklade vidare på min shoppingtur till gymgrossisten för handla diverse pulver. Sen träning med Thailand deja vu;) och sen for jag hem och städa, diska, dammsög, torka golvet. Nu är det rent för första gången på någon månad, Lovley!

Jag var sjuk trött när jag åkte hem från skolan idag, funderade på sängen, men tänkte "äsch, ta tag i dej själv Zandra!" och det gjorde jag och kan konstatera att bästa sättet att bota lathet är att aldrig stanna upp och känna efter, just keep going!
Imorgon äre skola igen. Sen ska jag göra något jag aldrig gjort förut, nämligen träna med mamma. Det ska bli otroligt spännande och kul.

Puss på er!

Det är fortfarande inte klart vad jag gör på nyår, det lutar dock åt att åka till Stockholm och fira med alla gamla "Örebroare". Men oavsett vad det blir på nyår så ska jag ju ha kläder, en nyårsklänning. Har hittat några fina på nelly.com. Ni kanske vill hjälpa mej att välja. Kom igen nu, Kommentera!

1 2

3 4

Jaa, jag gillar one shoulders dresses ;) Jag tror jag gillar 3:an bäst. 4:an känns inte riktigt som Zandry-style, men den var så himla söt tycker jag.

Puss på er!

Snart är det här över. 2 dagar kvar till tenta. Jag är långt ifrån bra förberedd får jag säga. Suuuck! Att jag aldrig kan lära mej att börja i tid. I gymnasiet klarade jag mej med att plugga inför ett prov dagen innan, men någonting säger mej att det ställs något högre krav på universitet.
Efter en hel dags pluggande tar jag nu paus.

Ikväll är det middag hos Daniel och Jenni. Trevligt, mysigt avbrott i plugget. Imorgon är det middag hos en klasskompis, blir också najs. En lugn helg efter många helgers festande, precis vad jag behöver.

Bjuder på en bild på kvällens look;)