Jag går mot tredje kvällspasset i rad, vilket resulterar till alldeles för sena kvällar och alldeles för långa sovmornar. Jag fångar inte dagen, jag fångar natten ;) Natten som var var dock ingen rolig natt; hade frossa och svettningar om vartannat. Jävla feber. Men jag lyckades nog sova bort den, för idag har jag mått bättre.

Dagen på jobbet har flutit på. Idag var jag inne på min 22:de förlossning. Ja, visst är det knäppt att jag håller räkningen? Men jag vill minnas, vill komma ihåg varje förlossning som en unik födsel och inte bara en i mängden. Jag inser att det kommer nog bli omöjligt att hålla räkningen när man är uppe i 100 förlossningar, eller kanske till och med 1000. Kan det bli så många tro?

Ja, drömmer lever vidare om att vidareutbilda mej till barnmorska, även om tidsplanen har ändrats något... Förut ville jag vidareutbilda mej så fort jag bara kunde, men nu har jag tänkt om: att vara barnmorska kräver att man ska kunna fatta egna beslut, göra egna bedömningar (som kan handla om liv och död) och kunna vara säker i sin roll. Innan jag kan leva upp till dessa kriterium så vill jag ha lite mer erfarenhet, lite mer kött på benen, så därför har jag nog bestämt att jag jobbar som syrra några år innan jag hoppar på "vuben". Sen är det väldigt högt söktryck på barnmorska (alla vill bli det!), så jag lär ju ändå få söka ett x antal år innan jag tar mej in, samma visa som när jag sökte till ssk.

Nämen nu har jag filosoferat färdig i juli-natten. Dags å få sej lite sömn. Och imorgon är det löning, lovely!

Puss på er!

Bäbisar föds på löpande band och det är lika häftigt varje gång. När allting är klart så får föräldrarna in en födelsedagsbricka med fika. Såhär kan den se ut:

(Inlägget skulle ha kommit upp för ett ex antal timmar sen... Postar nu istället)

Svettas som en gris under dagen, fryser som en nyfödd bäbis under natten.... Feber? Ja, kanske.

Jag har det bra i sängen just nu, värmen återfinner sej i min kropp. Tänker minsann ligga här tills jag går på morgondagens arbetspass (kl 13), så det så! Sen att min lägenhet ser ut som en bomb har slagit ner, det får jag ta itu med när jag mår bättre.

Godnatt.

Puss på er!

Ni vet att jag älskar, älskar, älskar mitt jobb. Men något som jag har upptäckt som inte är så underbart är arbetstiderna. Förra veckan jobbade jag tis, ons, tors, var ledig fre och jobbade lör och sön. Idag är jag ledig och sen jobbar jag tis, ons, tors, fre, lör. Nog för att det är en fem-dagars arbetsvecka, så får jag liksom inte två sammanhängande lediga dagar, utan det är en ledig dag hit och en ledig dag dit. Jag hinner ju liksom inte hitta på något, eller fara någonstans för jag ska alltid jobba dagen efter. Men det är väl bara att vänja sig, så kommer resten av mitt liv se ut. Jag biter ihop och gör det jag älskar!

Men som sagt; ledig idag och dagen till ära är jag sjuk, JIPPI. Snörvel snörvel och ont i halsen, give me a break! Jag var ju för fan sjuk för mindre än en månad sen?! Väldigt tråkigt och onödigt. Så hur spenderar jag min lediga dag i sjukdomens tecken? Jo, jag ser på andra säsongen av Grey's Anatomy. (Jag älskar serier).

Sjuklingen i fotöljen, inlindad i morgonrock och filtar.

Puss på er!
Jag var ju på bröllop förra helgen, och eftersom att jag inte har något särskilt att skriva om så kan jag visa lite bilder från den stora dagen.
Det var Jeanette (Åkes dotter) som gifte sej med sin karl Johan. Jeanette var så vacker att jag nästan började grina när jag såg henne träda fram på altargången. 


Syskonen Lindgren klädde sej i beiget dagen till ära :)
 




Såpbubblor är det nya riset, jag gillar. Måste ju göra ont att ha okokt ris på sej.


Bröllopsåket.


Tävlingar under middagens gång, här kysser mina bordsherrar bruden.
 

Brudens far håller ett tårdrypande tal.
 

Jeanette tog i för kung och fosterland när hon slängde buketten, så den hamnade några meter bakom där alla ogifta flickor stod.


Festen körde igång ordentligt och Jeanette fick visa sina skills med guran :)


Den obligatoriska tågdansen :) Jag slapp vara med för jag tog kort, bra undanflykt.

Och slutligen kom limosinen och hämtade upp det nygifta paret.

Sådär ja, det var dom bilderna. Tog över 300 bilder på bröllopet och festen, ska bara se till att skicka över dem till Jeanette och Johan så dom också fr ta del utav dom fina bilderna.

Puss på er!

Det blir tusan tomater i år! Va roligt! Min egna skörd. Chilin börjar blomma också. Hihi.

Jaha ja. Vad gör jag då? Jo, just hemkommen från jobbet. Fick sluta en timme tidigare idag, sånt gillas starkt, om än jag skulle önska mej lite fler förlossningar på ett arbetspass... Idag fick jag NOLL.

Puss på er!