Jag skulle inte beställa några kläder förens till jul. Jag skulle spara så mycket pengar som det bara går tills vi ska till Sthlm å se på Nitro Circus. Vem hade trott att jag skulle klara det?! -Inte jag. Jag fick ett mail av Nelly att jag hade fått 100 kronor att dra av på min nästa beställning för att dom hade strulat under mitt tidigare köp, dom pengarna skulle gå ut den 4 november, så det var bara att skynda sej att shoppa. Sagt och gjort.
 
Beställde en suuuuperfin klänning som jag eventuellt ska ha på nyår (ute i tid som vanligt), men tänker inte visa hur den ser ut ;) Sen fick den bli en vardags tröja också, som jag kan visa hur den ser ut ;) 680 kronor fattigare, som jag skulle använda i sthlm.... typiskt. Hoppas kläderna är värda det!


Den här hösten har den här färgen funnits i överflöd i det flesta butiker, det är verkligen höstens färg, vinröd. Jag gillar den, men det här är ändå första tröjan som jag köper i den här vinröda färgen. Man ska inte överdriva bara för att man gillar en färg, så som jag gjorde med lila förut ;) Variation är bra! 

Natti fnatti natt.

Puss på er!
Nu är jag färdig med opponerandet, härligt. Ska strax fara iväg till skolan och få det här överstökat. Och när jag kommer hem igen så ska jag röja upp här hemma, för som det ser ut... grejer tamme tusan överallt!
 
Jag har dammat av mina gamla superhöga stövlar. Är dom inte hur snygga som helst?! Och vara som tusiken. Passar bra ihop med min döskalle tröja. Nice outfit, dåliga bilder. Men jag är väl ingen proffesionell bloggare heller, så det får faktiskt duga.

   

Puss på er!
Sov inte alls gott i natt, som jag trodde att jag skulle göra. Men jag är vaken i tid ändå, behöver det för jag gjorde inte klart oponeringen igår, så jag måste göra det idag innan kl 13. Jo, anledningen till att jag inte sov var att jag fick för mej att jag skulle impregnera mina stövlar innan jag gick å la mej. Ni som har impregnerat era skor någon gång vet att det är inte godaste doften, det luktar starkt och det sticker i näsan och lungorna. Jag är ju inte så dum att jag sprayar inomhus, jag gick ut på balkongen, men doften verkade inte vilja stanna där. Utan jag fick andas in den och det var inte sövande direkt. Nåja, nog om det. Mina skor är iaf vattentåliga nu.
 
Nu ska jag ta lite frukost och kolla på ett avsnitt av New Girl. En serie som jag rekomenderar starkt. Det är en komediserie som är typ 25 min lång (varje avsnitt). Handlar om en tjej som bor ihop med tre killar och var och en utav dem är speciella på sitt lilla sätt. Det är en riktigt mysig serie. Jag gillar!
 


Puss på er!
För det första så är jag grymt stolt över mej själv för att jag tog mej iväg till träningen trots ovädret som råder. Sen så är jag stolt över mej själv för att jag klarade hela indoorwaliking-passet. Tänkte ge upp efter halva, men SKAM åt den som ger sej. Herregud, jag orkar ju!

40 minuter crosstraining alltså. Jag var rädd att jag skulle få skavsår av protesen, men det klarade jag mej ifrån. Ååå svettigt blev det, jag gick där ifrån med svett rinnandes i pannan och jag var alldeles blodröd i ansiktet ;) Kul pass faktiskt, det kommer jag nog köra fler gånger. Enda som var lite jobbigt var att jag inte riktigt får protesfoten att sitta kvar på plattan, ibland så slet sej foten av plattan.



Å vad jag kommer sova gott i natt. Jag älskar att träna, man blir välmående, glad, piggare, sover bättre och det behöver inte ta så lång tid. Det är bara simningen som tar lång tid... å simma ska jag göra imorgon, för första gången sen min brännskada, alltså typ lite mer än veckor sedan. Längtar! :)
 
Puss på er!
 
Vilket jävla väder, huvva! Det speglade av sej på dagens händelser, föreläsning som gick alldeles för fort och gruppkamrater som var på pissigt humör, men vi gjorde det bästa av situationen. En sak känns roligt i alla fall att jag har börjat känna igen en hel del i klassen och man hälsar på varandra, det känns kul. Och min basgrupp är superbra, vi har god framförhållning i alla case, super!

Nu är jag hemma, ska ta mej en koppa kaffe och två finncrisp med skinka på, mums. Också ska jag koppla av i 40 minuter till ett Revenge avsnitt. Sen ska jag påbörja opponeringen till seminariumet imorgon. Efter det får jag se om det finns någon ork att ta sej ut i regnvädret igen för att träna... återstår att se.
 
Zandry idag:
 
  
Min gröna, lite oversized, tröja från VILA. Röda, fina naglar till det.

Puss på er!
 
 

Igår var det underbart vinterväder, snö och kallt. Idag är det hemskaste höstvädret, regn och rusk. Typiskt!

Jag har träningsvärk i ryggen efter BPn igår. Det var så mycket folk så att vikterna tog slut. Därför fick jag ta lite tyngre på vissa låtar, hellre tyngre än lättare ;) Jag var på g igår, körde asbra!

Idag blir det skola för hela slanten, föreläsning på förmiddagen och grupparbete på eftermiddagen och på kvällen ska jag opponera. Om jag orkar sen, så far jag på iksu plus och kör indoorwalking. Har aldrig provat det förut, men kände mej helt plötsligt jättetaggad igår.

Höstrusket:

Har precis var på NK med Lenita och fikat. Oooh, så trevligt det kan vara att umgås med henne. Hon pluggar mycket, jag pluggar lite mindre, så det blir sällan tid över för oss att ses, så det var trevligt att hänga med henne, for once:)

Nu är jag påväg till iksu sport. Var länge sen jag tränade där, nu när iksu plus finns så far jag hellre dit. Tar bussen idag för det är så kallt ute. Ska köra bodypump idag med två klasskompisar, det blir kul. Jag ska köra så att svetten forsar om mej;)

Puss på er!

 
Vintern börjar komma sakta men säkert till Umeå. Det snöade i fredags och snön har legat kvar till idag, men den lär försvinna imorgon då det ska bli plusgrader igen och regn :( 

Ett tunt istäcke ligger på Umeälven. 9,5 minus i morse.


Den lilla snön som kom under fredagen ;) Jag är glad för det lilla, men det är inte tillräckligt för att göra snöänglar riktigt än.
 


Klassika hjärta-i-sanden-bilden ;) Fast här är det snö VS sand.


Puss på er!
 
Tenta i fredags och för er som såg det på facebook så kuggade jag. Jag kunde inte svaret på en fråga, hela frågans upplägg var något som jag ALDRIF hade stött på innan. Meeeen, meeen, idag gick jag in på facebook och det visade sej att mina klasskompisar uppmanar alla som skrev tentan att vi ska överklaga fråga 2, alltså var jag inte ensam om att inte klara den, så det kan helt enkelt ha varit en ofullständig fråga. Hoppas. Jag får vänta å se helt enkelt.
 
I övrigt så for jag till Norrmjöle igår, till pappa och Gunilla. Satt och skrev rapport hela dagen och på kvällen for vi och såg på bio, nyaste bondfilmen. Den var faktiskt bra. Jag är inte tokförtjust i Bond, men som sagt, faktiskt bra. Häftiga stunts.
 
Idag har jag suttit ännu mer med rapporten och den ska in imorgon bitti kl 9. Jag är nu nääästan färdig, behöver bara ta lite källor från en bok som jag ska till MB (medicinska biblioteket) och läsa lite ur och skriva källhänvisningar utifrån den. Ute i sista sekund, som alltid! Det går inte att lära gamla hundar att sitta :P

Nu ska jag se på Mission impossible med Farsan och Guggilugg ;)

Puss på er!

Såg just ett avsnitt av private practice. Har verkligen fastnat för den serien. Fastnar dock för alla sjukhusserier, vilket inte är så konstigt med tanke på mitt val av karriär. Hur som haver så var det ett hemskt, fruktansvärt och sorgligt avsnitt. Jag grät, fick klumpen i halsen. Jag har fäst mej så mycket vid karaktärerna så det känns som mina egna vänner typ. Jag brukar ju inte gråta åt fiction, never, det händer aldrig. Men jag tror att jag behövde få ut lite sorg, lite tårar, så jag såg det här som min chans. Efteråt skrattar jag åt hur löjlig jag är, men jag ska erkänna att det var skönt, jag behövde det. Jag är så tacksam att det inte var någon som kom på mej;)

Ne vet ni va? Nu ska jag sova och ladda för tentaskrivning imorgon. Tentan början inte förens kl 13, så jag kommer hinna sova mina timmar. Dock ogillar jag att skriva tenta på eftermiddagen, vill ha det bortgjort på morgonen, så man har dagen fri sen. Nåväl, hinner väl repa lite på förmiddagen, så det kanske är positivt.

Puss på er!

Det bästa med att praktiken är över och jag är åter i skolan är att jag får ha fina naglar igen. Det är baksidan med att jobba inom vården, det är att man måste ha kortklippta naglar. Mina händer passar inte i det, mina händer passar i långa naglar, stylade naglar. Men det är å andra sidan det enda som är negativt, annars är allting en fröjd och jag älskar mitt blivande yrke!

Nog talat om naglar, ville bara säga att dom är fina nu.

Idag har jag pluggat, hela dagen i princip. Det går ganska bra med uppgiften men det är fortfarande tre fjärdedelar kvar att skriva, men jag vet precis vad jag ska skriva så det är bara att göra det. Ägnar helgen åt plugg, men det känns okej. Ska fara till Norrmjöle och bli omhändertagen av pappa. Få lagad mat, ha ngn att prata med, se lördagsteve med. Det blir trevlarns.

Ska återgå till minn uppgift och mitt mattepluggande nu.

Det här är det roligaste på länge. Jag älskar det. Läkemedelsberäkning. Räkna, klura, ställa upp, logik. Hur kul är det inte?!

Tenta på fredag. Jag är förberedd. Jag kan det här.




Uppdatering: Förstår ni vilket fantastiskt roligt liv jag har, när det roligaste jag har gjort på länge är att räkna matte. HAHA! 


Puss på er!

Skulle till Ortopedtekniska idag, men jag är så förkyld så jag tänker inte fara. Så jag skulle avboka tiden. Hade tid 08:50 och jag ringde kl 08:00. Fick en telefontid då dom skulle ringa upp mej kl 08:10. Problemet var att dom ringde aldrig upp. Då ringde jag tillbaka igen och fick en ny tid, kl 09:40!! Va faan?! Dom tänker då minsann inte debitera mej för missad tid, i helvete heller! Alltså, kan det få funka såhär? Borde dom inte ha ngt annat nr för avbokning av tid? Jag kan ju inte direkt ha framförhållning om jag är sjuk, det är inget man planerar direkt. Dumma dumma dumma sjukvård!

Puss på er!

Jag fungerar bäst på kvällen. Tar otroligt lång tid innan jag är igång på morgonen och jag får oftast nada gjort innan kl 12. Alltså, kvällsmänniska av rang ;) Just nu sitter jag med läkemedelsberäkning. Kollar på streamade föreläsningar. Å nu tänker ni: men gjorde hon inte omtenta på det i somras? -Jo, det gjorde jag, men det här är del två. Som precis som del ett är piece of cake, så tentan på fredag kommer gå galant så länge jag inte göra några slarvfel, för även på denna är det 100% som gäller.

Jag har 10 minuter kvar på föreläsningen, sen tänker jag kolla på teve. Men det ska sägas innan jag avslutar, jag älskar det här sättet att plugga på! Hemmavid och när som helst, hur länge som helst. Skönt.

Godigaste chokladen jag har smakat på länge. Den smälter i munnen och man vill bara ha mer och mer och mer. Prova, så får ni se vad jag menar;)

Titta på den här lilleplutten. Jag undrar hur man INTE kan gilla katter. Så himlarns söta.

 
Puss på er!

Varje år den första snön kommer så blir jag som ett litet barn. Vill bara ut och göra snöänglar och ha snöbollskrig. Älskar snön, älskar vintern.
Imorse/inatt föll den första snön här i stan. Och när jag klev upp kl 7:30 så lång det ett tunt snötäcke på marken. Så himlarns glad jag blev!

Annars då? Jag sitter här i min morgonrock, har druckit en stor kopp te och försöker göra min VFUuppgift.
Jag hade som mål att träna igår och fara och simma idag, men jag är så jävla snorig så jag tror inte att det är någon vidare bra idé. Typiskt, när man väl vill träna, så är det alltid någonting som ska stå i vägen. Jaja, i slutet på veckan då är jag frisk, då kan jag träna.

Puss på er!

Ohmy! Jag har typ inte varit sjuk på tusen år snart känns det som. Jag slapp bli förkyld under praktiken vilket jag är oändligt tacksam över (för det är så svårt att ta igen om man missar dagar på praktiken). Men nu verkar det som att en förkylning kommer smygande. Jag har börjat känna lite ont i halsen, svullna halmandlar och snoret rinner som aldrig förr.

Därför tog jag mej en sväng till Apoteket i förebyggande syfte. Halstabletter, c-vitamin och huvudvärkstabletter. Det kan behövas om det här bryter ut ordentligt.

Lilla mamsi ska gå catwalk idag. Sjukt roligt. Jag är på plats vid The red carpet för att titta:) spännande.

Hejhej, jag heter Zandra och jag är hypokondriker. (-hej Zandra) I ett par dagar nu så har jag haft ont i höger flank och dom flesta vet vad det indikerar på, joo, blindtarmsinflammation. Men kan jag ha det? Man brukar ju ha fler symtom än bara buksmärta. Kräkningar, illamående, feber... Jag mår bra, har bara ont.

Livet som blivande sjuksköterska innefattar att man ställer diagnoser på allt mellan himmel och jord, däribland mej själv. Nåja, jag har nog ingen inflammerad blindtarm, så därför ska jag köra bodypump idag:)

Har klistrat över mitt efternamn idag, det kändes rätt och övriga personalen på avdelningen tog upp att man borde inte ha efternamn överhuvudtaget. Men samtidigt så har patienten rätt att veta hela mitt namn, om det kommer upp ngt lexmaria fall så måste dom ju veta VEM dom ska anmäla. Jaja, i sånna fall får dom väl fråga om mitt efternamn då...

Jag babblar på som vanligt. Snart har jag slutbedömning på praktiken, jag känner mej inte alls nervös. Men det känns lite arrogant av mej att känna mej säker... fast samtidigt inte, jag vet att jag är duktig på det här. Jag egoboostar mej själv, klapp på huvudet Zandry.

Hörrni...

Puss på er!

Kulaste grejen idag. Jag har fått erfara varför man inte ska ha sitt efternamn på passerkortet. Idag är det nämligen en patient som har sökt upp mej på Facebook och gjort en vänförfrågan. Det känns inte alls passande, nej nej. Men jag tyckte ändå att det var lite halvkul, fick mej ett gott skratt när jag såg förfrågan.

Idag har jag härlig träningsvärk i större delen av kroppen, skönt. Ska försöka ta mej iväg och träna något i eftermiddag också, försöka.

Jag tänkte banga på träning idag, men kvart över fyra upptäckte jag att det gick inte att avboka, så det var bara att pallra sej till bodypumpen.

Nu är jag här och kommer ta det rätt lugnt idag, men ändock, jag är här det är plus i kanten!

Nya vikterna:

Igår när jag hade min down-dag så kom Julia förbi efter jobbet med världens finaste blomma. Om jag blev glad! Hell yeah! Och sen en sten där det stod "alltid vid din sida". Söt gulleplutten då. Efter det blev jag på lite bättre humör.

Idag har jag fått nya krafter. Jag har påbörjat mitt VFUarbete och kommit en bra bit på vägen. Efter dagens praktik så ska jag cykla in till stan och handla och låna en bok. Sen tänker jag faktiskt träna idag, japp, idag SKA det bli av! Förhoppningsvis så blir jag lite lyckligare av lite endorfinpåslag;)

Blomman. Tack än en gång Julia!

Här sitter jag i morgonrock och fryser. Har pluggat en stund, men det är extremt svårt att motivera mej till att fortsätta med det just nu. Jag skulle fara och träna, men även där känner jag noll lust. Jag känner mej sjuk, inte på snuva-hosta och ont i halsen-sättet, utan mer psykiskt. Äsch, det lät ju konstigt... men jag har tappat lusten, totalt!
 
Lördagens festligheter var roliga, men det blev komplicerat och skitjobbigt för mej i slutet av kvällen. Hade ångest när jag kom hem och även dagen efter kände jag mej otroligt frustrerad. I don't know what to do?! 

Jag måste hitta det som gör mej lycklig. Jag måste hitta tillbaka till gnistan och motivationen. Just nu är det svårt dock. Jag är glad att jag har praktiken att gå till en veckan till i alla fall, där trivs jag och känner att jag hör hemma där. Men jag vill ha det i mitt privatliv också.
 
Hoppas ni mår bättre än jag gör just nu... 

Puss på er!
Begåvad liten unge, haha!





Puss på er!
Nu kommer lite bilder från i lördags. Det blev inte så mkt bilder, för kameran stannade hemma när vi gick vidare till nästa fest.


Julia och Jag.


Vad gör vi, Jens?

Dansa till gamla 90tals klassiker.

Puss på er!
Haha, jag fick mej ett rejält gott skratt såhär på kvällskvisten. Min gamla pärla är ute till försäljning igen, BMWn alltså. Nu går fanskapet inte ens och den är ute för 3500. Haha, jag kan inte hjälpa att känna lite skadeglädje samtidigt som jag tycker extremt synd om nuvarande ägare som har förlorat mycket pengar på det där köpet.

En sak som jag upptäckte i annonsen som är extremt skrattretande, är att det står "- Avgasläckage från att förra ägaren körde på en isklump. (därav "hålet" på fronten som kanske syns på bilden)" Vilket inte är sant på långa vägar. Visst, jag körde på lite snö, men det var ingen isklump utan det var en SNÖdriva! Och avgasläckaget fanns där långt innan kollisionen men snödrivan. Snacka om att bre på beskrivningen en aning! Inte okej.

Annonsen finns här http://www.blocket.se/vasterbotten/BMW_518i_42114016.htm?ca=2&w=1 för den som är intresserad av att köpa en billig bil. Men jag råder alla att avstå, för den där bilen är otursförföljd, kanske till och med hemsökt. Den bringar mer ilska och irritation än lycka.

Puss på er!

Jag vaknade typ 7 idag, helt utvilad. Men det faktumet att jag inte behöver göra ett skit och inte stressa iväg till något gjorde att jag låg kvar i sängen och myste framför lördagsteven. Jag ligger fortfarande kvar, slöfock!

Men nu ska jag ta mej upp och göra lite frukost. Ska njuta av en kopp kaffe till det senaste avsnittet av stora pang teorin. Senare idag blir det att strosa på stan och ikväll blir det fest och utgång. Jag har lite halvångest inför det, för jag har inget att ha på mej :( men det ordnar sej säker, i värsta fall blir det jeans och linne, det funkar alltid.

Ha en fin lördag hörrni!

Puss på er!

Dagen började ganska lugnt. Jag fick ta hand om en egen patient, med allt vad det innebär: medicinera, kolla smärtintensitet, ronda, ringa alla inblandade yrkeskategorier, skriva ut..... mm. Men det gick bra, jag visste vad jag skulle göra så det var inga problem.

Fram emot 10 snåret blev det fart i lådan. Då fick jag fler patienter att ta hand om: Ta prover, dra nålar, göra utskrivningar. Ohohoh! Full rulle. Sen frågade min handledare om jag ville vara med på en operation och det ville jag ju såklart. Så innan lunch följde jag patienten till narkosen och därefter började operationen.
 
Jag trodde att jag skulle bli svimfärdig, men jag klarade mej. Fick lite ont i ryggen och benen av att stå, så jag satte mej ner emellanåt. 3 timmar tog operationen och då hade jag fått en halvtimmes lunchrast. Jag var helt utmattad när jag gick ut därifrån och jag hade ändå inte gjort något, tänk då operatörerna som står 3 timmar i sträck, med full fokus på det dom gör. Jag förstår inte hur dom orkar. 
 
Efter den här operationen så kan jag inte direkt påstå att jag har fått mersmak för operation, så jag tror inte jag kommer läsa vidare till operationssköterska eller narkossköterska i alla fall. Men den som lever får se.

Nu ska jag ta mej lite fika och sen tänkte jag ta en powernap, så jag orkar vara uppe lite längre än till 20.30 ikväll ;)

Puss på er!
Att jag är dålig på att äta det vet alla, men det går i perioder. På sommarn kan jag oftast äta nå kopiösa mängder med mat och folk frågar sej var stoppar hon allt. Nu har jag kommit på hur det funkar med mej... Jag äter nämligen upp mej på sommarn för jag tappar totalt lusten att laga mat på hösten och aptiten är inte heller på topp. 
 
Nu har jag börjat inse att det är ett problem, jag orkar nämligen inte med dagarna utan käk. Frukost och lunch är ett måste! Och för att få någon lunch så måste jag laga middag dagen innan och där kommer vi till problemet. Oftast är jag så slut när jag kommer hem så jag orkar inte göra någon middag utan proppar i mej några mackor istället sen får det räcka.

Så nu till min vädjan till er där ute, snälla, tipsa mej om enkel och god mat. Gärna något med lax eller kyckling, köttfärs går också bra. Inte så många ingredienser. Vad brukar ni laga hemma?

Puss på er!
Imorse var jag försvunnen tydligen. Pappa fick ringa skallgång efter mej (om man kan uttrycka sej så, förmodligen inte, men ni fattar) Han hade ringt både Daniel och Rickard och efterlyst mej, Daniel hade i sin tur ringt mamma som sa att jag var förmodligen på praktiken. Smart mamma. Men jag undrar hur det kommer sej att ingen annan kunde dra den enkla slutsattsen?

När jag kollade mobilen så hade jag 10 missade samtal, 2 arga/upprörda telefonmeddelanden och tre sms där pappa inte kunde förstå vart jag hade tagit vägen. Vad han ville? - jo, jag hade ju lånat hans bil då han var i London, så han ville ha tillbaka den. Men vad pappsen inte kom ihåg, var att vi hade bestämt att han skulle hämta den på onsdageftermiddag, då jag hade slutat för dagen. Men han blev väl ivrig och ville ha igen sin bil. Haha, så tokigt det kan bli. Hela familjen blev iblandad i mitt mystiska försvinnande ;)



Nu har jag avverkat ännu ett pass på samvårdsenheten. Båda mina handledare är tillbaka, äntligen någon ordning på torpet! Jag har haft ont i huvudet större delen av dagen, har svårt att fokusera ögonen på något, då känns det som att huvudet ska sprängas. Värst är när man sitter och ska skriva i journalen. Vart kommer denna huvudvärk ifrån? Ingen aning, men ni vet vad jag gör... - Härdar, såklart! Måste ta mej igenom praktiken utan frånvaro, blir drygt att ta igen missade dagar senare.

Blir en lugn kväll ikväll, soooom vaaanligt! Är trött på min obefintliga socialliv för stunden, men som jag har sagt förut, det finns inte energi till något annat. Skulle egentligen ha följt Jullan på basket ikväll, men jag bangade på det för jag var tvungen att komma hem och vila huvudet.

Det är tufft att vara student och att hela tiden ha i bakhuvudet att man borde plugga, men det finns ingen ork till det. Men imorgon ska jag försöka göra bort lite av VFU-uppgiften på praktiken (när jag har dö-tid, vilket alltid förekommer). 

Babbel, babbel, babbel... Nu ska jag hoppa in i duschen.

Puss på er!
Jahapp, kom till praktiken idag och fick reda på att min andra handledare var också sjuk! Meeen ååååh! Håll er friska för tusan, är det för mycket begärt när man har studenter??? Tydligen. Nämen skämt åsido. Men det är lite jobbigt att flänga runt med nya sköterskor varje dag och dom har ingen aning om vem jag är, vad jag kan och hur mycket jag har gjort hittills. Därför blir det som att vara ny på avdelningen varje gång man får gå med en ny sköterska. Det är inte bra för mitt inlärande och för min utveckling.

Imorgon är det mitt-bedömning. Då ska mina två handledare fylla i ett formulär om hur dom tycker att jag har varit den här första tiden. Jag befarar dock att inte mina handledare har gjort detta, eftersom att dom verkar föredra att ligga i sjuksängen själva ;) men men, det är inte mitt problem. Tråkigt dock att jag känner att det här påverkar min korta, intensiva och dyrbara tid på avdelningen. Nåja, jag får försöka göra det bästa av situationen.

Nog om det. Nu ska jag faktiskt snart gå å lägga mej, men först en nattamacka... och vet ni vad jag fick för mej?! Att jag skulle dricka varm mjölk, jag har fått för mej att det är lite sövande(?) så jag provar det helt enkelt, det smakar inte supergott direkt men det verkar dumt att blanda i oboy för då får jag en sockerkick som inte kommer lägga sej i första taget.

nu ska jag sluta babbla.

Puss på er!

Jag var vaken alldeles på tok för länge igår. Ända till halv tolv, jiiisus amalia! Var hos mr Å och såg sons of anarchy och blev bjuden på middag också, trevlarns. Jag skulle gå hem när avsnitten var avverkade, men vi hade mycket att prata om tydligen. Så 23:15 cyklade jag hem, inte okej. Men som tur är så börjar jag 12:30 idag, så jag ställde ingen klocka utan vaknade när jag var utsövd: kl 8.

Nu ligger jag fortfarande i sängen, men ska ta mej upp och göra frukost och kolla på reprisen av greys anatomy. Sen vad jag gör fram till 12, det vet jag inte än, men jag får nog tiden att gå utan några problem.

Ha en fin dag.

Puss på er!

 
Jag gillar inte lukter, är extremt känslig för det. Det bådar inte gott inför mitt kommande yrke, där man kan komma i kontakt med dom värsta lukterna man kan tänka sej...
Hur som haver så har min omläggning av brännsåren börjat lukta nå hemskt äckligt! Jag klarar inte av att gå runt och stinka unken gammal tant, känner mej lite äcklig faktiskt. Huvva, men det är bara att härda antar jag. Ska låta det sitta ett par dagar till tror jag, sen till helgen får det ryka om inte någon vänlig själ på avdelningen vill lägga om det igen åt mej.

Att det här skulle ta så lång tid att läka, det trodde jag aldrig, antar att det var lite större skada än vad jag först trodde. Såhär med facit i hand så kan jag varna er för att hälla kokande vatten på er, det är inge bra och det kommer inget gott ut utav det. Men om ni mot förmodan skulle göra det och det blir blåsor, så gå till vårdcentralen och få det omlagt, för risken för infektioner är stor och det vill man absolut inte ha. Ett råd från en blivande sjuksköterska :)


Nu är jag hemkommen från min shopping, blev en snabbvisit på Mariedal och Mariehem (ica). Fick med mej en fantastiskt fin, rosa kopp. Snälla, söta, rara expediten på Café Victoria som sålde mej sin egna Marie Liliegren kopp. Glad zandry, med 500 kronor mindre på kontot.


Början på min vackra samling. Hihi!


Puss på er !
 
Sådärja, ut på stan och shoppa. Har egentligen inte råd, men i fredags när jag var ute efter en kopp till min samling, så fanns det inga kvar och dom skulle inte få in föräns tidigast januari. Men söta expediten i affären hade två stycken egna, rosa, så hon erbjöd sej att ta med dom på måndag (idag) också skulle jag få köpa en av henne.

Kopparna kostar 500 kronor styck!! Men det är dom oooh så värda. Jag har en sedan tidigare och vill ha minst fyra, helst en i varje färg dvs. blå, grön, rosa, gul. 


Helt otroligt fina. Dom är handmålade och klädda med bladguld, så man får verkligen en unik kopp när man köper en. 

Zandry idag:

  

Har äntligen fått tillbaka min kofta av Jenni (som jag glömde den hos och hon trodde att det var någon annans) Sen har jag börjat med strumpbyxor, myyys! Dessa snyggingar är från Lindex. Socksockar på, nu är hösten här på riktigt!

Puss på er!
 
Lata hundägare som motionerar hunden på det där viset. Men osmart var det ju inte. Jag kan inte hjälpa att tycka lite synd om vovvsingen.

 

Ledig idag, skönt. Sitter och kollar på desperate housewives och ska snart fara iväg och handla. Sen blir det lite plugg idag och ladda inför fyra-dagars på praktiken.

Puss på er!
Bra jobbat fröken Lindgren, idag lyckades jag bli svimfärdig inte en, utan Två gånger! Fick släppa allt jag hade i händerna i princip för att ta mej till en stol och dricka lite vatten. Inte roligt. När man ska ta hand om patienter vill man vara på topp, inte vara sjuk själv. Det här är ett starkt tecken på att jag fungerar inte utan frukost! Jag måste äta frukost, finns inga undantag.

Men en smörgås på det, så var jag på fötterna igen. Kan inte hjälpa att tycka att det är lite pinsamt.

För en stund sen ringde Stina. Hon frågade vad jag skulle göra på nyår! Den där kvinnan är alltid ute i god tid ;) Men faktum är att jag och Lenita började planera redan i somras, så vi får se om vi sätter planerna i verket... men faktiskt, det smäller bara till så är det december... å julafton... å nyårsafton. Tiden går fort och det är lika bra att vara ute i god tid så man hinner boka upp dom bästa människorna.


Puss på er!
 
Sött djur. Den ser som smart ut på något vis, fast ändå oförstående. Sån vill jag ha :)

Är hemkommen från praktiken nu. Tråkig dag. Min handledare var sjuk, så jag fick gå med en annan som inte var så duktig på att ha hand om elever, hon lät mej liksom inte göra någonting alls. Och till råga på det så hade vi till en början 3 patienter, varav en gick hem vid 10:30, så det var extremt lugnt och supertråkigt. Hade som sagt ont i huvudet, så hon jag gick med tyckte att jag skulle gå hem och vila, så jag fick sluta 13:30 istället för 15:15.

Får jag gå och lägga mej nu? Är trött, seg, slut... men nej, jag får inte gå och lägga mej, då förstör jag min dygnsrytm och det får bara inte hända.

Puss på er!

Hemska värld, jag har huvudvärk å det grövsta! Och jag har mer än halva dagen kvar på praktiken. Tur att det är nära till läkemedelsrummet;) nä, skämt å sido. Men jag har rast nu så jag har bäddat ner mej i soffan i personalrummet och ska lura en tupp en stund, hoppas det blir bättre.

Ooh ooh, när jag ändå skriver så ska jag passa på och visa hur duktig jag var igår. Tapetserade skåpet, supernöjd blev jag över resultatet. Dock går det inte att stänga skåpdörrarna nu, ingen vet varför, men jag orkade inte ta itu med det igår så det blir eftermiddagens projekt.
Men visst blev det fint?! Jag känner mej så kreativ och duktig:)

Hur söt är inte den här valpisen?? Precis en sån ras jag vill ha, staffordshire bullterrier, och den finns i sävar. Det finns hanhundar kvar att tingar och dom är leveransklara i slutet på oktober.

Behöver jag säga att jag VILL HA en sån här liten plutt?!
Men när det gäller att skaffa hund så bör man inte göra det impulsivt, det ska tänkas igenom och planeras noga.

Efter ca 2,5 år har jag äntligen fått tillbaka min älskade snurresprätt-tröja. Den har indirekt varit i herr Larssons ägor fram till nu. Men nu är den hemma igen och jag lever och bor i den. Love!

Den stämmer rätt bra in på mej tkr jag, med tanke på senaste skadorna jag har dragit på mej. Trouble just finds me!

I onsdags hade vi studiebesök på blodcentralen. Jag antar att syftet var att värva blodgivare, för alla studenter i våran årskurs verkar få fara dit. Men ni ska veta att det var JÄTTEintressant. Att få se vad dom gör med blodet efter att dom har tappat det, hur det centrifugeras för att separera Erytrocyter, plasma och trombocyter från varandra, vilka blodgrupper som är mest attraktiva när det gäller blodgivning, hur man gör när man behöver ge blod till spädbarn.

En intressant sak som jag fick med mej därifrån var den ovanliga blodgruppen Lilla-p. Som säkert dom flesta vet så finns det 0, AB, A, B ocks kan man vara antingen Rh negativ eller Rh positiv. Men det finns även en blodgrupp som heter lilla-p som man sällan, nästan aldrig hör talas om vilket beror på att den är så ovanlig. Jag får inte upp några siffror på hur många i världen som har den. Den finns i Asien, afrika och lilla Sverige. I Sverige är det ett 100tal som har blodgruppen lilla-p och det som gör den lite problematisk är att man kan bara ta emot blod från andra med lilla-p. I Umeå har vi det största lagret av blodpåsar med lilla-p, så det händer att blodcentralen här i Umeå från skicka till Asien om dom behöver. Blev lite luddigt det här... men det var extremt intressant! 

Jag bubblade av frågor så det drog ut på tiden å det grövsta. Jag måste nog ha en till dag där. I alla fall så fick jag bekräftat att jag inte får ge blod, och inte av den anledningen som jag trodde från början (att jag har lågt immunförsvar och för att jag har haft cancer), nä, det var helt enkelt för att jag väger för lite. Jag väger ca 50-51 nu, men då väger jag mej alltid med protes, så utan protes väger jag ca 49 och gränsen för att få ge blod går vid 50 kg. Och det är ju självklart utan protes som räknas eftersom att dom räknar ut min totala blodvolym utifrån det, och det finns ju inget blod i träbenet ;). Så alltså behöver jag inte fundera länge om jag kan vara blodgivare. 

Jag borde iofs äta upp mej, för jag har en bra blodgrupp som kan ge blod till nästan alla, men med tanke på min sjukdomshistoria så är det kanske bäst att jag låter bli. Jag är tillräckligt trött som det är, hur ska det då bli om jag tappar 450 ml blod 3 ggr/år. 

Nu ska jag runda av, finns mkt mer att berätta men jag ska inte tråka ut mina läsare ;) vem hade trott att blodcentralen skulle vara ett sånt intressant ställe? 

Puss på er!

Goddag. Idag har jag en höststädar dag. Tvätten är igång, jag har påbörjat att städa balkongen och slänga lite blommor, därav besöket på återvinningscentralen.

Man får helt enkelt passa på när man har bil. Nu ska jag till mormor och morfar och hälsa på.

Är precis hemkommen efter en seriekväll med Mathias. Såg Sons of anarchy, som jag har längtat efter att få se dom där pojkarna i teverutan igen. Det var ett kärt återseende.

Jag har lite fredagskänsla idag, eftersom att jag komma vara ledig från praktiken två dagar i rad. Därav att jag är vaken så länge motför mitt vanliga mat- och sov-schema. Och en till bidragande effekt är att jag tog en powernap på 1,5 timme idag, istället för att pallra mej iväg till gymmet (som var originalplanen).

Men nu är jag trött och det märks på min meningsuppbyggnad känner jag, men jag orkar inte lägga någon energi på det nu. Ville bara kika in och säga godnatt å sånt därnt.

Puss på er!
Extremt lugn kväll, många sånna kvällar på sistone men jag orkar inge mer när jag har praktik, den tar verkligen all energi. Ska komma i säng tidigt också så jag är pigg och alert till imorgon. Så ikväll ska jag kolla serier!! Lovley!

Serier som har haft premiär: Sons of Anarchy, Revenge, How i met your mother, The big bang theory, Once upon a time, new girl.... listan kan göras lång.
Serier som har premiär senare i höst: vampire diaries!!!

Fatta så många timmar serier jag har framför mej. Härligt! Dock oroväckande inför tentaplugget, men jag ska vara disciplinerad och sätta upp speciella "serie-tittar-tider", hoppas kan man ju alltid! ;)

Men nu ikväll blir det Revenge! Kanon serie, spännande som tusiken!



Puss på er!
Ett tenta-flow. Skrev tenta fredag den 21/9, fick resultatet idag och jag KLARADE den! Yeeey va glad jag blev. Hade en dålig känsla efter den här tentan, så jag är extremt lättad att jag slipper skriva om den. Mamma säger att man alltid ska fira, så jag tog mej två karameller ;) det var jag värd! Haha.

Ännu en dag på praktiken är gjord. Och jag lyckades sätta PVK, så jag är supernöjd med mej själv idag. Jag kanske till och med är värd fyra karameller?? :O I övrigt har det varit en lugn dag, sjuksköterskorna på avdelningen hade möte, sen var det APT efter det, så jag hade NOLL att göra dom två sista timmarna. Skrev journalanteckningar, tråk tråk, sen fick jag sluta 45 min tidigare.

Hum hum... mer då? Jo, jag ringde far min för jag tänkte låna bilen av han, men han var hemma i Norrmjöle så det gick inte. Däremot så bestämde vi att jag skulle få låna bilen när han är i London. Så imorgon skjutsar jag han till flygplatsen, sen får jag ha bilen till på tisdag, Lov-ley!! Ska passa på att åka till Ersboda och gå på Boom, plantagen och café Victoria. Sånna ställen som inte besöks så ofta när jag inte har bil. 

En bild för att avsluta inlägget... och som vanligt en random bild, bara för att det är så tråkigt utan bilder... fast å andra sidan så kanske det är bättre utan bild än en bild som inte har någon koppling till inlägget?? Kanske, jag vet inte. Det blir en random hur som helst!! :P


Tssss, jag i mitt esse! ;)

När jag skulle välja ut en "random bild" så fastnade jag i att kolla på festbilder, oj vad tiden kan försvinna när man gör det. Bjuder på några godingar från förr ;)

Äkta skratt som leder till andnöd är alltid roligt. Det här i höstas då Lelle och Julia hamnade på samma lag i partyalias, det slutade med tokiga förklaringar och gissningar..

Även här galet apskratt bara orsakat av att åka rutschkana. Livet är härligt med alkohol i blodet, inte sant?!

Tequilafesten. Jag behövde stöd på dansgolvet i min lägenhet, det gick vilt till vill jag minnas..


Way back in the old days på renmarkstorget, det var tider det. *sakna*

 
Saknar också mitt långa hårsvall. Den mörka hårfärgen var så himla bra för håret. Och på den här tiden älskade jag mina "ansikts-tröjor", kanske ska ta och damma av dem igen? :)

Jamen nu spårar det iväg här.... ska inte gå längre bak i tiden, för när jag börjar på Örebro-bilderna så kan jag hålla på hela natten. Det var allt för den här gången.

Puss på er!
 
Sjukt lugn dag på praktiken, men det var rätt bra ändå, för då fick jag tid att fråga alla mina miljoner frågor också fick jag hinna praktisera allt i lugn och ro. Annars när det är mycket patienter så är risken att min handledare är så stressad så hon hinner helt enkelt inte låta mej göra allt. Men idag var det inte så, jag fick göra allt, superkul.

Fick sluta 40 minuter tidigare för det var bara städ och överrapportering kvar, så då tyckte min handledare att jag kunde gå hem. Och hon avslutar med att säga att hon tycker att jag har gjort ett strålande jobb under dagen och att hon var jättenöjd med mina insatser. Hon har haft många studenter förut och hon förstår vikten av att uppmuntra och "klappa på huvudet", för det gör verkligen att man växer i sej själv, blir mer stolt över sej själv och får bättre självförtroende. För det var precis så jag kände när hon sa så.

Nu är det bara att ladda om inför morgondagen, upp 05:30 för att börja 06:45. Det är okristligt tidigt att börja den tiden, huvvaa! Men det är ba att vänja sej...

Säger godnatt nu. Ska ta en smörgås sen blir dett piss å gå i säng.

Puss på er!
Kolla mitt fina shabbychic fönster. Det är från storhuset (i stugan), när dom renoverade så blev det här över och jag var snabb och norpa åt mej det. Visst är det fiiiint?!



Har dock inte bestämt om det ska vara just där, men det passade bra där för studen då det inte finns några hängen på det.

Puss på er!

Tänk att få vakna upp till den här utsikten varje morgon, underbart. Fyra svanar, två vuxna och två ungar, hade lagt an utanför vår brygga i stugan för att käka frukost. Häftigt.

Och igår så hade den här svanfamiljen och en annan svanfamilj en liten revirkamp. Dom skrek och levde rövare länge och väl. Riktigt mäktigt att se hur stora och ståtliga dom är när dom breder ut vingarna. Synd jag inte hade med mej kameran :(




Puss på er!