Drar in mot biblioteket för att låna en skönlitterär bok som ska läsas under den här kursen. Känns trevligt att få läsa något som inte är kurslitteratur. Jag är säker på att många studenter känner igen sej när jag säger att man tappar lusten att läsa när man pluggar. Men det här är till en uppgift, så nu får jag förena nytta med nöje. Funderar på att låna "ro utan åror", har hört att den ska vara bra. Någon som läst den?

Jag idag:


Och titta, jag kan välja sidecut eller vanligt. Idag döljer jag sidecuten, det funkar ju också :)
  

Puss på er!
Just nu på nyhetsmorgon!



Så nu skulle hon alltså plantera flatlöss på människor för att föda upp dom igen, så hon vädjade till tittarna att ge sina flatlöss till henne.

HAHA, alltså jag fattar inte?! Vill man ha flatlöss? Åh vad fan spelar det för roll om den utrotas? Det är väl bra? Eller? Många frågetecken efter det där inslaget ;)

Puss på er!
Jag är verkligen sämst på att blogga nu, har liksom ingen motivation och framför allt ingen inspiration. Men nu när jag ändå är inne så kan jag ju skriva lite.

Har påbörjat en ny kurs: Vård vid specifika sjukdomstillstånd 3. Har betat av Vård1 och vård2 och nu börjar alltså vård3. I den kursen är det fokus på åldringsvård, dvs demenssjukdomar och multisjuka äldre. Kommer ha två praktikperioder, en inom slutenvården (njurmedicin) och en på ett äldreboende i Hörnefors!! För er som inte vet vart det ligger, så är det tre mil söder om Umeå, drygt å pendla IGEN.... men kunde vart värre, finns flera i klassen som fick sin praktik i skellefteå. Ska bli kul att komma ut och praktisera igen, men jag ser inte fram emot dom tidiga morgnarna....

Idag ringde programsekreteraren och frågade mej om jag hade tentat vård1.
-Ja, det gjorde jag i Januari.
-Jahaa, säger hon, för det är inte infört i resultaten och jag hittar inte din tenta. Så du får inte fortsätta kursen då du inte har uppfyllt tröskelkraven.

SLARVA bort min tenta?!?! Jag blev godkänd och jag har klarat tröskelkraven. Det är inte mitt problem att dom är slarviga. Ne, det höll hon med om. Hon sa att hon säkert hade den någonstans. Det här med tröskelkrav är att vi får släpa efter en termin, men inte mer, då måste man söka dispens. Alltså, jag måste klara termin 2 för att gå vidare på termin 4. och den omtalade vård1 var i termin 2. Vet inte om det är andra program som har såhär också?? Nåja, det här löser sej och om inte, så äre Zandra som kommer bli på krigsstigen!!
 
Uppdate: När jag skulle hämta ut tentan (dagen efter resultatet publicerades) så hade sekreteraren skickat den till övik, så jag hade ingen möjlighet att ens få se den innan den försvann.

Puss på er!

Idag startar en ny kurs: vård vid specifika sjukdomstillstånd 3. Vi börjar 08:30... Trodde jag ja! Men det visade sej att det var kl 09:00, så jag får mej en lugn stund framför Nyhetsmorgon. Sånt gillas.

Helgen var fantastisk. Vampyrfredag med mina bästa, grillmys på Nydala i solskenet, tacos med Carro, Mathias och gänget, sedan utgång med Sandra Jennie och Sofia. Kunde inte ha laddat bättre, för nu drar skolan igång igen på helfart, föreläsningar hela dagarna i två veckor. Sedan börjar fyra veckors praktik. Det ska bli kul!

Ha en fin dag.

Puss på er!

Hade ju lovat pannacottareceptet igår, men det glömdes bort. Så det kommer nu istället:

Ingredienser:

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i blöt.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.

Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.

Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

Strö över (tinade) bär eller frukt. Superduper enkelt och jättegott!


Puss på er!



Är påväg ut till Nydala med ett gäng härliga människor och ska grilla och njuta av solen. Är rå sugen på att köra min röda fara idag, men det hinns inte.

Dagens:

En mysig kväll med vampire diaries har precis lidit mot sitt slut. Vilken fantastisk kväll vi hade. Jag gjorde fläskfilé rullad i pepparmix med kantarellsås och rotfrukter i ugn. Det blev en tiopoängare! Brukar inte vara så high på att laga mat, men idag lyckades jag.
Till efterrätt bjöd jag på pannacotta som också blev superdupergod! Receptet och bild på den tänkte jag lägga ut imorgon för nu ska jag sooooova!

Puss på er!

Jag ville ha något nytt, var less på det gamla. Men jag har helt enkelt inte kunskap eller tålamod att hålla på med sånt här, så nu får det vara såhär en stund!

 
Over and out!
 
Puss på er!
Nu har jag lämnat in min hemtenta. Jag har en dålig känsla.... känns som att jag har flummat ihop många svar då jag inte riktigt har uppfattat frågorna. Men jaja, nu äre inlämnat iaf. Det är inte hela världen om jag får komplettering.

Nu kan jag packa ihop böckerna för den här kursen, nästa kurs börjar på måndag så nu tar jag en härlig helg. Helgen börjar med våran varannan-veckas-tradition, nämligen vampire diaries! Jag älskar den traditionen, jag vill aldrig att vampire diaries ska sluta gå, för vad ska jag då fylla ut dessa underbara fredagar med?

Innan vi påbörjar VD-afton så ska jag dammsuga, åka och träna, handla mat och sedan laga en gourmet-måltid till Julia, Stina och Lenita som ska käka här ikväll. Underbara fredag!




Puss på er!
Hemtenta-veckan börjar lida mot sitt slut. Hår har slitits och tårar har runnit, men nu börjar jag se ljuset i tunneln. Herrejissanes va fort det har gått. Ska finslipa på det sista efter middagen, sen tar jag helg. Jag hoppar över simningen ikväll för jag vill hinna klart med det här. Träningen får jag ta imorgon.

Ska fara till IKSU en sväng strax, fast jag inte ska träna. Bara för att jag saknar stället så mycket sen igår ;) HAH! 
 
Här ska ni få lite underhållning. Djurägare som lär sina djur "pang-kommandot". Att man kan lära hundar det, det är väl inte så märkvärdigt, men marsvin?! 

 
Puss på er!
Det visade sej vara totalt meningslöst att jobba med den här skiten själv. Jag får ingen motivation. Och när jag väl tror att jag har fattat frågan och börjar skriva, då tappar jag bort allt efter typ två meningar och fattar inte ens hur jag själv har tänkt! OH MY! Jag ger upp för idag, nya tag i morgon med Sandra och Jennie.
 
Så, vad göra nu då? Har fruktansvärt tråkigt. Men vet ni vad som behövs göras? Tv'ätta. Suck. Jag ska gå ner i tvättstugan och kolla om det finns någon tid ledig. Eran intresseklubb antecknar febrilt nu förstår jag, men har inget annat vettigt att skriva om, tyvärr.

Puss på er!
Idag har jag suttit med Jennie och Sandra hemma i Sandras superkalla lägenhet ;) och skrivit på hemtentan. Frågorna är krångligt formulerade och det verkar inte vara någon i klassen som fattar vilket svar lärarna vill ha ut. BLÄ för hemtenta. Fast egentligen är det rätt soft ändå, bättre än salstenta tycker jag i alla fall, men smaken är som baken.

Nu har brudarna farit till IKSU och jag fortsätter plugga i min ensamhet, eftersom att jag hade helg när dom var flitiga och pluggade, så får jag skippa träningen idag så jag hinner ikapp. Men imorgon, på onsdag och på torsdag blir det simning i vanlig ordning. Just nu tänker jag ta en paus och se ett Greys anatomy-asvnitt innan jag sätter tänderna i uppgiften igen.

Puss på er!
Jag kanske inte har så många läsare som delar mitt intresse för hårdrock, men jag må ju skriva ändå om min upptäckt nämligen Corey Taylor. Sångare i Stone Sour och Slipknot. Jag sitter just nu och kollar på hans uppträdanden som han gör solo. Han verkar vara en stjärna.


1:30 in på den här videon tabbar han sej, vet inte om det är med flit eller inte, men jag tycker det var charmigt på nå vis. Jag gillar den här mannen! Cooling!

Puss på HAN! ;)
När jag ska piffa till mej för att vara fin på diverse event så lyckas jag inte ofta med frisyren. Men på en söndagkväll, när jag är osminkad och inte har några som helst planer på att lämna lägenheten, då minsann, då får jag till frillan! Som idag, gjorde en supercool frilla som jag definitivt ska återskapa nästa gång jag ska göra mej fin.
 

Som sagt, osminkad! Därav håller jag för ansiktet :P

Vet ni vad jag pysslar med? -Skriver jobbansökan. Det tar sin lilla tid när jag figurskriver mitt personligabrev för varje specifik anställning. Har sökt på 11 olika avdelningar och är inte färdig än... Hoppas jag får något utav dem! Håll tummarna för mej :)

Puss på er!
Jag provar just nu alla funktioner på min nya kamera. Den har fish-eye, kan fota i 3D (coolt) och under vatten! Awesome! Men jag valde den billigare kameran, en Olympus istället för en Sony. Det skiljde 1500 spänn, så valet blev ganska självklart. 
 

Fish-eye.


Skuggor i hörnen.

Den här funktionen lär jag inte använda ofta, men det blev ganska coolt.

Och undervattensfunktionen har jag inte provat än, men den håller för tre meter. Sonyn höll för fem, men jag tvivlar på att mina öron klarar fem meters djup.

Nu ska jag skicka in alla jobbansökningar!

Puss på er!
Stina och Gibson kom hit igår kväll och jag hade odågan Isou på besök. Tidigare har det inte gått bra att ha om två hundarna inomhus tillsammans. Men jag och Stina gick in med inställningen att det SKULLE gå bra! Vi får klappa oss själva på huvudet (och hundarna) för det gick hur bra som helst. Madde tror nästan att jag hittar på när jag berättade hur bra dom hade skött sej.

Och precis som jag hade väntat mej så har jag fått min dos av hundar för ett tag framöver. Ska jag verkligen skaffa hund? Ibland känns det inte så en jättebra idé. Men jag är inte less på alla hundar, för idag ska jag åka och hälsa på min älskade Tjockis, Ronja <3


Isou, LOSS! Han hade tagit Gibsons älg och jag var rädd att han skulle bita sönder den. Men han vägra släppa den envisa saten!!


Puss på er!
Nu sitter jag och väntar ut tiden... Ska på seminarium kl 13:00. Inget märkvärdigt dock. Sedan publiceras hemtentan kl 14:00, så då är det bara att sätta igång och plugga. Det ska faktiskt bli roligt att få lära sej något, något som jag inte har gjort på hela kursen.

Dagens plan utöver sem. är att åka och gymma, rygg och biceps tror jag det blir. Enligt min tränare så måste jag stärka mina ryggmuskler och jag lyssnar på experten, därför tänker jag lägga in ett gympass i veckan som är enbart fokus på rygg. Starkare och grövre tänker jag bli!

Sedan ska jag vara hundvakt åt besten Isou och Stina kanske skulle komma förbi med sin lilla doggy också, så det blir hundliv på sjuka gatan ikväll. Det lär nog bota min dröm om att skaffa hund för ett tag framöver ;)

  
Off to the university!

Puss på er!


 
 
Jag var trött när jag åkte hem vid 10snåret ikväll, men nu verkar jag har kommit in i andra andningen.

Alla hjärtans dag idag, eller tja, igår... Jag kunde faktiskt inte bry mej mindre och för att visa det så tänker jag citera Björn: 
Valentin, ditt gamla svin! 
Är det du som skapat hysterin?
Konsumera, för att attrahera! 
Ett vettigt sätt att reagera?
Ett kärleksmått, är idag blott...
I paritet till deg och flott!
Så fortsättt göd, det blir din död! En hjärtinfarkt av överflöd!

Så med den vackra dikten så avslutar jag kvällen.

Puss på er!
Nu ska jag ta mej tid att blogga, det har varit en lång tystnad nu känner jag.

En resumé av vad som har hänt sen sist: Jag har fyllt år och det firades med en heldag på paradisbadet med rutchkanor och SPA. Det var en alldeles underbar tur som jag gjorde med mina fina: Stina, Julia och Madde. På kvällen så åt vi på kina och bjöd på efterrätt hemma hos mej. Myspys. Vi drack vin och spelade spel. Jag blev supertaggad på utgång, men brudarna var supertaggade på sänggång, så jag fick ge med mej i hopp om att det blir utgång nästa helg!!

På fylla-år-dagen kom släkten över på fika. OH MY! Det var mycket folk i min lägenhet på en och samma gång, och varmt som en bastu blev det. Jag fick mycket fina grejer, bl a. en puttenuttig gulligullig filt, ett spel, en yxa och berlocker till mitt pandora-armband. Nu är pandora-armbandet fullt, nu vill jag inte ha några fler :P Det var en fin födelsedag.

Sedan har veckan rullat på. Jag har har tränat bra, mån, tis, ons. Hårdsatsning till SM ;) Men idag tog jag ledigt för att åka till IKEA/Sundsvall. Underbart att fara iväg, har klättrat på väggarna de senaste veckorna av denna slöa kurs, så jag behövde den här turen. Pappa skulle hämta en kissemiss i Sundsvall, så jag och Angelica passade på att ta en tur på IKEA.

Slutligen tänkte jag bjuda på lite bilder från födelsedagen. PS. snart ska jag få en ny kamera!! :)


Tummen upp för att åka gratiståg till Övik


Tummen ner för att första doppet var tvunget att vara i den iskalla källan.


Jag och fina Stinis

HAHA, vi hade as-skoj med undervattenskameran! 


Jag och Stina hade slitit hårt för denna vackra skapelse: En Pavlova med Lime-passionscurd.


Gästerna väntade med spänning på efterrätten.

När efterrätten var intagen så spelade vi ryktet går. Födelsedagsbarnet fick inte vinna.... vilka kompisar va?!

Sådär ja, det var ungefär det som har hänt sen sist. Nu ska jag göra mej lite käk. Sen blir det Arrow-maraton hos Matte :)

Puss på er!
Tog en liten sväng på stan idag efter seminariumet. Men det blev bara fönstershopping. Bland annat så hittade jag denna skönhet. Jag MÅSTE ha den, det finns inget annat! Så nu gäller det att sluta spendera och börja spara, så jag har råd med denna dyrgrip.
 
  

Puss på er!
Mitt superäckliga protein är äntligen slut, tog sista skopan igår. Jag har ogillat det där lemon-yogurt proteinet ända sen jag köpte det, så jag är lycklig idag för att jag har fått köpa ett nytt...

Ut med det gamla.
 
 
In med det nya.


Var och handlade på One more rep. Bra service, till skillnad från ett visst annat ställe.... Sen tyckte killen bakom kassan inte att jag behövde ta lika mycket BCAA som hade gjorde, för jag väger nog inte lika mycket som han... NO SHIT?! Han var ett muskelpaket på ca 100 kg, njaa, jag tror inte heller att jag väger lika mycket som han ;) 

Proteinet blev i alla fall Strawberry/White chocolate. Jag har luktat på det och det luktar som en sommardag, jag tror jag kan gilla det här.


Puss på er!
Idag gymmade jag med shorts, bara för att jag inte hade med mej mina träningsbyxor. Jag blev så himla full i skratt när jag inser hur folk GLOR på mej. Folk stannar upp i sina övningar bara för att titta på min protes. Jag kan inte hjälpa att asgarva inombords. Det är precis som att det går förbi en ytterst ovanlig art av homo sapiens, en art som ingen förr har skådat, men det är ju bara lilla jag med mitt träben. Har folk inte sett ett träben förut?

Har tagit för vana att gå till gymmet och värma upp axlarna innan simningen, det känns som att det ger resultat faktiskt. Förut hade jag ont i axlarna 9 av 10 pass, det var min svagaste muskelgrupp. Men nu har jag ändrat tekniken och byggt upp styrkan i axlarna så nu har jag ont kanske... typ.. 0,1 av 10 pass. Alltså typ inte alls. Det ger en spark i baken och sjukt med motivation. Uppvärmning av alxar är här för att stanna.

Det kalla, blöta på IKSU.

Puss på er!
 

Den här underbara månaden är den bästa på hela året. Semmeldagen, fylla-årdagen, och varje dag är tulipandagen. Jag älskar tulipaner. Var på maxi med farsan idag och handlade inför helgen, då passade jag på att köpa mej en bukett.

Snälla, låt detta vara den sista filmen i fast and furious-serien. Jag gillar filmerna, ettan och tvåan är typ mina favoritfilmer genom tiderna, men det börjar gå för långt. Nu kan det räcka. Men jag ska självklart se den här filmen och njuta av Diesel och Walker's good looking faces and boodies ;)





Puss på er!
Sådär ja, nu var dom färdiga. Kanske inte dom allra snyggaste muffinsarna, men vad gör väl det? Så länge dom är goda! Och det kan jag lova, det är dom!

Recept:

Muffins:
2 ägg
3 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl mjöl
100 g smör.
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst i en skål/bunke. Blanda de torra ingredienserna  för sig. Blanda sedan ihop allt. Fyll muffinsformarna till hälften. Grädda i ugnen på 160 grader ca 15-20 min. Dom ska vara kladdiga! Låt svalna

Fyllning:
100 g smör
4 msk socker
2 tsk mjöl
4 tsk kakao
2 dl grädde.
 
Låt fyllningen koka ihop. Dutta sedan med en sked så det blir en grop i muffinsarna, fyll sedan upp gropen med fyllning.

Styckefrys muffinsarna. Ta ut dem ur frysen strax innan servering.

 
Puss på er!
Såhär i fylla-år-tider så blir det en hel del bakande. Nu har jag en plåt kladdkakemuffins i ugnen. Slutliga resultatet och recept på dom goda kommer senare.


Puss på er!
Det blev åkning idag också. Jag följde med Rickard på en tur ut i lössnön i skogen. Från det att jag åkte in i skogen, till att jag kom ut så hade jag ramlat fyra gånger. Rickard blev nog lagomt less, men han hade tålamod och fick lyfta upp mej två av gångerna. HAHA. men man måste ju prova!

Ännu en härlig dag utomhus. Jag kommer sova som ett litet barn i natt. Men först blir det lite popcorn och Grey's Anatomy-maraton.










Puss på er!

Igår hämtade Rickard mej och vi styrde kosan mot Vännäs för att ansluta oss till Daniel och Jenni. Dagens plan var Slalom/snowboard. Vädret var fint när vi lämnade Vännäs, men när vi anlände till Agnäs var det lite blåsigt och kallt. Men vad gjorde väl det, vi var klädda för kyla!

Jag lånade skidor där (för jag äger inga egna). Sen åkte vi. Jag var ringrostig den första timmen ungefär, sen började jag våga lite mer, men känner att jag är FEG, nästan så att det är pinsamt. Med åldern så blir man så medveten om vad som kan hända om man ramlar, ngt som man aldrig tänker på när man är liten och störtloppar ner för backarna och inte tänker på ngn annan än sej själv. Jag jobbar på att bli mer våghalsig, men jag tror mycket att det sitter i vanan och styrkan i benen.
Tog mej i alla fall två svängar i skogen där det var helt opistat och orörd snö.

Idag är det en strålande dag. Solen skiner och snön gnistrar. Vädret bjuder ut oss till en till dag i backen, meeen, det är lite för kallt ännu. 15 minus i Vännäs, så vi ska se om det blir mildare framemot dagen.