Tittar in här en snabbis bara. Tänkte kommentera mitt eget inlägg faktiskt, alltså det innan det här. För det märks verkligen när jag har skrivit inlägget på mobilen. "fullt åå min armband". Haha, det låter som ett sms som Madde skulle kunna ha skrivit, hon är inte bästa kompis med autocorrect, fast å andra sidan det är inte jag heller bevisligen. Jag får citera min gode vän Julia där, "autocorrect, not so correct!" Men jag utgår ifrån att alla förstår ändå, trots att det blir min istället för mitt, och den istället för det.... ibland gåre fort helt enkelt.
 
Är nyss hemkommen från en lång eftermiddag. Först seminarium, sen träning, sen bastu och slutligen fikastund hemma hos Julia. En lång, men ack så trevligt eftermiddag/kväll.
 
Godnatt, sov så gott.

Puss på er!

Eftersom att jag fick två dammsugare i julklapp så ville mamma köpa något annat till mej. Så igår fick jag min julklapp. En stekpanna av märket Tefal, awesome! Sen fick jag två söta berlocker till mitt pandoraarmband.

Ett smyckeskrin och ett äpple med gulddetaljer. Jättefina! Börjar bli fullt åå min armband nu, kanske får ta å köpa mej ett till armband.

Här kommer bilder på resultatet från gårdagens klippning och färgning. Jag är sjukt nöjd och glad över att jag vågade göra det jag ville.

 

Färgen blev jättebra tycker jag. Jag ville som vanligt helbleka, men som vanligt så avrådde frisören mej från att göra det. Men ändock, jag är supernöjd!

Puss på er!
 
Huvva ligen. Jag har suttit hela kvällen med att knåpa på ett personligt brev till sommarens extraknäck. Det är tamme tusan inte lätt. Vad ska jag skriva? HUR ska jag skriva? Vad vill dom veta? Ska jag lägga fram mina styrkor? Och hur gör jag det utan att det låter skrytaktigt?

Nog har jag sökt jobb i mina dar, men jag har nog faktiskt bara skrivit ett enda personligt brev och det var när jag sökte till bartender. Det jobbet fick jag, så jag måste ju ha skrivit bra då. Då var jag 20 år, idag är jag nästan 25 och har inte ett skit att komma med. Jorå, så illa är det inte. Men HUR ska jag skriva så att dom vill ha just mej? Och när jag söker ett jobb som jag egentligen inte har dom kvalifikationerna som krävs, vad ska jag då skriva för att dom ändå ska välja mej?
 
Ni kan få ett litet smakprov från min ansökan: - Jag söker hela tiden nya utmaningar och möjligheter att kunna utvecklas både inom mitt kommande yrke och som person, därför har jag valt att söka sommarjobb i Stockholm för att se något annat än dom norrländska skogarna ett tag.
Plus en underförstådd flirtgubbe i slutet på den meningen ;)

Nåja, jag har påbörjat i alla fall. Det är alltid något. Sista ansökan ska vara inne den 17 februari, men det hade vart skönt och få det bortgjort. Jag lägger ner det här för kvällen och tar nya tag i morgon. Sen ska det granskas av min broders flickvän och min älskade mor, som båda är chefer och vet ett och annat om personliga brev.

Puss på er!
Hos frissan idag så passade jag på att köpa mej en ny favoritolja: Orifluido. Jag ville egentligen inte ha något tjafs med på köpet, men det kunde jag tydligen inte välja. Så jag fick mej ett läppglans som lyyyser. HAHA! Snacka om onödigt ändå, fast kanske praktiskt på krogen?

  

Å va glammig jag ska vara nästa gång jag går på coverclub ;) Alla kommer vilja låna mitt läppglans :D

Puss på er!
 

Sitter hos frissan nu och blir fin. Det är alltid lika härligt att bli ompysslad, men det har en tendens att alltid svida väldigt mycket i plånboken. Som tur är så har jag studentrabatt, 15% off ;)

Tänkte meddela att numera finns jag som aktiv instagrammare... mja, ska försöka iaf. @zzandry

När jag är och simmar på iksu så byter jag om i handikappomklädningsrummet, bara för att jag inte ids gå ner och sen gå upp igen. Lat.nu. Japp.
Hur som haver så är det parfymförbud där, pga att dom som har astma och allergier också byter om där.

Många gånger har jag hamnat i djupa diskussioner med både mina simkamrater och de som faktisk är allergiska. Vi har diskuterat om man ska ha eller inte ha parfymerade produkter. Då jag och mina simkamrater har tyckte att det är svårt att hitta ett schampo och balsam som är BRA och parfymfritt, medans en kvinna som var allergisk sa att det visst fanns bra produkter som var parfymfria.

Jag skäms faktiskt lite över mej själv, men den där gången så tyckte jag faktiskt att jag hade rätt i att använda parfymerade produkter. Framför allt mina andra simkamrater som sitter i rullstol menade på att dom hade inget annat val än att byta om i just det omklädningsrummet, då dom inte kan gå i trappor.

Nu på senare dar, främst för att jag läser till sjuksköterska tror jag, har jag fått insikt i vad det faktiskt innebär att vara allergisk, än värre att ha astma. Tänk att du vill fara och träna och byta om precis som alla andra, men se det går inte för några brudar skulle prompt använda bodybutter för att inte bli torr om huden. Därmed kan inte astmatikern byta om i handikappomklädningsrummet, för att det fanns andra handikappade där som inte visade hänsyn.

Jag vill att folk ska visa hänsyn till mitt handikapp, likasom en som sitter i rullstol vill också att människorna runt omkring dem ska visa hänsyn. Att ha astma är ett handikapp, dock osynligt. För en astmatiker att andas in parfymdoft kan ge andnöd, panikångest och hjärtklappning. Jag tänkte på hur det skulle vara att få dom symtomen när jag går och tränar. Hemska värld. Jag vill inte åstadkomma den känslan hos någon annan heller. Så därför: dagens goda gärning. Jag köpte schampo och balsam som är parfymfritt. Jag hoppas att det är bra. Men om inte annat så får jag ha risigt hår då och ett gott samvete!

Igår var jag på middag med några brudar från klassen. 3-rätters bjöds det på. Laxsnittar till förrätt, kyckling och potatissallad till varmrätt och slutligen vitchokladpanacotta till efterrätt.

Middag med dom här brudarna (bilden är dock från förra helgens sittning)






Mumsfillibabba!

Puss på er!

Jag gillar å ha engelska rubriker. Men nu är det alltså dags för förändring. Jag har bokat klipptid på tisdag till veckan och jag hoppas jag vågar göra det jag har tänkt ;) Surprise!

Nu äre helg. Trevlarns. Jag sitter och kollar igenom lite serier som jag har sparat på mej under några veckor. Senare ikväll ska jag hem till en klassis, vi ska ha tjejmiddag. Blir trevligt. Innan dess hade jag tänkt gå på stan och köpa mej en vinflarra och lite snacks till kvällen.

Puss på er!

Nu styr jag kosan mot IKSU igen. Ska köra lite cirkelgym med Lenita. Efter det blir det simning en timme. Träning och hänga med bästa BABE! Kan det bli bättre en torsdagkväll? Tror inte det ;)



Puss på er!

Träningen gick bra idag. Kändes skönt att komma iväg. Nu ska jag hålla igång det här... tills jag blir sjuk typ, annars kan ingenting stoppa mej.

Efter träningen skulle jag promenera till bussen, men halvvägs till hållplatsen så ser jag bussen komma. Så jag lägger benen på ryggen och "springer", men ja, jag kan inte springa så det liknar mer något skuttliknande. Haha! Jag såg att jag inte skulle hinna fram innan bussen gick förbi, så jag var tvungen att lägga in en högre växel och då kom det, jag sprang! På riktigt! Woow, jag blev chockad, trodde inte jag kunde. Nu ska jag fortsätta springa ;) och tänka som på bilden i förra inlägget "run like Channing Tatum is waiting for you at the finish line".

Puss på er!

Tjejerna i min basgrupp ska promt ses kl 8:30 på morgonen. För mej går det i perioder hur lätt/svårt jag har att ta mej upp ur sängen på morgonen, nu är jag i en svår period. Får stressa på morgonen och kommer ca 5-10 minuter sent. Inte roligt. Nåja. Det jag vill komma till är att det trots allt är ganska skönt att komma hem när det fortfarande är ljust ute och det är skönt att ha resten av dagen kvar till hemmapyssel och eventuell träning. Så trots den tidiga morgonen, så är det nog bra att vi gör bort så mycket som möjligt.

Till rubriken, så verkar det här vara en riktigt softar kurs. Behöver inte göra nått plugg alls när jag kommer hem, vilket känns lite konstigt, men det är ändå otroligt skönt. Jag gillart!

Eftersom jag inte har ngt plugg att göra så sitter jag nu här och glor på teve i lugnan ro, livet är härligt ibland. Och ikväll ska jag ta tag i träningen. Nu har jag inte längre någon anledning att skjuta upp det, för nu har jag all tid i världen. Mjukstartar ikväll med lite simning, sen får jag se hur jag lägger upp schemat framöver, men det blir nog en del på iksu-plus tror jag.

Och nu när jag ska börja träna, så tänker jag ungefär såhär: (fast i mitt fall så tänker jag SWIM, istället för RUN)

Puss på er!
 

Nu äre slut på tvål och vatten. Igår var jag och köpte ansiktsvård på bodyshop. Alltså den kedjan har tusan bra medlemsförmåner, jag blev medlem igår och kommer få tvåhundra kr att handla för nästa månad, dels för att jag fyller år och del för att jag redan har mycket bonus. Mycket förmånligt. Jag förespråkar bodyshop!

Rengöringskräm, dag- och nattkräm. Allt från serien vitamin-E.




Puss på er!

Vi får lägga upp arbetet i solan precis hur vi vill och min grupp väljer att ses kl 08.30, BLÄ! Lite sovmorgon kan man väl få? Gick och la mej tidigt igår, men var ändå svårt att ta sej upp nu på morgonen.

Igår var jag duktig, städade, tvättade en massa, gjorde matlådor, DISKADE undan. Kändes skönt när det var gjort, men jag kunde ha ägnat dagen åt ngt roligare.

Ikväll ska jag ägna kvällen åt ngt roligare (för nu är städningen avklarad), jag ska se dom senaste avsnitten Revenge med Stinis! Åsså kommer ju självklart lillskiten hit också (Gibson alltså). Han är faktiskt en trevlig hund, ganska väluppfostrad för att vara valpis. Stina har gjort ett bra jobb. Och trots att jag inte gillar småhundar, så har jag ändå blivit lite fäst vid den här plutten :)



Nu ska jag till skolan, suck!

Puss på er!
Från sittningen i fredags, som för övrigt var superduper rolig! Mera sånt!

§1. Klädsel rekomenderas, åtminstone från början.
 
§2. Skulle mat och dryck ta slut, låna av personen till höger.
 
§3. Undvik trängsel under borden, kryp till höger.
 
§4. Kasta ej slängkyssar och andra föremål som kan vålla skada eller brand.
 
§5. kontrollera att era bordsgrannar ej nyttjar rusdrycker så de blir suddiga i ansiktet.
 
§6. Var uppmärksamma på att dörrar med mycket höga trösklar är fönster.
 
§7. Håll dej en takt före, så riskerar du inte att vara den som slutar sjunga sist.
 
§8. Lägg i från dej gaffeln innan du klappar händerna.
 
§9. Omkullfallna gäster kommer att uppresas och avdammas före hemfärd.
 
§10. Kvarglömda gäster auktioneras bort från söndag kl 12.


Puss på er!
Jag gillar listor, snodde denna från Stina.

Fyra arbeten jag haft i mitt liv:
Bartender
Fritidsledare
Administratör (polisen)
Vårdbiträder (attendo)

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
Fast and furious
Pirates of the carribean
Sagan om ringen
Superhjälte-filmer

Fyra städer jag har bott i:
Umeå
Örebro
(har inte bott i frya städer :P)

Fyra tv-serier jag gärna ser:
Vampire diaries
The big bang theory
Sons of anarchy
Revenge
(listan kan göras lång)

Fyran ställen jag vill åka till:
Nya Zeeland
Australien
USA
Brasilien

Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
zandry.blogg.se ;)
Facebook
Cambro (universitetets portal)
Torrentleech

Fyra favoriträtter:
Palt
Dubbelpanerad abborre och romsås
Grillat i alla former
Tacos

Fyra ställen där jag trivs:
Stugan - kvillskär (hos mamma)
Norrmjöle - hos pappa
Hemma :)
Fjällen

Puss på er!
Lovade ju att jag skulle visa en ny panorama bild över min lägenhet när Stina hade flyttat ut sina grejer. Hon har flyttat ut sina grejer för läänge sen, men sen blev det mina grejer som gjorde att det såg rörigt och stökigt ut. Men nu så, nu har jag äntligen städat och plockat bort julen, så nu ska ni få se hur jag bor nu:
 
Före:



NU:

TVbänken har min storebror gjort.
Vitrinskåpet har jag piffat till lite (målat vitt och tepetserat på insidan)
Fönstret på väggen (ovanför byrån) är naturligt slitet från stugan.
Byrån har jag också piffat till lite.
 
Jo, jag är nog färdig med lägenheten nu. Kanske eventuellt en tavla eller en list ovanför teven, är lite tomt där. Men annars är jag nöjd. Trivs i min lilla etta på sjuka gatan :)

Puss på er!
Som sagt, skoteråkning igår. Det var helt fantastiskt väder och lagom kyla (ca -8). Vi körde till Yttersjö, där vi blåste på ordentligt med skotrarna, alltid lika roligt. Sen grillade vi korv, det är liiiivet! Men solen var inte uppe länge, å så fort den stora gula gick ner så blev det kallt. Så efter en lite sväng med skranan bakom skotern så åkte vi tillbaka till farmor och farfar (där min skoter förvaras).

Hehe, idag har jag träningsvärk. Det är tusiken jobbigt att köra skoter. Och för en Zandra som inte har tränat sedan innan jul så kommer träningvärken fooort. 


Min och farfars skoter :)


Grilla falukorv, mumsfillibabba.


Lenita frös om fossingarna.


Solnedgången. Hejdå värmen.

Puss på er!

Efter en lång, skön dag ute på skotern, så åkte jag och mitt sällskap till iksu och bastade. Vi var tvungna att värma upp benmärgen som hade blitt aningens kall under dagen. Efter iksu blev vi bjudna på middag av Stina. Räksoppa hade hon gjort, ganska gott tyckte jag me tanke på att jag inte gillar räkor;) och efter det blev det att spela monopol! Sjukt kul! Jag älskar monopol. Och jag vann också. Jag älskar att vinna! Haha.

Och med det sagt så säger jag godnatt.

Puss på er!

Jag skulle ta en powernap typ vid 12 tiden. Jag låg å vred å vände, kunde inte somna. Efter en halvtimme gav jag upp. Typiskt, jag hade behövt lite sömn inför kvällen. För ikväll är det sittning! 

Idag har jag slutfört hälften av min utbildning, gjorde tenta nummer 2 i morse. Den kändes bra, alla rätt kändes det som. Resultatet kommer om en halvtimme, det ska bli spännande och se! Oavsett hur det går så tänker jag fira ikväll. Mamma berömde mej igår och sa att jag har varit duktig den här terminen, det värmde att höra, jag blev jätteglad! Men jag kan inte annat än å hålla med, jag är duktig! Lite egoboost!

Snart ska jag börja göra mej i ordning, men först ska jag se på ett avsnitt av Hart of Dixie.

Puss på er!
Morgonstund har guld i mun, ja ibland är det faktiskt så. Om man kliver upp i tid och slipper stressa så kan det faktiskt vara lite mysigt att kolla igenom morgonteven i lugn och ro medan man äter frukost och dricker en kopp kaffe. Men idag var jag uppe överdrivet tidigt; kl 7 klev jag upp och jag börjar inte förens 10:15. Men till saken hör att jag tänkte hinna kolla igenom någon föreläsning innan jag sticker iväg på seminarium.

Och idag äre även tentadag nr 1. Spännande det ska bli. Jag hoppas (som alltid) på RÄTT frågor, men vem gör inte det. Nåja, ska inte skriva någon lång memoar nu, ska ju som sagt hinna med å kolla på en föreläsning innan jag sticker.




Puss på er!
Jag fick ett glädjande besked idag på eftermiddagen. Kursansvarige för förra kursen hade gått igenom min tenta igen och gett mej ytterligare 0,5 poäng på 4 frågor, alltså kammade jag ihop dom 2 poängen som jag behövde för att bli godkänd!!!! Vilken oerhörd lättnad. Jag slipper alltså göra omtenta nästa helg, vilket betyder att jag kan vara 100% ledig i helgen. 

Ibland ska man lyckas! Och jag tycker jag är värd det! För numera så kämpar jag faktiskt, jag ger 100% i skolan, för jag inser hur mycket jag verkligen vill det här och hur intressant det faktiskt är.

Ledig i helgen alltså, men innan det så har jag ett seminarium och en tenta imorgon + en tenta på fredag. Så än kan jag inte pusta ut.

Puss på er!

Som sagt, möte med kursansvarig idag på morgonen. Hon är supersnäll den där kvinnan, men hård! Nja, rättvis ska jag väl säga. Vi kunde enas om att jag var värd ett halvt poäng till. Haha, ett halvt! Verkar som att jag får skriva om tenta-jäveln, jag orkar inte!!! :( Jag skulle ju få vara ledig i helgen, men nu kanske jag måste dyka när i böckerna IGEN. Gud ge mej styrka!!

Sitter på MB i detta nu och väntar på Jennie. Hon tog sej en oanmäld sovmorgon;) men det är okej, jag blir inte grinig. Finns dock ingen stans att sitta på MB idag, då jag har placerat mej på en hård träbänk. Har suttit här i en halvtimme och har redan träsmak, det bådar inte gott inför en lång dag med flitigt tentapluggande.

Nu har jag gått igenom min tenta så nu är jag redo att försvara mina betyg! 2 poäng till är det som krävs och om jag får allt som jag har hittat så är jag uppe i 3 poäng. Men allt beror på hur snäll hon är och hur deras mall ser ut för vad man ska ha fått med för att få full pott på en fråga. Å, jag är nervös! Wish me luck!



Puss på er!

Efter pluggandet var färdigt för dagen så stack jag mot tunnelbacken. Mitt misstag var att promenera dit utan täckbyxor i -15, det var kallt. Tog mej en snabb titt på Stinas rum och sen promenerade jag vidare till Lenita (som bara bor några hus i från Stina). 

Jag och Lenita har spenderat alldeles för lite tid ihop på senaste tiden känner jag. Men det är inte lätt att matcha våra hetsiska universitetsscheman. Men idag lyckades vi i alla fall. Jag blev bjuden på fika, spelade spel och hade mys med min Babe. När jag skulle hem fick jag en sen julklapp. Blev otroligt glad.


Nypon Bars, recept och kakor.


Mumsfillibabba!


Slutligen en peppande avslutningsfras.

Det är sånna här julklappar jag vill ha: en tanke bakom, något jag verkligen vill ha och det behöver inte kosta skjortan liksom. Tack BABE! (även om hon inte läser här....)

Puss på er!
Tog mej en galet lång sovmorgon i morse, till klockan 12! Till mitt försvar så drömde jag en underbar dröm om Jax Teller i Sons of anarchy, så jag ville inte att den skulle ta slut. Jag vaknade dock när jag fick reda på att han hade varit otrogen mot mej, då ville jag inte vara med nå mer. Så går det om man kärar ner sej i badasses! ;)
 
Den här dagen har flutit på med ingenting annat än plugg, tråkiga liv! Tenta på torsdag och tenta på fredag, sen är det kurs/terminsslut, så då ska jag njuta av en helg i ledighetens tecken. Sittning, SPA och vampire diaries är inplanerat, så jag har verkligen något att se framemot. Hoppas även på finväder nästa helg, då ska jag ta mej en tur med skotran.


My badass ;)



Puss på er!

Sitter fortfarande djupt insjunken i mina plugghäften. Angina pectoris, hjärtinfarkt, atroskleros och hjärtsvikt -check! Nu äre ba si sådär 15 sjukdomar kvar, jag kämpar på. Om en timme ska jag göra mej i ordning för spelkväll hos Maddis med Stina och Julia och eventuellt en överraskningsgäst;) Men innan dess ska jag repetera lite till.

Har just nu en liten paus för att provsmaka mitt nya kaffe:




Puss på er!
Jag sitter och pluggar och tittar ut genom fönstret med en drömmande blick. Solen skiner, himlen är blå och det är perfekt skoterväder. Jag vill ut!! Jag vill inte sitta här inne med min sjukdomslära. Jag vill ha min röda fara! Ååå, stackars mej :( 
 
 
Puss på er!
Hur man ser ut är väldigt centralt i dagens samhälle och levnadsstilen är mycket riktat till kostvanor och träningsvanor. Fetma är ett väldigt debatterat ord och förknippat med stor risk. Men det nämns sällan hur det är att vara smal, ohälsosamt smal...
 
Jag har under hela min uppväxt fått höra: Herregud vad smal du är, får du ingen mat hemma och äter du ingenting jänta. Jag var väldigt kräsen som liten och åt väldigt lite, jag tyckte helt enkelt inte om mat och hade en osund relation till mat över huvud taget. Jag får den känslan av att i allmänhet så tror folk att det är lätt att vara smal, att det är något man är nöjd med osv. Men det folk inte tänker på är att på samma sätt som överviktiga har problem att gå ner i vikt, så kan dem som ligger på gränsen till underviktiga ha problem att gå upp i vikt.

Under tiden jag tränade som mest åt jag nå kopiösa mängder med mat, dels för att jag behövde täcka mitt näringsbehov, men dels för att jag ville gå upp i vikt för att kunna bygga mer muskler. Men hur mycket jag än åt så gick jag inte upp i vikt, jag lyckades ändå förbruka alla kallorier. Hur konstigt det än kan låta för alla som har det motsatta problemet, så har det varit tufft. Jag menar, jag tänker lika dant när det gäller övervikt, hur svårt kan det vara att gå ner i vikt liksom? ät mindre bara. 

Idag är jag inte FÖR smal, men jag ligger fortfarande under vad som anses vara normalviktig. Jag har även inga problem med kosten idag, utan äter nästan allt och jag är nöjd med min vikt. Men det som förbryllar mej är hur orden fet, tjock och kraftig kan vara så tabu-belagda medans det tydligen är helt okej att slänga ur sej kommentarer som jag fick höra när jag var liten. Jag vet inte hur det känns att bli kallad tjock, men jag vet hur det känns att få spydiga kommentarer om någonting man inte rår för. För i grund och botten är det samma problem, en osund relation till mat, sen tror jag att ingenting är lättare än det andra. 

Puss på er!


Förmiddagen gick fort, vi hade opponering på morgonen och det gick bra. Min grupp fick 36 av 38 p på det här momentet, så vi är sjukt nöjda. Jag kunde aldrig tro att det skulle bli så bra, men det blev det. Nu är det tentamen och textanalys kvar... Det osar nästan VG till Zandry på den här kursen. Inte för att jag bryr mej vilket betyg jag får, så länge jag blir godkänd så är jag nöjd. Men det känns bra att få så bra betyg på något som jag inte förstod ett skit utav i början. Utbildningen ger resultat med andra ord ;)

Nu är jag hemma och har precis ätit lunch. Tänkte faktiskt lägga mej å vila en stund innan jag sätter tänderna i helgens plugg inför omtentan i Vård1. Ohh, juste! Har även lämnat in en överklagan på senaste tentan jag skrev. Då jag var 2 poäng från godkänd så tänkte jag att jag ska göra ett försök att skrapa ihop lite fler poäng. Jag hoppas det går vägen, hade varit så grymt skönt.

Nog pratat om skola nu. En anekdot bara: jag har beställt ett linne från Nelly med text på... Julia gjorde mej uppmarksam på vad det stod på tröjan, nämligen "Didn't go to college" Något jag absolut inte tänkte på när jag beställde linnet. Jag överväger att ta en penna och kryssa över n't, så det blir Did go to college. För jag gör ju det för tusan!

Puss på er! 

Mamma kom precis förbi med ett doftljus, köpt på Ikea, till mej. Tack och bock! Men det visade sej att hon ville ha något i gengäld, nämligen att hon ville att jag skulle tvätta hennes duntäcken i min stooora tvättstuga. Nemas problemas, när mamma ber om hjälp så stället jag gladeligen upp, händer nämligen inte så ofta.

Puss på er!

Det är alltid skönt att sova ut, men jag blir fan slö när jag sover för länge. Tanken var att jag ska vakna kl 8:30, men jag snoozade till 9:00 sen stängde jag av larmet. Vaknade nu. Jaja, det var i alla fall skönt att sova lite längre.


Nu ska jag upp och göra i ordning lite frukost och se greysan. Sen blir det plugg till omtenta som är om en vecka. Och senare idag ska jag nog våga mej iväg till iksuplus och lättstarta träningen för i år med lite BP.

Innan solen går upp helt:
Jag bor där det lyser på balkongen.


Puss på er!

Plugg på MB idag igen. Men nu är vi färdiga, äntligen! Bara opponeringen på fredag kvar. Hoppas vi inte får backning bara. Nåja, till rubriken: idag hade Maya med sej fika till oss. Min favorit - biskvier! Det var den godaste hemmabakade biskvi jag har smakat! Måste få receptet på dom.

Det bästa med att vara duktig, det är att man får belöna sej själv. Mums va gott det är med fika!

Ja juste ja, glömde att uppdatera igår om mitt problem med routern. Efter jävligt många om och men fick jag till slut reda på vad det var för fel och jag hann bli redigt irriterad på teknikern som hjälpte mej. Jag började faktiskt undra om han fick betalt per minut då han upprepade gånger sa "huuuummmm, huuuuum, jaaa, det var ju konstigt" och långa pauser gjorde han som följdes utav "det borde ju fungera". -Ja!! Det borde det!! Men det gör det ju uppenbarligen inte, svarade jag argt!

Jo, när jag presenterade mitt problem för killen i fråga så nämnde jag att en tekniker från bredbandsbolaget hade antytt att det var min router som behövde nytt program, ungefär så uttryckte jag mej. Men han kunde ändå inte dra slutsattsen att jag behövde uppdatera programvaran förens typ 20 minuter in på samtalet.

Jag tror såhär: Han fick betalt per minut och lyssnade inte ett skit på mitt problem utan satt å kolla på facebook istället. Hemska jävla telefonsupport på D-link! Nästa gång det blir strul, då byter jag tammetusan router före jag ringer dom igen.

Dagens I-landsproblem.

Puss på er!
Har länge trott att jag har haft problem med internet pga att dom skulle uppgradera hastigheten i huset... men jag tyckte att det har tagit lite väl lång tid, så jag ringde bredbandsbolaget idag och mitt internet fungerade utmärkt enligt dom.

Han tipsade att jag skulle koppla förbi routern, men min nätverkskabel är inte så lång, så nu sitter jag i hallen - lutad mot dörren och surfar. Kul?! Men har kundtjänst på luren (är i kö, såklart) så dom ska hjälpa mej att laga routern. Men fan va tid det kan ta! Har suttit här i 19 minuter redan. Oh my!

Jag och Stina har varit en sväng på stan idag, jag hämtade ut mitt paket från nelly. Kläderna var inte lika roliga som jag mindes, men några guldklimpar fick jag hem iaf. Råkade beställa dubbelt av ett linne, så dumt.


Nu har det gått 23 minuter! "just nu är alla våra tekniker upptagna, men vi kommer att besvara ditt samtal så fort vi kan" BLÄÄÄ!


Här sitter jag: (så dumt)


Puss på er!
Vaknade upp i morse och tittade ut, trädet utanför mej var alldeles snötäckt och det kändes som man var i en snögrotta nästa för träden la sej som ett tak över min balkong. Jättemysigt.

 




Puss på er!

Jättelång dag på MB idag, men nu är vi äntligen färdiga med arbetet om förlossningsdepression. Skönt.

Den långa skoldagen avslutas med ett besök på en relativt ny restaurang i stan, VEZZO. Väldigt mysig restaurang, med god mat och lagomt dyrt. VEZZO serverar italiensk mat såsom pasta, pizza och Italien-inspirerade sallader. Dit går jag nog igen.

Nu ska jag släcka lyset och säga godnatt.

Maten:

Här kommer en liten bildbomb från nyår. Alla bilderna är tagna av Malin Hanson. Jag låter bilderna få tala för själv. 

 
 


 
 
 
 
 

Avslutningsvis, den bästa bilden! Vid tolvslaget så skålar jag med någon osynlig karaktär. Jag måste ha känt mej utanför när alla par pussades, så jag hittade en egen låtsaskompis.

Puss på er!
Alltså varför ska katter alltid in i trånga,svarta utrymmen? Påsar, kartonger, skåp... vad är tjusningen? Tja, dom lider då inte av klaustrofobi i alla fall. Kolla denna envisa katt som SKA in i lådan! Skam åt den som ger sej.





Puss på er!

Har kommit hem från Mathias för en stund sen. Vi kollade hockey som sagt. Förlust för Sverige, men det förstod jag efter typ 5 minuter in på matchen. USA spelade så mycket bättre och var värda guldet. Sverige kämpade tappert och jag tycker de ska vara nöjd med silver.

Efter hockeyn kollade vi sista avsnittet av SoA, som var till en stor besvikelse. 8.3, in my as! När det var slut gick vi igenom Mathias alla Wii-spel. Mariokart, lego-Batman, party games, donkeykong... Det sistnämnda var sjukt roligt! Men galet jobbigt och som vi skratta innan vi kom på hur man gjorde.

Dålig bild på donkeykong-spelet

Hittade den här bilden när jag gick igenom mina bilder på datorn. Den är dock väldigt gammal, det är mycket finare nu! Ska ta en ny panorama-bild när Stina har flyttat ut sina grejer, så får ni se hur det ser ut i dagsläget :)


Nog är det litet alltid, men jag behöver inte större. (min fina byrå är lite kapad också ;))

STRAX: HOCKEY! :)

Puss på er!
Jag tänker lägga ut bilder från nyår så småningom, men jag väntar ännu på att få dom av Malin, the photographer. Orkar dock inte berätta om vad vi gjorde och vad som hände, man var tvungen att vara där för att förstå hur BRA vi hade det! ;) Det är verkligen ett fantastiskt gäng att hänga med, mycket skratt blev det under helgen.

For ut till farsan igår, hade Julia med mej. Vi käkade god-middag och kollade på film: en oväntad vänskap. Julia hade rekomenderat den och tyckte att den var "hillarious" som hon uttryckte det. Mjaa, jag vet inte... den var helt klart bra och sevärd, men hillarious? och framför allt så var det extremt långsam :P Hade nog inte velat sett den på bio.

Idag ska Zandry kolla hockey med Mathias och Björn. Jag hoppas på en lika spännande match som i torsdags, det är då hockey är som roligast. Vågar vi hoppas på ett guld? Ja, det återstår att se!


Guldet förra året.

Puss på er!

Här ska dammsugas!!! Berättade jag förresten att jag inte fick en, utan TVÅ dammsugare i julklapp? Tyckte mina föräldrar att jag har det skitit hemma eller?;) 




Puss på er!

Tillbaka till vetenskapligmetod. Sitter just nu och halv-lyssnar på andra gruppernas handledning. Inte jättespännande, men man snappar upp lite tips å idéer i alla fall.

Hej allihopa, hoppas alla har haft ett fint nyårsfirande, det har jag! Och nu är jag äntligen mej själv igen, baksmällan från nyårsvinet var inte att leka med, huvva! Men som sagt, nu lever jag igen;)

Är vovvevakt till lilla Gibson idag. Stina håller på att fixa i sitt rum, så jag tar hand om honom under tiden. Vi har lekt och tränat med godis:) nu blev han trätt och ligger och sover. Enkel hund att ta hand om, det gillas!