Idag har varit en fantastisk dag på många sätt. Vaknade upp, pigg och förväntansfull. Lunchade med Madde på kajen, tokmysigt! Vi hade beställt en picknickkorg från caféstation och njöt av solen. Sen började packningen inför min "välplanerade" semester. Jag vet vilka jag ska träffa och vart jag ska fara, men inte när och hur och jag vet inte när jag kommer hem igen, enda jag vet är att jag börjar jobba den 8:de.

Tog flyget till göteborg tidigare ikväll och blev upphämtad av Stina och Emil för att sen åka till det omtalade torpet. Vi har suttit uppe och snackat om allt möjligt, mycket trevligt. Men nu är det sova sängen som gäller, eller rättare sagt: luftmadrassen, hoppas jag har mer tur med den här än när vi var på tävling i juni.

Imorgon kommer Emy och på lördag blir det gekås och födelsedagskalas. Jag har lovat Emy att jag ska gottgöra henne för att jag glömde säga grattis när hon fyllde år, vet dock inte hur än, men jag sover på saken.

God natt, sov gott!

Puss på er!
Jag efterlyser dej min forna klasskompis! Har provat att ringa och smsa, men ditt nummer fungerar inte jue!!! Vill jättegärna träffa dej när jag är nere, så hör av dej till mej. Nummer: 0730687899.

Puss på dej!
Tänkte bjuda på lite lagomt trevliga bilder från när jag och Daniel var ute och fiskade... eller rättare sagt då jag rensade fisken....


När man ska röka fisk så måste man först skära av huvudet, sen ta bort alla inälvor ur fisken och sen rengöra den från allt blod såklart.



Halshuggning på gång..


Rensa ut inävlor, trevligt, extremt trevligt.


Inävlor... Mage, tarmar, hjärta... Mysigt va? ;)


Resterna när resningen är färdig.


Såhär trevlig var jag om händerna och naglarna efteråt.


Sista anhalten är att tvätta rent fisken från blod och senor, ett lite mindre äckligt jobb mot för föregående bilder.

Nu måste ni faktiskt hålla med om att det där så väldigt roligt ut? Jag ser fram emot att göra det igen. Som ni ser så hade jag brorsan på sidan om mej hela tiden, men han tyckte att det var lika bra att jag gjorde allt när jag väl hade smutsat ner mej.
Jag tog upp näten, trasslade ut fisken, rensade fisken, fixade iordning röken... ja, jag gjorde i princip allt, Daniel kollade bara på. Duktig jag är! :)

Puss på er!
Så känner jag idag, tycker extremt synd om mej själv. Trodde att jag skulle vara överlycklig när jag fått semester, men icket sa nicke! Känner bara ångest och vet inte alls vad jag ska göra... Blä, usch, fy!! Hatar att känna såhär. Vill bara dra täcket över huvudet och sova, sova, sova.

Sitter och kollar på alla möjliga resor nu och försöker rycka upp mej lite grann. Kom på att jag kan ju boka Eurobonus resor, så jag gick in på sas och kollade hur mycket poäng jag hade och det visade sig vara ganska mycket. Så nu är planen att flyga ner till Göteborg på torsdag och hälsa på Stina, sen åka vidare till Eeemy och därifrån åker jag direkt upp till Luleå och träffa Maowlin. Det är en ganska bra plan tycker jag.... och hör och hämpna, dom flygresorna kommer kosta mej 360 kronor!! Normalt hade det kostat cirkus 2000 kronor. Wooow!! Det ska löna sej att flyga mycket! :)


My Giiirls!! We'll meet again.

Puss på er!

Äntligen, som jag har slitit sen i mars månad, nu kommer äntligen en välförtjänt semester.

Puss på er!!

Titta vad som dumpade ner i brevlådan idag:


Annars då? Nja, händer inte så jättemycket idag. Jobb 12,5 timme idag. Sen kommer den efterlängtade semestern. För första gången på mina 23 vintrar så har jag jobbat in en betald semester. Jag är extremt stolt.
Det blir dock ingen utlandsresa för min och Emys del, det var på tok för dyra resor... Men jag tänker inte sitta hemma och uggla för det. Imorgon på min första lediga dag blir det att planera semestern:)

Puss på er!
Igår efter avslutat jobb for jag till Lenita och Mattias och kolla på film. En gammal 90-tals rulle som var rätt bra ska jag erkänna. Leon heter den. Handlar om en lönnmördare som får en 12 årig flicka på halsen som vill att han ska lära henne allt hon kan. En ganska så enkelspårig film, blodig som tusan, men ändå förvånansvärt bra.

Under hela filmen satt jag och störde mej på en sak, nämligen Nathalie Portmans frisyr...

Så här såg hon ut i filmen. Herregud! Inte okej!! Hur fan kan man se ut sådär uppi skallen? Men det är klart, det var ju någa decennier sen


Vaknade upp idag, helt utsövd dock kändes det väldigt tomt i sängen av någon anledning, saknar sällskap :/
Såg lite Big Bang theory, kungserien!! Sen for jag till stugan och fiskade med Daniel. Strålande väder här vid havet, sol, blåsigt, helt brämsfritt.
Vi har lagt ut nät, fiskat med spö, badat, åkt båt, målat min byrå, rökt fisk, gått på skogpromenad... Jaa, vi har hållt oss sysselsatta. Jag älskar verkligen att vara här i stugan, lätt mitt bästa ställe på jorden!!

Nu regnar det. Mamma och Daniel ser på teve, Åke läser en bok och jag sitter här och bloggar.

Puss på er!

Tanken var ju att jag skulle ha jobbat hela veckan... det blev inte riktigt så, men jag kommer klara mej ändå. Jobb igår, idag och på måndag sen går jag på en välförtjänt semester. Vad som ska hittas på ett inte 100 bestämt än men några alternativ är utomlands, Stockholm, Luleå.. Jaa vi får helt enkelt se vad som händer.


Så här ser nyckelknippan ut när jag är ute och jobbar, många nycklar att hålla reda på, många brukare att besöka.

 
På lördag ska jag ut till stugan och fiska med brorsan. Det blir myyys. Vi ska lägga ut nät, kasta med kastspö och röka fisken... jaa, filéa kommer vi såklart också göra, det är dock inte fullt lika roligt :P

Puss på er!
Alla har vi någon som vi alltid ringer/smsar på fyllan. Vissa ringer mamma, andra ringer pojkvän/flickvän och det finns dom som ringer/smsar mej! Jaa, jag verkar har blivit den där personen... missade samtal klockan 4 på morgonen och sms där personen i fråga undrar vad jag gör och hur läget är. Mycket märkligt tycker jag! Men ändå lite roligt, någon som tänker på mej :)


Jag måste bara visa en bild på min senaste kreation i lägenheten, dock inte helt färdigt men ni ser potentialen iaf:


Snyyyggt eller vad?? :)

Idag skiner solen igen. Så efter jobbet ska jag fixa mej en tonfisksallad och sätta mej på gräset utanför lägenheten och pressa och läsa min nya, mysiga bok :) Har bara läst 4 kapitel så jag kan inte rekomendera den än, men av det jag har läst så gillas den!

Igår såg jag på nya (för mej) avsnitt av The Big Bang Theory och Grey's Anatomy. Lovley. Ikväll efter jobbet blir det fortsättningen. Ska även ta mej an True Blood, nu ger jag serien ett andra försök efter mycket tjat från olika håll.

Puss på er!
Idag är jag på offantligt dåligt humör. Varje gång jag öppnar käften har jag bara lust att svära en lång jävla ramsa och är gråtfärdig mest hela tiden.

Dagen börjar alldeles utmärkt med att bilen gick igenom besiktningen... Eller?? Nej, såklart inte. Nu har dom hittat nya fel. Såhär tänker dom när det kör in en svart BMW på bilprovningen:
"Aha, finn fem fel, rolig utmaning!" För mycket riktigt, förra gången jag gjorde en hel besiktning fick jag fem anmärkningar och nu, två månader senare får jag fem NYA anmärkningar! Man kan bli förbannad för mindre!!

Man kunde tycka att det var nog med att jag missade jobbet två dagar den här veckan och det visade sig att jag inte fick någon sjukersättning för att jag är timanställd, så imorgon är det bara att härda och gå till jobbet helt enkelt... om jag tar kryckorna eller haltar mej fram, det återstår att se.

Någonting som förgyller min dåliga dag är att solen skiner, jag sitter nu på altanen i Norrmjöle och läser en bok och dricker iste. En annan sak som får mej att bli lite gladare är att jag fixade mina naglar igår och dom blev helt underbart fina:


Väldigt glittrigt och en ton av gammelrosa och på tummen en vit blomma. Inte riktigt Zandry-style, men jag är ändå sjukt nöjd.

Puss på er!
Var till vårdcentralen igår med mitt monstruösa problem. 100 kronor fick jag betala för att dom skulle konstatera att det var ett vanligt trycksår och dom skickade hem mej med skavsårsplåster (blev inte ett dugg bättre). Eftersom dagen fortskred så började jag inse att det här är något mer än bara skavsår och jag fick ondare och ondare ju närmare kvällen kom. Det slutade med att jag fick sjukanmäla mej från jobbet, det sved kan jag lova, 6 timmar mindre på min efterlängtade augustilön...

Nu har bölden på benet blivit till en stor knöl som känns som att den är vätskefylld med något äckligt. Jag har gått på kryckor sen igår eftermiddag för att minska trycket på såret och för att det gör så förbannat ont så jag inte kan gå det minsta på benet längre...

Ringde min kära mor för att rådfråga henne igår. Hon kom med mycket tips och förslag på vad jag skulle göra för att lindra/råda bot på problemet. Och hon tyckte att jag gott kunde sjukanmäla mej, fast jag själv tyckte att det lät löjligt... men som hon sa: Det är ju inte "bara" ett skavsår om du inte kan gå och då är det ju inte heller ett litet problem. Nää, det får jag väl hålla med om då. Jag är fortfarande på polisen, för det är ju bara ett stillasittande jobb, men Attendo blir svårt att köra bil, hjälpa brukare, bära saker med kryckor...

Måtte det här går över till nästa vecka när min semester börjar, annars blir jag upprörd på riktigt!!

Puss på er!
Jag har ett monstruöst problem! Ny protes sedan några veckor tillbaka och det skaver överallt och det resulterar såklart till sår överallt!! Idag kan jag serlöst knappt gå, så jävla ärrad är jag! Funderar starkt på att sjukskriva mej från jobbet, för det verkar väl som att jag har en bra anledning när jag inte kan gå...

Allt som oftast så är det en dans på rosor att ha benprotes, att ta på mej benet på morgonen är lika naturligt som att ta på sej byxorna och jag kan göra allt jag vill trots ½ ben kortare och jag känner mej inte ens handikappad... förutom NU! På sommarn kommer värmen och det följs tätt utav skavsåren och då blir det genast lite mer synd om mej. Så vad göra? Hoppa på kryckor verkar som ett bra alternativ, ska hämta hem mina käppar från Lenita imorgon.

Jobbar dubbelpass idag. Imorgon ska naglarna fixas och även bryn och frans (jiisanes vad jag skämmer bort mej själv). På onsdag ska svarta faran till bilprovningen, så håll tummarna för att den går igenom nu, 4 gången gillt! :D

Puss på er!
Jobb hela kvällen... Känns som att det är söndag idag. Alla känns bara allmänt sega och jag har dragits med in i det. Nu sitter jag på jobbet och väntar ut tiden tills jag ska besöka min sista brukare, sen ska jag hem. Klockan är då 21:30 och man borde ju förstås hitta på något, men vad?

Jag orkar fan inte ens anstränga mig att hitta en sysselsättning ikväll, sånt humör är jag på! Eventuellt att det blir en promenad längst strandpromenaden och sen peta naveln framför teven. Roligare än så får jag nog inte ikväll.

Hoppas ni har en lite ljusare lördagkväll framför er.

Puss på er!
Ja, som sagt så var jag ju och såg Harry Potter igår på premiärdagen och nu undrar ju säkert alla vad jag tyckte. Jag tänker göra recentionen kort: Den hade allt! Och den uppfyllde alla mina förväntningar. För ett inbitet Harry Potter-fan så kan jag inte vara annat än kalasnöjd med den sista filmen. Sista filmen... Nu är det alltså över på riktigt... Sorg!


Har haft en tuff dag på jobbet idag. Inkorgen var full och halva delen av personalstyrkan är på semester/hemma med sjuk katt ;). Så vi som var kvar fick jobba ihjäl oss, hann varken med fika eller pass-sortering. Hoppas på en lite lugnare dag imorgon.
När ena jobbet var slut for jag till brorsan och fick världens godaste lunch, Grillad tandori lax, tummen upp! Sen började nästa jobb. Nu är jag uppe i 70 timmar i juli, så lönen kommer att vara helt okej i augusti.

Inget egentligt roligt att skriva om idag, men jag fördriver tiden lite mellan brukarna, fick världens hål... så vad ska man göra?

Joo, förresten. Jag tycker det verkar som att Östkusten/Norra norrland står för det bästa sommarvädret hittills.. Och ni västerlänningar snackar om att västkusten är Sveriges framsida, Pyttsan säger jag åt det!!

Puss på er!
Idag är det premiär för Harry Potter and the deathly hallow part 2 och den ska såklart ses men min trogna Harry Potter-vän Julia. Jag är taggad till tusen och vi har precis laddat upp med första delen så vi är uppdaterade.

This is the end, ja, det är det verkligen. Inga fler Harry Potter-nyheter att längta efter. Förstå att i nästan 10 års tid alltid ha något att längta efter, antingen en bok eller en film. Nu när sista filmen är här så kan jag inte hjälpa att jag känner lite sorg inom mej. Men jag är säker på att filmen kommer vara kanon och jag kommer suga på den här karamellen så länge det bara går.

Puss på er!

Så joggar du dig till en smalare midja:
http://www.aftonbladet.se/kampanj/powerade/article13215505.ab?refpartner=aftonbladet_powerade_puffar

Enligt den här artikeln så bör kvinnors midjemått inte överstiga 80 cm. Herregud, säger jag då! Innan jag gick ner i vikt vägde jag 57 kg och hade ett midjemått på 81 cm, och då tyckte jag inte att jag låg över gränsen till vad som är ohälsosamt. Om det där stämmer så är det typ ingen utav mina vänner som är hälsosam. ÄSCH! WHO kan slänga sig i väggen tycker jag!

Det visade sej sen att jag hade mätat på fel ställe, såklart. Midjan går ju inte vid naveln utan under revbenen. Jaja, skit samma. Jag roade mej med att ta mått från dagens vikt. Så här får ni se skillnaden för ett år sedan till idag.

2010/2011

Bröst: 88/77
Midja: 81/76
Lår: 58,5/51,5
Överarm: 29/28 
Rumpa: 98/92

Inte konstigt att mina bröst bara försvann. Herregud, över tio cm, det är inte klokt! Armarna var ingen större skillnad, eller skillnaden är väl att förut var det bara fett, nu är det bara muskler ;) Låret försvann och dessvärre en stor del av muskelmassan också, men det jobbar jag för att få tillbaka.


I fredags sa jag upp mej från polisen, det var med sorg i hjärtat som jag tog det beslutet men jag var tvungen för att förverkliga mina drömmar. Man får inte fastna i det som är bekvämt, man måste våga och ta risker för att komma någon vart. Vad det blir till hösten är ännu inte klart, men det lutar åt att plugga i alla fall. Var länge sen jag satt i skolbänken, så det ska verkligen bli en utmaning för världens mest odiciplinerade tjej :P

Nu är det jobb som gäller, sen ska jag hem och mysa framför teven i min skön fotölj. Idag är det inte strålande väder, så jag behöver inte ha ångest över att jag slappar.

Puss på er!

Vännäsdagarna 2011, I was there! ;) Det var grillfest hos Daniel och Jenni i deras nyrenoverade hus. Vi anlände till Vännäs 13.30 och gick på marknaden en stund, men det var så sjukligt varmt så man höll på att smälta bort. Men köpte mej en fin väska i alla fall. Sen började festen och här kommer ett litet bildspel från kvällen :)


Daniel, Åke och Mamma sitter i skuggan och väntar på maten. Åke är glad :)


Grillning. På bilden Dalle och Danne :)


Min goda mat. Hur aptitligt ser inte det där ut? :P


Folket sitter och äter på soffor och madrasser och allt möjligt.


Lenita var glad hon med, och full ;)


Egobild                                          Min idol och jag!

Jag och Jenni hade smutsiga fötter...


Barnen kom fram inom oss i takt med att man började bli mer och mer berusad, på vägen hittade vi en lekpark och tog tillfället i akt och åka lite rutchkana.


Jag är glad för jag får en puss av Jenni :)


Brorsan och jag, vid det här laget börjar vi bli lite slitna ;P


Såhär tungt är det att bryta arm mot Lenita ;P HAHA...


Kvällen avslutades på hotellet i Vännäs med hamburgare.


Zandra gillar öl...                          En sista sväng till lekparken..



Fantastiskt rolig kväll!! Med underbart roliga och trevliga människor. Jaa, mer behöver faktiskt inte sägas...

Puss på er!
Som tjej är man tydligen aldrig nöjd. Är man tillsammans med en kille som är bilnörd, så vill man istället ha en som är datanörd. Har man en kille som är snygg, så vill man hellre ha någon som är lite fulare för att han inte ska dra till sig så mycket tjejer. Har man en som gillar att festa, så vill man hellre att han ska vara friluftsmänniska. Har man en som är vältränad, så tycker man att han spenderar mer tid på gymmet än hemma. Har man en kille som har gott om pengar så tycker man att han jobbar för mycket.

Aldrig kan man vara helt nöjd. Nu talar jag såklart från en singels synvinkel, men är det inte lite så? Det finns alltid någonting man skulle önska att man kunde ändra på hos sin partner. Varför ska det vara så? Är det för att vi alltid vill sträva framåt och alltid prova på nya saker. Drömmar och mål ändras hela tiden, så det man tycker om hos en kille kan väl också ändras. Kanske är det som Lenita säger; Det är inte tänkt att vi ska leva med en och samma människa för resten av livet. Men jag hoppas fortfarande att jag ska träffa min perfect match som jag aldrig blir less på ;)

Jag passar på att bli lite djup såhär på torsdagseftermiddagen ;)

Sol och bad igår med Lenita och Emma. Sen trimmade jag musklerna med lite bodypump, fan va duktig jag var! Sen sprayade jag mina ramar som jag har köpt på Ikea. Ska ju göra ett kollage på en vägg hemma, så jag hade köpt en massa svarta ramar för jag tyckte det skulle passa, men ja... jag ångrade mej helt enkelt och ville ha silver istället, så jag var extremt kreativ och sprayade om dom med hobbylack från biltema :)

Passa på och njut av solen idag och tänk på mej när jag sitter i min Attendo-bil och kör emellan mina tanter och farbröder som behöver hjälp :)

Puss på er!

Det känns som att jag är ensam i hela sverige som är vaken nu. Seriöst? Jag var skit trött för några timmar sen men sen har jag legat vaken och grubblat på en massa strunt och nu är jag pigg som Attans. Så vad gör jag? Jag ser på det mest tragiska programmet i världshistorien: Big Brother. Men jag fastnade för det så här i spöktimmarna.

Och ont i skinkan har jag. Tack för informationen tänker ni nu. Men jag förstår faktiskt inte vad som hände i lördags. Jag måste ha ramlat på rumpan helt enkelt. Det var i alla fall en klockren kväll på alla sätt och vis. Hängde med Rickard, John, Peter och Micke, härligt gäng. Vi kollade på bilar, åt sockervadd och gick till Olles. Sen blev det efterfest hemma hos mej till 5 på morgonen. Jag var inte piggast dagen efter när jag skulle jobba;)

Nu ser jag på how i met your mother. Hoppas ni har en god natt och att ni sover gott i era sängar. En nattmacka blev jag just sugen på:)

Puss på er!
Jag hatar att jag ska måste påverkas så jävla mycket av andra människor. Varför kan jag inte bara sköta mitt och skita i andra?? Torsdagens besked och händelser var väldigt irriterande och tog upp mycket energi från mej. Mitt nästa mål med livet är därför att lära mej att inte låta andra människor stjäla energi från mej, det är ett svårt mål men jag är fast beslutsam att jag ska lyckas!

Veckan har tillbringats största dels på stranden, så jag var uppriktigt sagt glad när det kom en regnskur igår så jag fick städa i ordning i lägenheten och tvätta lite och framför allt vila huden från solen.

Mycket roligt har hänt och det finns jättemycket jag vill skriva om, men tiden finns inte nu... nu börjar ett arbetspass på 4 timmar, sen ska jag fortsätta min dag på Wheels. Har tidigare idag varit och kollat på snygga bilar med brorsan och ikväll fortsätter festligheterna i någon form.

Jag önskar er en trevlig kväll/helg.

Puss på er!