Jag och mina blonda sjuksköterskor (jag tar ut titeln i förskott lite), bokade igår en examens resa! Sandras familj har en lägenhet i Turkiet och dit ska vi åka den 26/5 - 3/6. Woohoo, som vi längtar till maj nu!!! :D

Puss på er!
Vi läser katastrofmedicin i skolan nu. Jätteintressant och kul, men ändå känner jag att jag förmodligen aldrig kommer att vilja bli ambulanssjukvårdare. Stort och brutalt ansvar där man ibland måste prioritera ner för skadade patienter pga att de tar för mycket resurser, resurser som kan kosta många andra liv som annars hade gått att rädda. Jag känner att jag inte skulle kunna fatta dom besluten helt enkelt. Det skulle äta upp mej innifrån att veta att jag skulle kunnat rädda den där patienten om det bara fanns tillräckligt med resurser. USCH! Men det är ju tur att det finns folk som ändå brinner för det, jag gör inte det helt enkelt.
 
Hur som haver, i måndags hade vi katastrofövning på polishögskolan, sjukt roligt! Alla i klassen fick verkligen ge utlopp för sina drama/skådespelartalanger. Inte för att jag själv har någon sån talang, men jag spelade min roll bra ändå, både som skademarkör och som ambulansvårdare.

Som skademarkör skulle jag vara medvetslös och ha en näsbensfraktur med snarkande andning:


HAHA! Väldigt snyggt jobb av Sandra som konstruerade såret på min näsa ;) Ja, på bilden är jag ju långt i från medvetslös.

Och här är mina sjuksköterskekamrater i full flärd att ta hand om de skadade patienterna som har varit med om att en åskådarläktare i Vännäs har rasat ihop. Alltså många höga fall och mycket brutna ben och tillochmed en underarmsamputation :O



Nog är det kul att rollspela ibland, men jag bävar för att vara med om något sådant här i skarpt läge! Uschabuscha!

Imorgon avslutas kursen med cambrotenta, den SKA gå bra! Så nu ska jag lägga upp lite struktur inför tentan, plugg plugg plugg.

Puss på er!


Efter önskemål ska jag nu skriva mitt första inlägg sedan den frekventa uppdateringen från när vi var i Thailand. Mitt argument till att jag inte skriver är att jag inte har något att skriva om, men det har jag tydligen visst. Sista terminen på SSK, tankar kring jobb i sommar, skaffat katt, bland annat.
 
Så jag börjar väl med att jag har gått ca en och en halv månad på den sjätte terminen på sjuksköterskeprogrammet. Jag kan därmed snart presentera mej som Zandra Lindgren, legitimerad sjuksköterska!! Tänka sej att 6 terminer, 3 år skulle gå såhär fort. Jag är långt i från fullärd, och jag kommer nog förmodligen aldrig känna mej fullärd, men jag känner mej faktiskt redo att bemästra rollen som sjuksköterska.

Tankarna går kring jobb i sommar, vilken avdelning vill jag vara på? Vad vill jag jobba med? Vad brinner jag för? Men jag känner mej ganska lugn inför att söka jobb, för jag vet att jag KOMMER få jobb i sommar, för till skillnad från många andra arbetskategorier: dietist, socionom, sjukgymnast, ja you name it, Så finns det jobb som sjuksköterska. Faktum är att västerbottens lanssting söker fler sjuksköterskor än vad som kommer examineras till sommar, då är alla utbildningar i västerbotten inräknade (umeå, lycksele och skellefteå). Den största frågan är egentligen; Kommer vi få igenom vårt lönekrav, 25k??
 
Mer då? -Jo jag har ju skaffat katt och jag är lyckare än någonsin med min lilla Tjifen (uttalas 'Chef' på engelska + 'en' på svenska). Han tar nog hem priset som årets mysigaste kattunge. Han tyr sej åt alla och är supersocial, men jag är ju självklart favoriten nr 1. 
Tjifen är en Sibirsk katt, alltså en renrasig katt. Tanken är att jag ska ställa ut han och avla på han, och det tror jag han kommer passa perfekt till, så go och vacker som han är (inte alls partisk). Så det blir minsann inget "knipsa bollar" här inte.

 

My love <3

 
Nog om Tjifen och över till annat. Jag ska snart få äran att bli gudmor, om Stina inte hinner ändra sej förstås ;) Bäbben hade beräknad nerkomst igår, så hon/han kan kommer vilken dag som helst och jag är förväntansfull NANTING! Jag håller alla mina tummar och tår för Stina och Emil och hoppas att de ska få en fin upplevelse när deras guldklimp kommer till världen. Jag hoppas att förlossningen i Borås tar väl hand om dem!!

Det får vara allt för idag, men jag tänker inte låta det dröja lika länge till nästa gång jag uppdaterar. Håll utkik!

Puss på er!