Mountain tour

0kommentarer

Vår dag, den 26 dec, började med upphämtning på hotellet kl 08:45. Sen var det dags för äventyr.

Vi började med att kika på några stenar. Hah! Det var spännande ;) men det var en sten som var formad som en snopp och en skreva som såg ut som en snippa (för att använda ett fint ord). Grandma and grandpa rock kallades stenskapelserna.

Sedan åkte vi vidare och titta på ett träd som var 500 år gammalt, inte så jättecoolt. Så vi for ganska snabbt vidare. Vi delade jeep med en amerikans familj där farföräldrar var från Thailand och pratade flytande thai, himla bra för vår del, för vi fick lite privat guidning av dem :)

Innan lunch stod elefantridning på schemat. Han som styrde vår elefant tyckte att vi skulle köpa mat åt elefanten och sa gång på gång "300 bath, njam njam" varpå vi förklarade att vi inte hade några pengar med oss, men det verkade han inte förstå för han fortsatte upprepa samma mening. 
Efter turen fick vi se en elefantshow, en apshow och en krokodilshow. Och sedan bjöds det på en god, stark lunch. Vi har lärt oss att thailändare säger "a little bit spicy" då är det starkt för Emy och zandras munnar, men Kaowe klarar det galant.

Efter lunchen skulle vi promenera upp i skogen till ett vattenfall och där fick vi bada. Det var enormt härligt att få svalka sej lite. Kaowe tog jättefina bilder på vattenfallet, han är en duktig fotograf.

Näst sist på dagens schema var att besöka en mumifierad munk, som var gammal men jag kommer inte ihåg hur gammal. Han satt upp med benen i kors och hade, ironiskt nog, solglasögon på sej. Man fick be till munken å sen fick man ett spådom. Min spådom var inte så bra. Det stod något i stil med att jag skulle akta mej för mina fiender och att jag skulle bli olycklig.... :,( så jag bad extra hårt att det inte skulle slå in.

Slutligen på dagen så for vi på safari uppe i bergen. De körde med fyrhjulsdrivna jeepar som hade stolar på taket som jag, Emy och Kaowe fick åka på. Det var läskigt och det gick fort som tusan. När vi åkte nerför höll vi nästan på att tippa, efter det var vi inte så kaxiga längre. Vi tyckte alla att det var skitkul och det var helt klart höjdpunkten på dagen.

Lite pics från vår dag:

Grandpa rock


Här sitter vi alla på taket, redo att åka ner för berget;)


Emy och Kaowe uppe på bergets topp. Det var inte så mycket till utsikt då vädret var så disigt.



Over and out

Puss på er!
 

Kommentera

Publiceras ej